پیش از آن که به بررسی فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو پرداخته شود، بهتر است نگاهی به معنای این دو واژه یعنی Active و Not Active انداخته شود. در لغت‌نامه کلمه‌ی Active به معنای فعال و کلمه‌ی Not Active یا نان اکتیو به معنای غیر فعال بوده که در ادامه به توضیحات بیشتر آن در خصوص گوشی موبایل اپل پرداخته می‌شود. از آنجایی که گوشی آیفون برای فعال شدن نیازمند طی شدن مراحلی بوده، فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو در اینجاست که خریدار بداند گوشی مورد نظر این مراحل را طی کرده و فعال به حساب می‌آید یا خیر. از طرفی برای اکتیو کردن، باید گوشی از جعبه‌ی خود خارج شده و عملیاتی روی آن صورت گیرد، پس به همین دلیل دیگر پلمپ نبوده و از حالت آکبند خارج می‌شود که این مسئله خود فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو به حساب می‌آید. 

عده‌ای از کاربران نیز بابت این موضوع نگرانی‌هایی دارند چرا که تمایل دارند گوشی مورد نظرشان به هیچ وجه پیش از خریداری از جعبه خارج نشده باشد و کاملا پلمپ باشد. به همین دلیل اینگونه افراد برای خرید گوشی آیفون به سراغ گوشی های نات اکتیو می‌روند تا خیالشان از این موضوع راحت باشد. ولی در ادامه خواهیم گفت که گوشی‌های نات اکتیو هم علی‌رغم مزیت‌شان که عدم باز شدن بسته‌بندی گوشی پیش از خریداری بوده، نکته‌ی منفی هم برای خریدار دارند و آن تفاوت قیمت تقریبا چشم‌گیرش نسبت به گوشی موبایل آیفون اکتیو است.

تفاوت آیفون اکتیو با نات اکتیو

قبل‌تر به فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو پرداخته شد و در این بخش دقیق‌تر به تفاوت آیفون اکتیو با نات اکتیو و دلایل اکتیو شدن آیفون پرداخته می‌شود. با توجه به قیمت بالای سری‌های جدید گوشی آیفون، شاید برای خیلی‌ها انتخاب میان اکتیو و نات اکتیو سخت شده باشد چرا که همان طور که گفته شد، عده‌ی زیادی از مخاطبان علاقه دارند تا گوشی را به صورت آکبند و پلمپ شده تحویل بگیرند و از طرفی هم نگران رجیستر و فعال‌سازی گوشی خود هستند. اما نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که معیار اکتیو بودن آیفون از زمان اولین روشن‌شدن دستگاه و اتصال آن به اینترنت بوده و اهمیتی ندارد که چه مدت زمانی روشن بوده است. یعنی حتی یک ثانیه اگر روشن شود و به اینترنت متصل شود، از همان زمان اکتیو بودنش ثبت شده و فرایند رجیستری آن طبق روال طی خواهد شد که آن هم مراحل خود را دارد. 

دلایل اکتیو شدن آیفون

شبکه‌ای که کاربر به آن متصل می‌شود توانایی دسترسی پیدا کردن به سرورهای اپل را ندارد و از این رو نیاز به اکتیو کردن آیفون است. سرورهای اپل بیش از حد بارگذاری شده اند و می‌توان 15 دقیقه تا یک ساعت صبر کرد و بدون نیاز به پشتیبانی برای کمک، گوشی را اکتیو کرد. سرورهای آیفون راه اندازی شده اند تا سابقه دستگاه را به مشتری ارائه کنند و کاربر از این طریق می‌تواند از نو بودن گوشی خود نیز اطمینان حاصل کند. اما امروزه بیشتر گوشی های آیفون به خصوص آیفون 13 موجود در کشور، اکتیو شده هستند. بر اساس قوانینی که توسط Apple ایجاد شده، تقریبا تمامی کشورها ملزم به رعایت آن بوده و همین دلیلی است برای اکتیو کردن گوشی‌ها و پیدایش فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو و اهمیت آن میان کاربران. از آنجا که به دلیل تحریم‌ها، اپل از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری کشورهایی از جمله ما را محدود کرده است، به ناچار باید این مسئله توسط فروشندگان خارج از کشور حل شود. به همین دلیل یکی از ایمن‌ترین روش‌ها برای اکتیو کردن آیفون این است که این عملیات در یکی از کشورهای همسایه که تحریم نیست، توسط فروشندگان رسمی آیفون صورت گرفته و پس از اکتیو شدن و بسته‌بندی مجدد گوشی، به ایران ارسال شود. 

فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو در قیمت

تا اینجا با تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو و دلایل اکتیو شدن آن آشنا شدیم و لازم به ذکر است به دلیل پارت نامبر آیفون، تحریم‌های موجود و محدود شدن کشور ما توسط اپل، بسیاری از گوشی‌های اکتیو موجود، مراحل اکتیو شدن‌شان را در یک کشور سوم طی کرده و سپس وارد ایران شده اند. اما این موضوع یک جنبه‌ی دیگر هم به دنبال داشته و آن تفاوت قیمت میان این دو گونه آیفون بوده که در نوع خود فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو به حساب می‌آید. برای مثال آیفون 13 نات اکتیو حدود 1 تا 3 میلیون قیمت بیشتری نسبت به آیفون 13 اکتیو دارد. چرا که گوشی آکبند بوده و به هیچ وجه از حالت بسته‌بندی اولیه‌ی خود خارج نشده است. به طور کلی می‌توان گفت آیفون‌های نات اکتیو حدود 3 تا 10 درصد گران‌تر از آیفون‌های اکتیو شده در ایران هستند و این نکته‌ای است که خریداران باید پیش از خرید آن را در نظر داشته باشند.

بررسی Active یا Not Active بودن گوشی اپل

با توجه به مطالب گفته شده، می‌توان نتیجه گرفت که فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو چندان زیاد نبوده و مسئله‌ی اساسی آن بر سر باز شدن پلمپ بسته‌بندی است. با این وجود اگر کاربری علاقه داشته باشد که خودش اکتیو بودن گوشی اپل را بررسی کند، می‌تواند به راحتی از طریق سایت رسمی apple اقدام کند؛ به این صورت که اگر گوشی اکتیو نباشد، اکتیو شده و مراحل آن طی خواهد شد و اگر گوشی از پیش اکتیو شده باشد، به کاربر اعلام خواهد کرد که این گوشی نات اکتیو نیست.

  • در این صفحه طبق تصویر زیر که مشاهده می‌کنید، با پر کردن دو بخش موجود که یکی از آن‌ها Serial Number و دیگری کد امنیتی بوده، بررسی Active یا Not Active بودن گوشی اپل طی خواهد شد.

بررسی Active یا Not Active بودن گوشی اپل

  • اگر دستگاه تا به حال روشن و به اینترنت متصل نشده باشد، طبق تصویر زیر پیغامی با نوشته‌ی Please Activate Your Device یا همان «لطفا دستگاه خود را فعال کنید» روی صفحه نمایش داده خواهد شد و بدین طریق نات اکتیو بودن گوشی اپل ثابت خواهد شد. 

ایفون نات اکتیو

  • و اگر موبایل پیش از این مراحل فعال‌سازی را طی کرده باشد، مانند شکل زیر سه گزینه برای اطلاع‌رسانی در مورد زمان باقی مانده از پشتیبانی گوشی نمایش داده خواهد شد.

ایفون اکتیو شده

البته برای این کار یک روش دیگر هم وجود دارد که از طریق خود سیستم عامل آیفون صورت می‌گیرد و کاربر می‌تواند از این راه، بررسی Active یا Not Active بودن گوشی اپل را انجام دهد. برای این کار کافیست کاربر وارد بخش تنظیمات (Settings) شده و سپس به بخش General رفته و بعد از آن روی گزینه‌ی (About) کلیک کند. پس از طی کردن این مسیر، اگر گوشی موبایل آیفون مورد نظر اکتیو شده باشد، سریال نامبر (Serial Number) را می‌توان در این بخش رؤیت کرد که این امر به نشانه‌ی اکتیو شدن گوشی موبایل از قبل به حساب می‌آید. 

سخن پایانی

با توجه به اینکه هر ساله سری جدید گوشی‌های آیفون به بازار عرضه می‌شود و همچنین با توجه به استقبال مردم از آن و محبوبیت این گوشی‌ها میان خریداران، این مقاله می‌تواند برای بسیاری از مخاطبین که قصد خرید گوشی آیفون را دارند کاربردی باشد. چراکه همان طور که پیش‌تر اشاره شد، عده‌ای از خریداران علاقه‌ی چندانی به باز شدن پلمپ گوشی قبل از خرید و استفاده‌ی خودشان، ندارند و این موضوع با توجه به تقلب‌هایی که گاهی اوقات صورت می‌گیرد، می‌تواند باعث نگرانی آن‌ها شود. اما از طرفی باید در نظر گرفت که اگر گوشی را به صورت اکتیو شده از فروشنده تحویل بگیرند، هرچند که گوشی از حالت آکبند خارج شده و مجدد بسته بندی شده باشد، ولیکن خریدار را از انجام مراحل و فرایند اکتیو سازی بی‌نیاز می‌کند. 

در مجموع با توجه به اینکه اکثر فروشنده‌ها، اعتماد خریدار را سرمایه‌ی خود دانسته و نهایت تلاش را برای حفظ رضایت خریدار انجام می‌دهند، می‌توان به این شیوه اعتماد کرد و گوشی‌هایی را که از پیش مراحل فعال‌سازی را طی کرده‌اند خریداری نمود. در نهایت تصمیم‌گیرنده‌ی نهایی خود خریدار بوده و این سخن پایانی چیزی جز توصیه نخواهد بود. امیدواریم این مقاله در راستای فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو برای مخاطبین و خریداران محترم مفید بوده باشد.

منبع: howtosguru