در دنیای گوشیهای هوشمند، محصولات میانرده به واسطه ارائه بسیاری از قابلیتهای کاربردی و مورد نیاز کاربران، ضمن دارا بودن قیمت مقرون به صرفه، طرفداران زیادی در میان قشر متوسط جامعه دارند. در بین شرکتهای تولیدکننده میانردهها، کمپانیهای سازنده گوشی نوکیا و شیائومی، نامهایی آشنا هستند و از مدعیان این امر محسوب میشوند. در این مقاله به واسطه مقایسه گوشی نوکیا 7.2 با شیائومی نوت 8 پرو، قصد داریم ضمن ارائه توضیحاتی کامل از مشخصات گوشی نوکیا 7.2 و گوشی شیائومی note 8 pro، امکان آشنایی کامل با این دو محصول را فراهم آوریم. همچنین مقایسه گوشی نوکیا 7.2 با شیائومی نوت 8 پرو، با مشخص کردن نقاط قوت و ضعف دو دستگاه به طور کامل و قرار دادن آنها بر روی ترازوی قیاس، انتخاب هر یک از این دو میانرده را برای کاربرانی که قصد خرید در این رنج قیمتی دارند، آسانتر خواهد کرد.
مشخصات گوشی نوکیا 7.2
کمپانی HMD Global صاحب امتیاز برند نوکیا در سپتامبر سال 2019 گوشی نوکیا 7.2 را در سه رنگ جذاب فیروزهای، سفید و نوکمدادی به بازار عرضه کرد. به طور کلی یکی از مهمترین ویژگیهای این محصول، ظاهر زیبا و بدنه خوشساخت است. دوربینهای سهگانه قدرتمند نوکیا 7.2 را خصوصاً در زمینه ثبت پرتره میتوان دیگر ویژگی مهم این دستگاه دانست. در ادامه با اشاره دقیقتر به سایر مشخصات گوشی نوکیا 7.2 و شیائومی نوت 8 پرو، به مقایسه بین دو اسمارتفون خواهیم پرداخت.
مقایسه طراحی، نمایشگر و اسپیکر
مقایسه گوشی نوکیا 7.2 با شیائومی نوت 8 پرو را با مقایسه این دو محصول در بخش ظاهری شروع میکنیم. جایی که هر دو میانرده را به راحتی میتوان شیک و خوشساخت دانست. ابعاد این دو محصول تفاوت قابل توجهی ندارند و در رقبای شیائومی و نوکیا به ترتیب اعداد 163 × 76.4 × 8.8 و 159.9 × 71.2 × 8 میلیمتر را نشان میدهند. از لحاظ وزنی نیز شیائومی 200 گرمی در برابر رقیب نوکیای خودش با 180 گرم وزن قرار دارد. هرچند فریمهای هر دو دستگاه از جنس پلاستیکاند، اما به شکلی طراحی شدهاند که با شباهت زیاد، یادآور فریمهای فلزی باشند.
اما در مورد شیشههای پوشاننده و چیدمان المانهای قاب پشتی، اوضاع کمی فرق میکند و با تفاوتهای بیشتری روبهرو هستیم. در این قسمت نخستین برتری نماینده شیائومی یعنی جنس شیشه پوشاننده قابها نمایان میشود. با اینکه هر دو دستگاه از شیشههای گوریلا گلس بهرهمنداند، اما شیائومی از نسخه 5 این نوع شیشهها استفاده کرده در حالی که رقیب نوکیا نسخه 3 را در اختیار دارد.
چیدمان دوربینها نیز کاملاً متفاوت است که در نوت 8 پرو در ترکیب آشناتری به صورت عمودی و در نماینده نوکیا در محفظهای دایرهای شکل و البته هر دو در مرکز قابهای پشتی قرار گرفتهاند. محفظه دربردارنده لنزهای گوشی موبایل نوکیا مدل 7.2، از فلش LED نیز میزبانی میکند، اما در نوت شیائومی، فلش به همراه حسگر ماکرو در سمت راست مجموعه دوربینها دیده میشود. قاب پشتی نوکیا 7.2 مات است و نتیجتاً از ویژگی مثبت جاذب نبودن اثر انگشت بهره برده، در حالی که قاب براق شیائومی از این ویژگی سود نمیبرد. پس برای کاربرانی که استفاده از قابهای بیرونی را دوست ندارند، نوکیا میتواند انتخاب جذابتری باشد.
لبههای این دو اسمارتفون، یکی از بزرگترین تفاوتهای میان آنها را به نمایش میگذارد؛ به طوری که لبههای خمیده شیائومی در رقیب نوکیا جای خود را به لبههای تخت داده است. صرفنظر از اینکه لبههای خمیده راحتتر در دست قرار میگیرند، اما برتری هر کدام در این بخش، وابسته به سلیقه کاربر است.
تفاوت المانهای موجود در لبهها به حضور دکمه دستیار گوگل و همچنین LED نوتیفیکیشن یکپارچه با کلید پاور در نوکیا و حسگر IR Blaster در نوت شیائومی بر میگردد. حسگر اثر انگشت هر دو محصول مورد بررسی در زیر مجموعه دوربینها قرار گرفته است. طبق اطلاعات مربوط به نوت شیائومی، در اختیار داشتن گواهی IP52، تا حدودی این دستگاه را در برابر آب مقاوم میکند که در رقیب نوکیا ظاهراً خبری از این قابلیت نیست.
