گوشیهای موبایل به عضو جدایی ناپذیری از زندگی ما تبدیل شدهاند و کمک میکنند که به هزاران برنامه مختلف دسترسی داشته باشیم یا بتوانیم با افراد مختلف در ارتباط باشیم. اما صرف نظر از این موارد، خیلی از مردم برای عکاسی و استفاده از یک دوربین قدرتمند، گوشی میخرند. به گفته خیلی از افراد، بهترین دوربین، دوربینی است که بتوانید همه جا همراه خودتان داشته باشید. ولی سوال اینجاست که چطور میتوانیم بفهمیم دوربین یک گوشی خوب است یا نه؟ سادهترین روش این است که انواع دوربین گوشی را براساس ویژگیهای مختلف آن بررسی کنیم. پس اگر به دنبال خرید یک موبایل با دوربین خوب هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا انواع لنز گوشی را با هم بررسی کنیم:
انواع دوربین گوشی از لحاظ لنز
امروزه دوربینهایی با سه یا چهار لنز فراگیر شده و تقریبا تبدیل به یک استاندارد برای تولیدکنندهها تبدیل شدهاند. ممکن است بپرسید که این دوربینها دقیقا چه کاری انجام میدهند؟ به صورت کلی لنز دوربین موبایل به ۶ دسته مختلف تقسیم میشود. این دسته ها عبارتند از لنز استاندارد، لنز التراواید، لنز تله فوتو، لنز ماکرو، لنز مونوکروم و سنسور عمق یا 3D ToF. این دوربینها هرکدام وظیفه متفاوتی دارند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
- لنز استاندارد یا دوربین اصلی: قبلا انواع دوربین گوشی فقط محدود به یک لنز استاندارد بودند که توانایی ثبت عکس بدون زوم کردن را داشت. خیلی از افراد برای عکاسی از این لنز استفاده میکنند زیرا توانایی ثبت انواع تصاویر را دارد. همچنین در تمامی گوشیها نیز حداقل یک لنز استاندارد وجود دارد.
- لنز التراواید: اولین بار LG در سال ۲۰۱۶ از این لنز به عنوان یکی از انواع دوربین گوشی در گوشیهای خودش استفاده کرد. لنز التراواید میتواند تصاویری را با میدان دید وسیعتری نسبت به دوربین اصلی ثبت کند و بیشتر برای عکسهای گروهی، عکاسی از ساختمانها و معماریهای مختلف یا عکسهای منظره مناسب است. وجود چنین لنزی باعث میشود که نیاز نباشد از حالت پانورامای دوربین خودتان برای عکاسی از منظره استفاده کنید و به همین خاطر با سرعت بیشتری عکاسی خواهید کرد. این لنز در گوشیهای سری M و A سامسونگ، سری ردمی نوت شیائومی و سری G موتورولا بیشتر دیده میشود.
- لنز تله فوتو یا پریسکوپ: این لنز تصاویر را به صورت زوم شده و با زوم اپتیکال ۲ یا ۳ برابری در اختیار شما قرار میدهد. لنزهای پریسکوپی نیز یکی دیگر از انواع دوربین گوشی هستند که میتوانند با استفاده از یک منشور، تصاویری با زوم اپتیکال ۴ تا ۱۰ برابر را در اختیار شما قرار دهند. به همین خاطر اگر میخواهید از مناظر دور دست عکاسی کنید، این نوع لنز برای شما مناسب خواهد بود. برخی شرکتها نیز به جای استفاده از لنزهای تله فوتو یا پریسکوپ از به روزرسانیهای نرمافزاری استفاده میکنند و برخی دیگر نیز از زوم نرمافزاری و سختافزاری در کنار هم استفاده میکنند که تحت عنوان زوم هیبریدی شناخته میشود. برای مثال هواوی P30 دارای یک دوربین تله فوتو با زوم سه برابری است اما میتواند از طریق زوم هیبریدی تصاویری با ۵ برابر زوم ثبت کند. تصاویری که با زوم هیبریدی گرفته میشوند به اندازه زوم سختافزاری کیفیت ندارند اما با این وجود باز هم بهتر از زوم نرمافزاری هستند.
