در این لحظه که با یکدیگر صحبت می‌کنیم، گوشی سامسونگ گلکسی S20 یکی از گوشی‌هاییست که بازار را به تسخیر خود درآورده است. اما گوشی‌های سامسونگ تا سال 2010 اصلا جایگاه جالبی در بازار نداشتند. به نظر شما سامسونگ چگونه توانست به یکی از قطب‌های صنعت تلفن‌های همراه تبدیل شود؟ هم اکنون سامسونگ تلفن‌های هوشمند خود را در سه سری اصلی S، A، و Note برای راضی کردن هر نوع مشتری با هر نوع نیاز، به بازار عرضه کرده است. در واقع جالب است بدانید که یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت سامسونگ، همین رده‌بندی گوشی‌ها و تنوع در سری‌ها می‌باشد. پس با ما در این مقاله همراه باشید تا با مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی به راز موفقیت این ابرقدرت عرصه‌ی گوشی‌های هوشمند پی ببریم.


تاریخچه

تاریخچه

در شروع مقاله می‌خواهیم مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی را با نگاهی به داستان پشت پرده‌ی تولید و تکامل هر یک از سری گوشی‌های گلکسی شروع کنیم. هر کدام از این سری گوشی‌ها ماجراهای جالبی را پشت سر گذاشته‌اند تا به جایگاه امروزشان برسند. با دانستن این ماجراها می‌توانید تصمیم بگیرید دقیقا کدام سری برای شما مناسب‌تر است.

سامسونگ گلکسی S

 همه چیز از معرفی گوشی سامسونگ گلکسی در سال 2010 شروع شد. سامسونگ با ظهور تدریجی گوشی‌های هوشمند تصمیم گرفت سیاست‌های خود در زمینه تلفن‌های همراه تغییر دهد تا نقش پررنگ‌تری در این حیطه داشته باشد. ولی همان‌طور که فکر می‌کنید اولین گوشی سامسونگ گلکسی با غولی که امروز با نام سامسونگ گلکسی S20 در حال یکه‌تازی است زمین تا آسمان فرق می‌کرد. سیاست‌های سامسونگ طوری برنامه‌ریزی شده بودند که سری گوشی‌های سامسونگ گلکسی S، سری اصلی گوشی‌های سامسونگ و معرف این برند در بازار باشند.

سامسونگ گلکسی Note

اما درست یک سال بعد سامسونگ دست به ریسک بزرگی زد. یکی از ایده‌هایی که با توسعه‌ی گوشی‌های هوشمند مطرح شده بود اما هرگز نتیجه‌ی مطلوبی نگرفته بود به قدم بزرگ بعدی سامسونگ تبدیل شد. فبلت‌ها طرحی بودند که برای اولین بار در سال 2007 توسط HTC اجرا شدند اما هرگز نتیجه‌ی مطلوبی نگرفتند. ایده‌ی اصلی پشت این طرح‌، تولید دستگاه‌های هوشمندی با ابعادی بین تلفن همراه و تبلت، باتری‌هایی ارزان ولی با ظرفیت بالا، صفحه نمایش بزرگ اما کم کیفیت، و پردازنده‌های میان‌رده بود. شرکت‌ها با این طرح بازار آسیا و خاورمیانه را هدف گرفته بودند، چرا که عمده‌ی مشتریان آسیایی و خاورمیانه‌ای، برعکس مشتریان اروپایی و آمریکایی، توان مالی خریداری گوشی موبایل و تبلت باهم را نداشتند. اینجا بود که سامسونگ خطر بزرگ را به جان خرید و ایده‌ پشت فبلت‌ها را به کلی عوض کرد. سامسونگ پروژه‌ی بعدی خود را سامسونگ گلکسی Note نام‌گذاری کرد. پروژه‌ای حتی قدرتمند‌تر از سری اصلی خود، یعنی سری گلکسی S. سامسونگ برای تحقق این ایده، از ترکیبی از قدرتمندترین سخت‌افزارها برای این گوشی استفاده کرد. و در پایان، تعبیه‌ی یک قلم با چندین و چند برنامه‌ی انحصاری و نوآورانه، جا پای این گوشی را برای همیشه در بازار تلفن‌های هوشمند سفت کرد. هم‌اکنون گوشی‌های سری Note سامسونگ، به میدان قدرت‌نمایی پرچمداران سامسونگ بدل شده است. گوشی‌های سامسونگ گلکسی Note از اولین نسخه‌ی آن که در سال 2011 عرضه شد، تا آخرین مدل آن، سامسونگ گلکسی Note20، همواره از قدرتمندترین گزینه‌های بازار و همچنین از محبوب‌ترین محصولات در میان مشتریان و منتقدین به حساب می‌آید.

