همان‌طور که احتمالاً می‌دانید کمپانی بزرگ شیائومی، این اژدهای تازه‌نفسِ گوشی‌های هوشمند، پس از رکود فروش سری قدرتمند گوشی شیائومی با پسوند Mi در چین توجه خود را معطوف به کشور بکر و پرجمعیت هند کرد. در واقع کشور هند قرار بود به مقری برای تست ذائقه مشتری و توأمان تولید و فروش میان‌ رده‌ های سری پوکو تبدیل شود که بسیار مشابه با تولیدات شرکت زیرمجموعه‌ای دیگر شیائومی یعنی ردمی چینی بود. سری POCO شیائومی یک سری قدرتمند از لحاظ پردازنده و سخت‌افزار است. این سری در این زمینه حتی مشابه با نسخه‌های پرچم‌دار است. درواقع به‌نظر می‌رسد مانیفست اولیه کمپانی مستقل پوکو در هند، تولید گوشی‌هایی با محوریت پردازنده قوی برای گیم و بازی‌های موبایلی بوده است. علاوه بر این، بخش‌های دیگر سری پوکو نیز دارای پیکربندی قوی و باکیفیت است که در کنار قیمت تمام شده‌ی مقرون به‌صرفه، خیلی زود پوکو را به یک سری مجزای پرفروش و پرطرفدار در سرتاسر جهان تبدیل کرد. به همین بهانه به بررسی و مقایسه poco x3 nfc با poco x3 دو محصول مشابه اما کمی متفاوت پرداختیم. در ادامه با ما همراه باشید.  

در بخش طراحی ظاهری دو گوشی پوکو اکس 3 چگونه‌اند؟

در بخش طراحی ظاهری دو گوشی پوکو اکس 3 چگونه‌اند؟

در نگاه نخست و مقایسه poco x3 nfc با poco x3 از لحاظ ظاهری هر دو گوشی بسیار مشابه همدیگر هستند. هر دوی این گوشی‌ها دارای متریال مشابهی هستند: پنل جلویی شیشه‌ای پوشیده شده با یک ورق لایه محافظ گوریلا گلکس کلاس پنج، پنل پشتی از جنس پلاستیک براق با ظاهری شبیه به پنل‌های شیشه‌ای مختص گوشی‌های گران‌ قیمت، نوار عمودی مات و بافت‌دار در میانه. شاید تنها تفاوت متریال در این دو گوشی استفاده از فریم فلزی آلومینیومی برای نسخه دارای NFC به‌ جای فریم پلاستیکی به‌کار برده شده در گوشی ساده‌تر است. از لحاظ ابعاد دو گوشی مشابه هم بوده و دارای 165.3 میلی‌متر طول و 76.8 میلی‌متر عرض با لبه‌های خمیده و کروی هستند. اما نسخه NFC با 9.4 میلی‌متر ضخامت کمی باریک‌تر از نسخه ساده با ضخامت 10.1 میلی‌متری است که البته چندان محسوس نیست. بنابراین وزن نسخه NFC نیز 10 گرم کمتر از نسخه دیگر با وزن 225 گرمی است. هر دوی این گوشی‌ها از گواهی IP53 پشتیبانی می‌کنند و این بدین معنا است که هر دو در مقابل غبار و قطرات آب تا حدودی مقاوم هستند.

در پنل جلویی 84.6 درصد از کل پنل به یک نمایشگر 6.67 اینچی نسبتاً بزرگ اختصاص یافته که حاشیه‌هایی نسبتاً باریک در سه ضلع آن‌ را احاطه کرده است. تنها در ضلع تحتانی این حاشیه کمی قطورتر از باقی حاشیه‌ها طراحی شده است. در میانه قسمت فوقانی نمایشگر یک سنسور به‌صورت پانچ‌ هول وظیفه دوربین سلفی و همزمان سیستم تشخیص چهره دوبعدی را بر عهده گرفته است. این طراحی در دو گوشی پوکو ایکس تری به تبدیل نمایشگر، به نمایشگری عریض و بدون هیچ عامل مزاحمی برای چشم کمک بسزایی کرده است. در سمت فوقانی و درواقع در شکافی ظریف مابین نمایشگر و فریم اسپیکر مکالمه یا همان کانال دوم اسپیکر به ‌همراه یک LED کوچک قرار گرفته است که اعلانات را خبر می‌دهد.