نمایشگرهای IPS LCD در گوشی موبایل نوکیا مدل 7.2 و شیائومی نوت 8 پرو، تفاوت چشمگیری ندارند. هر دو طبق سلیقه جهت یافته به سمت نمایشگرهای بزرگ طراحی شدهاند و به ترتیب 6.3 و 6.5 اینچی هستند. هر دو دستگاه به لطف حاشیههای بسیار باریک و ناچ کوچک جایگاه دوربین سلفی و نتیجتاً در اختیار داشتن حدود 84% از فضای کل پنل جلویی، شایسته عنوان تمامصفحه خواهند بود.
وضوح، شارپنس، روشنایی و کنتراست در هر دو اسمارتفون تقریباً یکسان و رضایتبخش است. وضوح 2340 × 1080 و تراکم پیکسلی 395 در شیائومی همانطور که گفته شد تفاوت چندانی با رقیب نوکیا که به ترتیب اعداد 2280 × 1080 و 400 را نشانه گرفته است ندارد و هر دو در ارائه محتوا با کیفیت مطلوبی عمل میکنند. حضور نمایشگر Always on display در نوکیا 7.2 و پشتیبانی از HDR10 نیز شاید بتواند برای عدهای از کاربران، برتری محسوب شود.
در قسمت عملکرد صوتی، مجدداً با تشابه بسیار زیادی روبهرو هستیم. کیفیت اصوات ارائه شده از اسپیکر هر دو اسمارتفون، قابل قبول اما کاملاً متناسب با جایگاهشان است. با اینحال هر دو از یک میکروفون اختصاصی برای رفع نویز بهره بردهاند. نکته مثبت در تولید هر دو میانرده، حضور پابرجای جک هدفون است در حالی که در طراحی اکثر محصولات جدید با جای خالی آنها مواجهایم. به این ترتیب در قسمت کیفیت صوتی، هیچ کدام از دو رقیب به برتری از دیگری نخواهند رسید.
مقایسه مجموعه دوربینها
مقایسه گوشی نوکیا 7.2 با شیائومی نوت 8 پرو را در زمینه مشخصات فنی با بخش مهم دوربینها شروع میکنیم. گذشته از تفاوت ظاهری، در تعداد لنزهای بهکار گرفته شده در این دو محصول هم با تفاوت مواجهایم. مجموعه دوربینهای نماینده شیائومی را با یک لنز 64 مگاپیکسلی واید، 8 مگاپیکسلی اولتراواید، 2 مگاپیکسلی ماکرو، 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق و البته لنز 20 مگاپیکسلی سلفی معرفی میکنیم. رقیب نوکیا اما از سه لنز، شامل یک لنز واید 48 مگاپیکسلی، لنز اولتراواید 8 و حسگر تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی بهره برده که در کنار لنز 20 مگاپیکسلی سلفی، مجموعه دوربینهای این محصول را تشکیل دادهاند.
صرفنظر از قابلیت عکسبرداری ماکرو که مخصوص نوت شیائومی است، قابلیتهای مشابه فوکوس خودکار تشخیص فاز، پانوراما، پرتره و HDR در هر دو مجموعه وجود داشته و ضبط ویدئو 4K نیز با هر دو دستگاه امکانپذیر است. با توجه به بررسیهای انجام شده بر روی این دو گوشی هوشمند و بر اساس بازخوردهای کاربری، تصاویر ثبت شده در نوت 8 پرو، کیفیت بهتری دارند. با اینکه این تفاوت چندان چشمگیر نیست، اما به هر حال برای علاقهمندان به عکاسی مهم خواهد بود.
به طور کلی هر دو محصول در سطح بالای نور تصاویر مطلوب و رضایتبخشی خصوصاً در زمینه عکسبرداری پرتره ثبت میکنند و با توجه به قیمت و رده میانیاشان، عملکرد بسیار شایستهای به نمایش خواهند گذاشت. با اینحال کاهش سطح نور، کمی از کیفیت تصاویر در هر دو دستگاه میکاهد. دوربینهای سلفی همانطور که گفته شد وضوح یکسانی دارند و البته در زمینه قابلیتهایی مثل HDR، پرتره و ضبط ویدئوی FHD نیز این تشابه تکرار خواهد شد.
نهایتاً در مقایسه بین دوربینهای این دو اسمارتفون، کیفیت تصاویر ثبت شده و البته قابلیت عکسبرداری ماکرو، کفه ترازو را کمی به نفع رقیب شیائومی پایین میآورند. با اینحال نباید حسگر تشخیص عمق قوی و سایز سنسور بزرگتر لنز سلفی در نماینده نوکیا را نادیده بگیریم. به نظر میرسد نوکیا 7.2 در عکسبرداری سلفی کمی بهتر عمل کند.
