یک پرچم‌دار تمام‌عیار از خانواده‌ای که اغلب هوادارهای اقتصادی دارد. چینی‌ها با محدودیت‌های پیش رو (تحریم‌های گوگل)، برای به دست آوردن دل کاربران بالارده به قدم‌های بزرگ‌تری نیاز دارند. گامی که در ظاهر جذاب و وسوسه‌کننده گوشی هواوی mate 30 pro به راحتی دیده می‌شود. اما آیا سایر ویژگی‌های پرچم‌دار 2019 هواوی می‌توانند به این وسوسه پر و بال دهند؟ آیا اصلاً مشخصات گوشی هواوی میت 30 پرو با قیمت بالای آن سازگاری دارند؟ در ادامه با بررسی گوشی هواوی mate 30 pro می‌توانید با محصول بحث‌برانگیز چینی‌ها و نقاط قوت و ضعف آن به طور کامل آشنا شوید.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

مشخصات گوشی هواوی میت 30 پرو؛ طراحی نمایشگر فراگیر

مشخصات گوشی هواوی میت 30 پرو؛ طراحی نمایشگر فراگیر

اولین برخورد ما با میت 30 پرو برابر است با خودنمایی چالش‌برانگیز نمایشگری که همه موانع پیشرویش را پشت سر گذاشته، پس از غیبت کلیدهای تنظیم صدا تعجب نکنید. با وجود تمام انتقادهایی که نسبت به این سبک از طراحی صورت گرفته بود، هواوی استفاده از آن‌ها را جایز می‌داند. البته چینی‌ها در تبلیغات گوشی، پیشاپیش پاسخگوی این نقدها هستند؛ به این ترتیب ادعا می‌کنند لبه‌های نمایشگر اغلب غیر فعال خواهد بود. 

بر اساس تبلیغات شرکت هواوی، تاچ ناخواسته اختلالی در عملکرد کاربران ایجاد نمی‌کند. اما خبری از ایده‌های خاص چینی‌ها برای آسیب‌پذیری بیشتر این نوع نمایشگرها نیست. البته که گوریلا گلس 6 پیشرفته‌ترین پوشش در بین پرچم‌دارها محسوب می‌شود؛ اما به اعتقاد ما در صورت سقوط پرچم‌دار هواوی به سمت لبه‌ها، از دست این محافظ‌ها هم کاری بر نمی‌آید. پس در استفاده از هواوی mate 30 pro به هیچ عنوان نمی‌شود سربه‌هوا بود!

در بررسی گوشی هواوی mate 30 pro ابعادی برابر با 158.1 × 73.1 × 8.8 و 198 گرم و وزن روبه‌رو هستیم. پنل جلوی گوشی از یک ناچ نسبتاً بزرگ بهره می‌برد. این طراحی آن هم در زمانی که هر تلاشی برای حذف حواشی نمایشگرها صورت می‌گیرد، چندان جالب نیست، اما احتمالاً چینی‌ها تعدد حسگرها در این بخش را توجیه مناسبی می‌دانند. 

بریدگی ناچ از لنز سلفی، حسگر TOF و حسگرهای تشخیص نور و مجاورت میزبانی می‌کند. جالب است بدانید که با وجود چنین مواردی، نمایشگر میت 30 پرو حدود 94.1% از پنل جلوی گوشی را می‌پوشاند. این عدد به لطف حذف کلی حاشیه‌های کناری به دست آمده، پس اجازه بدهید نمایشگر بالارده هواوی را بدون تردید در دسته تمام‌صفحه‌ها جا بدهیم.

گوشی هواوی میت 30 پرو در نسخه‌هایی با رنگ‌های مشکی، طلایی، آبی، سبز و نارنجی وارد بازار شد. جنس بدنه مثل اکثر پرچم‌دارهای روز بازار ترکیبی از شیشه و آلومینیوم است. در قاب پشتی گوشی لنزهای چهارگانه در فضایی دایره‌ای‌شکل قرار گرفته‌اند. 

برجسته نبودن فضای دوربین‌ها از ویژگی‌های مثبتی‌ست که در مشخصات گوشی هواوی mate 30 pro دیده می‌شود. هواوی برای پاک کردن رد این ویژگی مجموعه دوربین‌ها را در محدوده‌ای فرورفته قرار داده. البته چنین اقدامی هم می‌تواند خطر همه‌پسند نبودن گوشی را به دنبال داشته باشد. 

