با رجوع به جدول گوشی‌های سامسونگ درمی‌یابیم هر دو گوشی سامسونگ A31 و A32 محصولاتی میان‌رده با کارایی مطلوب و قیمتی اقتصادی و مقرون به‌صرفه هستند. این دو گوشی به‌ ترتیب در آپریل سال 2020 و فوریه سال 2021 با قیمتی معادل 192 یورو برای نسخه A31 و 260 یورو برای نسخه جدیدتر یعنی A32 به بازار عرضه شدند. این دو گوشی با فاصله یک سال از هم تولید شدند و با این که مقایسه a31 با a32 نشان می‌دهد در برخی موارد شبیه به هم هستند، اما هر کدام در سال تولید دارای پیشرفت‌های چشم‌گیری در عرصه تلفن‌های هوشمند میان‌رده بودند. در ادامه بررسی و مقایسه a31 با a32 را از نظر بگذرانید.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

مقایسه a31 با a32 در یک نگاه

گوشی
گوشی a31
گوشی a32
صفحه نمایش
سوپر امولد
سوپر امولد
سیستم عامل
اندروید 10 - One UI 2.5
اندروید 11 - One UI 3.1
پردازنده
مدیاتک هلیو P65
مدیاتک هلیو G80
سنسورهای دوربین
سنسور واید 48 مگاپیکسلی
سنسور اولتراواید 8 مگاپیکسلی
سنسور ماکرو 5 مگاپیکسلی
سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی
سنسور واید 64 مگاپیکسلی
سنسور اولتراواید 8 مگاپیکسلی
سنسور ماکرو 5 مگاپیکسلی
سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی
باتری و شارژدهی
باتری لیتیوم پلیمری 5000 میلی آمپری
شارژ سریع 15 وات
باتری لیتیوم یونی 5000 میلی آمپری
شارژ سریع 15 وات
بیشتر بخوانید: مقایسه m31s با a32

مقایسهa31 باa32 در ویژگی‌های ظاهری

بررسی ظاهری a31 با a32 مقایسه a31 با a32 نشان می‌دهد این دو گوشی اقتصادی از لحاظ ابعاد و وزن کمی از همدیگر متفاوت هستند. گلکسی A31 سامسونگ از یک گوشی با ابعاد 159.3 در 73.1 در 8.6 میلی‌متر است. در حالی که همتای آن گلکسی A32 سامسونگ ابعادی از قرار 164.2 در 76.1 در 9.1 میلی‌متر دارد. مسلماً از لحاظ وزن نیز گوشی جدیدتر یعنی A32 سامسونگ دارای وزن بیشتری از نسخه قدیمی‌تر است. وزن A31 حدود 185 گرم و در مقابل وزن گوشی A32 معادل 205 گرم است. هر دو این گوشی‌ها دارای خشاب‌های دوگانه سیم کارت هستند و استفاده همزمان را پشتیانی می‌کنند. مقایسه A31 با A32 همچنین مشخص می‌کند که هر دو این گوشی‌ها به جز در پنل جلویی که سطحی شیشه‌ای آن را فرا گرفته، دارای فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک هستند. حاشیه‌ها در پنل جلویی و پیرامون نمایشگر نسبتاً باریک هستند، اما حاشیه پایینی کمی پهن‌تر شده است. در هر دو گوشی‌ها دوربین سلفی به‌صورت قطره‌ای در بالای نمایشگر تعبیه شده است. در سمت راست فریم گوشی دکمه‌های پاور و تنظیم صدا وجود دارند. در سمت دیگر در لبه چپ فریم نیز جایگاه خشاب دو سیم کارت به همراه جایگاه حافظه جانبی MicroSD قرار گرفته است. در لبه پایینی فریم نیز تنها اسپیکر، جک 3.5 میلی‌متری صدا و جایگاه پورت USB type C وجود دارد. 

اما تفاوت اصلی را باید در پنل پشتی این گوشی‌ها جایی که مجموعه دوربین‌های اصلی وجود دارند، جستجو کرد. در مدل اولیه یعنی A31 سامسونگ دوربین‌ چهارگانه اصلی به همراه یک لامپ کوچک LED در قابی مستطیلی قرار گرفته‌اند. این در حالی است که در مدل دیگر یعنی A32 سامسونگ قابی در کار نیست. بلکه چینش چهار ماژول دوربین اصلی به همراه لامپ فلاش به صورت عمودی در دو ستون مجزا تعبیه شده است. به جز این مورد و خطوط رندوم مورب در قاب پشتیA31 که جلوه‌ای خاص و کنتراست رنگی به قاب دستگاه بخشیده، نکته‌ متفاوت دیگری در مقایسه A31 با A32 در بخش ظاهری مشاهده نمی‌شود. گوشی A31 در رنگ‌بندی شامل رنگ‌های آبی، مشکی، سفید و قرمز با تراش‌های مورب در پنل پشتی است. در طرف دیگر A32 با پنلی ساده در رنگ‌های مشکی، سفید، آبی و بنفش در بازار موجود است.

