یکی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین مرورگرها، مرورگر گوگل کروم است. این مرورگر توسط شرکت گوگل در سال ۲۰۰۸ برای نسخه ویندوز عرضه شد، اما بعداً نسخه‌های اندروید، لینوکس، آی او اس و مک او اس آن نیز روانه بازار شدند. در میان تمامی مرورگرهای گوشی، از نظر تعداد کاربران بهترین مرورگر موبایل شناخته می‌شود. هم‌اکنون این مرورگر قابلیت استفاده برای ۴۷ زبان را دارا می‌باشد. مرورگر گوگل کروم گوشی جستجوگری امن، سریع، ساده و با ثبات است؛ به طوریکه این مرورگر حدود ۶۵ درصد از سهم بازار جهانی مرورگرها را به خود اختصاص داده است. با اینکه این مرورگر بسیار شناخته‌شده و مورد استفاده کاربران است اما بسیاری از کاربران با خیلی از امکانات آن آشنا نیستند. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی بیشتر مرورگر گوگل کروم به امکانات کمتر شناخته‌شده آن بپردازیم.

مرورگر گوگل کروم در یک نگاه

مرورگر گوگل کروم یک مرورگر اینترنت چند پلتفرمی است که تفاوت زیادی با دیگر رقیبان خود ندارد اما مزیت‌هایی دارد که آنرا از دیگر مرورگرها متمایز کرده است. این مرورگر به طور پیش‌فرض در این مرورگر قابلیت نشانه گذاری صفحات برای استفاده دفعات بعدی وجود دارد. همچنین تمامی سرچ‌های شما ذخیره می‌شود و شما می‌توانید با مراجعه به تاریخچه مرور وب خود به آن دسترسی داشته باشید. مرورگر گوگل کروم همانند اکثر مرورگرها قابلیت پیشنهاد عبارات جستجو را داراست. در صورت بروز هر مشکلی، امکان بازیابی اطلاعات با اتصال به حساب کاربری جیمیل میسر است. اما ویژگی‌هایی که آنرا متمایز و محبوب کرده است، حجم کم و سرعت بالای آن است. کار کردن با مرورگر گوگل کروم نسبتاً آسانتر و راحتر است و این سبب می‌شود که این مرورگر بیش از نیمی سهم بازار مرورگرها را به خود اختصاص دهد.

تاریخچه مرورگر گوگل کروم

تاریخچه مرورگر گوگل کروم

در ابتدا که گوگل یک شرکت کوچک بود پیشنهاد ساخت یک مرورگر بارها در این شرکت مطرح شده بود اما به دلیل ریسک بالایی که داشت، هیچگاه عملی نشد تا اینکه  سرگئی برین و لری پیج با استخدام چندین توسعه‌دهنده شرکت موزیلا کروم را به صورت نمایشی ساختند و با ارائه آن به مدیر عامل شرکت گوگل او را مجاب کردند که این پروژه بپذیرد و توسعه دهد. در نهایت توسعه این پروژه در سال ۲۰۰۶ کلید خورد و در سال ۲۰۰۸ معرفی و عرضه شد.

قابلیت‌های مرورگر گوگل

همانطور که گفته شد مرورگر گوگل کروم دارای قابلیت‌هایی است که کمتر کسی با آن آشنا است. در اینجا به معرفی این قابلیت‌ها و نحوه استفاده از آنها می‌پردازیم.

حالت تاریک در مرورگر گوگل کروم گوشی

حالت تاریک در مرورگر گوگل کروم گوشی

به دلیل استقبال زیاد کاربران از این قابلیت در نرم‌افزارهای اندروید، این قابلیت به مرورگر کروم اضافه شد. شیوه فعالسازی آن بدین صورت است که پس از باز کردن برنامه بر روی سه نقطه گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک نمایید. سپس وارد گزینه‌ای setting شوید و از میان گزینه‌ها، بر روی گزینه‌ی Thems را کلیک کنید. در آخر با کلیک بر روی گزینه‌ Dark حالت تیره برای شما فعال می‌شود.

همگام سازی اطلاعات با دستگاه‌های مختلف

به دلیل اینکه کارایی مرورگر گوگل کروم به اینترنت وابسته است، فضای ابری یکی از مشخصات اصلی و مهم آن است. در نتیجه شما می‌توانید تمامی اطلاعات شامل وب‌سایت‌های ذخیره شده (بوک مارک)، تاریخچه، صفحه‌های باز شده، پسورد و ... را با دیگر دستگاه‌های خود همگام سازی کنید. برای همگام سازی باید به این ترتیب عمل کنید: ابتدا مرورگر گوگل کروم را باز کنید و پس از اجرا بر روی سه نقطه گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک نمایید. سپس گزینه setting را انتخاب کرده و در میان گزینه‌ها وارد گزینه‌ Account شوید و بر روی گزینه Sign in to Chrome کلیک کنید. در اینجا شما باید با راهنمایی های مرورگر مراحلی را جهت ورود به حساب کاربری تان انجام دهید. پس از پشت سر گذاشتن مراحل قبل شما می‌توانید وارد منوی Sync and Google services شده تنظیمات مد نظر خود را انجام دهید.

