سامسونگ یکی از بازیگرهای اصلی رقابت در گوشی‌های هوشمند است که در تمام رده‌های اقتصادی ایفای نقش می‌کند. کره‌ای‌ها در سال‌های اخیر در طراحی گوشی‌های اقتصادی فعالیت بیشتری داشت تا میدان را به چینی‌ها نبازند. گوشی سامسونگa11 در سال 2020 با قیمت بسیار مناسبی عرضه شد و حتی هم‌رده‌های قدیمی‌تر خانواده خودش مثل a20 را به چالش کشید. نمایشگر سوپر امولد و پردازنده‌های قوی‌تر از مشخصات گوشی a20 هستند که در گوشی گلکسی a11 قربانی کاهش قیمت شده‌اند. اما در بقیه بخش‌ها چه خبر است؟ در ادامه با مقایسه سامسونگ a11 با a20 با تفاوت‌های دو گوشی خوش‌قیمت سامسونگ آشنا می‌شویم.

مشخصات گوشی سامسونگ a11 و a20 در طراحی و ظاهر

مشخصات گوشی سامسونگ a11 و a20 در طراحی و ظاهر

سامسونگ همیشه در تغییر دادن طراحی گوشی‌ها و طی کردن مسیر مدرنیزه محصولاتش از پیش‌گامان دنیای فناوری بوده و هست. چیزی که در مقایسه سامسونگ a11 با a20 دیده می‌شود هم نشانگر حرکت در همین مسیر است. در گلکسی a20 از طراحی ناچ قطره‌ای برای قرارگیری دوربین سلفی استفاده شده بود. اما کره‌ای‌ها در طراحی گوشی a11 تمام تلاش خود را برای القای حسی مشابه با گوشی‌های رده‌بالاتر در کاربران به‌کار گرفتند؛ نتیجتاً شاهد هجرت لنز سلفی به حفره‌های پانچ هستیم که گزینه جدیدتری به حساب می‌آید.

مجموعه دوربین‌های پشتی که در گلکسی a20 از لنزهایی دوگانه تشکیل شده بود در a11 با لنزهای سه‌گانه به نمایش درآمده تا حدأقل جلوه به‌روزتری داشته باشد؛ در قسمت‌های بعدی مفصلاً به مقایسه دوربین‌ها خواهیم پرداخت. 

مقایسه سامسونگ a11 با a20 در زمینه ابعاد گوشی‌ها هم با تفاوت‌های نسبتا کمی همراه است. گلکسی a20 با ابعاد 158.4 × 74.7 × 7.8 میلی‌متر و 169 گرم وزن در بین گوشی‌های بزرگ اما خوش‌دست طبقه‌بندی می‌شد. گوشی a11 بعد از حدود یک سال با ابعاد 161.4 × 76.3 × 8 میلی‌متری و 177 گرم وزن، انتظار یک نمایشگر بزرگ‌تر را به وجود می‌آورد؛ انتظاری که در عمل  برآورده نشد و بر خلاف تصور a11 هم مانند رقیب قدیمی‌ترش با نمایشگری 6.4 اینچی نمایش داده شد. با این اعداد به‌راحتی نسبت بیشتر نمایشگر a20 به بدنه گوشی مشخص می‌شود. (85% در a20 و 81.6% در a11)

بدنه پلاستیکی و قاب شیشه‌ای جلوی گوشی از موارد مشترکی‌ست که در مشخصات گوشی a20 و a11 وجود دارد. باید گفت که هر دو دستگاه جلوه‌ای متفاوت با بدنه‌های تمام‌پلاستیکی را به نمایش می‌گذارند که یادآور گوشی‌های رده‌های بالاتر است. با این‌حال برای حفاظت از هر دو گوشی بهتر است از گلس‌های پوشاننده و قاب‌های جداگانه استفاده کنید.

بیشتر شدن تعداد دوربین‌ها، تنها تفاوتی‌ست که در مقایسه سامسونگ a11 با a20 در قاب پشتی می‌بینیم. البته قاب a11 از رقیب قدیمی‌ترش براق‌تر است و طبیعتاً میزبان بهتری برای جای لک انگشت و چربی خواهد بود. حسگر اثر انگشت با عملکردی مشابه در مرکز قاب پشتی هر دو گوشی قرار گرفته است؛ جایگاهی که استفاده نسبتاً راحت از آن برای کره‌ای ثابت شده است.