نمایشگر و اسپیکر در دو مدل A32 وA31

بررسی نمایشگر و اسپیکرهای دو مدل A32 وA31

مقایسه A31 با A32 در بخش نمایشگرها خبر از دو نمایشگر 6.4 اینچی سوپر آمولد می‌دهد که 84.5 درصد از کل پنل جلویی گوشی‌ها را اشغال کرده است. رزولوشن در این صفحه نمایش‌ها 1080 در 2400 پیکسل است و کیفیتی معادل Full HD+ دارد. این مختصات برای نمایشگرهای گوشی‌های میان‌رده فوق‌العاده و باکیفیت هستند. البته با مقایسه دو نمایشگر، رنگ‌ها و وضوح را در نسخه A32 گلکسی کمی بهتر و بهبود یافته‌تر ارزیابی می‌کنیم. هر دو گوشی با لایه‌ای محافظ با تکنولوژی گوریلا گلاس محافظت شده‌اند. محافظ نسخه A31 سامسونگ گوریلا گلاس ورژن 3 و لایه محافظ گوریلای نسخه A32 ورژن 5 است. در این بخش نمایشگر 90 هرتزی گلکسی A32 سامسونگ این گوشی را چند پله بالاتر از همتایش قرار می‌دهد. 

اسپیکر و وضعیت صوتی نیز در مقایسه A31 با A32 درست مشابه هم هستند. هر دو این گوشی‌ها دارای یک تک اسپیکر معمولی هستند که در حد یک گوشی ‌میان‌رده وظیفه خود را به نحو احسن انجام می‌دهد. تنها ایراد در این بخش را شاید باید به تک اسپیکر بودن این دستگاه‌ها بگیریم. هر دو دستگاه در لبه پایینی فریم دارای جک 3.5 میلی‌متری صدا هستند که به راحتی به هدفون‌های مختلف امکان اتصال دارند. 

بستر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در گلکسی A31 و سامسونگ A32

هر دو گوشی‌های گلکسی A31 و A32 سامسونگ مجهز به پردازنده‌هایی از شرکت مدیاتک هستند اما تفاوت این تراشه‌ها در مدل آن‌ها است. مدلA31 مجهز به چیپست Helio P65 بوده و در طرف دیگر گلکسی A32 دارای چیپست Helio G80 است. در مقایسه A31 با A32 دریافتیم هر دو دستگاه از تراشه‌هایی با فن‌آوری ۱۲ نانومتری استفاده کرده‌اند. مشخصات این دو چیپست در بسیاری موارد مشابه است با این تفاوت که در هلیو G80 فرکانس هسته‌های کم‌مصرف پردازنده اصلی از ۱.۷ به ۱.۸ گیگاهرتز رسیده و فرکانس پردازشگر گرافیکی هم از ۸۲۰ به ۹۵۰ مگاهرتز ارتقاء پیدا کرده است. بنابر این تغییر، گوشی جدیدتر یعنی A32 سامسونگ بایستی دارای تراشه‌ای قدرتمندتر برای بازی کردن و نصب اپلیکیشن‌های نسبتاً سنگین باشد، اما در تست پی‌سی مارک، گلکسی A31 سامسونگ چیزی حدود 5 درصد بهتر از همتای جدیدش عمل کرده است که در نوع خود موضوع جالبی است. اما در بخش تراشه گرافیکی A32 دارای عملکرد بهتری است. بنابراین، با توجه به نمایشگر 90 هرتزی A32 این گوشی کمی سریع‌تر عمل می‌کند، اما مقایسه A31 با A32 مشخص می‌کند هر دو این گوشی‌ها در نصب و اجرای بازی‌های نسبتاً سنگین موفق هستند و تنها در موارد نادری دچار لگ و کندی می‌شوند؛ اما نصب بازی‌های خیلی سنگین به‌هرحال این گوشی‌ها را دچار مشکل خواهد کرد.  

در بخش نرم‌افزاری نیز گوشی گلکسی A31 با اندروید ورژن 10 و رابط کاربری One UI 2.5 به‌صورت پیش‌فرض در بازار موجود است. در مقابل گلکسی A32 سامسونگ نیز با اندروید پیش‌فرض 11 و رابط کاربری جدید و به‌روز One UI 5 در بازار موجود است. اما در سال جدید برای گوشی A31 هم آپدیت اندروید 11 و رابط 3.1 در سایت‌ سامسونگ فراهم شده بنابراین در این بخش دو گوشی تفاوتی با هم ندارند. اما به‌هرحال نمایشگر 90 هرتزی A32 عملکردی سریع‌تر در اسلایدها و بالا و پایین بردن اِلِمان‌های رابط کاربری دارد. شاید بتوان گفت A32 سامسونگ در بخش رابط کاربری به دلیل نمایشگری قوی‌تر، کاربردی آسان‌تر و سریع‌تر دارد.

