با توجه به ازدیاد موارد استفاده از گوشیهای هوشمند و شرایط اقتصادی کنونی، افزایش توجه به اسمارتفونهای میانرده در بین اقشار مختلف جامعه امری آشکار است. پس عجیب نیست که در مدتزمان اخیر، شرکت آنر با تولید میانردههای متعددش، محبوبیت ویژه و بازار گرمی پیدا کرده باشد. گوشی آنر 7a با عرضه در آوریل 2018 به واسطه قیمت بسیار مناسباش توجه بسیاری از کاربران میانرده را به خود جلب کرد. طبعاً وقتی بحث میانردههای خوشقیمت در میان باشد، انتظار رویارویی با بالاترین کیفیتهای ظاهری و فنی و قابلیتهای موجود در پرچمداران را نخواهیم داشت. در این متن با توضیحاتی کامل از مشخصات honor 7a و ملاحظه میزان تناسب آنها با بهای محصول، به بررسی honor 7a میپردازیم. ضمن اینکه بررسی honor 7a با روشن کردن نقاط قوت و ضعف این اسمارتفون، به کاربران امکان تصمیمگیری آسانتر در مورد انتخاب این محصول را بر اساس بودجه اختصاص یافتهشان خواهد داد.
مشخصات honor 7a
همانطور که گفته شد، آنر 7a از محصولات 2018 شرکت هواوی است و از همان ابتدا قیمت بسیار مناسباش، فاکتوری تعیین کننده در مورد انتخاب آن محسوب میشد. قطعاً قیمت به تنهایی نمیتواند به محصولی برتری دهد و باید ببینیم افت قیمت در این دستگاه با ضعف در چه بخشهایی همراه بوده و حفظ کدام یک از قابلیتهای مهم به نقاط قوتی برای 7a تبدیل شدهاند. برای بررسی مشخصات honor 7a، بهتر است در ابتدا نگاهی به ویژگیهای ظاهری این محصول داشته باشیم.
بررسی honor 7a در بخش طراحی ظاهری، نمایشگر
جالب است که آنر 7 ای خوشقیمت، در طراحی ظاهری جلوه بسیار خوبی دارد. به طوری که منصفانه نیست اگر بگوییم ظاهر این محصول به طور کامل نشاندهنده سطح و قیمتاش است. قاب پلاستیکی در سه رنگ آبی، مشکی و طلایی به شکلی طراحی شده که شباهت بسیار زیادی به قابهای فلزی دارد و این به جذابیت ظاهری محصول افزوده است. وزن 150 گرمی honor 7a با توجه به ابعاد 152.4 × 73 میلیمتری، میتواند نقطه قوتی برای این میانرده به حساب بیاید.
چیدمان المانهای موجود در قاب پشتی شامل حسگر اثر انگشت در مرکز و مجموعه دوربینها و فلش درون یک برجستگی با چیدمانی افقی در بالای قاب، ظاهر و ترکیب آشنایی دارد و بیشباهت به محصولات ردهبالاتر این شرکت نیست. خمیدگی در لبههای اسمارتفونها را هرچند عدهای یک نکته منفی در جذابیت ظاهری میدانند، اما هنوز هم چه در بین کاربران و چه در میان کمپانیهای بزرگ تولیدکننده، پر طرفدار میدانیم. به همین ترتیب در بررسی honor 7a با لبههای خمیدهای با ضخامت 7.8 میلیمتر روبهرو هستیم که دکمههای پاور، تغییر صدا، درگاه سیمکارت دوگانه و microSD، جک هدفون، پورت micro USB و تک اسپیکر را با ساخت نسبتاً خوبی در خود جا دادهاند.
نمایشگر 5.7 اینچی پوشیده شده از شیشه در Honor 7a، چیزی در حدود 75.4% از کل پنل جلوی گوشی را میپوشاند. با این که این عدد در حال حاضر چندان قابل توجه نیست، اما با توجه به سال تولید این محصول و البته رده قیمتیاش، میتواند نکته مثبتی ارزیابی شود. اما در مورد وضوح 1440 × 720 پیکسلی و تراکم پیکسلی 282، نکته جالبی وجود ندارد. هرچند مطمئناً شرکت سازنده، قیمت پایین این گوشی هوشمند را توجیهی برای وضوح پایین نمایشگر LCD میداند و ما نیز در بررسی honor 7a، نباید این موضوع را نادیده بگیریم.
در زمینه روشنایی، نمیتوان ضعفی برای این اسمارتفون در نظر گرفت؛ چرا که در کنار وضوح نه چندان مناسب 7a، میزان روشنایی و رنگپردازی در سطح خوبی قرار دارند و به همین واسطه گاهی ممکن است وضوح پایین نمایشگر دستگاه از خاطر کاربر برود. همچنین با امکان ایجاد تغییر در فضای رنگی، کاربر میتواند محتوای ارائه شده توسط نمایشگر را به حالت دلخواهش نزدیک کند.