با این‌که در طراحی خیلی از گوشی‌های نسبتاً جدید سامسونگ خبری از جک 3.5 میلی‌متری هدفون نیست، اما خوشبختانه galaxy a11 و a20 هر دو از این درگاه بهره برده‌اند. درگاه USB تایپ C هم از دیگر ویژگی‌های مشترک این دو اقتصادی سامسونگ است.

گلکسی a20 سامسونگ با رنگ‌های مشکی، آبی، نارنجی، قرمز و طلایی رنگ‎‌های متنوع‌تری برای کاربران گوشی‌های اقتصادی در نظر داشت. اما a11 در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و قرمز، نمایی براق‌تر با جلوه‌گری بیشتری داشت. با تمام این اوصاف اگر مقایسه سامسونگ a11 با a20 در بخش طراحی به برنده‌ای نیاز داشته باشد، a11 گزینه مناسب‌تری است. البته این برتری صرفاً به طراحی مدرن‌تر a11 برمی‌گردد و انتخاب گوشی زیباتر در گرو سلیقه شخصی شما خواهد بود.

مقایسه مشخصات گوشی a20 با a11 در نمایشگر

مقایسه مشخصات گوشی a20 با a11 در نمایشگر

بررسی گوشی a20 و a11 در قسمت صفحه نمایش، نتیجه‌ای بر خلاف تصور ما دارد. گلکسی ای 20 در سال 2019 با مجهز بودن به نمایشگرهای سوپر امولد (Super AMOLED) عملکرد بالاتری از رده قیمتی‌اش به نمایش می‌گذاشت. اما سامسونگ در گوشی اقتصادی جدیدترش از پنل‌ TFT LCDPLSلمسی خازن استفاده کرد تا فاکتور قیمت را بیشتر از گذشته در نظر داشته باشد.

بررسی نمایشگرها در مقایسه سامسونگ a11 با a20 تفاوت قابل توجه دیگری غیر از پنل‌ها نشان نمی‌دهد. هر دو گوشی با وضوح 1560 × 720 مگاپیکسل و تراکم 268 پیکسل در هر اینچ معرفی شده‌اند. نسبت تصویر نمایشگر هم در هر دو گوشی اقتصادی سامسونگ با اعداد 19.5:9 نشان داده می‌شود.

واضح است که وضوح و تراکم پیکسلی مشابه در این دو محصول در نمایش محتوا هم شباهت‌هایی ایجاد می‌کند. اما مسلماً در گلکسی a20 با روشنایی بالاتر، رنگ‌های زنده‌تر و البته زاویه دید مناسب‌تری روبه‌رو می‌شوید. پنل‌های امولد در بحث رنگ‌پردازی با تفاوت قابل توجهی عمل می‌کنند و مطمئناً نتیجه جذاب‌تر و تجربه بهتری به دنبال خواهند داشت. ضمن این‌که نمایشگرهای TNT با مصرف بیشتری انرژی در شارژدهی گوشی هم تفاوت‌هایی ایجاد می‌کند.

مقایسه دوربین‌های سامسونگ گلکسی a20 و a11

مقایسه دوربین‌های سامسونگ گلکسی a20 و a11

اضافه شدن یک لنز به مجموعه دوربین‌های a11 انتظار کاربران را در مورد عملکرد و نتایج این محصول بالا می‌برد. اما باید بگوییم که خبری از تفاوت‌های چشم‌گیر نیست. یک لنز واید 13 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.9 و  یک لنز دیگر اولتراواید یا فوق عرض با دیافراگم f/2.2، مشخصات گوشی a20 در این بخش را معرفی می‌کنند. پیشرفت‌های دوربین گلکسی a11 در کاهش دیافراگم لنز واید به f/1.8 و اضافه شدن یک سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 خلاصه می‌شود.

