در مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold به شباهت‌های زیادی برمی‌خورید، با این‌حال، اگر کمی دقیق‌تر نگاه کنید، متوجه تفاوت‌های فاحشی می‌شوید. همین تفاوت‌‌هاست که بیش‌تر توجه‌ها را به خود جلب کرده. سامسونگ در چند سال گذشته بازار گوشی‌های تاشو را در دست داشته، آن هم بدون این‌که با چالش خاصی مواجه شده‌باشد. حالا گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴ قد علم کرده و رقابتی را رقم زده که می‌تواند برای گوشی z fold 4 سامسونگ چالش‌برانگیز باشد.

هر دو درواقع کار یکسانی انجام می‌دهند و قیمتشان هم یکسان است، انتخاب بین آن‌ها آسان نیست، برای همین ما قصد داریم هر دو را به‌دقت بررسی کنیم تا به شما در تصمیم‌گیری بهترکمک کنیم. با توجه به اینکه سامسونگ چهار نسل از گلکسی فولد را به نام خود دارد، نمی‌توان انکار کرد که رقابت گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴ برای گوگل چندان هم ساده نیست.

گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴، کدام گوشی تاشو برنده است

زمانی که سامسونگ گلکسی فولد اصلی را در سال 2019 به دنیا عرضه کرد، بازار گوشی‌های هوشمند برای همیشه تغییر کرد. از آن زمان، طرفداران پیکسل مشتاقانه منتظر روزی بودند که گوگل هم یک گوشی تاشو برایشان طراحی کند. پس از سال‌ها بهینه‌سازی اندروید توسط گوگل، بالاخره انتظارها به پایان رسید و Pixel Fold به بازار آمد. شاید باورش برایتان سخت باشد، ولی افرادی بوده‌اند که مدت‌ها برای مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold صبر کرده‌اند. آیا دیگر دیر شده است؟ آیا Pixel Fold  می‌تواند با چهارمین نسل تاشو سامسونگ رقابت کند؟

گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴، کدام گوشی تاشو برنده است

سال‌هاست که سامسونگ سعی کرده مرز بین گوشی و تبلت را با دستگاه‌های گلکسی زد فولد خود محو کند. آن‌ها در حالت بسته به‌عنوان یک تلفن هوشمند و در هنگام بازکردن به‌عنوان یک تبلت کوچک عمل می‌کنند. حالا گوگل با Pixel Fold خودش وارد این مسیر شده، اولین گوشی با صفحه نمایش خم‌شدنی این غول جستجو.

طراحی و صفحه نمایش: دست بالاتر گوگل

هر دو دستگاه صفحه نمایش اصلی 7.6 اینچی دارند، اما گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴ رویکردهای متفاوتی را در طراحی انتخاب کرده‌است. گوشی سامسونگ از نظر شکل تقریبا شبیه یک تکه کاغذ است، در حالی‌که گوشی گوگل بیشتر شبیه یک تبلت در حالت افقی است. هر دو دستگاه رتبه IPX8 دارند، که در کمال تعجب باید غوطه‌ور شدن در زیر آب را تحمل کند.

پیکسل به یک صفحه نمایش 7.6 اینچی OLED 2208x1840 افقی با 120 هرتز و روشنایی 1450 نیت باز می‌شود. گوشی Z Fold 4 از یک پنل 7.6 اینچی AMOLED 1812x2176 با فرکانس 120 هرتز و 1000 نیت استفاده می‌کند که در جهت عمودی باز می‌شود. گوشی زد Fold 4 یک دوربین را زیر نمایشگر در سمت راست صفحه پنهان می‌کند، درحالی‌که Pixel Fold حاشیه‌های ضخیم‌تری را انتخاب کرده و در ازا دوربین سلفی با کیفیت بالاتری دارد.

مشهودترین مشخصه‌ای که صفحه نمایش این دو گوشی موبایل را از هم متمایز می‌کند، صفحه نمایش و نسبت تصویر آن است. گوشی Z Fold 4 نسبتا بلند و باریک است و زمانی که آن را باز می‌کنید، به دستگاهی تقریبا مربع‌شکل تبدیل می‌شود. از طرف دیگر، Pixel Fold به‌خاطر صفحه نمایش بیرونی کوچک‌تر و عریض‌ترش در حالت بسته، سایز استانداردتری در دست دارد. با این‌وجود گوشی Pixel Fold، بعد از بازشدن، سطح پهن‌تری دارد. 

