این حقیقت که اعضای خانواده گلکسی نوت در اکثر مواقع پکیج کاملی از موفقیتها، پیشرفتها و نوآوریهای سامسونگ را به نمایش گذاشتهاند، بر کسی پوشیده نیست. حتی حالا که شنیدهها از گوشه و کنار دنیای فناوری، از حذف همیشگی گلکسی Note از خانواده سامسونگ حاکی است، همچنان زمزمههایی حاکی از ناراحتی و حتی خشم بعضی کاربرهای وفادار این کمپانی شنیده میشود. سامسونگ، گلکسی Note 10 Plus را به عنوان قدرتمندترین عضو از خانواده نوتهای 2019، با ویژگیهای خاصی طراحی کرده بود. محصولی با ابعاد فضایی، طراحی زیبا، عملکرد پردازشی کمنظیر و دوربینهای قدرتمند، که البته با نارضایتیهایی هم همراه بود. معایب گوشی نوت 10 پلاس خصوصاً با در نظر داشتن قیمت نجومی آن، عدهای را از خرید غول سری نوت 2019 منصرف کرد. اما مشکلات و معایب گوشی نوت 10 پلاس تا چه اندازه برجسته است؟
ظاهراً گلکسی نوت برای همیشه خواهد رفت و گوشیهای تاشوی گلکسی Z جایگزین آن میشوند. با توجه به این خبر ناراحتکننده، اعضای خانواده نوت 20، آخرین یادگار این مجموعه دوستداشتنی در جهان گوشیهای هوشمند و تبلتها هستند. طراحان، دانشجوها، گیمرها، ادیتورها و بهطور کلی کاربران حرفهای، مخاطبین هدف اصلی گوشیهای نوت بودند و اغلب با قابلیتهای درخشان این مجموعه به وجد میآمدند. با این حال همانطور که گفته شد، سری یکی مانده به آخر گوشیهای نوت، کمی چالشبرانگیز بودند. در ادامه نگاهی دقیق و کامل به معایب گوشی نوت 10 پلاس خواهیم داشت.
مشکل فوکوس دوربین در گلکسی Note 10 Plus
ویژگیهای مربوط به دوربین یکی از دستاویزهای مهم سامسونگ در تبلیغات گلکسی نوت 10 پلاس بود. قابلیت Live Focus که برای گرفتن تصاویر پرتره و تمرکز بر سوژههای خاص کاربرد دارد، یکی از همین ویژگیهای مهم تبلیغاتی بود. اما فوکوس روی سوژه و شناخت دقیق، گاهی با اختلال همراه است. این مشکل که از موارد نارضایتی و معایب گوشی نوت 10 پلاس است، بیشتر در تمرکز بر سوژههای بیجان به چشم میآید. فوکوس دوربین در گرفتن پرتره از چهرهی افراد به خوبی و با دقت عمل میکند؛ اما وقتی پای سوژهای مثل گل یا چیزی از این قبیل در میان باشد، حتی ممکن است با فوکوس دستی هم به نتیجه نرسید. در این حالت سوژه شما به بخشی از پسزمینه تبدیل میشود و با اجرایی شدن افکت بوکه، به قسمتهای مات تصویر میپیوندد.
با وجود حسگر ToF و تبلیغات سامسونگ بر تشخیص دقیق عمق میدان، انتظار بیشتری از پرترههای نوت 10 پلاس وجود داشت. جالب است که برداشت این تصاویر در حالت Auto میتواند از حالت Live Focus که به طور خاص برای اعمال بوکه طراحی شده، راحتتر و نتیجهبخشتر باشد. اما با وجود معایب گوشی نوت 10 پلاس در فوکوس روی سوژههای بیجان، سایر بخشهای دوربین عملکردی بسیار رضایتبخش و عالی دارند. تشخیص چهرهی دقیق افراد و امکان دنبال کردن سوژه در ویدئوها، از امکانات به شدّت جذاب این پرچمدار سامسونگ است.