پشتیبانی از قابلیت‌های HDR، Panorama و فیلم‌برداری با وضوح 1080p@30fps از مشخصات گوشی سامسونگ a11 و a20 است. برای مقایسه سامسونگ a11 با a20 باید به نقش سنسور تشخیص عمق در مجموعه دوربین‌ها توجه کنیم. طبیعتاً این لنزها قابلیت عکس‌برداری ندارند و صرفاً در تشخیص دقیق‌تر سوژه و تفکیک بهتر آن از پس‌زمینه مؤثر هستند. باید پذیرفت که نتیجه اضافه شدن لنز 2 مگاپیکسلی در گلکسی a11 تفاوت‌های چندانی را ایجاد نمی‌کند. تصاویر ثبت شده با هر دو گوشی برای یک دستگاه خوش‌قیمت پذیرفتنی است و نمی‌توان انتظاری فراتر از رده قیمتی گوشی داشت. 

هر دو گوشی در روز و شرایط مناسب نوری، عکس‌های قابل قبولی برای استفاده‌های روزمره و معمولی ثبت می‌کنند. اما تصاویر هر دو گوشی با کاهش نور با افزایش چشم‌گیر جزئیات همراه هستند. این نتایج در تصاویر هر دو لنز واید و اولتراواید دیده می‌شود. گستره دینامیکی، جزئیات، شارپ‌نس و گستردگی فضای رنگی تصاویر در a11 و a20 تا حد زیادی مشابه و در این جایگاه قابل قبول‌اند. اجرای بهتر افکت بوکه و واقعیت افزوده از معدود ویژگی‌هایی‌ست که گلکسی a11 را موفق‌تر نشان می‌دهد

لنزهای سلفی 8 مگاپکسلی با دیافراگم f/2.0 در هر دو گوشی عیناً مشابه است و نتایج تقریباً یکسانی دارد. به‌طور کلی مقایسه سامسونگ a11 با a20 در این بخش، نتیجه تعیین‌کننده‌ای ندارد. هر دو محصول اقتصادی سامسونگ با ضعف‌عای نسبتاً زیادی در این بخش همراه‌اند؛ اما باید گفت که با در نظر داشتن بهای گوشی‌ها، عملکرد هر دو محصول در این بخش هم پذیرفتنی است.

مقایسه سامسونگ a11 با a20 در بخش نرم‌افزار و رابط کاربری

مقایسه سامسونگ a11 با a20 در بخش نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی a20 در 2019 بر مبنای اندروید 9 پای و با رابط کاربریOne UI ارائه شد. اما بررسی مشخصات گوشی سامسونگ a11 در این بخش، سیستم عامل اندروید 10 و رابط کاربری One UI 2 را به نمایش می‌گذارد. رابط کاربری این دو محصول اقتصادی سامسونگ، شباهت‌های عمیق و ظاهری آشنا برای کاربران سامسونگ دارند. با این‌حال نسخه دوم One UI با پیشرفت‌هایی در زمینه ژست‌های حرکتی همراه بود و امکان استفاده از نمایشگر ناریک را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

بررسی گوشی a20 و a11 در زمینه عملیات سخت‌افزاری

مقایسه سامسونگ a11 با a20 در بخش ویژگی‌های سخت‌افزاری هم با ضعف نسخه جدیدتر در جهت کاهش قیمت همراه است. در بررسی گوشی a20 با چیپ‌ست پردازشی Exynos 7884 روبه‌رو هستیم. اما بررسی مشخصات گوشی سامسونگ a11 در این بخش با هجرت به پردازنده اسنپ‌دراگون 450 همراه است که خبر چندان خوشایندی نیست.

گلکسی a20 از یک پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای بهره گرفته بود و Mali G71 MP2 وظیفه پردازش داده‌های گرافیکی در این محصول را به عهده داشت. در سمت دیگر a11 هم از پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای بهره برده که البته از هسته‌های نسبتاً ضعیف‌تری تشکیل می‌شود. پردازنده گرافیکی Adreno 506هم نشانه‌ای برای ضعیف‌تر بودن عملیات پردازشی در گوشی ای 20 سامسونگ است. 