سامسونگ گلکسی A

سامسونگ در رقابت با پرچمداران شرکت‌های مختلف به ثبات و قدرت مطلوبی رسیده بود. اما طی سال‌های نخست حضورش، سعی داشت این‌بار در عرصه‌ی گوشی‌های میان‌رده به جایگاهی که پرچمدارانش کسب کرده بودند دست یابد. سامسونگ مدل‌های متعددی از گوشی‌های میان‌رده به بازار عرضه کرد اما هیچ‌کدام به نتیجه‌ی مطلوب سامسونگ نرسیدند. تا اینکه در سال 2014 سامسونگ طی یکی دیگر از تلاش‌هایش برای تولید گوشی میان‌رده‌ی ایده‌آلش، گوشی سامسونگ گلکسی Alpha را روانه‌ی بازار کرد. گلکسی Alpha در آن دوره یک گوشی رده بالا (با عنوان میان‌رده) به حساب می آمد و با گلکسی S5 قابل رقابت بود. اگر کسی به مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی Alpha و S5 می‌پرداخت، می‌دید که گلکسی Alpha از بسیاری از جهات شباهت زیادی به گلکسی S5 دارد؛ از این بابت که هردو از یک پردازنده استفاده می‌کردند و طراحی هردو بسیار مشابه به هم بود. چیزی که گلکسی Alpha را از S5 متمایز می‌کرد صفحه‌نمایش ضعیف‌تر و حافظه‌ی غیرقابل ارتقای آن بود. اما یک ویژگی بسیار مهم گوشی گلکسی Alpha، فریم فلزی دور آن بود؛ یکی از ایرادهای همیشگی‌ای که منتقدان به گوشی‌های سامسونگ وارد می‌کردند جنس بی‌کیفیت بدنه‌ی آنها بود، در حالی که گوشی‌های HTC، LG و... هم‌‌رده‌ آنها از پلاستیک‌های مقاوم‌تر و یا آلومینیوم استفاده می‌کردند. 

گوشی گلکسی Alpha نقدهای بسیار متنوع و ضد و نقیضی دریافت کرد. نیمی از منتقدان از ایده‌ها و اقدامات جدید سامسونگ خشنود بوده، و نیمه‌ی دیگر آنها معتقد بودند گلکسی Alpha به نسبت یک گوشی میان‌رده، به علاوه‌ی کاستی‌هایش به نسبت گلکسی S5، قیمت بسیار بالایی دارد. گلکسی Alpha هم به نتیجه‌ی مطلوب سامسونگ نرسید اما مدیرعامل واحد الکترونیک سامسونگ، جی کی شین، اعلام کرد گلکسی Alpha الگوی موردنظرشان برای تغییرات اساسی در سری گوشی‌های سامسونگ را در اختیارشان قرار داده است. این‌گونه بود که در پایان سال 2014 دو مدل گلکسی A3 به عنوان یک گوشی رده پایین و گلکسی A5 به عنوان یک گوشی میان‌رده عرضه و آغازگر گوشی‌های گلکسی سری A شدند؛ با تغییراتی در ترکیب سخت‌افزار، که مهمترین آن استفاده از بدنه‌ی تمام فلزی (که شاخص‌ترین ویژگی این سری است) بود. 


مشخصات گوشی‌های سامسونگ

مشخصات گوشی‌های سامسونگ

حال که تفاوت‌های کلی سری‌های اصلی گوشی‌های سامسونگ و هدف از تولید آنها را می‌دانیم دیگر وقتش است که در ادامه‌ی مقایسه‌ی گوشی‌های سامسونگ گلکسی به طور دقیق به تفاوت امکانات گوشی‌های سامسونگ در سری‌های مختلف بپردازیم. این نکته را در نظر داشته باشید که در مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی همیشه رابطه‌ای میان سخت‌افزارهای به‌کار رفته در گوشی‌های این 3 سری وجود دارد. بدین صورت که همیشه سخت‌افزارهای گوناگون مدل‌های مختلف‌، در گوشی‌های سری‌های دیگر وجود دارد. به همین خاطر برای موثر بودن قیاس بین این 3 سری، تصمیم گرفتیم آخرین مدل هر سری را معیار مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی با یکدیگر قرار بدهیم تا مقیاس دقیق و کارآمدتری در دست داشته باشید.


