تابه‌حال به فکر تمیز کردن گوشی خود افتاده‌اید؟ این‌روزها که گوشی موبایل به عضو جدانشدنی زندگی ما تبدیل شده و گاهی هم اطلاعات مهم و کاربردی زیادی از ما را در خود حمل می‌کند، باید بیشتر مراقب بود که کمترین آسیبی به آن وارد نشود و بالعکس به واسطه آن هم آسیبی متوجه ما نشود. گوشی موبایل هم مثل دیگر وسایل مورد استفاده روزمره به دلایل مختلفی مثل چربی صورت، چربی دست، قرار گرفتن در محیط آلوده و… ممکن است آلوده و محل تجمع میکروب‌های گوناگون شود.

ممکن است این قضیه خیلی ساده به نظر برسد ولی همین میکروب‌ها می‌توانند ما را در معرض بیماری‌های مختلفی قرار دهند. به همین دلیل تمیز کردن اسپیکر گوشی، تمیز کردن صفحه نمایش و… کاری ضروری محسوب می‌شود که صدالبته راه و روش‌های خودش را هم دارد. در این مطلب به راه‌های امن و صحیح تمیز کردن گوشی خواهیم پرداخت! همراه ما باشید.

چگونه گوشی را تمیز کنیم؟

چگونه گوشی را تمیز کنیم؟

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، گوشی موبایل ما تا حد زیادی در معرض آلودگی‌ها و میکروب‌ها است اما این آلودگی‌ها نباید همانطور بمانند و گاهی نیاز به تمیز کردن گوشی هم است اما نکته مهم در این تمیز کردن‌ها این است که باید مراقب باشید به بخش‌های مختلف گوشی آسیب نزنید! چند نکته را پیش از تمیز کردن گوشی بهتر است رعایت کنید: فرقی نمی‌کند که گوشی ضدآب، گوشی شیائومی، گوشی سامسونگ و… در دست داشته باشید، باید موارد زیر حتماً رعایت شود:

  1. ابتدا گوشی خود را به‌طور کامل خاموش کنید.
  2. قاب گوشی موبایل تان را جدا کنید.
  3. دست‌های خود را با مواد شوینده تمیز و کاملاً خشک کنید.

مواردی هم وجود دارند که نباید برای تمیز کردن گوشی مورد استفاده قرار گیرند:

  • دستمال کاغذی به علت داشتن پرز و کثیف‌تر کردن صفحه نمایش
  • شیشه پاک‌کن‌ها و اسپری الکل (مخصوصاً الکل 100 درصد) زیرا این شوینده‌ها بعد از مدتی پوشش محافظ نمایشگر گوشی را از بین می‌برند و آن را در برابر خش‌ها و… آسیب‌پذیرتر می‌کنند.
  • هرگز گوشی خود را، حتی اگر ضدآب است، با آب نشویید.
  • از اسپری هوای فشرده هرگز استفاده نکنید. شرکت‌های مطرحی چون کمپانی اپل هم در این‌خصوص هشدارهایی داده‌اند زیرا برخی از قطعات حساس گوشی مثل اسپیکرها با این فشار قطعاً آسیب خواهند دید.

بعد از آگاهی از تمام مراحل بالا، حالا می‌توانیم با روش‌های صحیح شروع به تمیز کردن بخش‌های مختلف گوشی موبایلمان کنیم.

تمیز کردن اسپیکر گوشی

تمیز کردن اسپیکر گوشی

اسپیکر گوشی سامسونگ و امثالهم هم به علت محفظه‌هایی که دارد وقتی در برابر محیط قرار بگیرد به‌راحتی می‌تواند محل تجمع آلودگی‌ها شود. در نتیجه این آلودگی‌ها کیفیت پخش موسیقی و یا کیفیت صدا زمان مکالمه تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند. تمیز کردن اسپیکر گوشی کار سختی نیست ولی نیاز به دقت و صبر دارد تا اسپیکرها آسیبی نبینند! برای این‌کار به یک گوش پاک‌کن، خلال دندان و یک دستمال تمیز و بدون پرز نیاز دارید. در ادامه هم طبق مراحل زیر پیش می‌رویم:

  1. ابتدا با خلال دندان به آرامی و به‌طوری که اسپیکر گوشی آسیبی نبیند شروع به تمیز کردن اسپیکر گوشی کنید.
  2. در مرحله بعد با گوش پاک‌کن آلودگی‌هایی را که با خلال دندان از اسپیکرهای گوشی جدا کردید پاک کنید. نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که بعد از هربار که گوش پاک‌کن را وارد اسپیکر کردید آن را تمیز کنید یا از سر دیگر گوش پاک‌کن استفاده کنید زیرا در غیراین‌صورت فقط آلودگی‌ها را از قسمتی به قسمت دیگر منتقل خواهید کرد.
  3. در مرحله سوم باید با استفاده از دستمالی تمیز و ترجیحاً بدون پرز، شروع به پاک کردن محفظه‌های اسپیکر کنید. می‌توانید تمام مراحل را حداقل ماهی یک بار برای تمیز کردن اسپیکر گوشی انجام دهید.