برای مقایسه سامسونگ a11 با a20 در این بخش به اطلاعات مربوط به حافظه گوشی‌ها نیاز داریم. گلکسی a20 تنها در یک نسخه با 32 گیگابایت حافظه داخلی و رو 3 گیگابایتی به بازار عرضه شد. اما a11  در سه نسخه با حافظه‌های داخلی 32 و 64 گیگابایت همراه با 2 یا 3 گیگابایت رم قابل خریداری است. خوشبختانه هر دو گوشی با درگاه اختصاصی حافظه طراحی شده‌اند و امکان ارتقاء حافظه با استفاده از microSD را در اختیار کاربر می‌گذارند.

به‌طور کلی هر دو گوشی اقتصادی سامسونگ برای نیازهای روزمره و عادی پاسخگو هستند. هر دو از نمونه‌های نسبتاً ضعیفی محسوب می‌شوند که استفاده سنگین و گاهی حتی نیمه‌سنگین از آن‌ها امکان‌پذیر نیست. اما بررسی مشخصات گوشی a20 سرعت بالاتر پردازنده گرافیکی (120 مگاهرتز) را نشان می‌دهد که طبیعتاً در موارد زیادی مؤثر است. سرعت دانلود در این دستگاه تقریباً دو برابر گلکسی a11 است و در نصب و اجرای اپلیکیشن‌ها امکان خطای کمتری دارد.

با مقایسه سامسونگ a11 با a20 در این بخش باید گفت که عملکرد پردازشی هر دو گوشی با قیمت آن‌ها در تناسب کامل است. نتیجتاً a11 به عنوان عضو ارزان‌تر کره‌ای‌ها در جایگاه پایین‌تری قرار می‌گیرد. باید پذیرفت که هیچ یک از گوشی‌ها برای استفاده از برنامه‌ها و بازی‌های سنگین طراحی نشده‌اند؛ اما در گلکسی a20 امکان بروز خطا و لگ کمتر است و سرعت نسبتاً بالاتری برای اجرای برنامه‌ها دارد.

تأمین انرژی در سامسونگ a20 و a11

مقایسه سامسونگ a11 با a20 در قسمت تأمین انرژی، نتیجه کاملاً‌ یکسانی دارد و در ساخت هر دو گوشی از یک باتری 4000 mAh استفاده شده. با توجه به مصرف بالاتر نمایشگر a11 و یا پردازنده‌های قوی‌تر a20 ممکن است هر یک در زمان‌هایی به انرژی بیشتری نیازمند باشند. اما در نهایت طول عمر باتری‌ این محصولات تا حد بسیار زیادی مشابه است (حدود 16 ساعت پخش ویدئو).

در جعبه هر دو گوشی، یک شارژر سریع 15 واتی برای تأمین انرژی باتری قرار دارد. طبیعتاً مقایسه این قسمت نمی‌تواند فاکنور تعیین‌کننده‌ای برای برتری دادن و انتخاب هر یک از این محصولات باشد.

مقایسه قیمت و نتیجه‌گیری

در طول مقایسه سامسونگ a11 با a20 بارها با فاکتور قیمت اشاره کردیم. بررسی قیمت گلکسی a20 در وب‌سایت Amazon این محصول را از این جهت در ردیف بالاتری قرار می‌دهد. بر خلاف طراحی گلکسی a11 که محصولی ‌به‌روزتر را به ارمغان آورده، در سایر بخش‌ها با برتری a20 مواجه بودیم که این تفاوت قیت را به‌خوبی توجیه می‌کند.

گلکسی a20 برتری‌های دیگری مثل بهره‌ بردن از ژیروسکوپ و NFC را هم در اختیار دارد؛ ویژگی‌هایی که در کنار نمایشگر سوپر امولد و پردازنده قدرتمندتر، یک مجموعه کاملاً برتر را به نمایش می‌گذارد. اما انتخاب مناسب نهایتاً با روشن شدن موارد استفاده و انتظارات شما از گوشی مشخص می‌شود. اگر هدف شما داشتن یک گوشی هوشمند با امکانات کم اما ظاهر جذاب‌تر است، می‌توانید با انتخاب galaxy a11 در خریدتان صرفه‎جویی کنید. در غیر این صورت گلکسی a20 از هر جهت گزینه مناسب‌تری خواهد بود.