در ماژول سه گانه دوربین گوشی z fold 4 شاهد یک ارتقا چشمگیر نسبت به نسل قبل از آن یعنی z fold 3 بودیم. این در حالی است که z fold 4 ماژول سلفی را از نسل قبل خود به ارث برده است.گوشی Z fold 4 مانند نسل قبلی خود z fold 3 دارای یک واحد سلفی به شکل پانچ هول روی صفحه نمایش بیرونی است و یک واحد سلفی در زیر نمایشگر تاشو داخلی است که با الگوی شطرنجی پیکسل‌های نمایشگر پوشانده شده است. در ادامه کیفیت دوربین گوشی z fold 4 را در نتایج عملی عکاسی بررسی خواهیم کرد.

بررسی مشخصات فنی دوربین گوشی z fold 4

بررسی مشخصات فنی دوربین گوشی z fold 4

سخت‌افزار دوربین گوشی z fold 4 مشابه آن‌چیزی است که پیش از این در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ دیده بودیم. با نگاه به جدل مشخصات دوربین گوشی z fold 4 به نظر می‌رسد که ماژول دوربین اصلی مستقیم از گوشی s22 در اینجا مونتاژ شده است. دوربین اصلی هر دو مدل با وضوح 50 میلیون پیکسلی دارای سنسور 1/1.56 اینچی با اندازه پیکسل 1.0 میکرومتری و فیلتر آرایه تتراپیکسلی است. اما آنچه در مشخصات بیان نمی‌شود این است که دوربین اصلی z Fold 4 از سنسور GN3 سامسونگ استفاده می‌کند در حالی که S22s دارای سنسور ورژن GN5 است. این اختلاف در فوکوس خودکار خود را نشان می‌دهد، جایی که GN5 از Dual Pixel Pro بهره می‌برد، در حالی که GN3 در Fold 4 متکی به روش Dual Pixel است. لنز دوربین اصلی z fold 4 دارای فاصله کانونی واید 23 میلی‌متر، دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال است.

ماژول اولترا واید z fold 4 از سنسور نسبتا قدیمی‌تر 13 مگاپیکسلی سونی IMX 258 استفاده می‌کند که 1/3.06 اینچ با اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر است و پیش از این در گوشی z fold 3 دیده بودیم، اما سامسونگ در دوربین گوشی z fold 4 اندازه تصویر آن را 12 مگاپیکسل کاهش داده است. در حالی که این سنسور قابلیت AF را دارد، دوربین اولترا واید گوشی z fold 4 از آن پشتیبانی نمی‌کند. این لنز دارای میدان دید 123 درجه و دیافراگم f/2.2 است. 

ماژول تله مستقیما از S22 برداشته شده است، با همان سنسور 10 مگاپیکسلی S5K3K1 با اندازه 1/3.94 اینچ و اندازه پیکسل 1.0μm در کنار همان لنز تثبیت شده با دیافراگم f/2.4. اما فاصله کانونی واقعی آن به جای 70 میلی‌متر معادل 66 میلی‌متر خواهد بود. درست است که خبری از لنز پریسکوپ، مانند آنچه  Mate X2 وجود دارد، نیست، اما در در هر صورت، زوم اپتیکال 3 برابری را ارائه می‌کند که یک ارتقاء قابل توجه نسبت به زوم 2 برابری Fold3 محسوب می‌شود. 

سلفی پانچ خارجی 10 مگاپیکسلی از نسل Fold2 بدون تغییر مانده است. این دوربین خارجی دارای سنسور Sony IMX 374 به همراه یک لنز با فوکوس ثابت و فاصله کانونی 25 میلی‌متر و دیافراگم f/2.2 است.

در آخر دوربینی که پشت صفحه نمایشگر تاشو داخلی پنهان شده دارای سنسور 16 مگاپیکسلی با همان لنز سلفی خارجی با فاصله کانونی 25 میلی‌متر و دیافراگم f/1.8 است که از یک آرایه شطرنجی از پیکسل‌های نمایشگر، نور کافی را برای این حسگر عبور می‌دهد. نتیجه خروجی آن تصاویر 4 مگاپیکسلی و ویدیوی 1080p خواهد بود. 