جذابیت ویژه‌ای که شفافیت و رنگ‌های خاص در قاب هواوی میت 30 پرو ارائه می‎دهند را در هر محصولی پیدا نمی‌کنید. در این بخش از بررسی گوشی هواوی mate 30 pro چینی‌ها را کاملاً موفق می‌دانیم، با این‌حال فراموش نکنید که در چنین قاب‌هایی جذب لک و جای انگشت هم گریزناپذیر خواهد بود.

همان‌طور که گفتیم یکی از عواقب سرکشی نمایشگر پرچم‌دار هواوی، حذف کلیدهای تنظیم صدا است. در چنین شرایطی تنها راه دسترسی به این اِلِمان، دبل تاچ است. تصور کنید که برای کم و زیاد کردن صدای موسیقی در هر حالتی نیاز به دسترسی به نمایشگر و دبل‌تاچ دارید که تازه به موقعیت تنظیم دست پیدا کنید. صرف‌نظر از زمان استفاده از هدفون، این ویژگی کمی داستان‌ساز است. با توجه به صعب‌الوصول بودن کلیدهای مهم، پرچم‌دار هواوی علاوه بر آدم‌های سربه‌هوا برای تنبل‌ها هم گزینه مناسبی نیست!

طبیعتاً در پرچم‌دار 2019 انتظاری جز اسکنرهای اثر انگشت زیر نمایشگر نداریم. علی‌رغم عملکرد نه ‌چندان دقیق حسگرهای اپتیکال زیر نمایشگر، استفاده از آن‌ها به نوعی مدرن‌سازی محسوب می‌شود. گوشی میت 30 پرو در بین خدمات امنیتی از یک حسگر تشخیص چهره با عملکرد خوب نیز بهره گرفته است. خوشبختانه این دستگاه از گواهی IP68 بهره‌مند است، نتیجتاً می‌توانید به مقاومت گوشی در برابر آب و گرد و غبار امیدوار باشید. 

به طور کلی در طراحی این گوشی مواردی دیده شد که می‌توانند مشکل‌ساز باشند، اما به‌هرحال با استفاده از قاب‌ها و پوشاننده‌های خارجی امکان کنترل چنین خطراتی را خواهید داشت، ضمن این‌که به اعتقاد ما زیبایی هواوی mate 30 pro ستودنی‌ست، اما بهتر است در این مورد تصمیم‌گیری را به سلیقه خودتان واگذار کنید.

امکانات عالی در تنظیمات دستی نمایشگر

امکانات عالی در تنظیمات دستی نمایشگر

نمایشگر 6.53 اینچی بحث‌برانگیز mate 30 pro از نوع OLED است که در این برچسب‌های قیمتی، نمونه رایجی است. این نمونه با وضوح 2400 × 1176 و تراکم پیکسلی 409 معرفی می‌شود. پشتیبانی از محتوای HDR10 و فضای رنگی DCI-P3از پررنگ‌ترین مشخصات گوشی هواوی میت 30 پرو در این بخش است. 

در بررسی گوشی هواوی mate 30 pro با روشنایی حداکثری به اعداد 460 تا 690 نیت مواجهیم. این به این معناست که در محیط‌‌های پرنور مشکلی در استفاده از این نمایشگر نخواهید داشت. خوشبختانه امکانات زیادی در مورد تنظیمات دستی نمایشگر در دسترس قرار دارد. قابلیت Eye comfort در تنظیم دقیق رنگ آبی برای کم‌ترین میزان ناراحتی چشم، نقش مؤثری خواهد داشت، نتیجتاً استفاده از میت 30 پرو در شب اختلال چندانی در خواب شما ایجاد نخواهد کرد.

به طور کلی رنگ‌ها در حالت‌های طبیعی و یا اشباع‌شده به نمایش در می‌آیند. عملکرد گوشی در جذب نور محیط و انعکاس آن در قالب تصاویری طبیعی تقریباً بی‌نقص است، با این‌حال در همه حالت‌ها با فضای رنگی جذاب، باطراوت، و دلنشینی روبه‌رو هستیم. میزان شارپ‌نس و کنتراست تصاویر هم در پرچم‌دار بودن این گوشی به لحاظ کیفی نقش دارند.

نهایتاً می‌توانیم نمایشگر گوشی هواوی mate 30 pro را متناسب با جایگاه دستگاه بدانیم. مطمئن باشید از نمایش محتوا در پرچم‌دار هواوی راضی خواهید بود. امکانات کاربردی شخصی‌سازی تنظیمات در نمایشگر هم جذابیت گوشی در این بخش را بیشتر می‌کنند. با این‌حال نمایشگر میت 30 پرو را بهترین نمونه در پرچم‌داران هم‌نسلش نمی‌دانیم. سامسونگ اغلب در این بخش همه رقبا را پشت سر می‌گذارد.