با وجود این‌که سامسونگ یکی از اولین شرکت‌هایی بود که گوشی تاشو عرضه کرد، نتوانسته در Z Fold 4 لولایی طراحی کند که بتواند به‌طور کامل بسته شود و هیچ شکافی نداشته باشد. اگر کمی دقت کنید، فقط کمی (!) متوجه شکاف بین دو نیمه گوشی در حالت تاشده می‌شوید. 

طراحی و صفحه نمایش: دست بالاتر گوگل

اگرچه سامسونگ در طراحی گوشی z fold 5 بیشتر به این مسئله توجه کرده‌، اما گوگل در اولین تلاشش موفق شده. گوشی Pixel Fold هنگام تاشدن کاملا بسته می‌شود. در مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold، تا اینجای کار نماینده تازه‌وارد گوگل بد ظاهر نشده.

 Pixel Fold یک شکاف بسیار باریک و ظریف بین دو نیمه تاشده خود دارد که باعث شده ظاهرش زیبا به‌نظر برسد. در مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold، گوشی گوگل یک مزیت مطلق نسبت به گوشی سامسونگ دارد: Pixel Fold می‌تواند بدون شکاف قابل‌مشاهده، کاملا صاف بسته شود؛ به‌طور قابل‌توجهی نازک‌تر است و راحت‌تر در جیب می‌لغزد. این‌ها تنها بخشی از مشخصاتی هستند که رقابت بین گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴ را جذاب می‌کنند.

درحالی‌که گلکسی زد فولد 4 در حالت بسته باریک‌تر است، نسبت تصویر عجیب 21.6:18 آن باعث طویل‌‌شدن گوشی می‌شود که دسترسی به هر چهار گوشه نمایشگر خارجی آن را سخت‌تر می‌کند. نسبت تصویر 17.5:9 Pixel Fold در حالت بسته هم برای یک گوشی غیرمعمول است، اما کار با پیکسل فولد با یک دست بسیار آسان‌تر است. 

نسبت تصویر بلند در Z Fold 4 برای استفاده با یک دست بسیار عالی است و یکی از ساده‌ترین تلفن‌های هوشمندی است که می‌توانید با آن به‌سرعت به پیام‌ها و اعلان‌ها، موقع راه‌رفتن و انجام کارهای دیگر، پاسخ بدهید. نقطه ضعف این نسبت تصویر پشتیبانی اپلیکیشن‌هاست است. اپلیکیشن‌هایی مثل اینستاگرام و سایر برنامه‌ها برای این نسبت تصویر طراحی نشده‌اند و اغلب با متن یا عکس‌های بریده‌شده مواجه می‌شوید.

صفحه‌نمایش بیرونی پهن‌تر Pixel Fold ممکن است به نظر چیز مهمی نرسد، اما از چند جهت تفاوت‌های محسوسی ایجاد می‌کند. اول از همه Pixel Fold در حالت بسته بیشتر شبیه یک گوشی معمولی است تا گلکسی زد فولد 4. از آنجایی که عرض آن تقریبا به اندازه یک گوشی غیرتاشو است، اپلیکیشن‌ها در صفحه نمایش بیرونی 5.8 اینچی Pixel Fold که نسبت تصویر 17.4:9 دارد، طبیعی‌تر به‌نظر می‌رسند. اگرچه صفحه نمایش 6.2 اینچی گلکسی زد فولد 4 با نسبت تصویر 23.1:9 عملا بزرگتر است، اما از اکثر گوشی‌های عادی طویل‌تر و باریک‌تر است.

صفحه‌نمایش پهن‌تر Pixel Fold به‌درد چیزی بیشتر از استفاده از برنامه‌های معمول می‌خورد. این صفحه نمایش، Pixel Fold را به یک تلویزیون قابل‌حمل تبدیل می‌کند، چون وقتی گوشی را تا نیمه، مثل یک چادر مسافرتی یا لپ‌تاپ، باز می‌کنید، فضای بیشتری برای مشاهده ویدیوها فراهم می‌کند. 