دوربین

دوربین

خصوصیات دوربین گلکسی Note20 مشابه دوربین گلکسی S20 است. این دوربین شامل یک دوربین 12 مگاپیکسلی برای اندازه قاب واید با دیافراگم f/1.8، یک دوربین 68 مگاپیکسلی تله‌فوتو با دیافراگم f/2.0، و یک دوربین اولتراواید 12 مگاپیکسلی با فاصله کانونی معادل 12 میلی‌متری می‌باشد. دوربین تله‌فوتوی گلکسی Note20 و گلکسی S20 از قابلیت زوم 3 برابر اوپتیکال هیبریدی، و زوم 10 برابر دیجیتال برخوردار است؛ که اگر این دو را باهم ترکیب کنیم، دوربین این دو گوشی قادر است یک زوم 30 برابر هیبریدی به شما تحویل بدهد. 

اما در مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی، Note20 Ultraدوربین قدرتمندتری به نسبت Note20 و S20 دارد؛ این دوربین شامل یک سنسور 108 مگاپیکسلی واید، یک سنسور تله‌فوتو پریسکوپی 12 مگاپیکسل، و یک سنسور 12 مگاپیکسلی اولترا-واید می‌باشد. فاصله‌ی کانونی دوربین تله‌فوتو این گوشی 120 میلی‌متر (برابر 35 میلی‌متر) است و با ترکیب زوم اوپتیکال و دیجیتال، می‌تواند تا 50 برابر تصویر را برایتان بزرگنمایی کند. از آن دست، دوربین گوشی گلکسی S20 سامسونگ در نسخه‌ی Ultra از ماژول تشخیص فاصله بهره می‌برد.

گوشی سامسونگ گلکسی A71 چهار دوربین روی پشت بدنه‌ی خود، به شکل "L" در یک فریم مستطیلی جا داده است. صف این دوربین‌ها متشکل از یک دوربین واید 64 مگاپیکسلی، یک دوربین اولترا-وایلد 12 مگاپیکسلی، یک دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی، و یک سنسور 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق می‌باشد. احتمالا شگفت‌زده شوید وقتی ببینید برخلاف چیزی که احتمالا حدس می‌زدید، در مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی A71با سری Note و S، دوربین جلوی گلکسی A71 عملکرد بهتری دارد. گوشی‌های گلکسی Note20 و S20 دوربین جلویی با کیفیت 10 مگاپیکسل دارند. این در حالی است که کیفیت دوربین جلوی گلکسی A71، 32 مگاپیکسل است. 

اما در فیلمبرداری عملکرد دوربین گوشی‌های گلکسی Note20 و S20 اصلا با سری A قابل مقایسه نیست. هرچند که سری A هم عملکرد درخشانی در فیلمبرداری دارد (برای مثال قابلیت فیلمبرداری با وضوح 4K و فریم ریت 30 fps)، اما حقیقتا دوربین Note20 و S20 در زمینه‌ی فیلمبرداری خارق‌العاده ظاهر می‌شوند. دوربین این ابرگوشی‌ها قادر به فیلمبرداری با وضوح 8K و فریم ریت 24 fps می‌باشد! اما البته هر دقیقه ویدیوی ضیط شده با این کیفیت، 600 مگابایت حجم خواهد داشت.


باتری

باتری

مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی در زمینه باتری بسیار دشوار است. زیرا عملکرد این سه سری در زمینه‌ی باتری بسیار نزدیک به هم می‌باشد، چرا که هر سه سری این گوشی‌ها از فناوری یکسانی برای باتری محصولات آخرین مدل‌شان استفاده می‌کنند. گوشی سامسونگ گلکسی A71، با ظرفیت 4500 میلی‌آمپر قوی‌ترین باتری را در میان نسخه‌های استاندارد گلکسی Note20 و گلکسی S20 داراست. ظرفیت باتری آخرین مدل‌های سری S و Note به ترتیب 4000 و 4300 میلی‌آمپر می‌باشد. البته این اختلاف جزئی در مدل‌های Note20 Ultra و S20+ کاملا از بین می‌رود. باتری نسخه‌ی Ultra گوشی گلکسی S20 با ظرفیت 5000 میلی‌آمپر، قدرتمندترین باتری موجود در مدل‌های سامسونگ می‌باشد. جدا از این مسئله، آخرین مدل سری S در سرعت شارژ نیز با توان 25 تا 45 وات، از دیگر سری‌ها پیشی گرفته است. باتری گوشی گلکسی Note20 و گلکسی A71 هر دو از توان شارژی معادل 25 وات برخوردارند. هر سه این گوشی‌ها از شارژر وایرلس و پورت شارژ Type-C پشتیبانی می‌کنند.