بارگذاری صفحات پرکاربرد

یکی از قابلیت‌های مرورگر گوگل کروم که سرعت کار شما را بالا می‌برد، فعال‌سازی این قابلیت است. این قابلیت به این صورت است که وقتی شما وارد گوگل کروم می‌شوید، برنامه صفحاتی را که احتمال می‌دهد شما وارد آن می‌شوید را از پیش بارگذاری می‌کند و به شما نمایش می‌دهد. این قابلیت جدای از صرفه‌جویی در وقت و هزینه، سایت‌هایی که آدرسشان را فراموش کرده‌اید را به شما یادآوری می‌کند. برای فعال کردن این قابلیت مراحل زیر را طی کنید: ابتدا مرورگر گوگل کروم را باز کرده و بر روی گزینه سه نقطه گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک نمایید. در ادامه وارد گزینه setting شده و از میان گزینه‌های نمایش داده شده، بر روی گزینه Privacy کلیک نمایید. در پایان شما باید عبارت Preload pages for faster browsing and را پیدا کرده و با کلیک بر روی نشانک غلتکی مقابل آن، این قابلیت را فعال کنید.

تغییر موتور جستجوگر

اکثر کاربران این نکته را می‌دانند که مرورگر گوگل کروم بهترین مرورگر جهان می‌باشد اما شاید برخی از کاربران تمایل داشته باشند با دیگر مرورگرها کار کرده و آنها را نیز امتحان کنند. گوگل کروم برای این دسته از کاربران نیز قابلیت تغییر موتور جستجوگر را در نظر گرفته است که برای فعال کردن باید مراحل زیر را انجام دهید: ابتدا مرورگر گوگل کروم را باز کنید و بر روی گزینه سه نقطه گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک نمایید. سپس وارد گزینه setting شده و از بین گزینه‌های موجود در گزینه Search engine را انتخاب نمایید. در آخر شما باید موتور جستجوگر مورد دلخواه خود را انتخاب کنید.

دسته‌بندی صفحات

شما می‌توانید صفحه‌های مورد نظر خود را که باز کرده‌اید، در گروه‌های جداگانه دسته‌بندی کنید. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که زودتر به صفحه‌ای که در نظر دارید وارد شوید. این قابلیت نیز همانند قابلیت بارگذاری صفحات پرکاربرد، در عین صرفه‌جویی در وقت و هزینه اینترنت، به شما کمک می‌کند سایت‌هایی را که فراموش کرده‌اید، پیدا کنید. برای فعال سازی این قابلیت باید اینگونه عمل کنید: ابتدا برنامه را اجرا کنید. در ادامه عبارت http://chrome//flags را در باکس جستجو سرچ کنید. سپس گزینه Tab Groups را پیدا کنید و برای فعال سازی، بر روی نشانک غلتکی شکل آن کلیک کنید. در نهایت باید بر روی گزینه Relaunche که در پایین صفحه قرار دارد کلیک نمایید.

بروزرسانی مرورگر گوگل کروم

شرکت گوگل هر شش هفته یکبار مرورگر chrome را بروزرسانی می‌کند. مرورگر chrome به گونه‌ای طراحی شده است که به صورت خودکار این بروزرسانی ها را دریافت می‌کند اما باید عملیات راه‌اندازی دوباره را شما انجام دهید. بروزرسانی گوگل کروم تغییرات جدیدی را اعمال و مشکلات گذشته را برطرف می‌کند. نحوه بروزرسانی مرورگر chrome در رایانه کمی متفاوت‌تر از گوگل کروم گوشی است. در رایانه شما برای بروزرسانی گوگل کروم باید وارد مرورگر گوگل کروم شده و برنامه را Reset کنید. اما در گوگل کروم گوشی شما با مراجعه به فروشگاه‌های اپلیکیشن (کافه بازار، گوگل پلی استور و...) می‌توانید عملیات بروزرسانی گوگل کروم را انجام دهید.

معایب مرورگر گوگل کروم

با اینکه مرورگر گوگل کروم یکی از بهترین مرورگرهای جهان شناخته می‌شود اما این بدین معنی نیست که این برنامه عاری از هیچ نقص و مشکلی است. در ادامه با برخی از مهم‌ترین عیوب مرورگر گوگل کروم آشنا می‌شوید. بی شک اولین مشکلی که سریع به چشم می‌آید، خالی کردن باتری است. در میان تمامی مرورگرها، کروم بیشترین مصرف باتری را دارد. دومین مشکل عمده مرورگر گوگل کروم استفاده بیش از حد از حافظه و سیستم پردازشی دستگاه شماست. این مشکل با کند شدن دستگاه خود را نشان می‌دهد. نقض حریم خصوصی سومین مشکل بزرگ این مرورگر است که خیلی ها کمتر به آن توجه می‌کنند. تمامی اطلاعات و فعالیت‌های شما برای شرکت گوگل ارسال و ذخیره می‌شود که ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

منبع