در پنل پشتی همان‌طور که گفتیم، در وسط سطح براق پلاستیکی پنل نواری مات و پَهن با بافتی از خطوط مورب طراحی شده که در یک سو دایره بزرگ با چینش X مانند ماژول‌های دوربین اصلی را در بر گرفته است، در سوی دیگر نیز لوگوتایپ مشهور و بزرگ POCO به‌صورت عمودی حک شده است. متریال به‌ کار رفته در زمینه پلاستیکی این نوار، رنگ گوشی را (شامل دو رنگ آبی کبالت و خاکستری) به‌ صورت گرادیانی با جلوه‌ای خاص و تلفیق رنگ‌های روشن و تیره نمایان ساخته است. شاید تنها ایراد این ساخت ماندن اثر انگشت روی پنل صیقلی و امکان لیز خوردن گوشی از میان دست باشد.

قاب برجسته مستطیلی این گوشی با لبه‌هایی کاملاً خمیده درون دایره‌ای بزرگ و غول‌پیکر کانون جای‌گیری دوربین چهارگانه گوشی‌های POCO X3 به همراه یک لامپ فلش LED است. در لبه فوقانی فریم که در نسخه ساده‌تر هم‌رنگ با زمینه پنل پشتی است، روزنه میکروفون و ماژول مادون قرمز وجود دارد. مقایسه poco x3 nfc با poco x3 نشان می‌دهد در هر دو گوشی در سمت راست و در لبه فریم دکمه کنترل حجم صدا و دکمه پاور با کاربرد همزمان حسگر اثر انگشت، در محل مناسبی تعبیه شده است. در سمت دیگر نیز اسلات دو سیم کارته و جایگاه کارت حافظه از نوع MicroSD وجود دارد. اما در لبه تحتانی فریم جک 3.5 میلی‌متری هدفون، پورت USB تایپ C، دریچه اسپیکر اول و روزنه کوچک دیگر میکروفون قرار گرفته است. 

مقایسه poco x3 nfc با poco x3 در بخش نمایشگر و اسپیکر


مقایسه poco x3 nfc با poco x3 در بخش نمایشگر از تشابه صد درصدی این دو گوشی خبر می‌دهد. هر دو از یک نمایشگر 6.67 اینچی از نوع IPS LCD با نسبت تصویری 20:9 بهره‌مند هستند که 84.6 درصد از کل پنل را فرا گرفته است. رزولوشن نمایشگر برابر با x1080 x 2400 پیکسل، تراکم پیکسلی معادل عدد مطلوب 395 پیکسل بر هر اینچ، روشنایی 450 نیت و نرخ نوسازی شاهکار 120 هرتز است. این اعداد نشان می‌دهد صفحه نمایش پوکو ایکس 3 نمایشگری باکیفیت با پشتیبانی از استاندارد HDR10 است. این نمایشگر برای گوشی‌های میان‌رده‌ ای در این بازه قیمتی یک سروگردن بالاتر از حد معمول است. روشنایی در این نمایشگرها نسبتاً خوب توصیف شده به‌ صورتی که کاربر در محیط تاریک مشکلی پیدا نخواهد کرد. با این‌ حال در مقایسه با پنل‌ های آمولد در این بازه قیمتی، روشنایی کمتری دارد. در زوایای مختلف نیز نور نمایشگر کمی به‌ هم می‌ریزد که البته قابل چشم‌ پوشی است. رنگ‌ها بسیار طبیعی و شارپ نمایان است و تجربه کاربری معرکه‌ای را در بخش بصری از این گوشی ارزان انتظار داریم. 

در بخش امکانات صوتی نیز مقایسه poco x3 nfc با poco x3 نشان می‌دهد هر دو گوشی دارای یک ویژگی عجیب در این بازه قیمتی هستند. بلندگوهای استریو در گوشی‌هایی میان‌رده نظیر پوکو x3 با شفافیت و کیفیت خوب صدای خروجی اگرچه به پای نسخه‌های پرچم‌دار نخواهند رسید، اما یک مزیت بسیار عالی برای این گوشی‌ها محسوب شده‌اند. در بررسی این دو گوشی مشخص شد هر دو گوشی دارای جک 3.5 میلی‌متری صدا نیز هستند. بدین معنا که با استفاده از این جک به‌ راحتی امکان اتصال هدفون‌ های گوناگون برای این دو گوشی میسر است. 