حافظه

حافظه

وقتی پای حافظه در مقایسه‌ گوشی‌های سامسونگ گلکسی به میان می‌آید اوضاع کمی پیچیده می‌شود. زیرا سامسونگ شما را در هر سه سری با انتخاب‌های فراوان بمباران می‌کند. گوشی‌های آخرین مدل هر سه سری به طور استاندارد با RAM 8 گیگابایت به بازار عرضه شده‌اند. برای RAM گوشی گلکسی S20 استاندارد و S20+ گزینه 12 گیگابایتی، و برای نسخه‌ی Ultra گزینه‌ی 16 گیگابایتی نیز وجود دارد. گوشی گلکسی Note20 در نسخه‌ی Ultra با RAM 12 گیگابایتی عرضه می‌شود. برای گلکسی A71 نیز گزینه‌ی 6 گیگابایتی برای RAM موجود است.

حافظه‌ی داخلی 128 گیگابایت برای نسخه‌ی استاندارد هر سه این گوشی‌ها یک پایه‌ی ثابت به حساب می‌آید. اما در این زمینه هم مانند RAM گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد. در سری S برای نسخه‌های S20+ و S20 Ultra گزینه‌های 256 و 512 گیگابایتی نیز موجود است. نسخه‌ی استاندارد گوشی گلکسی Note20 در دو مدل 128 و 256 گیگابایتی تولید شده است اما حافظه‌ی داخلی ثابت نسخه‌ی Ultra، 512 گیگابایت است. تمام این‌ها در حالیست که گوشی گلکسی A71 تنها در مدل 128 گیگابایتی تولید شده است. تمامی این گوشی‌ها و تمامی نسخه‌هایشان قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه‌ی MicroSD تا حداکثر ظرفیت 1 ترابایت را دارند. حتی فکر کردن به چنین رقمی برای حافظه‌ی یک گوشی موبایل هم هوش را از سر آدم می‌پراند! البته نکته عجیب ماجرا اینجاست که نسخه‌ی 5G UW گوشی گلکسی S20 از هیچ‌گونه کارت حافظه‌ای پشتیبانی نمی‌کند. 


صفحه‌ نمایش

صفحه‌ نمایش

مشخصات گوشی‌های سامسونگ در زمینه ابعاد، کاملا شما را شگفت‌زده خواهد کرد. این بار سری S با بزرگ‌ترین صفحه نمایش‌هایش به بازی بازگشته است. سری S طی یک عمل سنت شکنانه، در نسخه‌ی Ultra خود از ابعاد نسخه‌ی استاندارد Note20 هم بزرگ‌تر است! گوشی سامسونگ گلکسی S20 وضوح تصویری برابر 1440p داشته، از فناوری AMOLED و HDR10+ بهره برده و در نسخه‌ی استانداردش با ابعاد 6.2 ، در نسخه‌ی S20+ با ابعاد 6.7 و در نسخه‌ی Ultra با ابعاد بی‌نظیر 6.9 اینچی روانه‌ی بازار شده است. تمامی مدل‌های S20 لبه‌های خمیده داشته و مجهز به سنسورهای فراصوتی اثر انگشت داخل صفحه نمایش می‌باشند. نسخه‌ی استاندارد گوشی گلکسی Note20 بر خلاف نسخه‌ی Ultra آن، لبه‌هایی صاف دارد. این گوشی به طور استاندارد صفحه نمایشی با ابعاد 6.7 اینچ و کیفیت تصویر 1080p دارد، اما نسخه‌ی تقویت شده‌ی Ultra با ابعاد 6.9 اینچی و وضوح تصویر 1440p طراحی و تولید شده است. هر دو این نسخه‌ها نیز مانند هم‌رده‌هایشان در سری S، به فناوری AMOLED و HDR10+ و حسگر اثر انگشت مجهز هستند. آخرین مدل گوشی سامسونگ در سری A نیز با فناوری AMOLED تولید شده و ابعادی برابر 6.7 اینچ دارد.