لنزهای چهارگانه با عنوان چشم‌های هوشمند

لنزهای چهارگانه با عنوان چشم‌های هوشمند

گرفتاری‌ها و چالش‌های هواوی، کاربران این کمپانی چینی را با نگرانی‌هایی روبه‌رو کرده. با این اوصاف بهتر است حدأقل در بخش‌های مهم‌تر گوشی شاهد عملکرد درخشانی باشیم. طبیعتاً در چنین شرایطی کار هواوی برای حفظ بازار میان‌رده به مراتب راحت‌تر از نمونه‌های گران‌قیمت است، اما به اعتقاد ما طراحی و به‌کارگیری دوربین‌ها در پرچم‌دار 2019 این کمپانی، با دقت بسیار بالایی انجام شده. در بررسی مشخصات mate 30 pro در وب‌سایت هواوی با مجموعه دوربینی مواجه هستیم که قطعاً حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

مجموعه دوربین‌‌های میت 30 پرو متشکل از دو لنز واید و اولتراواید 40 مگاپیکسلی با دیافراگم‌های به ترتیب f/1.6 و f/1.8 و یک لنز تله‌فوتو 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 است. حسگر تشخیص عمق TOF در‌ بررسی گوشی هواوی mate 30 pro صرفاً نقش یک سنسور کمک‌رسان را ایفا می‌کند. هواوی در معرفی مشخصات گوشی هواوی میت 30 پرو به پردازنده اختصاصی NPU و نتیجتاً هوش مصنوعی ارتقاء یافته اشاره داشت. این مورد با نتایجی مثل اِعمال ژست‌های حرکتی خصوصاً در قسمت دوربین موقعیت‌های جذابی خلق می‌کند.

قابلیت‌های گسترده‌ای مثل فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال، زوم سه برابری اپتیکال و سی برابری دیجیتال و امکان ضبط ویدئو 4K با نرخ 60 فریم، از ویژگی‌های این مجموعه قدرتمند هستند. جالب است بدانید که هواوی برای پرچم‌دار 2019 از فلش‌های LED دوگانه استفاده کرده که طبعاً تأثیرات مثبت زیادی در پی دارد.

در بررسی گوشی هواوی mate 30 pro، هر یک از لنزها را حدأقل در یک ویژگی ستودنی می‌دانیم. مواردی مثل وضوح عالی لنز واید، ثبت محدوده وسیع در نمونه اولتراواید، امکان زوم 3 برابری در لنز تله‌فوتو و نقش مؤثر حسگر تشخیص عمق در ثبت پرتره‌های عالی، از همین عملکردهای درخشان هستند.

عکاسی در شب یا قابلیت Night یکی از گزینه‌هایی‌ست که با عملکرد ویژه‌اش میت 30 پرو را در این بخش تماماً بالارده نشان می‌دهد. در این حالت با امکان ثبت یک گستره دینامیکی عالی در نور کم، امکان تجربه یک عکاسی لذت‌بخش در شب خواهید داشت. 

به طور کلی تصاویر ثبت شده با لنزهای هواوی میت 30 پرو از جزئیات بالا، سطح مناسب نور، گستره دینامیکی عالی و رنگ‌های جذاب و شارپی بهره‌مندند. هواوی در این قسمت انصافاً عملکردی قابل تقدیر داشته. امکان ضبط ویدئوهای تایم‌لپس و البته اسلوموشن‌های 7680 فریمی هم از دیگر جذابیت‌های این مجموعه به حساب می‌آیند. به لطف حسگر TOF، اعمال افکت بوکه، واقعیت افزوده و ثبت پرتره‌های عمیق و جذاب در هواوی mate 30 pro امکان‌پذیر است.

اگرچه ضبط ویدئو 4K در حال حاضر بالاترین رتبه را ندارد، اما برای پرچم‌دار 2019 گزینه کاملاً مناسبی بود. ویدئوها با نرخ حداکثر 60 فریم ضبط می‌شوند و بی‌تردید کیفیت درخور توجهی دارند. با قابلیت‌هایی که در معرفی لنزها گفته شد (خصوصاً لرزش‌گیر اپتیکال)، مطمئناً در فیلم‌برداری هم تجربه‌ای درخشان انتظار شما را می‌کشد.