حذف جک 3.5 میلیمتری هدفون
با وجود اینکه در سالهای اخیر، پرچمدارهای زیادی از جک 3.5 میلیمتری هدفون بیبهره ماندهاند، این اتفاق هنوز هم ناراحتکننده است. نوت 10 پلاس از اولین محصولات سامسونگ بود که با حذف جک هدفون، کاربران گوشی خصوصاً طرفدارهای موسیقی و گیمرها را ناامید کرد. این اقدام از مدتی قبلتر در بعضی از کمپانیهای دیگر انجام شده بود. جالب اینجا است که سامسونگ در آن زمان و در معرفی گلکسی Note 9، با انتشار یک ویدئو خودش را از حافظان جک 3.5 میلیمتری دانسته بود. جالبتر اینکه بعد از معرفی نوت 10 پلاس و جای خالی جک هدفون در این دستگاه، ویدئوی سال قبل سامسونگ از سایت حذف شد!
با اینکه حذف هدفون به نوعی همهگیر شده و در نهایت نمیتواند به عنوان ایراد شناخته شود، اما در خیلی از بررسیها این مورد را به عنوان یکی از معایب گوشی نوت 10 پلاس شناختهاند. خصوصاً که این اقدام برای گیمرها به عنوان یکی از مخاطبین مهم گلکسی نوت، نارضایتی زیادی به همراه دارد. با این حال سامسونگ یک هدفون AKG با اتصال USB-C در جعبه گوشی ارائه کرده که عملکرد نسبتاً خوبی دارد.
مشکل تاچ تصادفی در اطراف نمایشگر خمیده
نمایشگرهای خمیده نمای زیبایی دارند و حرفی در ظاهر جذاب آنها نیست. اما متأسفانه استفاده از گوشیهایی که در لبهها با خمیدگی نمایشگر همراه اند، گاهی دردسرساز است. امکان آسیبهای بیشتر گوشی در ضربههای احتمالی و یا حتی لغزندهتر شدن دستگاه از مشکلات این نوع نمایشگرها است. اما آنچه که بیش از هر چیز دیگری نارضایتی خلق میکند، تاچ تصادفی یا ناخواسته در این نمونه از نمایشگرها است. این مشکل که دشمن جان گیمرها است، در وبسایت Androidauthority.com هم به عنوان یکی از معایب گوشی نوت 10 پلاس شناخته شده است. با این حال اگر با چنین مشکلی دست به گریبان اید، با چند روش میتوانید اوضاع را بهتر کنید. در قسمت تنظیمات یا Settings گوشی وارد بخش Display شوید و گزینه Accidental Touch Protection را فعال کنید. گزینه Edge Screen را غیر فعال کنید. گزینه Lift To Wake را غیر فعال کنید. برای این مورد آخر وارد قسمت Advanced Features در تنظیمات گوشی شوید، روی گزینه Motions and Gestures ضربه بزنید و در آنجا با ضربه زدن روی گزینه Lift To Wake، آن را غیر فعال کنید.
مشکلات احتمالی گلکسی نوت 10 پلاس در اتصال S Pen
این مشکلی نیست که بتواند به عنوان موردی قطعی در معایب گوشی نوت 10 پلاس شناخته شود. اما ظاهراً بعضی کاربرها با اتصال S Pen در این دستگاه مشکل داشتهاند. البته این مشکل در نقشهای ابتداییتر قلم مثل نوشتن یا انتخاب گزینههای روی صفحه، نمایان نمیشود. اختلالات اتصال قلم S، در استفاده از Air Actions و سایر قابلیتهای وابسته به بلوتوث، مشخص شده است. بد نیست به چند نکته که در برخورد با چنین اختلالی یاری رسانند، اشاره کنیم.
اگر در اتصال S Pen با نوت 10 پلاس دچار مشکل شدید، شاید خارج کردن گوشی از قاب، کمککننده باشد. استفاده از قابهای خارجی به سبب لغزندگی این دستگاه، شدیداً توصیه میشود. اما در این زمان خاص ممکن است با خارج کردن گوشی از قاب، به اتصال بهتر قلم S کمک کنید. مشکلات قلم ممکن است به دنبال استفاده از برنامههای شخص سوم، رخ دهد. در چنین شرایطی، راهاندازی مجدد گوشی و بازگشت به Safe Mode میتواند مشکل را برطرف سازد. از طرفی بروز بودن برنامههای Air Actions در گلکسی نوت به عملکرد دقیقتر قلم S کمک میکند.
