ریست فکتوری گوشی یا بازگشت به حالت کارخانه فرایندی در گوشی‌های موبایل اندرویدی است که در آن گوشی موبایل شما خالی از تمام اطلاعات و دیتا شده و به همان حالتی که از کارخانه بیرون آمده‌است، برمی‌گردد. از جمله دلایلی که دارندگان گوشی‌های موبایل بخاطر آن دست به ریست فکتوری گوشی خود می‌زنند هنگامی است که قصد فروش گوشی را دارند، وقتی می‌خواهند گوشی موبایل خود را به فرد دیگری بدهند یا وقتی که با مشکلی جدی در گوشی موبایل خود روبرو هستند. درباره‌ی مزایای ریست فکتوری گوشی هواوی باید گفت که وقتی می‌خواهید گوشی موبایل خود را بفروشید و اضطراب این را دارید که اطلاعات، تصاویر و ویدیوهای شخصی شما دست دیگری نیفتد و از آن سوء استفاده نشود، ریست فکتوری و بازگشت به حالت کارخانه گوشی موبایل بهترین اقدام است؛

چرا که با حذف دستی داده‌ها و دیتای گوشی موبایل امکان بازگشت آن وجود دارد. همچنین وقتی موبایل شما پر از اطلاعات اضافه و بدون مصرف به دلیل استفاده طولانی مدت از گوشی موبایل شده‌است، ریست فکتوری می‌تواند به بهتر شدن عملکرد گوشی شما کمک کند. از معایب این کار هم می‌توان عنوان کرد که ریست فکتوری‌های پی در پی و زیاد گوشی امکان دارد به سخت‌افزار از جمله پردازنده گوشی صدمه وارد کند.

در ادامه‌ی این مقاله با نحوه ریست فکتوری گوشی هواوی، بازگشت به تنظیمات کارخانه هواوی از طریق تنظیمات گوشی هواوی و کد ریست فکتوری گوشی هواوی آشنا خواهیم شد و نکات و ریزه‌کاری‌ها را بررسی خواهیم کرد؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

ضرورت بکاپ گرفتن قبل از ریست فکتوری گوشی

ضرورت بکاپ گرفتن قبل از ریست فکتوری گوشی

همان‌طور که در ابتدای مقاله عنوان شد، عمل ریست فکتوری گوشی باعث پاک شدن تمام دیتای گوشی شما می‌شود و نرم‌افزارهای دیفالت و پیش‌فرض هم به حالت اولیه‌ی خود برمی‌گردند؛ این به این معنی است که تمام نرم‌افزارهای نصب شده و اطلاعات ذخیره شده در گوشی از ابتدا تا به الان به صورت کامل حذف خواهند شد و به حالتی که از کارخانه بیرون آمده باز خواهند گشت. پس باید قبل از انجام ریست فکتوری و بازگشت به حالت کارخانه گوشی مطمئن شوید که حتما از اطلاعات مهم و هر آنچه بعد از ریست فکتوری گوشی به آن نیاز خواهید داشت بکاپ یا یک نسخه پشتیبان گرفته‌اید. در ادامه چند روش بکاپ گرفتن از اطلاعات گوشی را عنوان خواهیم کرد.

  • بکاپ گرفتن از ویدیوها و عکس‌ها با Google Photos 
  • بکاپ گرفتن از فایل‌ها با Google Drive
  • بکاپ گرفتن از پیام‌ها، نرم‌افزارها، تاریخچه تماس و… با Google One
  • انتقال دستی داده‌ها به کامپیوتر یا فضای ذخیره‌سازی فیزیکی مثل هارد یا فلش

این را هم باید در نظر داشته باشید که اگر مشکلات هنگ کردن یا مشکلاتی از این قبیل را در گوشی موبایل خود دارید، ریست فکتوری گوشی را به عنوان آخرین راه حل در نظر بگیرید؛ زیرا فرایند بکاپ‌گیری اصلا ساده نیست. دانلود دوباره‌ی اطلاعات و دیتاهای قبلی شما بسیار زمان‌بر است و حجم بسیار زیادی از اینترنت شما را مصرف خواهد کرد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌شود در صورت حل نشدن مشکل گوشی پس از امتحان کردن راه‌های متعدد، به سراغ ریست فکتوری بروید.

حال که با ضرورت بکاپ گرفتن و روش‌های آن آشنا شدید، به ادامه‌ی مقاله می‌پردازیم.

ریست فکتوری گوشی هواوی

نحوه ریست فکتوری گوشی هواوی مانند تمام گوشی‌های موبایل اندروید به دو روش ریست فکتوری از تنظیمات و حالت ریکاوری تقسیم می‌شود. روش سومی هم وجود دارد که با استفاده از زدن کد دستوری یا کد ریست فکتوری گوشی هواوی در صفحه تماس گوشی موبایل انجام می‌گیرد. در ادامه هر سه روش را بررسی می‌کنیم و آن‌ها را به شما آموزش خواهیم داد.