پلتفرم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در پوکو ایکس تری و پوکو ایکس تری ان اف سی

مقایسه poco x3 nfc باpoco x3 نشان می‎‌دهد در بخش سخت‌افزاری نیز هر دو گوشی مشابه با هم و دارای یک تراشه میان‌رده 8 نانومتری اسنپدراگون 732G هستند. در واقع این چیپست نسخه‌ای به‌روز شده از مدل اسنپدراگون 730G محسوب می‌شود. این پردازنده هشت هسته‌ای شامل دو هسته 2.3 گیگاهرتزی Kryo 470 Gold و شش هسته 1.8 گیگاهرتزی Kryo 470 Silver شده است. همچنین هر دو دستگاه در بخش گرافیکی از پردازنده گرافیکی Adreno 618 بهره‌مند شده‌اند. عملکرد پردازنده در دو گوشی پوکو ایکس تری کاملاً خوب است. همان‌طور که قبلاً گفتیم گوشی‌های پوکو معروفند به پردازنده‌های قدرتمندی که راه را برای گیمرها هموار کرده‌اند. در اجرای بازی‌های موبایلی سنگین پردازنده‌های مذکور به بیانی ساده‌تر کاملاً طاقت آورده‌اند ولی تنها عیبی که می‌توان در این بخش به این گوشی‌ها گرفت افزایش دمای گوشی به +40 درجه سانتیگراد پس از حدود یک ساعت مستمر است. بنابراین بهتر است در اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین پس از حدود 45 دقیقه کمی به گوشی استراحت داده و سپس دوباره ادامه دهیم. مقایسه poco x3 nfc با poco x3 نشان می‌دهد هر دو گوشی در سه نسخه شامل 64/6، 128/6 و 128/8 گیگابایتی به بازار عرضه شده‌اند و امکان ارتقای حافظه از طریق SD برای آن‌ها وجود دارد.

در بخش نرم‌افزاری نیز هر دو گوشی به‌ صورت پیش‌فرض دارای اندروید نسخه 10 با امکان ارتقا و به‌روزرسانی به نسخه 11 هستند. رابط کاربری نیز در مقایسه poco x3 nfc با poco x3 مشابه و شامل نسخه MIUI 12 است. اما کمپانی شیائومی وعده داده که به‌زودی شاهد انتشار نسخه 12.5 برای این رابط کاربری خواهیم بود. این نسخه‌ها بازی‌ها و اپلیکیشن‌های متفرقه زیادی دارند که البته قابل حذف نیز هستند. پنجره‌های شناور، حالت دارک مود، فوکوس مود یا نمودارهای شمارش ساعت کار با گوشی با قابلیت محدودیت و شیائومی هلث از قابلیت‌های این رابط کاربری است که می‌توانید با سرچ مطالبی مرتبط با آن‌ها آشنا شوید.

مقایسه poco x3 nfc با poco x3 از جهت قابلیت NFC: مهم‌ترین عامل متفاوت

مقایسه poco x3 nfc با poco x3 از جهت قابلیت NFC: مهم‌ترین عامل متفاوت

می‌رسیم به مهم‌ترین تفاوت دو گوشی که در تایتل نام مطلب یعنی مقایسه poco x3 nfc با poco x3 نیز کاملاً مشهود است. اما قابلیت NFC دقیقاً چیست و چه کار می‌کند؟ برای جواب به این سؤال باید گفت تکنولوژی NFC مخفف عبارت  Near Field Communication یا ارتباط حوزه نزدیک است. این قابلیت امکان ارتباط کوتاه بُرد دستگاه‌ها را با امواج مغناطیسی یا همان سیگنال‌ های رادیویی درست مانند بلوتوث ممکن ساخته است. در واقع این‌ که این قابلیت چگونه با استفاده از گجت‌ های اکتیو و پسیو این امر را ممکن ساخته در این مطلب نمی‌گنجد و نیازمند مطالعه مطلب‌ های تخصصی‌تر است. اما به‌طور کل این ویژگی به ما کمک می‌کند تا با روش القایی و نزدیک بردن دو گوشی مجزا به ‌هم و فعال کردن گزینه NFC که در تنظیمات گوشی وجود دارد، در کمترین زمان ممکن فایل‌های موردنظر خود را منتقل کرده و یا برنامه‌ای را به اشتراک بگذارید. تفاوت این تکنولوژی با بلوتوث را باید در زمان سریع‌تر NFC در انتقال داده‌ ها و البته در کنار این گزینه، بُرد نزدیک‌تر (در حدود10 سانتی‌متر) نسبت به فاصله چندین متری قابل نیاز بلوتوث بدانیم. این فناوری جدید به دلیل رواج سیستم‌ ها و سرویس‌ های پرداخت موبایلی قابلیتی جدید و کارآمد است. در واقع با این تکنولوژی اسمارت فون شما تبدیل به یک کارت هوشمند اعتباری یا کارتی برای پرداخت هزینه وسایل حمل و نقل عمومی خواهد شد.