در نهایت در زمینه مشخصات و طراحی ظاهری و همچنین نمایشگر honor 7a، صرفنظر از وضوح پایین، ضعفی به چشم نمیخورد و حتی میتوان گفت که میانرده آنر در این بخش با سطحی بالاتر از رنج قیمتیاش ظاهر شده و تا حدی میتواند لذت استفاده از یک گوشی هوشمند مدرن را به دنبال داشته باشد.
عملکرد صوتی جذاب Honor 7a برای یک میانرده
تک اسپیکر گوشی Honor 7a (hihonor) در ارائه صداها عملکرد خوبی داشته و بلندی و کیفیت اصوات ارائه شده از این اسپیکر کاملاً رضایتبخش هستند. در بین اسمارتفونهای حال حاضر دنیا تقریباً با حذف جک 3.5 میلیمتری هدفون در بیشتر تولیدات روبهرو هستیم. بنابراین حضور جک هدفون را در بررسی honor 7a محترم شمرده و نقطه قوتی برای علاقهمندان به موسیقی میدانیم.
شرکت سازنده ادعا کرده بود که در زمان استفاده از هدفون، حالتهای صوتی متفاوتی با توان ارائه اصوات سه بعدی به اشکال مختلف وجود داشته و کاربر این امکان را دارد که خروجی مطلوب خود را از بین آنها انتخاب کند. مثلاً حالتی که صدا از جلو شنیده شود یا این که دور سر شنونده را دربرگیرد. قابلیتهای دیگری مثل کارائوکه و Party Mode در این بخش حضور دارند که 7a را در بخش ضبط و پخش صدا به محصول جالبی تبدیل میکنند و نتیجتاً این ویژگیهای تبلیغاتی را از نقاط قوت دستگاه میشمریم.
بررسی کیفیت دوربینها در آنر 7a
حضور دو لنز در کنار هم، ترکیب آشنایی در گوشیهای هوشمند میانرده است. در بررسی honor 7a، با یک مجموعه دوربین دوگانه شامل یک لنز 13 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2، لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی و یک لنز 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 در نقش دوربین سلفی، روبهرو هستیم. به لطف دیافراگم لنز اصلی و قابلیت فوکوس خودکار PDAF، تصاویر برداشتی توسط دوربین اصلی، از کیفیت نسبتاً خوبی برخوردارند. بهطوری که میتوان گفت 7a در زمینه ثبت تصاویر، حتی قدرتمندتر از تصور ما در مورد یک محصول ارزانقیمت، ظاهر شده است.
لنز دو مگاپیکسلی تشخیص عمق، در زمینه ایجاد افکت بوکه و واقعیت افزوده عمل میکند و با تشخیص دقیقتر عمق تصاویر و جداسازی سوژه، به برداشت پرترههای باکیفیت کمک خواهد کرد. قابلیتهای موجود در رابط کاربری دوربین مثل Panorama و HDR، کاملاً مطابق انتظار و برای یک عکسبرداری معمول، قابل قبول هستند. در زمینه فیلمبرداری نیز شاهد یک کیفیت متناسب با رده دستگاه هستیم و امکان ضبط ویدئوهای FHD با نرخ 30 فریم بر ثانیه در اختیار کاربران این گوشی هوشمند قرار گرفته است.
دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی را با فلش LED مخصوص به خود، میتوان یکی از نکات مثبت آنر 7 ای دانست. دوربین سلفی که البته وظیفه تشخیص چهره در امکانات امنیتی را نیز دارد، با قابلیت جالبی تحت عنوان Softlight، امکان ثبت بهتر عکسها در سطوح مختلف نور را فراهم میآورد. ضبط ویدئو در این دوربین نیز با وضوحی مانند دوربین اصلی، امکانپذیر خواهد بود.
نهایتاً بررسی honor 7a نشان میدهد که تصاویر دریافتی از دوربین این گوشی، کیفیت مطلوبی دارند. ظاهراً در دوربین آنر 7a، مشکلاتی مثل سرعت پایین عملکرد و افت محسوس کیفیت تصاویر در نور کم وجود دارد که میتوان از آنها به عنوان نقاط ضعف دستگاه یاد کرد؛ اما به طور کلی عملکرد مجموعه دوربین با توجه به رده و رنج قیمتی 7a، رضایتبخش ارزیابی میشود.