پردازنده

پردازنده

دستگاه‌های خط تولید گوشی گلکسی S20 در سه ترکیب سخت‌افزار عرضه شده اند. استفاده‌ از پردازنده‌های ثابت، کار مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی را برایمان بسیار راحت کرده است. مدل‌های بین‌المللی این سری از چیپ Exynos 990 استفاده می‌کنند. اما تولیدات آمریکا، کره جنوبی، چین، کانادا و ژاپن از چیپ مدل Qualcomm Snapdragon 865 بهره می‌برند. گوشی‌های سری Note20 نیز تولیداتی با سخت‌افزارهای متنوع دارند. بدین صورت که تولیدات بین‌المللی، درست مثل گوشی گلکسی S20 از تراشه‌ی Exynos 990 بهره گرفته و همراه با کارت گرافیک Mali-G77 MP11 عرضه می‌شوند. نسخه‌های تولید آمریکا، کره جنوبی و چین از پردازنده Snapdragon و کارت گرافیک Adreno 650 استفاده می‌کنند. نماینده‌مان از سری A نیز در سه سری ترکیب سخت‌افزار ساخته شده است. نسخه‌ی استاندارد گوشی گلکسی A71 به تراشه Qualcomm Snapdragon 730 و کارت گرافیک Adreno 618 مجهز است؛ اما نسخه‌های 5G این گوشی با ترکیبی از پردازنده Exynos 980 و کارت گرافیک Mali-G76 MP5 تجهیز شده است. و در آخر نمونه‌ی 5G UW را داریم که با پردازنده Qualcomm Snapdragon 765G و کارت گرافیک Adreno 620 تولید می‌شود. به طور کلی در مقایسه مشخصات گوشی‌های سامسونگ می‌بینیم که نمایندگان هر سه سری عملکرد چشمگیری در پردازش دارند و حین استفاده از برنامه‌های سنگین و بازی‌های باکیفیت و پرحجم در بازه‌های زمانی طولانی شما را ناامید نخواهند کرد.


سایر امکانات گوشی‌های سامسونگ

سایر امکانات گوشی‌های سامسونگ

وقتی مشخصات گوشی‌های سامسونگ را باهم مرور می‌کنیم، می‌بینیم هرکدام ویژگی‌های کوچک بخصوصی دارند که تجربه‌ی استفاده از آن گوشی را به تجربه‌ای منحصر به فرد تبدیل می‌کنند. این ویژگی برای گوشی سامسونگ گلکسی Note، قلم Stylus بی‌نظیر آن است. شاید مهم‌ترین قابلیتی که ارزش خرید این گوشی را بسیار بالا برده و آن را به یکی از وسوسه‌انگیزترین گزینه‌های بازار تبدیل کرده است همین قلم Stylus ‌باشد. قلمی جادویی با رابط کاربری بی‌نهایت کاربردی، و چندین و چند نرم‌افزار و برنامه‌ی انحصاری دلنشین. 

گوشی‌های سامسونگ گلکسی Note20 و S20 به طور استاندارد از فناوری 5G استفاده می‌کنند. گوشی گلکسی A71 هم در دو سری 4G و 5G در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گرفته است. بنابراین خیال‌تان راحت است که وقتی موقعش برسد، شما جزو اولین افرادی خواهید بود که بدون هیچ دغدغه یا مشکلی، از پرسرعت‌ترین اینترنت همراه لذت خواهند برد. 


جمع‌بندی

جمع‌بندی

در پایان مقایسه گوشی‌های سامسونگ گلکسی شاهد بودیم که همان‌طور که انتظار می‌رفت، نمایندگان سری S و Note به عنوان پرچمداران سامسونگ در بازار تلفن‌های همراه عملکرد جذاب‌تر و هیجان‌انگیزتری دارند. اما این بدین معنا نیست که قدرت گوشی‌های گلکسی سری A را نادیده بگیریم. گوشی‌های گلکسی سری A، بخصوص مدل A71 از بهترین گزینه‌های موجود در بازار، در رقابت تنگاتنگ گوشی‌های میان‌رده می‌باشد. حال که باهم به طور دقیق مشخصات گوشی‌های سامسونگ را بررسی کردیم، دریافتیم که سامسونگ با ظرافت در انتخاب و ترکیب سخت‌افزارها و قابلیت‌های متنوع چطور می‌تواند به یک چینش طلایی رسیده و همیشه در هر میدانی یکی از قابل توجه‌ترین انتخاب‌ها را به مصرف‌کنندگان ارائه دهد.