دوربین‌ های مشابه، تصاویری باکیفیت

دوربین‌ چهارگانه اصلی در مقایسه poco x3 nfc با poco x3 از لحاظ چینش و مشخصات دقیقاً شبیه به هم است. هر دو مجموعه شامل یک سنسور 64 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.9 با قابلیت PDAF به‌ عنوان دوربین اصلی، یک سنسور 13 مگاپیکسلی مجهز به لنز اولترا واید و دو سنسور ماکرو و تشخیص فاز 2 مگاپیکسلی است. این مجموعه دوربین‌ها به کمک پردازنده اسنپدراگون قادر به ثبت ویدئوهایی با کیفیت 4k و نرخ سی فریم بر ثانیه هستند. عکس‌های گرفته شده در نور طبیعی و استاندارد، تصاویری باکیفیت، دارای داینامیک رِنج مناسب و روشنایی ایده‌آل هستند. هرچند امکان زوم آنچنانی در این تصاویر وجود ندارد و بنظر می‌رسد نور ناکافی تصاویر را دچار نویز فراوان می‌کند اما روی‌ هم‌ رفته با توجه به قیمت این گوشی‌ها، ماحصل بخش دوربین‌ها، مناسب و خوب توصیف شده است. تصاویر پرتره خروجی این دستگاه‌ ها نیز با امکان بوکه کردن تصاویری باکیفیت و قابل قبول هستند. در این گوشی‌ها تنها امکان زوم دو برابر موثر است و زوم بیش از این، تصاویر را دچار خدشه خواهد کرد.

در بخش دوربین سلفی نیز مقایسه poco x3 nfc با poco x3 نشان می‌دهد مانند بسیاری دیگر از سنسور های سلفی در سری پوکو، این دو گوشی نیز مجهز به سنسوری 20 مگاپیکسلی با قابلیت ثبت تصاویر HDR هستند. این دوربین در شرایط نوری مناسب قادر به ثبت تصاویری خوب است اما با کم شدن نور و حتی زوم روی سوژه، کیفیت به‌ شدت پایین می‌آید. عملکرد لرزشگیر در دوربین سلفی و همچنین دوربین اصلی نیز معمولی و در حد نیاز است. 

مقایسه poco x3 nfc با poco x3 از جهت باتری

مقایسه poco x3 nfc با poco x3 در بخش امکانات صوتی نشان می‌دهد این دو نسخه در این بخش کمی متفاوت از همدیگر عرضه شده‌اند. نسخه پوکو ایکس تری ساده دارای یک باتری غول پیکر 6000 میلی‌آمپر ساعت است، در حالی که نسخه دارای قابلیت NFC یک باتری 5160 میلی‌آمپر ساعتی درون خود جای داده است. عمر روزانه شارژ این باتری‌ ها اگر صفحه نمایش 120 هرتزی خاموش باشد و از گزینه 60 هرتزی آن استفاده کنیم، یقیناً به یک روز کامل یا کمی بیشتر خواهد رسید. گزینه Game Turbo در این گوشی‌ها با بستن اپلیکیشن‌های پس‌زمینه و بهینه‌سازی در هنگام گیم تا حد بسیار خوبی از اتلاف شارژ جلوگیری کرده و در واقع یک مزیت بزرگ برای گوشی‌های پوکو ایکس تری محسوب شده است. در بخش آداپتور نیز هر دوی این گوشی‌ ها دارای یک شارژر 33 واتی فست هستند که در کمتر از نیم ساعت 60 درصد باتری را شارژ کرده و عملکردی درخشان دارد. 

بالاخره poco x3 nfc یا poco x3؟!

بالاخره poco x3 nfc یا poco x3؟!

با مقایسه poco x3 nfc با poco x3 دریافتیم این دو گوشی صرف نظر از تفاوت در باتری، مشابه هستند. اما اگر به موارد زیر اهمیت زیادی می‌دهید، گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی (وبسایت آمازون) به کار شما می‌آید: 

  •  قابلیت NFC، انتقال فایل‌ ها و به اشتراک‌گذاری‌ ها برایتان مهم است. 
  • فکر می‌کنید قرار است در آینده‌ای نه چندان دور سر و کارتان به باجه‌ های جایگزین پرداخت با اسمارت فون‌ها برسد. 
  • فایل‌های موسیقی، عکس و ویدئو های زیادی دارید که مدام قرار است برای گوشی دیگرتان یا دوستتان انتقال دهید.