حتماً در زمان خرید گوشی و تبلت یا موقع خواندن مشخصات این محصولات با عنوان گوریلاگلس برخورد داشته‌اید. یک محافظ که توسط شرکتی که قبل‌ترها همکار توماس ادیسون بود، برای ایجاد مقاومت در بسیاری از گجت‌ها طراحی می‌شود. کمپانی کورنینگ امریکایی در واقع همان شرکتی‌ست که زمانی برای ادیسون اسطوره‌ای حباب لامپ می‌ساخت و حالا نقش پررنگی در لیست مشخصات گوشی‌های هوشمند پیدا کرده است. استیو جابز با کمک این کمپانی اولین گوشی اپل را به فناوری گوریلاگلس مجهز کرد و از مقاومتی بی‌سابقه سخن گفت. در این متن با گلس گوشی کورنینگ گوریلاگلس و میزان مقاومت نسخه‌های مختلف آن بیشتر آشنا می‌شویم. 

ترکیبی جادویی از آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن

ترکیبی جادویی از آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن

گوریلاگلس با ماده‌ای تحت عنوان آلومینوسیلیکات قلیایی یا ترکیب آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن ساخته می‌شود. هدف از به‌کارگیری این ماده ساخت شیشه‌هایی با مقاومت بالا و البته ضخامت و وزن کم است. کورنینگ در سال‌های اخیر با فناوری گوریلاگلس و تولید نسخه‌های متفاوتی از این پوشاننده مقاوم، روزبه‌روز به هدف اصلی نزدیک شد. تاجایی که در معرفی نسخه آخر یا گوریلاگلس ویکتوس با ادعای مقاومت این پوشاننده در سقوط از ارتفاع دو متری مواجه بودیم. 

فعالیت شرکت کورنینگ در نیویورک

فعالیت شرکت کورنینگ در نیویورک

کورنینگ در واقع نامی شهری در نیویورک است. شرکتی نسبتاً قدیمی که سابقاً تجربه فعالیت‌هایی در ساخت شیشه داشت، در سال 1864 با ورود به نیویورک و شهر کورنینگ فعالیت خود را گسترش دادند. در سال 1875 نام‌های قدیمی‌تر این کمپانی فعال به Corning Glass Works تغییر کرد و مسیر جدیدی برای عملکرد شرکتی که حالا شناخته‌شده‌تر بود، رقم خورد.

حتماً با توماس ادیسون و خدمات بی‌نظیرش به بشر آشنایی دارید. جالب است بدانید که در سال 1879 توماس ادیسون برای ساخت حباب لامپ‌هلیش از کمپانی کورنینگ کمک خواست. طبیعتاً کمک به ادیسون در این راستا اهمیتی چشمگیر برای کورنینگ رقم زد و شهرتی همیشگی برایش به ارمغان اورد.

خدمات کورنینگ سال‌ها ادامه داشت و مهندسین نام‌آور این شرکت در طول این مدت عملکردی خلاق و نوآورانه داشتند. انواع آینه، انواع شیشه‌های اپتیکی، ظروف و لوازم مقاومی مثل پیرکس، شیشه‌هایی با سطح مختلف ظرافت برای استفاده در لوازم الکترونیکی، شیشه‌های طرح‌دار، شیشه فتوکروم، خدمات فیبر نوری، شیشه برای آینه تلسکوپ هابل، خدماتی برای سهولت در ساخت دارو و ... عملکردهایی هستند که شرکت کورنینگ را در طی سال‌ها به یکی از ستون‌های دنیای فناوری تبدیل کرده است.

آن‌چه امروز کمپانی کورنینگ را پررنگ‌تر کرده و باعث آشنایی بیش‌ از پیش افراد مختلف با آن شده، پوشاننده‌هایی‌ست که از آن‌ها به عنوان مقاوم‌ساز در بسیاری از گجت‌ها استفاده می‌شود. استیو جابز، ادیسون دومی بود که در سال 2007 از کورنینگ طلب کمک کرد و برای اولین بار در معرفی یکی از آیفون‌هایش از پوشاننده‌ای با عنوان کورنینگ گوریلاگلس پرده‌برداری کرد. در ادامه با نسخه‌های مختلف و مشخصات این محافظ از آغاز تا امروز آشنا می‌شویم.

اولین نسخه گوریلاگلس

اولین نسخه گوریلاگلس

اپل در سال 2007 با معرفی گوشی آیفون مدعی شد که این محصول با تجهیز به گوریلاگلس از مقاومت بالایی برخوردار شده است. اولین نسخه گوریلاگلس، نمایشگر آیفون را به ضخامتی 1.5 میلی‌متری رسانده بود که مسلماً فاصله بسیار زیادی تا نمونه‌های کنونی دارد.