بررسی سیستم عامل، رابط کاربری، پردازنده و حافظه آنر 7a
اسمارتفون مورد بحث ما سیستم عاملی بر مبنای اندروید 8 دارد و رابط کاربری به کار گرفته شده در این محصول EMUI 8 است. به بیان ساده بررسی honor 7a، مشکلی را در عملکرد رابط کاربری نشان نمیدهد. چه بسا که در کنار ارائه امکاناتی برای شخصیسازی و البته فضای زیبا، استفاده از آن نیز راحت است. با بررسی رابط کاربری آنر 7a و بر اساس بازخوردهای کاربری، تجربه استفاده از آن را متناسب با جایگاه محصول و رضایتبخش میدانیم.
موتور پردازشی Snapdragon 430 را با یک پردازنده مرکزی 8 هستهای و پردازند گرافیکی Adreno 505 که وظیفه پردازش در این گوشی هوشمند را بر عهده دارند، نمیتوان نکته چندان مثبتی در ارائه 7a دانست. بررسی honor 7a نشان از عملکرد کاملاً متوسط این پردازندهها در کنار رم 2 یا 3 گیگابایتی دارد. عملکردی که به راحتی رده محصول را به کاربر یادآور خواهد شد. با اینحال میدانیم که از محصولی به این ارزانی، نمیتوان انتظارات زیادی داشت. طبعاً honor 7a با این توان پردازشی، گزینه مناسبی برای گیم یا اجرای برنامههای سنگین نیست، اما در استفادههای معمول روزانه مشکلی پیش نخواهد آورد.
نکته مثبتی که در بررسی honor 7a به چشم میخورد، مجزا بودن درگاه سیمکارت دوگانه از جایگاه microSD است که به سبب آن کاربر امکان استفاده همزمان از دو سیمکارت و کارت حافظه را خواهد داشت. این قابلیت با توجه به میزان حافظه داخلی 7a که میتواند 16 یا 32 گیگابایت باشد و البته حجم بالای اپلیکیشنهای نصب روی دستگاه، نقطه قوتی بارز به حساب میآید. چرا که به هر حال امکان ارتقا آن تا 256 گیگابایت وجود دارد.
بررسی honor 7a در بخش امکانات ارتباطی و تأمین انرژی
خوشبختانه امکانات ارتباطی موجود در مشخصات honor 7a، هنگام استفادههای معمول مثل اتصال به اینترنت، وبگردی و ... ضعفی از خود نشان نمیدهند. برای اشاره دقیقتر به این قابلیتها باید از LTE، HSPA، GSM، WiFi Direct، Wi-Fi 802.11 b/g/n، هاتاسپات، GPS، بلوتوث 4.2 و پورت microUSB نام ببریم. نکته جالبی که در بررسی honor 7aدر این زمینه جلب توجه میکند، بلوتوث دوگانه است که به واسطه آن امکان ارتباط همزمان بلوتوثی با دو دستگاه وجود خواهد داشت. این قابلیت خصوصاً برای برقراری با اسپیکرهای خارجی، کاربردی و جذاب است.
باتری 3000 mAh با توجه با عمده بخشهای کممصرف honor 7a، توان و طول عمر خوبی دارد. به هر حال رزولوشن پایین و پردازندهای که چندان پرقدرت نیست، به انرژی خیلی زیادی نیاز نخواهند داشت. ضمن اینکه امکان مدیریت مصرف انرژی به صورت دستی میتواند طول عمر یک روزه را در این محصول تضمین کند. نقطه ضعف 7a در این قسمت برمیگردد به عدم حضور شارژر پرسرعت در بستهبندی دستگاه؛ این در حالیاست که امروزه بهرهمندی از شارژر پرسرعت در بین میانردهها هم امر متداولی است
با تمام توضیحاتی که در بررسی honor 7a داده شد، متوجه شدیم که این اسمارتفون نقاط قوت و ضعف زیادی دارد. اما نکته مهم در این بررسی، قیمت honor 7a (Amazon) است. جایی که هواوی تمام تلاش خود را کرده تا در کنار ارائه قابلیتهای مورد نیاز و بعضاً پیشرفته و بهروز، بهای پایین دستگاه را حفظ کند. همین امر باعث میشود که کفه ترازوی قوتهای آنر 7 ای را پایینتر در نظر گرفته و این گوشی را انتخاب خوبی در این رنج قیمت بدانیم. طبیعتاً کاربران میانرده انتظارات خود را با قیمت محصول انتخابیاشان هماهنگ خواهند کرد که در این صورت آنر 7a با ظاهر جذاب و توان نسبتاً خوباش در عکاسی، حتی در بخشهایی میتواند فراتر از انتظار ما ظاهر شود.
دیدگاه خود را بنویسید