- لنز ماکرو: این نوع لنز هم یکی از انواع دوربین گوشی است که در سالهای اخیر از آن رونمایی شده است و برای ثبت تصاویر ماکرو از سوژههای خیلی کوچک مثل حشرات، گلها و... کاربرد دارد. نکته منفی در مورد این نوع لنز این است که معمولا رزولوشن خیلی کمی دارد و خبری هم از فوکوس خودکار نیست البته برخی شرکتها مثل سامسونگ و شیائومی هم از دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی در گوشیهای خودشان استفاده میکنند. برخی گوشیها مثل Oppo Find X3 Pro نیز از دوربین التراواید برای ثبت تصاویر ماکرو استفاده میکنند که میتواند تصاویر را با رزولوشن بالاتری ثبت کند.
- دوربین مونوکروم: این نوع دوربین نسبت به دیگر انواع دوربین گوشی کمتر متداول است و اولین بار هواوی از آن استفاده کرد. از این دوربین برای ثبت عکسهای سیاه و سفید با کیفیت استفاده میشود. برخلاف دوربینها دیگر، تصاویری که با آن ثبت میشوند از همان ابتدا سیاه و سفید هستند و خبری از فیلتر نیست. همچنین از دوربینهای مونوکروم برای بهبود عملکرد دوربین در نور کم استفاده میشود زیرا عدم استفاده از فیلتر رنگی باعث خواهد شد که عملکرد دوربین در جمعآوری نور بهبود داشته باشد. یکی دیگر از تواناییهای این نوع دوربین، افزایش قدرت عمق میدان دوربین است.
- سنسورهای عمق میدان و 3D ToF: این لنزها با وجود اینکه در کنار انواع دوربین گوشی قرار دارند اما در واقع توانایی عکاسی ندارند و برای ثبت اطلاعات مربوط به عمق در زمان عکاسی با دوربین اصلی کاربرد دارند. از این لنز برای عکاسی در حالت پرتره استفاده میشود و سنسور نیز وظیفه دارد مطمئن شود سوژه در فوکوس است و اطراف آن هم تار شده است. سنسور 3D ToF هم در واقع نوع جدیدی از سنسور عمق است که اطلاعات مربوط به عمق میدان را با دقت بیشتری ثبت میکند. معمولا از سنسور عمق در گوشیهای ارزان قیمتتر استفاده میشود و گوشیهایی که قیمت بیشتری دارند هم دارای سنسور 3D ToF هستند. ممکن است برخی گوشیها نیز دارای هیچکدام از این دو سنسور نباشند و به جای آن از نرمافزار یا دوربین تله فوتو برای دریافت اطلاعات مربوط به عمق استفاده کنند.
به چند عدد لنز دوربین گوشی نیاز دارید؟
امروزه ارزانترین گوشیها حداقل دارای دو عدد لنز دوربین گوشی هستند. این دوربینها شامل دوربین اصلی و سنسور عمق میباشد. در برخی گوشیها نیز به جای استفاده از سنسور عمق از یک لنز دوربین گوشی التراواید استفاده میشود. با این وجود برخی تولیدکنندهها مثل گوشی سامسونگ از دوربینهای سه تایی یا حتی چهارتایی در گوشیهای ارزان قیمت خودشان استفاده میکنند. انواع دوربین گوشی عبارتند از دوربین اصلی، دوربین التراواید، سنسور عمق و دوربین ماکرو. لنز زوم معمولا فقط در دوربینهای گران قیمت دیده میشود زیرا این نوع لنز نسبت به لنزهای التراواید یا ماکرو گرانتر است. در گوشیهای رده بالای شیائومی و گوشی اپل هم شاهد چند دوربین زوم با مقدار زوم متفاوت هستیم تا کاربر بتواند به پرسپکتیوهای مختلفی دسترسی داشته باشد.
اگر میخواهید بدانید که به چند عدد دوربین یا کدام یک از انواع دوربین گوشی نیاز دارید، از خودتان بپرسید که میخواهید چه نوع عکسهایی بگیرید؟ اگر به طبیعت و عکاسی در حین سفر علاقه دارید، بهتر است به دنبال لنز دوربین گوشی التراواید بگردید تا بتوانید مناظر را با کیفیت بالایی به تصویر بکشید. اگر هم میخواهید از فرزندان خودتان در حین بازی و ورزش عکاسی کنید، با دوربین زوم میتوانید آنها را از نمای نزدیک تری به تصویر بکشید. اگر هم به دوربین زوم احتیاج دارید و در عین حال میخواهید تصاویری با نمای التراواید بگیرید، بهتر است گوشی موبایلی تهیه کنید که توانایی ثبت هر دو نوع تصویر را داشته باشد. البته این نوع گوشی ممکن است کمی قیمت بیشتری داشته باشد اما میتواند نیازهای شما را به صورت کامل برطرف نماید.
دیدگاه خود را بنویسید