Honor در سال 2018 گوشی‌های زیادی به بازار عرضه کرد، اما تمامی آن‌ها با یک هدف مشترک طراحی شدند، ارائه گوشی‌هایی با قیمت کم و سخت‌افزاری با ارزشی بیشتر از قیمتشان. گوشی آنر Honor 8X یک فبلت بزرگ 249 یورویی است که توانسته است به محبوبیت زیادی دست بیابد. ممکن است کمی گیج‌کننده باشد اما این گوشی نه در ظاهر و نه در ترکیب سخت‌افزاری‌اش شباهت چندانی با گوشی Honor 8 که در سال 2016 عرضه شد ندارد. با وجود اینکه شاهد پیشرفت‌های متعددی در این گوشی به نسبت Honor 8 هستیم اما به طبع پسرفت‌هایی نیز وجود دارد. در این مقاله می‌خواهیم با بررسی Honor 8X این پیشرفت‌ها و پسرفت‌ها را بررسی کنیم تا ببینیم آیا 8X توانسته است به خوبی از میراث Honor دفاع کند و آن را ارتقا بدهد یا نه. 


مشخصات honor 8x

مشخصات honor 8x

گوشی Honor 8X یک گوشی با صفحه بزرگ و قیمتی معقول است. 8X تجربه خوبی از تماشای ویدیو و بازی کردن ارائه می‌دهد اما ممکن است اندازه بزرگ آن کمی موجب بد‌دست شدنش بشود. سخت‌افزار عملکرد قابل قبولی دارد اما رابط کاربری آن مثل تمامی گوشی‌های Honor و Huawei چندان زیبا نیست. دوربین Honor 8X عکس‌های خوبی در نور طبیعی روز ثبت می‌کند اما انتظار همان بازدهی در نور کم اندکی غیر معقول است.


طراحی

طراحی

گوشی Honor 8X را می‌توان نقطه تعالی طراحی گوشی‌های Honor در نظر گرفت. 8X با کناره‌های فلزی ساخته شده و سطح پشت آن هم ساخت شیشه‌ای دارد که بازتاب نور خیره‌کننده‌ای ایجاد می‌کند. در کل می‌توان گفت 8X طراحی چشم‌نوازی دارد. نسبت صفحه نمایش به بدنه 91 درصدی حقیقتاً تاثیرگذار است و صفحه‌ نمایشی حتی بزرگ‌تر از پرچمدار سابق هواوی، یعنی P20 Pro دارد. یکی از ویژگی‌های طراحی 8X حسی‌ست که منتقل می‌کند، حس در دست داشتن یک گوشی پرچمدار، اما با قیمتی بسیار کمتر.

در اینکه 8X گوشی بزرگیست شکی نیست. صفحه نمایش بزرگ 8X حس خوبی منتقل می‌کند اما رساندن انگشت از پایین صفحه تا بالای آن کمی سخت است. ترکیب سطح شیشه‌ای و گوشه‌های تیزتر 8X می‌تواند گاهی اوقات کار با یک دست با آن را دشوار کند. حسگر اثر انگشت با توجه به ابعاد بزرگ گوشی جای بسیار مناسبی دارد اما کلید‌های تنظیم صدا بالاتر از چیزی هستند که دسترسی به آن‌ها آسان باشد. 


صفحه نمایش

صفحه نمایش

گوشی Honor 8X از یک LTPS LCD 6.5 اینچی با رزولوشن 1080 × 2340 برای صفحه نمایش استفاده می‌کند که تراکمی معادل 397 پیکسل بر اینچ دارد. حتی با صفحه نمایشی با چنین ابعاد بزرگی، رزولوشن Full HD+ به ما وضوح کافی را ارائه می‌دهد. رنگ‌ها در صفحه نمایش 8X شفاف و براق و دلنشین‌اند. با چنین صفحه نمایش بزرگی ممکن است دلتان بخواهد کمی فونت نوشته‌ها را کوچک کنید تا بهره کاملی از این صفحه نمایش بزرگ ببرید. حالت پیش‌فرض Honor همه‌چیز را، از فونت‌ها گرفته تا آیکون برنامه‌ها، بسیار بزرگ نمایش می‌دهد و این مسئله ممکن است کمی اعصاب خردکن باشد. اما این مشکلی‌ست که من با تمام گوشی‌های هواوی و آنر داشته‌ام. راستش را بخواهید این اندازه برای فونت‌ها و آیکون‌ها در یک گوشی به این بزرگی کمی عجیب به‌نظر می‌رسد. به هر حال این مشکل بزرگی نیست و می‌توانید به راحتی این مسئله را با مراجعه به منوی تنظیمات صفحه نمایش برطرف کنید.