صفحه نمایش گلکسی زد فولد 4 جسورتر و پر جنب‌و‌جوش‌تر از صفحه نمایش گوگل فولد به‌نظر می‌رسد که آن را برای مشاهده عکس‌ها، مرور وب و تماشای فیلم و ویدیو جذاب‌تر می‌کند. صفحه اصلی Z Fold 4 از قلم S Pen pro و S pen fold edition سامسونگ برای نوشتن، طراحی و تعامل استفاده می‌کند. پشتیبانی از قلم برای همه مهم نیست، اما افرادی که عاشق S Pen هستند، آن را به‌عنوان دلیلی کافی برای خرید یک گوشی به جای دیگری درنظر می‌گیرند. کسانی که مرتب یادداشت می‌کنند، متن را هایلایت می‌کنند، اسناد امضا می‌کنند یا نقاشی می‌کنند، از S Pen خوششان خواهدآمد.

با این‌حال، Z Fold 4 کامل نیست. نسبت تصویر به نوارهای مشکی قابل‌توجهی در هنگام تماشای ویدیو منجر می‌شود و بسیاری از برنامه‌های اندرویدی رابط کاربری بهینه‌شده برای گوشی‌های تاشو را نشان نمی‌دهند، مگر این‌که دستگاه در حالت افقی باشد، بنابراین قرار است گوشی را زیاد بچرخانید. 

دوربین گوگل پیکسل فولد در مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold چگونه عمل می‌کند

به‌جز طراحی ظاهری، یکی دیگر از مهم‌ترین مشخصاتی که کاربران برای انتخاب گوشی به آن توجه ویژه می‌کنند، دوربین گوشی است. دوربین گوشی  z fold 4 سنسور اصلی بسیار بزرگتری دارد و این معمولا به معنای عملکرد بهتر در نور کم است. دوربین Pixel Fold عکس‌های واضح و رنگارنگی ارائه می‌کند که طبیعی به‌نظر می‌رسند. عکس‌های گرفته‌شده با پیکسل فولد دقیق‌تر از عکس‌های Galaxy Z Fold 4 به‌نظر می‌رسند. تصاویر Pixel Fold دامنه دینامیکی گسترده‌تری دارند و اغلب رنگ‌های دقیق‌تر و جزئیات بیشتری نسبت به تصاویر گوشی سامسونگ زد فولد 4 دارند.

دوربین گوگل پیکسل فولد در مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold چگونه عمل می‌کند

هر دو گوشی دوربین اصلی سه‌لنزی با لنزهای واید، اولتراواید و تله‌فوتو دارند، اما نحوه پردازش تصاویر در هر دستگاه بسیار متفاوت است. چنان‌که در جدول مشخصات گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴ خواهید دید، مشخصات سخت‌افزاری آن‌ها هم متفاوت هستند. در اینجا تفاوت مهم دیگر بین Z Fold 4 و Pixel Fold وجود دارد. Z Fold 4 یک سنسور اصلی عالی دارد، یک واحد 50 مگاپیکسلی که نسبت به دوربین 12 مگاپیکسلی قدیمی که در Fold 3 داشتیم یک ارتقاء بزرگ محسوب می‌شود. لنز التراواید هم کیفیت مناسبی دارد، اما لنز تله فوتو سه برابری آن می‌تواند ناامیدکننده باشد.

Pixel Fold در اینجا اصلاً ناامیدتان نمی‌کند. حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی، همانطور که از یک گوشی پیکسل انتظار می‌رود، پیکسل فولئ عکس‌هایی باورنکردنی می‌گیرد، اما دستاورد برتر آن لنز پریسکوپ 5 برابرش است. این دوربین می‌تواند تا 20 برابر عکس‌های قابل قبول و خوبی بگیرد، چیزی که Z Fold 4 نمی‌تواند با آن رقابت کند.

دوربین سلفی

دوربین‌های سلفی روی صفحه‌نمایش این دو گوشی با هم همخوانی دارند، اما پیکسل برنده بدون چون و چرای این رقابت است. سامسونگ تصمیم گرفته که کیفیت این سنسور را قربانی کند تا آن را در زیر نمایشگر پنهان کند. اگرچه با این روش صفحه نمایش را یکپارچه کرده، عکس‌ها و فیلم‌هایی که از لنز 4 مگاپیکسلی دریافت می‌کنید، چندان هیجان‌برانگیز نیستند.