گوریلاگلس نمایشگر آیفون 2007 به غیر از مقاومت بالا، یک لایه ضد چربی را به ارمغان ـورده بود که در ماندگاری جای لک و انگشت روی گوشی جلوگیری می‌کرد. معضلی که هنوز هم تا حد زیادی با آن درگیر هستیم.

نسخه دوم

نسخه دوم

شرکت کورنینگ در سال 2013 با اعمال فشار 50 کیلوگرمی بدون آسیب به شیشه پوشاننده، گوریلاگلس 2 را معرفی کرد. گفتنی‌ست که مشخصه اصلی نسخه دوم گوریلاگلس، کاهش چشم‌گیر ضخامت آن (حدود 20% کمتر از نسخه اول) بود که بسیاری از کمپانی‌های دیگر سازنده گوشی‌های هوشمند را به استفاده از این پوشاننده ترغیب می‌کرد.

تجهیز حدود 600 نمونه مختلف از گوشی‌های هوشمند به گوریلاگلس 2 محبوبیتی بیش از پیش برای شرکت کورنینگ رقم زد. این عدد در برابر نسخه اول که در حدود 250 گوشی به‌کار رفته بود، پیشرفت عظیمی برای کورنینگی‌ها محسوب می‌شد. بد نیست بدانید که گوریلاگلس 2 با کاهش 20 درصدی ضخامت انتخاب کره‌ای‌ها برای پرچم‌دار گلکسی s3 سامسونگ بود.

گوریلاگلس 3

گوریلاگلس 3

نسخه سوم پوشاننده‌های گوریلاگلس تلاش کورنینگ برای افزایش بیشتر مقاومت در این صفحه‌ها را به نمایش گذاشت. بر اساس ادعای کمپانی، کورنینگ گوریلاگلس 3 می‌توانست آسیب‌های حاصل از ضربه و خط و خش روی پوشاننده را تا حدود 40% مهار کند. کورنینگ این فناوری را با عنوان NDR معرفی کرد و پوشاننده جدیدش را میمهان بسیاری از گوشی‌های هوشمند آن زمان مثل گلکسی S4 سامسونگ کرد.

نسخه سوم این پوشانده از نمونه‌هایی‌ست که هنوز هم در طراحی بعضی از گوشی‌های نسبتاً ارزان‌تر از آن استفاده می‌شود. این نمونه یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین محافظ‌های کورنینگ برای سازندگان گوشی‌های هوشمند در طول دوران فعالیتش در این زمینه است. (برای آگاهی از نسخه گوریلاگلس در گوشی‌هایی که به این فناوری مجهزاند می‌توانید به وب‌سایتCorning.com سر بزنید.)

نسخه چهارم

نسخه چهارم

کورنینگ در سال 2014 نسخه چهارم گوریلاگلس را با ادعای افزایش مقاومت در شرایط سقوط معرفی کرد. گوریلاگلس 4 از نسخه‌هایی نیست که بتوان آن را نقطه عطفی برای شرکت کورنینگ دانست. افزایش ناچیز مقاومت، نسخه چهارم گوریلاگلس را به گزینه‌ای نسبتاً ناماندگار تبدیل کرد که در گوشی‌های کنونی رد چندانی از حضور آن نمی‌بینیم. این در حالی‌ست که هنوز هم آثاری از نسخه سوم این پوشاننده در بازار جهانی گوشی‌های هوشمند دیده می‌شود. گلکسی نوت 5 سامسونگ در زمان ارائه به نسخه چهارم گوریلاگلس مجهز بود.

گوریلاگلس 5

گوریلاگلس 5

نسخه پنجم درست مثل گوریلاگلس 3 با پیشرفت خیره‌کننده‌ای ارائه شد. کورنینگ در ارائه این نسخه ادعا کرد که پوشاننده پنجم در مقایسه با نسخه‌های قبل، افزایش مقاومتی چهار برابری را تجربه می‌کند.

ادعای دیگر کورنینگ در ارائه گوریلاگلس 5 اشاره به مقاومت محصول مجهز به این پوشاننده در سقوط از ارتفاع 1.6 متری دارد. ادعایی که طبیعتاً با چالش‌های زیادی همراه بود و هست. به‌هر حال مقاومت 80 درصدی گوشی‌ها در سقوط از ارتفاع یک متری آن هم روی سطوح سخت و تیز هنوز هم مورد اطمینان کامل نیست.