حسگر TOF و پرتره‌های سلفی درخشان

حسگر TOF و پرتره‌های سلفی درخشان

لنز 32 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 در گوشی mate 30 proهم نقش دوربین سلفی و هم حسگر تشخیص چهره را ایفا می‌کند. عملکرد این بخش در زمانی که کاربردها و طرفداران دوربین‌های سلفی روزبه‌روز بیشتر می‌شوند، اهمیت ویژه‌ای دارد. به‌هرحال شرکت هواوی این موارد را به خوبی در نظر گرفته؛ چراکه لنز سلفی به لطف حضور حسگر TOF عکس‌های جذابی خصوصاً در حالت پرتره ثبت می‌کند.

فیلم‌برداری 1080p با نرخ 30 فریم توسط لنز سلفی را نمی‌توانیم از بهترین‌های بازار بدانیم. انتظار داشتیم فیلم‌برداری سلفی هم با وضوح 4K صورت بگیرد که متأسفانه خبری از آن نبود. به‌هرحال پرچم‌دارهای هم‌نسل کره‌ای در این بخش قوی‌تر ظاهر شده بودند. البته این مورد را نمی‌شود به عنوان یک ضعف مهم در نظر گرفت و صرفاً وضعیتی میانه‌حال رقم زده است.

به طور کلی هوش مصنوعی و قابلیت‌هایی گسترده در عکاسی و فیلم‌برداری با mate 30 pro در خدمت‌ شما هستند. این به آن معناست که حتی کاربران حرفه‌ای هم از این مجموعه دوربین راضی خواهند بود، نتیجتاً عملکرد دوربین‌ها را در بررسی گوشی هواوی mate 30 pro از نقاط قوت این دستگاه ارزیابی می‌کنیم.

نرم‌افزار و رابط کاربری

نرم‌افزار و رابط کاربری

گوشی هواوی میت 30 پرو با سیستم عامل اندروید 10 و رابط کاربری MIUI 10 عرضه شده است. طبیعتاً در خرید گوشی‌های هواوی نگرانی‌هایی در مورد تحریم این گروه توسط گوگل وجود دارد. با این‌حال هواوی تدابیری برای این مورد در نظر گرفته که می‌توانند رضایت‌بخش باشند.

در ابتدا بهتر است بگوییم که رابط کاربری به‌کارگرفته شده در این دستگاه، گزینه مناسب و جا افتاده‌ای است. ضمن این‌که پیشرفت‌های زیادی در مورد شخصی‌سازی‌ها و ایجاد امنیت، جذابیت این رابط را بیشتر کرده است.

چینی‌ها برای جبران معضلاتی که گرفتار آن هستند، App Gallery هواوی را پیشنهاد می‌دهند. تقریباً می‌توانید اکثر نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را از این قسمت دربافت کنید. البته راه‌های دیگری هم وجود دارد؛ می‌توانید اپلیکیشن دانلود شده را از دستگاه دیگری دریافت کنید و در اغلب موارد بدون دردسر آن را نصب کنید. در نهایت برای معدود مواردی که هیچ راهی برای دیریافت آن‌ها نیست، استفاده از نسخه تحت وب را پیشنهاد می‌کنیم.

در مورد پیشروی‌های جذاب ژست‌های حرکتی می‌توانیم به Take a grabshot و Air scroll اشاره کنیم. مثلاً می‌توانید با مشت کردن دست در فاصله‌ای از نمایشگر اسکرین‌شات بگیرید. این موارد حتی اگر از زرق و برق‌های گوشی باشند هم نمی‌توانیم منکر نقش مؤثر تک‌تک آن‌ها در رسیدن به محصولی ویژه باشیم.

هواوی برای بی‌اثر جلوه دادن تحریم‌ها از موتور جستجوی Petal Search بهره گرفته است که می‌تواند تا حدودی موفق باشد. به طور کلی در بررسی گوشی هواوی mate 30 proاثری از لگ یا اختلال در استفاده از اپلیکیشن‌ها دیده نمی‌شود. خوشبختانه عملکرد نرم‌افزاری هم از ویژگی‌های مثبت گوشی هواوی میت 30 پرو محسوب می‌شود.

عملکرد پر ابهت هواوی میت 30 پرو علی‌رغم محدودیت‌ها

گوشی هواوی میت 30 پرو برای عملیات سخت‌افزاری از چیپ‌ست پردازشی Kirin 990 به‌دست آمده از فرایندی 7 نانومتری بهره می‌برد. پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای از نمونه‌های Cortex-A76 و Cortex-A55 استفاده می‌کند. برای پردازش داده‌های گرافیکی هم با پردازنده Mali-G76 MP16 روبه‌رو هستیم. پردازنده عصبی یا NPU دو هسته‌ای نیز در عملکرد این گوشی خصوصاً در موارد مربوط به هوش مصنوعی نقش به‌سزایی دارد.