مشخصات سخت‌افزاری گوگل پیکسل فولد در برابر گلکسی زد فولد ۴

سامسونگ گلکسی زد فولد 4 یکی از باکیفیت‌ترین تاشوهای موجود در بازار است، بنابراین شکست‌دادن آن‌قدرها هم آسان نیست. مشخصات سخت‌افزاری هرگز داستان کامل را تعریف نمی‌کنند، اما بسیار اهمیت دارند و می‌توانید آن‌ها را در زیر مقایسه کنید.

 z fold 4
گوگل پیکسل فولد
وزن
263 گرم
283 گرم
نمایشگر
صفحه نمایش داخلی: ۷٫۶  اینچ با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز،
 رزولوشن ۲۱۷۶ * ۱۸۱۲،
 روشنایی ۱۲۰۰ نیت ،
صفحه‌نمایش کاور: ۶٫۲ اینچ با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، رزولوشن ۲۳۱۶ * ۹۰۴
صفحه نمایش داخلی: ۷٫۶  اینچ با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز،
 رزولوشن ۲۲۰۸ * ۱۸۴۰،
 روشنایی ۱۴۵۰ نیت
صفحه‌نمایش کاور: ۵٫۸ اینچ با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، رزولوشن ۲۰۹۲ * ۱۰۸۰
دوربین اصلی
سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با نرخ گشایش
 دیافراگم  f/1.8،
 سنسور  فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی با نرخ گشایش دیافراگم f/2.2
و زاویه ۱۲۳ درجه
 سنسور تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال سه برابری و نرخ گشایش دیافراگم
  f/2.4
سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با نرخ گشایش
دیافراگم   f/1.7،
 سنسور  فوق‌عریض ۱۰ مگاپیکسلی با نرخ گشایش دیافراگم f/2.2
و زاویه ۱۲۱٫۱ درجه
سنسور تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال سه برابری و نرخ گشایش دیافراگم
 f/2.2
دوربین سلفی
دوربین زیر صفحه‌نمایش سنسور ۴ مگاپیکسلی همراه نرخ گشایش دیافراگم
f/1.8
دوربین روی گوشی سنسور ۱۰ مگاپیکسلی نرخ گشایش دیافراگم
f/2.2


دوربین زیر صفحه‌نمایش سنسور ۸ مگاپیکسلی همراه با نرخ گشایش دیافراگم
 f/2.0
دوربین روی گوشی سنسور ۹٫۵ مگاپیکسلی با نرخ گشایش دیافراگم
 f/2.2
پردازنده
Snapdragon 8+ Gen 1; 4nm
Google Tensor G2; 5nm
حافظه و رم
12GB RAM; 256GB/512GB/1TB
12GB RAM; 256GB/512GB
باتری
لیتیوم-پلیمری، 4400 میلی‌آمپر ساعت، 30 وات، با قابلیت شارژ بی‌سیم 15 وات
لیتیوم-پلیمری، ۴۸۲۱ میلی‌آمپر ساعت، با قابلیت شارژ بی‌سیم

باتری بزرگتر، دوام بیشتر یا کمتر

گوگل پیکسل فولد با بتری بزرگتری وارد میدان شده، اما آیا این برای دوام شارژ بیشتر کافی است؟ متأسفانه جواب منفی است. پردازنده Snapdragon 8+ Gen 1  کم‌مصرف‌تر از تراشه Google Tensor G2 پیکسل فولد است. همینن باعث شده که باتری زد فولد ۴ در مقایسه با پیکسل فولد عملکرد بهتری داشته باشد.

شاید بگویید پس فایده باتری بزرگ‌تر چیست؟ چرا باید وزن گوشی را فدای باتری کرد، درحالی‌که این باتری مزیتی نسبت به همتای سامسونگش ایجاد نکرده؟ در جواب باید بگویم به این فکر کنید که اگر باتری پیکسل فولد کوچک‌تر از این بود، دوام شارژش با اختلاف زیادی پایین می‌آمد. 

معایب و مزایای z fold 4 و pixel fold نسبت به هم چیست

اگر بخواهیم در مورد معایب و مزایای این دو گوشی هوشمند صحبت کنیم، چکیده آن به این شرح خواهد بود:

  • درست است که ابعاد آن‌ها مشابه است، اما پیکسل فولد وزن بیشتری دارد
  • پیکسل لولای بادوام تری دارد
  • پیکسل زوم 5 برابر و در مقابل z fold 4 زوم  3 برابری دارد
  • تراشه Tensor G2 در پیکسل کندتر است

کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد؟

هر دو گوشی دستگاه‌های گرانی هستند، اما هر کدام نگاهی به آینده گوشی‌های هوشمند دارند، آینده‌ای که در آن مجبور نیستید مرتب بین برنامه‌ها جابه‌جا شوید، برای خواندن کتاب الکترونیکی چشمانتان را جمع کنید یا برای تماشای فیلم در مسیر یا تختخواب به سراغ تبلتتان بروید. شما برای خرید گوشی چه فاکتورهایی درنظر دارید؟ ظاهر و طراحی زیبا؟ دوربین باکیفیت؟ صفحه نمایش درخشان؟ 

گلکسی Z Fold 4 به‌عنوان یکی از بهترین گوشی‌های تاشو در سراسر جهان مورد ستایش قرار گرفته است، سن آن هم به پایین‌ترآمدن قیمتش منجر می‌شود و آن را جذاب‌تر می‌کند. بخش‌هایی هست که گوگل در مقابل سامسونگ موفق شده و در بخش‌هایی هم غول فناوری کره‌جنوبی دست بالاتر را دارد. صفحه نمایش بیرونی پهن‌تر Pixel Fold باعث می‌شود وقتی باز باشد بسیار مفیدتر باشد، اما شکست‌دادن صفحه نمایش داخلی جسورانه و پر جنب‌وجوش سامسونگ گلکسی زد 4 سخت است. لولای پیکسل فولد ظریف و زیباست اما زد فولد 4 چندان در این زمینه قوی ظاهر نشده.

کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد؟

با وجود اینکه اندروید محصول گوگل است، سامسونگ نسخه اندروید طولانی‌تری را برای تلفن‌های همراه خود پشتیبانی می‌کند. درحالی‌که هر دو شرکت وعده پنج سال به‌روزرسانی امنیتی را می‌دهند، سامسونگ در سال 2022 متعهد شد، چهار نسل ارتقا سیستم‌عامل اندروید را برای گوشی‌های سری گلکسی Z، گلکسی S و گلکسی A خود ارائه کند. این یعنی یک سال بیشتر از ضمانت گوگل که می‌گوید pixel fold به‌روزرسانی‌های نسخه اندروید را تا ژوئن 2026 یا سه سال پس از انتشار دریافت می‌کند.

اگر قصد خرید یک گوشی تاشو دارید، مهم است که در هنگام مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Fold تصمیم بگیرید که کدام ویژگی برای شما مهم‌تر است. اگر کیفیت دوربین در اولویت قرار دارد و شما اغلب گوشی خود را برای تماشای فیلم و برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌کنید، احتمالا گوشی پیکسل فولد گزینه بهتری است. اما صفحه نمایش داخلی گوشی سامسونگ پر جنب‌وجوش‌تر و درخشان‌تر است که ممکن است برای کسانی که قصد دارند از دیوایس جدید خود در حالت تبلت استفاده کنند، اهمیت بیشتری داشته باشد. 

سامسونگ گلکسی زد فولد 4 حاصل چهار نسل گوشی‌های تاشو است و این کاملا مشخص است. گوشی زد فولد 4 به‌طور یکپارچه از گوشی به تبلت تبدیل می‌شود و رقابت با نرم‌افزاری که سامسونگ برای این نوع گوشی‌ها توسعه داده است، سخت است.

اگرچه پیکسل فولد اولین گوشی تاشو گوگل است، این اصلا قابل‌تشخیص نیست. سخت‌افزار پیکسل فولد زیباست و به‌خوبی اجرا شده، با مشخصاتی که کمتر در گوشی‌های تاشو دیگر دیده‌ایم. اگرچه این نرم‌افزار هنوز در مراحل اولیه خود است، Pixel Fold همچنان درخشان است.

آیا گوشی تاشو برای شما مناسب است ؟

آیا گوشی تاشو برای شما مناسب است ؟

قبل از تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا یک تلفن تاشو برای شما مناسب است یا خیر، چند فاکتور مهم وجود دارد که باید درنظر داشته باشید. دوام، ماندگاری و مقاومت مهم‌ترین موارد هستند. باید توجه داشته باشید که دوام کم همیشه یک خطر بالقوه برای تلفن‌های تاشو در مقایسه با گوشی‌های هوشمند معمولی است. شاید بد نباشد علاوه‌بر مقایسه گوشی Z Fold 4 با گوشی Pixel Foldبه مقایسه گوشی z fold 4 با s22 ultra یا یک گوشی غیرتاشو دیگر در محدوده بودجه‌تان بپردازید تا مطمئن شوید گوشی تاشو گزینه مناسبی برای شماست.

منبع ۱/ منبع ۲