هر دو این گوشی‌ها دارای چهار نسخه از لحاظ حافظه هستند. نسخه‌های 64 | 4، 128 | 4، 128 | 6 و128 | 8 گیگابایتی که در بازار تلفن‌های همراه به سادگی برای خرید موجود است. همچنین امکان ارتقای حافظه داخلی این دو دستگاه از طریق حافظه جانبی SD که در کنار خشاب سیم‌کارت تعبیه شده، وجود دارد. 

مقایسهA31 باA32 در بخش دوربین‌ها

بررسی دوربین های گوشی A31 و A32

در این قسمت به مشخصات a32 و a31 در زمینه دوربین‌ها می‌پردازیم. همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، نحوه چینش و شکل قرارگیری ماژول‌های دوربین اصلی در دو گوشی از هم‌دیگر متفاوت هستند. مجموعه دوربین این دو گوشی دارای ترکیب مشابهی است، منتها دوربین اصلی آن‌ها متفاوت از هم است. مقایسه A31 با A32 نشان می‌دهد، گوشی A31 سامسونگ که در زمان خود یکی از بهترین میان‌رده‌های بازار محسوب می‌شد، دارای دوربین اصلی با لنز واید 48 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.0 است. در مقابل سنسور اصلی در نمونه A32 سامسونگ یک لنز واید 64 مگاپیکسلی با عدد دیافراگم f/1.8 می‌باشد. بقیه سنسور‌ها به ترتیب یک سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی، یک سنسور ماکرو 5 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص فاز یا همان Depth 5 مگاپیکسلی هستند. هر دو دوربین در کنار مجموعه لنز خود دارای یک لامپ کوچک LED نیز هستند. این لامپ در هنگام عکاسی یا فیلم‌برداری کار فلاش برای نوردهی را انجام می‌دهد و در بقیه مواقع نیز چراغ‌ قوه‌ای با دسترسی آسان و راحت است. در نهایت عکاسی با A32 سامسونگ می‌تواند کمی لذت‌بخش‌تر باشد، زیرا تصاویر ثبت شده در موقعیت نوری مناسب با دوربین گلکسی A32 دارای گستره دینامیکی بیشتر و روشن‌تر از نمونه قبلی هستند. همچنین جزئیات تصویری و سایه‌ها با دقت بیشتری ثبت می‌شوند. 

فیلم‌برداری این مجموعه دوربین کیفیتی برابر با 1080 پیکسل و 30 فریم بر ثانیه دارد. هر دو گوشی دارای دوربینی 20 مگاپیکسلی در جایگاه دوربین سلفی هستند که به‌صورت قطره‌ای روی نمایشگر تعبیه شده است. نکته مهم در مقایسه A31 با A32 وجود حالت Night Mood در رابط کاربری دوربین گوشی A32 سامسونگ است. با این ویژگی شما می‌توانید تصاویری با وضوح بیشتر و دقت در جزییات تصویری در هنگام شب و نور کم ثبت کنید. به جز این تفاوت در رابط کاربری دو گزینه‌ها اسلوموشن و هایپرلپسنیز در رابط کاربری دوربین گلکسی A32 نیز اضافه شده است. همچنین هر دو دوربین قابلیت ثبت تصاویر HDR را دارند. 

بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی m21 با a32

باتری در مقایسه A32 وA31 سامسونگ

در بخش تامین منبع انرژی هر دو گوشی دارای یک باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری5000 میلی‌آمپرساعتی هستند. این باتری‌ها با یک فست شارژر 15 واتی قابل شارژ هستند. این باتری برای این گوشی‌های میان‌رده یکی ویژگی مثبت برای آن‌ها است. هر دو گوشی شارژدهی بسیار خوبی دارند و در استفاده روزمره چیزی حدود 24 ساعت نیازی به شارژ مجدد ندارند. تنها نکته منفی در مقایسه A31 باA32 در بخش تامین انرژی وجود شارژر 15 واتی است که شارژ کردن گوشی را کمی به کندی انجام می‌دهد.

نتیجه‌گیری

مقایسه A31 باA32 نشان داد هر دو این گوشی‌های میان‌رده دارای ویژگی‌های مطلوب و نسبتاً مشابه هستند. اما گوشی جدیدتر یعنی A32 سامسونگ در بخش عکاسی کمی قوی‌تر ظاهر شده است. همچنین وجود نمایشگر 90 هرتزی گلکسی A32 این گوشی را در بخش دیداری چند قدم باکیفیت‌تر کرده است. در بقیه موارد دو گوشی مشابه با هم هستند و شاید بررسی و مقایسه هر کدام از این گوشی‌ها با توجه به قیمتشان فارغ از تفاوت‌های کوچکشان است که می‌تواند به یک انتخاب برای شما تبدیل شود.

منبع: gsmarena