برای اطمینان از فعال بودن S-Pen در گوشی نوت میتوانید به منوی Settings بروید، وارد بخش Advanced Features و بعد از آن S Pen شوید، در آخر به قسمت Air Actions بروید. اگر قلم به گوشی متصل باشد در این بخش با گزینه Available روبهرویید. در غیر این صورت قلم را از گوشی خارج کنید و بعد از راهاندازی مجدد گوشی، قلم S را از نو به گوشی متصل کنید. این مشکل شاید از موارد اصلی در معایب گوشی نوت 10 پلاس نباشد، اما طبیعتاً برای دستگاهی با محوریت قلم آزاردهنده است.
نرخ نوسازی 60 هرتزی نمایشگر؛ انتخابی نه چندان جذاب برای گیمرها
همانطور که قبلتر هم گفته شد، کرهایها گلکسی نوت 10 پلاس را محصولی کاملاً مناسب برای کاربران گیمر معرفی کردهاند. البته که این ادعا تا حد زیادی پذیرفتنی است. شاید بتوان از نرخ 60 هرتزی نمایشگر به عنوان یکی از معایب گوشی نوت 10 پلاس برای گیمرها یاد کرد. تفاوت بین نرخ 60 و 90 هرتز در نمایشگر به راحتی حس نمیشود و شاید کاربرهای عادی هیچوقت متوجه آن نشوند. اما به هر حال از دستگاهی که عنوان گیمینگ را هم یدک میکشد، انتظارات بیشتری وجود دارد. بازیهای سریع و سنگین، تفاوت نرخ تازهسازی نمایشگرها را به رخ میکشد و گلکسی Note 10 Plus را به گزینهای نه چندان قوی در این بخش تبدیل میکند.
دیگر معایب گوشی نوت 10 پلاس
در بین گزارشها و اعتراضات کاربران، موارد زیادی به آنتندهی ضعیف نوت 10 پلاس اشاره کردهاند. چنین مشکلی برای یک گوشی قدرتمند در سال 2019 کمی غیرعادی به نظر میرسد. با این حال مقایسه خطوط آنتن این دستگاه با گوشیهای دیگر (با استفاده از یک سیمکارت)، نتیجهی ضعف نوت را نشان داده است. البته که خطوط آنتن در گوشیهای مختلف، مثل هم اندازهگیری نمیشوند. در واقع 3 خط آنتن در دو گوشی متفاوت به معنای سیگنال های 100% مشابه نیست. با این حال ظاهراً این مشکل در نمایندهی نوت جدی بوده و به عنوان یکی از معایب گوشی نوت 10 پلاس شناخته میشود.
علیرغم بهرهگیری از باتری نسبتاً قوی، طول عمر گوشی از مواردی است که گاهی مشکلساز بوده و در معایب گوشی نوت 10 پلاس به آن اشاره شده است. اما به نظر میرسد این مشکل به دلایل خاصی رخ داده باشد. به هر حال در مواجهه با چنین موردی میتوانید با بررسی میزان مصرف باتری برنامههای مختلف، فعال کردن گزینههای مربوط به بهینهسازی مصرف انرژِی و غیر فعال کردن Bloatware ها، مشکل را تا حدی مدیریت کنید.
یکی از اصلیترین معایب گوشی نوت 10 پلاس، ابعاد و وزن نسبتاً بالای آن است. البته که استفاده از گوشیهای خیلی بزرگ، مزیتهای خاص خودش را دارد. اما به هر حال نماینده 2019 نوت ابداً شایسته عنوان ارگونومیک نیست و استفاده از آن خصوصاً برای افرادی که دستهای ظریف دارند، کمی سخت به نظر میرسد. با این وجود و علیرغم تمام مواردی که در بررسی معایب گوشی نوت 10 پلاس به آنها اشاره شد، این دستگاه همچنان از قدرتمندترینهای بازار است. نسخه پلاس نوت 10 با عملکرد عالی و پر سرعت پردازشی، نمایشگر با کیفیت با روشنایی مثالزدنی، نتایج عالی دوربینها و ویژگیهای خاص ارتباطی، هنوز هم از بهترین گوشیهای سامسونگ است که البته همچنان قیمت نسبتاً بالایی دارد.
دیدگاه خود را بنویسید