 اگر در بررسی Honor 8X تنها با یک مشکل فنی در صفحه نمایش مواجه شویم، آن بازتاب نور آبی است که خطای رنگ دلتای بیشتری نسبت به قرمز و سبز در آن وجود دارد. این نکته باعث می‌شود نور‌های آبی در حالت پیش‌فرض Vivid بیش از حد روشن باشند. البته این چیزی نیست که در حالت طبیعی متوجه آن بشوید و تنها حین مقایسه با یک گوشی دیگر به چشم می‌آید. بیشترین سطح روشنایی صفحه نمایش این گوشی معادل 470 nit است که از میانگین دیگر گوشی‌های کم‌هزینه بالاتر است. در کل اینکه کار با 8X در بیرون از خانه زیر سایه دردسرساز نخواهد بود اما زیر نور مستقیم خورشید کمی به مشکل برخواهید خورد.  


سخت‌افزار و اجرا

سخت‌افزار و اجرا

بررسی Honor 8X نشان می‌دهد در حالی که طراحی و صفحه نمایش این گوشی مانند گوشی‌های رده بالا به‌‌نظر می‌رسد، اما مشخصات honor 8x در ترکیب سخت‌افزارش ما را بیشتر به یاد گوشی‌های میان‌رده و رده‌پایین می‌اندازد. 8X از پردازنده Kirin 710 SoC که کاملاً میان‌رده به حساب می‌آید استفاده می‌کند. این پردازنده Cortex-A73 CPU قدرتمند را برایمان به همراه دارد اما برای GPU باید با Mali-G51 رده‌پایین‌تر کنار بیاییم. طبیعتاً این مشخصات به جذابیت پکیج Snapdragon 845 گوشی Pocophone F1 نیست. 8X برای RAM و حافظه داخلی 2 انتخاب در اختیارمان می‌گذارد؛ RAM 4 یا 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایتی. اینکه چه RAM و حافظه داخلی‌ای در اختیارتان قرار می‌گیرد بستگی به بازار عرضه گوشی خریداری شده دارد.

شاید مشخصات honor 8x در زمینه سخت‌افزار چندان چنگی به دل نزند اما ترکیب آن‌ها با یکدیگر نتیجه مطلوبی دارد. بررسی Honor 8X نشان می‌دهد سرعت کلی عملکرد گوشی تا حد قابل قبولی بالاست و باز بودن هم‌زمان چند برنامه تا به‌حال مشکل‌ساز نبوده است. اما به هر حال این گوشی برای بازی‌های 3 بعدی سنگین طراحی نشده است. Mali-G51 MP4 GPU قطعه مناسبی برای بازی نیست و این بدون شک بزرگ‌ترین نقطه ضعف این گوشی است. آنر سعی کرده است این مشکل را با فناوری GPU Turbo بهبود بدهد اما راستش سخت است بگوییم تا چه حد موفق عمل کرده است. در مجموع شما همچنان می‌توانید از بازی‌هایی مانند PUBG و Fortnite لذت ببرید؛ فقط لازم است کمی تنظیمات گرافیکی بازی را پایین بیاورید و به‌جای نرخ فریم 60 fps، از نرخ فریم 30 fps برای بازی استفاده کنید.