برای بررسی گوشی هواوی mate 30 pro نسخه‌هایی از این محصول را با حافظه‌های داخلی 128 یا 256 گیگابایت و 8 گیگابایت رم در اختیار داریم. لازم است بدانید که ارتقاء حافظه در این گوشی تنها با استفاده از نانومموری امکان‌پذیر است.

در مورد عملیات پردازشی به راحتی می‌توانیم درخشش چینی‌ها را علی‌رغم محدودیت‌های موجود ببینیم. به لطف حافظه UFS3.0 در مورد دانلود و نصب اپلیکیشن‌ها هیچ اختلالی وجود ندارد. در سمت دیگر بازی‌ها و برنامه‌های سنگین، اجرایی روان و بی‌نقص خواهند داشت. 

خوشبختانه در پرچم‌دار هواوی نشانی از داغ شدن زیاد گوشی دیده نمی‌شود. به‌هرحال گوشی mate 30 pro را در زمینه عملکردهای سخت‌افزاری، از بهترین پرچم‌دارهای 2019 می‌دانیم؛ ضمن این‌که در حال حاضر نیز همچنان در طبقات بالایی رده‌بندی می‌شود. نتیجتاً با قیمت‌های نجومی پرچم‌دارهای جدید، می‌توانید به گوشی بالارده هواوی بیشتر فکر کنید.

باتری میت 30 پرو؛ سرچشمه جوشان انرژی

اجازه بدهید یکی دیگر از درخشش‌های گوشی هواوی میت 30 پرو را معرفی کنیم. باتری 4500 mAh هنوز هم در بین بهترین‌های بازار قرار می‌گیرد. این منبع تأمین انرژی در صورت یک استفاده نیمه‌سنگین از گوشی بین یک تا یک روز و نیم دوام بیاورد. با اشاره جزئی‌تر می‌توانید انتظار حدود 18 ساعت و نیم پخش ویدئو را از میت سی پرو با شارژ کامل داشته باشید.

چینی‌ها برای جبران محدودیت‌های اسمارت‌فون‌های هواوی در زمینه ارائه شارژر هم سنگ تمام گذاشته‌اند. بررسی گوشی هواوی mate 30 pro نشان می‌دهد که شارژر سریع 40 واتی در زمانی حدود 30 دقیقه شارژ باتری را به 70% می‌رساند؛ عددی که واقعاً کم‌نظیر است. در ادامه برای رسیدن شارژ باتری به 100% حدود سی دقیقه دیگر زمان نیاز دارید.

پشتیبانی از شارژ سریع بی‌سیم و شارژ معکوس، ویژگی‌های قابل انتظار در هر گوشی بالارده‌ای هستند. اما هواوی در گوشی mate 30 pro به بهترین شکل از این قابلیت‌ها استفاده می‌کند. به این ترتیب می‌توانیم قابلیت شارژ بی‌سیم 27 واتی را یکی از سریع‌ترین نمونه‌ها در گوشی‌های هوشمند معرفی کنیم.

بررسی قیمت mate 30 pro

با توجه به تمام مواردی که در بررسی گوشی هواوی mate 30 pro اشاره شد، این دستگاه را تماماً در قواره یک پرچم‌دار می‌دانیم. بررسی قیمت میت 30 پرو در وب‌سایت Amazon نیز قیمتی در حدود پرچم‌داران 2019 نشان می‌دهد. با این‌حال بالارده‌های چینی اغلب در مقایسه با نمونه‌های مطرح دیگر کشورها ارزان‌تر هستند. این مورد را در محصولات هواوی می‌گذاریم پای محدودیت‌هایی که بر آن‌ها اعمال شده.

نتیجه‌گیری؛ آیا گوشی هواوی میت 30 پرو قابل اطمینان است؟

گوشی mate 30 pro هواوی در ظاهر اغواگرانه عمل می‌کند. دوربین‌ها، پردازنده‌ها و باتری گوشی از نقاط قوت مهم آن محسوب می‌شوند. متأسفانه لبه‌های خمیده نمایشگر و غیبت کلیدهای پاور و تغییر صدا، همچنین بهره نبردن از اسپیکرهای استریو در پرچم‌دار هواوی رضایت‌بخش نیست. نتیجتاً گوشی میت سی پرو را برای کاربران حرفه‌ای، علاقه‌مند به عکاسی و‌ گیمرها کاملاً مناسب می‌دانیم، اما پرچم‌دار هواوی را به کاربران کم‌دقت (در نگه‌داری گوشی) و علاقه‌مندان پروپا قرص موسیقی پیشنهاد نمی‌کنیم.