گوریلاگلس 6

گوریلاگلس 6

نسخه ششم گوریلاگلس که پوشاننده بسیاری از گوشی‌های اخیر است با تمرکز بر مقاومت طولانی مدت ارائه شد. البته که کورنینگ در معرفی ای نسخه به مقاومت در سقوط از ارتفاع بیشتر هم اشاره داشت. اما آن‌چه در تبلیغات گوریلاگلس 6 خودنمایی می‌کند، ادعای کورنینگ مبتی بر مقاومت این نسخه چندین بار سقوط پی در پی از ارتفاع 1 و نیم متری است.

گوریلاگلس 6 در شارژ بی‌سیم محصولاتی که از این قابلیت استفاده می‌کنند هم کمک‌رسان است. کورنینگ ادعا می‌کرد که در تست‌های انجام گرفته 15 بار یک دستگاه مجهز به نسخه ششم این فناوری را از فاصله یک و نیم متری رها کرده و دستگاه مقاومتی تمام و کمال از خود به نمایش گذاشته است.

از مهم‌ترین گوشی‌هایی که به نسخه ششم فناوری گوریلاگلس مجهز شده‌اند باید به هواوی میت 30 پرو در 2019 و گوشی s20 اولترا در 2020 اشاره کرد. 

ویکتوس

ویکتوس

در سال 2020 کورنینگ ارتفاع سقوطی که محصول در برابر آن مقاومت دارد را تا 2 متر بالا برد. البته این تمام ادعای شرکت سازنده نیست. کورنینگ با ارائه گوریلاگلس ویکتوس مدعی شد که این پحافظ بیشتر از هر زمان دیگری از خط و خش و خراشیدگی جلوگیری می‌کند.

ویکتوس سرآمد تمام پوشاننده‌های کورنینگ برای تلفن‌های هوشمند است. توجه داشته باشید که گوریلاگلس تنها پوشاننده‌ای نیست که در گوشی‌های هوشمند به‌کار گرفته می‌شود. خصوصاً در گوشی‌های چینی از انواع دیگر پوشاننده‌ها مثل Dragontail استفاده می‌شود.

سامسونگ در طراحی خانواده گلکسی S21 برای اولین بار از گوریلاگلس ویکتوس بهره گرفت. این در حالی‌ست که آیفون 12 از پوشاننده دیگر طراحی شده توسط کورنینگ با عنوان سرامیک‌شیلد بهره گرفته بود. اپل ادعا می‌کند که سرامیک‌شیلد با درصد بالایی مقاوم‌تر از سایر محافظ‌های به‌کار گرفته شده در گوشی‌های هوشمند است.

آیا گوریلاگلس تضمینی قطعی برای مقاومت گوشی در صورت سقوط است؟

آیا گوریلاگلس تضمینی قطعی برای مقاومت گوشی در صورت سقوط است؟

باید پذیرفت که کمپانی کورنینگ در طی سال‌های گذشته فعالیت دقیق و متمرکزی برای تولید محافظ‌های مقاوم داشته است. طبیعتاً چنین تلاش‌هایی تا حد زیادی نتیجه‌بخش بوده و بسیاری از خطرهای ناشی از سقوط یا تحت فشار قرار گرفتن گوشی را از بین می‌برد. به‌طور کلی بهتر است زمان خرید گوشی خصوصاً نمونه‌های بالارده حتماً به تجهیز محصول به گوریلاگلس یا دیگر محافظ‌های معتبر دقت کنید.

با وجود تمام ویژگی‌ها و ره‌آوردهای گوریلاگلس، بهتر است هیچ وقت اطمینانی صد در صدی به ادعاهای کمپانی‌های نداشته باشید. نسخه‌های اخیر گوریلاگلس از بهترین و مقاوم‌ترین پوشاننده‌های حال حاضر هستند. با این‌حال حتماً تعداد زیادی مثال نقض وجود دارد که ادعاهای کورنینگ را در مواردی زیر سوال ببرد. 

مسلماً می‌توانید به گوریلاگلس اعتماد کنید و نگرانی کمتری برای شکستگی یا دیگر آسیب‌های نمایشگر داشته باشید، اما پیشنهاد می‌کنیم برای نگرانی کمتر خصوصاً در استفاده از گوشی‌های گران‌قیمت حتماً از گلس‌ها و قاب‌های پوشاننده‌ای که به صورت جداگانه در بازار هستند، استفاده کنید. به عبارت دیگر بهتر است گوریلاگلس را یک محافظ در برابر خراش تلقی کنید تا از مراقبت‌های مربوط به سقوط نکردن گوشی غافل نباشید.