دوربین

دوربین

با بررسی honor 8x می‌توان با اطمینان گفت دوربین گوشی‌های سری آنر معمولاً نقطه برجسته آنهاست، و نقطه برجسته دوربین‌های سری آنر هم قابلیت‌های هوش مصنوعی آنهاست. این قابلیت‌ها بنا بر موقعیت و شرایط می‌توانند عکس شما را خراب کنند و یا ارتقا دهند. بررسی Honor 8Xنشان می‌دهد این موضوع در مورد 8X نیز صدق می‌کند. مشخصات honor 8x شامل یک دوربین 20 مگاپیکسل با دیافراگم f/1.8 به همراه یک سنسور تشخیص عمق میدان 2 مگاپیکسلی می‌شود. دوربین 20 مگاپیکسلی 8X قادر است که در صورت فعال بودن قابلیت‌های هوش مصنوعی حین ثبت تصاویر پرتره‌ عمق میدان را به طور زنده تنظیم کنید. در طرف دیگر لنز 16 مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.0 را داریم که سلفی‌هایی با افکت‌های نورپردازی پرتره ثبت می‌کند. کیفیت دوربین چیزی نیست که بتوان چندان راحت از آن نوشت. چیزی که در 8X می‌بینیم شبیه به چیزیست که در دیگر گوشی‌های میان‌رده آنر و هواوی دیده‌ایم. رنگ‌های بیش از حد روشن، کنتراست‌های بالا و در مجموع عکس‌هایی که بسیار مصنوعی به‌نظر می‌رسند. هوش مصنوعی گوشی تشخیص می‌دهد که در حال عکاسی از چه سوژه‌ای هستید (غروب آفتاب، گیاهان، ساختمان‌ها و غیره) و یک لایه رنگ به آن اضافه می‌کند. در حالی که دیگر ویژگی‌های 8X فراتر از هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید عمل می‌کنند، اما متأسفانه دوربین این گوشی با عملکرد متناقض و غیرقابل اتکایش Honor 8X را یک پله پایین می‌کشد. 


باتری

باتری

 طیق نتیجه بررسی Honor 8X می‌توان گقت 8X با باتری 3750 mAh ای که دارد می‌تواند بدون هیچ مشکلی یک روز کامل را، حتی در دست پرکارترین کاربران، دوام بیاورد. در روز دوم بازی‌کردن و عکاسی می‌تواند باتری گوشی را خالی کند، اما با مصارف سبک‌تر باتری 8X می‌تواند حتی تا روز سوم هم شما را همراهی کند. 

طبق بررسی Honor 8X، متأسفانه این گوشی از پورت‌های قدیمی MicroUSB برای شارژ باتری استفاده می‌کند. این مسئله اصلاً برای بازارهای جهانی که در حال گذر از این فناوری کهنه و استفاده از پورت‌های USB-C جالب نیست. شارژ 8X از قابلیت شارژ سریع استفاده می‌کند، اما به‌جای 5V/4A که گوشی‌های جدیدتر هواوی از آن استفاده می‌کنند، توان شارژ سریع شارژر شما در حد 5V/2A است.

اگر به هر دلیلی به کمبود باتری برخوردید و دسترسی به شارژر نداشتید، می‌توانید از 2 حالت پاورسیوینگی که هواوی برایتان ترتیب دیده است استفاده کنید. حالت پاورسیوینگ معمولی فعالیت پس‌زمینه‌ و افکت‌های بصری را کاهش داده و فرآیند سینک کردن ایمیل‌هایتان را متوقف می‌کند. حالت اولترا پاورسیوینگ عملکرد کل گوشی، بجز شمار اندکی از برنامه‌ها را به تعلیق در می‌آورد تا باتری چندین روز دوام بیاورد.


جمع‌بندی

جمع‌بندی

گوشی Honor 8X (سایت آمازون) عملکرد متناقضی دارد. نمی‌دانیم باید معطوف به زیبایی طراحی و صفحه نمایش باکیفیت، و کارایی کافی‌اش بشویم، یا دوربین نه چندان دلچسب و سخت‌افزار ضعیفش را در نظر بگیریم. اما حال که بررسی Honor 8X تمام شده‌ است به‌خوبی می‌دانیم Honor 8X چه چیز‌هایی برای ارائه دارد. حال این شما هستید که باید تصمیم بگیرید آیا این ویژگی‌ها برایتان مناسب هستند یا خیر.