مقایسه سیستم عامل، رابط کاربری، پردازنده و حافظه
یکی از مهمترین تفاوتهای گوشی شیائومی نوت 8 پرو با نوکیا 7.2 مربوط به رابط کاربری بهکار گرفته شده در آنهاست. شیائومی و نوکیا هر دو برای این میانردههاشان سیستم عامل اندروید 9 پای را در نظر گرفتهاند. اما در مورد رابط کاربری اوضاع کمی متفاوت میشود که خود بستر ایجاد تفاوتهایی در عملکردهای نرمافزاری این محصولات است.
رابط کاربری MIUI 10 مربوط به میانرده شیائومی در زمینه شخصیسازی موفقتر عمل میکند، ضمن اینکه سنگینتر بوده و فضای بیشتری به اپلیکیشنهای از پیش نصب شده اختصاص داده است. اما Android One یا نسخه خام اندروید در اختیار نماینده نوکیا، امکان بهروز شدن با نسخههای جدید را خواهد داشت. هرچند ممکن است سنگینتر بودن رابط شیائومی با کمی لگ در اجرای برنامههای سنگین همراه باشد، اما در صورت مدیریت حافظه، هر دو این محصولات عملکرد نرمافزاری مطلوبی دارند و برتری هر کدام در این مورد بیشتر مربوط به سلیقه کاربر است.
اما یکی از مهمترین قسمتهای مورد بررسی ما که عامل فعالیت هر گوشی هوشمندیاست و قطعاً در مقایسه بین دو محصول، فاکتور تعیین کنندهای محسوب میشود، موتورهای پردازشی آنهاست. اگرچه موتور پردازشی Helio G90 T به دست آمده از فرایند 12 نانومتری در نوت شیائومی با چیپست Snapdragon 660 در نوکیا و البته پردازندههای مرکزی و گرافیکی آنها تفاوتهایی دارند، اما در عملکردشان شاهد فرق چندانی نیستیم.
بر اساس بررسیهای انجام شده در مورد اجرای برنامهها و بازیهای سنگینتر، نماینده نوکیا کمی برتر ظاهر میشود. میدانیم که از یک میانرده در این حدود قیمت نمیتوان انتظار قدرت بسیار زیادی در اجرای برنامههای خیلی سنگین داشت، اما با اینحال هر دو چیپست عملکرد کاملاً رضایتبخشی داشته و میتوانند برای گیمرهایی با توان مالی کمتر، انتخاب خوبی باشند.
هر دو گوشی نوکیا 7.2 و شیائومی note 8 pro، در نسخههای متفاوتی از لحاظ حافظههای داخلی و رم عرضه شدهاند. محصولات موجود در بازار ما، به 4 یا 6 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی مجهز هستند و هر دو امکان ارتقا حافظه به وسیله microSD را خواهند داشت. بهتر است در نظر داشته باشیم که با توجه به میانهحال بودن پردازندهها و سرعت حافظه در این محصولات، برای عملکرد هرچه بهتر و بدون مشکل، ناگزیر به مدیریت درستی بر حافظه داخلی دستگاهمان هستیم.
مقایسه باتری و شارژر
باتری تأمین کننده مصرف انرژی را شاید بتوان پررنگترین تفاوت بین شیائومی نوت 8 پرو و نوکیا 7.2 دانست. پس بهتر است اگر در استفاده از گوشی هوشمندمان به سطح انرژی بالایی نیاز داریم، روی نوت 8 پرو حساب بیشتری باز کنیم. باتری 4500 mAh نوت شیائومی، طبیعتاً عمر بالاتری از نمونه 3500 mAh بهکار رفته در رقیب نوکیا دارد.
نکته مثبت در بین مشخصات گوشی نوکیا 7.2 و نماینده شیائومی، ارائه شارژر پرسرعت در بستهبندی هر دو محصول است. با این حال شارژر 18 واتی شیائومی در مقایسه با نمونه 10 واتی موجود در بستهبندی نوکیا، توان بیشتری در تأمین انرژی مورد نیاز باتری دارد. البته این انتخاب تا حدی مربوط به باتری قدرتمندتر نماینده شیائومی است و میتوان از عملکرد هر دو شارژر برای یک میانرده خوشقیمت رضایت داشت.
نهایتاً نتیجه مقایسه گوشی نوکیا 7.2 با شیائومی نوت 8 پرو و بررسی نقاط قوت و ضعف آنها، نشان از برابری زیادی بین این دو اسمارتفون دارد. هر دو محصول عملکرد بسیار مطلوبی دارند و با توجه به همسطح بودن قیمت Nokia 7.2 (Amazon) و شیائومی Note 8 pro، به نظر میرسد که انتخاب بین آنها تا حدود زیادی وابسته به سلیقه شخصی کاربر در مورد قابلیتهای خاص تلفن همراه باشد. با اینحال باتری پرتوان، شیشه پوشاننده و قابلیت عکسبرداری ماکرو در شیائومی، برتریهای مشخص این محصول هستند. در سمت دیگر نوکیا را در عکسبرداری سلفی و اجرای روانتر برنامههای سنگین کمی قویتر ارزیابی میکنیم.
دیدگاه خود را بنویسید