تمیز کردن صفحه نمایش گوشی موبایل

تمیز کردن صفحه نمایش گوشی موبایل

کثیف بودن صفحه نمایش گوشی، از آزاردهنده‌ترین و صد البته آسیب زننده‌ترین موارد خواهد بود. طبیعی هم هست که صفحه نمایش گوشی گاهی کثیف شود زیرا با چربی دست، چربی صورت و درکل با محیط بیرونی در تماس زیادی است اما، کثیف ماندن آن طبیعی نخواهد بود! جدا از تمام آلودگی‌ها و میکروب‌هایی که می‌تواند منتقل کند کار کردن با گوشی را هم دچار مشکل می‌کند و در تاچ صفحه نمایش، وضوح و… هم اختلال ایجاد می‌کند. تمیز کردن صفحه نمایش گوشی موبایل از آسان‌ترین بخش‌های تمیز کردن گوشی خواهد بود، فقط کافیست طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. ابتدا یک دستمال کاملاً تمیز و بدون پرز مثل دستمال عینک تهیه کنید. کمپانی اپل و سامسونگ برای تمیز کردن گوشی‌های ایفون و سامسونگ دستمال‌های میکروفایبر را توصیه می‌کنند.
  2. در این مرحله به عنوان تمیز کننده ما به شما اسپرهای مخصوص عینک را پیشنهاد می‌کنیم. بعد از تهیه اسپری‌های تمیز کننده عینک، کمی از آن را بر روی صفحه نمایش گوشی خود اسپری کنید.
  3. در مرحله آخر برای تمیز کردن صفحه نمایش گوشی موبایل خود دستمال تمیز و بدون پرز را به‌آرامی روی صفحه گوشی بکشید تا تمامی میکروب‌ها و آلودگی‌ها از بین بروند.

تمیز کردن پورت شارژ گوشی

تمیز کردن پورت شارژ گوشی

برای شما هم پیش آمده که حس کنید گوشی مخصوصا گوشی شیائومی شما خوب شارژ نمی‌شود؟ احتمالاً اول از همه به فکر خرید یک شارژ جدید افتاده‌اید، یا شاید گمان کرده‌اید که پورت شارژ گوشی شما دچار مشکل شده. ما پیشنهاد می‌کنیم از تمیز بودن پورت شارژ گوشی هم اطمینان حاصل کنید زیرا پورت شارژ هم مثل دیگر بخش‌های گوشی گاهی محل تجمع انواع میکروب‌ها وآلودگی‌ها است. قاعدتاً کثیف بودن پورت شارژ نمی‌گذارد فرایند شارژ گوشی به درستی انجام شود و اینجاست که به اهمیت تمیز کردن گوشی آگاه می‌شویم. تمیز کردن پورت شارژ گوشی هم کار دشوار نیست اما نکته خیلی مهمی که نباید فراموش کنید این است که هرگز پورت شارژ گوشی را با اجسام فلزی تمیز نکنید! برای تمیز کردن پورت شارژ گوشی هم مثل اسپیکرهای گوشی از خلال دندان، گوش پاک‌کن و دستمال تمیز و بدون پرز استفاده کنید و طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. ابتدا خلال دندان را به‌آرامی داخل پورت شارژ گوشی ببرید و آلودگی‌ها را جدا کنید.
  2. سپس با گوش پاک‌کن تمیز آلودگی‌ها را پاک کنید.
  3. در مرحله آخر با دستمال تمیز به‌طور کامل آن را تمیز کنید.

لنز دوربین گوشی را چگونه تمیز کنیم؟

لنز دوربین گوشی را چگونه تمیز کنیم؟

در فرایند تمیز کردن گوشی از تمیز کردن لنز دوربین غافل نشوید. حتماً برای شما هم پیش آمده که بخواهید با گوشی خود عکسی بگیرید ولی ناگهان با تصویری بی‌کیفیت و تار مواجه شوید. در اکثر مواقع آسیب جدی‌ای به لنز دوربین گوشی شما وارد نشده و تنها مشکل کثیف بودن لنز دوربین است که برای تمیز کردن آن هم می‌توانید تنها از یک دستمال تمیز و نرم مثل دستمال عینک استفاده کنید.

کلام آخر

همانطور که گفتیم گوشی موبایل ما در معرض آلودگی‌های زیادی است و می‌تواند به‌راحتی این آلودگی‌ها و میکروب‌ها را به کاربر خود یعنی ما منتقل کند به همین دلیل تمیز کردن گوشی موضوع بسیار مهمی به‌نظر می‌رسد. مهم‌ترین نکته‌ای که باید پیش از اقدام به تمیز کردن گوشی رعایت کنید این است که حتماً آن را خاموش کنید و اگر از موادی برای تمیز کردن استفاده کردید، تا زمانی که کاملاً از خشک شدن آن اطمینان حاصل نکرده‌اید گوشی خود را روشن نکنید.

منبع: pelacase