ریست فکتوری گوشی هواوی از تنظیمات

ریست فکتوری گوشی هواوی از تنظیمات

برای بازگشت به تنظیمات کارخانه هواوی مرسوم‌ترین و آسان‌ترین راه رفتن به تنظیمات گوشی هواوی است. برای ریست فکتوری گوشی هواوی از تنظیمات باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. مطمئن شوید ظرفیت باتری گوشی شما به اندازه‌ی کافی است یا به منبع شارژ متصل است.
  2. وارد بخش تنظیمات یا Settings شوید.
  3. گزینه‌ی Backup and reset را در بخش Personalization پیدا کنید و وارد آن شوید.
  4. در این بخش گزینه‌هایی برای شما وجود دارد. شما باید وارد بخش Factory Data Reset شوید.
  5. در این بخش باید در پایین صفحه دکمه‌ی Reset device را بزنید تا کار ریست فکتوری گوشی موبایل شما آغاز شود.
  6. بعد از مدتی گوشی موبایل شما به حالت کارخانه باز خواهد گشت.

ریست فکتوری گوشی هواوی از Recovery Menu

برخی از کاربران گوشی موبایل هواوی ممکن است نتوانند به تنظیمات خود دسترسی داشته باشند. این ممکن است به دلیل خرابی گوشی موبایل یا نرم افزار باشد. خوشبختانه، راهی برای انجام آن بدون دسترسی به رابط کاربری نیز وجود دارد. نحوه‌ی بازگشت به تنظیمات کارخانه گوشی هواوی با استفاده از Recovery Menu به صورت زیر است:

ریست فکتوری گوشی هواوی از Recovery Menu

  • مطمئن شوید گوشی موبایلتان خاموش است.
  • دکمه‌های پاور و کاهش صدا را به طور همزمان فشار داده و نگه دارید.
  • به فشردن آنها ادامه دهید تا صفحه نمایش ظاهر شود.
  • اکنون می توانید از دکمه پاور برای انتخاب و از کلیدهای میزان صدا برای حرکت و بالا و پایین رفتن بین گزینه‌ها استفاده کنید.
  • دکمه کاهش صدا را فشار دهید تا وقتی که Recovery Mode را مشاهده کنید.
  • دکمه پاور را فشار دهید تا انتخاب شود.
  • در این مرحله از کار، گوشی دوباره راه اندازی می شود.
  • دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید، سپس دکمه افزایش صدا را در حالی که هنوز دکمه پاور را نگه داشته‌اید فشار دهید.

ریست فکتوری گوشی هواوی از Recovery Menu

  • با استفاده از دکمه‌های میزان صدا یا ولوم، روی گزینه‌ی Wipe data/factory reset بروید.
  • برای انتخاب گزینه، دکمه پاور را فشار دهید.

ریست فکتوری گوشی هواوی از Recovery Menu

  • در قسمت بعد چند گزینه ظاهر می‌شود. Yes—Delete All User Data را انتخاب و با پاور روی آن کلیک کنید تا اجازه دهید گوشی موبایل شما کار خود را انجام دهد.
  • پس از انجام، گزینه Reboot system now را انتخاب کنید.

به این مورد نیز توجه کنید که قبل از ورود به حالت ریکاوری سلامت دکمه‌های جانبی گوشی موبایل خود را چک کرده باشید تا هنگام انتخاب گزینه‌ها به مشکلی برخورد نکنید.

ریست فکتوری گوشی هواوی از طریق کد

کاربران می‌توانند با استفاده از کد ریست فکتوری گوشی هواوی، گوشی هواوی را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنند. برای اینکه بدانید چگونه گوشی‌های هواوی را با استفاده از کد مخفی به تنظیمات کارخانه برگردانید، مراحل زیر را دنبال کنید:

ریست فکتوری گوشی هواوی از طریق کد

  • به بخش برقراری تماس یا صفحه کلید گرفتن شماره‌ی تماس بروید.
  • کد مخفی ریست فکتوری گوشی هواوی که  *#*#2846579#*#* می‌باشد را وارد کنید.

ریست فکتوری گوشی هواوی از طریق کد

  • از منوی باز شده روی گزینه Restore Factory ضربه بزنید.
  • با استفاده از دکمه OK، تنظیم مجدد را تایید کنید.

با طی کردن این روش گوشی موبایل هواوی شما ریست فکتوری خواهد شد و به تنظیمات کارخانه باز خواهد گشت.

کلام آخر

در این مقاله به صورت کلی به بررسی عمل ریست فکتوری یا بازگشت به حالت کارخانه در گوشی‌های موبایل اندرویدی پرداختیم و در ادامه با روش‌های مرسوم و اصلی ریست فکتوری گوشی‌های هواوی آشنا شدیم. دوباره لازم است این را عنوان کنیم که انجام عمل ریست فکتوری در مواقعی نیاز است که شما قصد فروش یا دادن گوشی به دیگری را دارید و نمی‌خواهید هیچ اطلاعاتی از شما در آن گوشی باقی بماند و همچنین مواقعی که راهی برای رفع هنگ کردن یا مشکلات پیش آمده در گوشی ندارید؛ چون همان‌طور که گفته شد، ریست فکتوری‌های پی در پی در موبایل موجب آسیب دیدن باتری و باقی سخت‌افزارها می‌گردد. در پایان امیدواریم محتوای این مقاله به شما کمک کرده باشد.

منبع: itoolab