سخت‌افزار دوربین گوشی z fold 4

تنظیمات دوربین گوشی z fold 4

استفاده از برنامه منظره‌یاب در صفحه نمایش داخلی شما را به یاد عکاسی با تبلت‌ها می‌اندازد. با یک ضربه ساده می‌توانید یک پیش نمایش را روی صفحه خارجی به سوژه‌‌های خود نشان دهید که البته هیچ گونه تنظیماتی در این حالت فعال نخواهد بود.

تنظیمات دوربین گوشی z fold 4

اما تا زمانی که صفحه نمایش Z Fold 4 را باز نکرده باشید، رابط کاربری برنامه دوربین آن مانند هر گوشی سامسونگ دیگری است. یک چرخ تنظیم در پایین منظره‌یاب که با کشیدن انگشت به چپ و راست بین مودهای مختلف جابه‌جا می‌شود و در آخر گزینه‌ای برای تنظیم مجدد یا حذف برخی از حالت‌ها وجود دارد. با کشیدن عمودی انگشت‌، بین دوربین‌های پشتی و دوربین سلفی کاور جابه‌جا می‌شود. گزینه تنظیمات به یک منو در گوشه سمت چپ بالای صفحه خلاصه شده است. حالت وضوح کامل دوربین اصلی (full resolution) نیز از گزینه‌های جنبی فعال می‌شود. در مود Pro کنترل‌های نوردهی شامل تنظیمات ISO و سرعت شاتر به‌علاوه جبران نوردهی و فوکوس دستی را در اختیار کاربر می‌گذارد اما گزینه هیستوگرام وجود ندارد.

رابط کاربری دوربین گوشی z fold 4

چیزی که رابط کاربری دوربین گوشی z fold 4 و در ادامه نسل بعدی دوربین گوشی z fold 5 را از سایر گوشی‌های سامسونگ متمایز می‌کند، نماد Selfie در بالای چرخ تنظیمات است. این حالت، سلفی دوربین عقب را فعال می‌کند! وقتی گوشی موبایل را باز کنید، نمایشگر داخلی غیرفعال شده و به جای آن منظره‌یاب را روی صفحه نمایش خارجی مشاهده خواهید کرد. اگر در این حالت برای نگه‌داشتن تلفن با یک دست و ضربه زدن روی دکمه شاتر راحت نیستید، یک افزونه بلوتوث می‌تواند به شما کمک کند.

کیفیت تصویر در نور روز

در نور روز روشن، تست دوربین گوشی Z Fold 4 تصاویر درخشانی با وضوح 12.5 مگاپیکسلی می‌گیرد. جزئیات بدون اینکه شارپنس بیش از حدی داشته باشد، هم در سایه‌ها و هم در هایلایت‌ها به خوبی ثبت شده است. رنگ‌ها با کنتراست بالا ثبت شده‌اند و هیچ مشکلی در تنظیم وایت بالانس دیده نمی‌شود. البته اگر بیش از حد وسواس به خرج دهید، حتی در ایزو پایین نویز مختصری وجود دارد که به چشم نمی‌آید!

کیفیت تصویر در نور روز : تست دوربین گوشی Z Fold 4

با اینکه اندازه فایل ذخیره شده 50 مگاپیکسلی 3 برابر عکس‌های معمولی 12 مگاپیکسلی است، در کیفیت تصاویر و ثبت جزئیات تفاوت قابل توجهی را ارائه نمی‌دهد. اما اگر حالت اضافی تقویت کننده (Detail enhancer) را در این مود فعال کنید، عملیات پردازش تصویر چند ثانیه طول خواهید کشید و در نهایت جزییات بیشتری را ثبت خواهد کرد.

کیفیت تصاویر فوق عریض در نور روز

کیفیت تصاویر فوق عریض در نور روز : تست دوربین گوشی Z Fold 4

اگرچه لنز اولتراواید دوربین گوشی z fold 4 بهترین مورد در بین گوشی‌های پرچم دار نیست اما عکس‌های بسیار خوبی با کیفیت رنگ مناسب می‌گیرد. تنها اگر بخواهید از سوژه‌های نزدیک عکاسی کنید، عدم وجود فوکوس خودکار مانع خواهد بود. یکی از ایرادهایی که در تصاویر فوق عریض دوربین گوشی z fold 4 وجود دارد، این است که سایه‌ها بیش از حد تیره هستند. برخلاف روش‌های قدیمی HDR که تصاویر غیرطبیعی ایجاد می‌کرد، در اینجا اصلاح تصاویر به کمک نوار لغزنده نرم‌افزار دوربین گوشی z fold 4 می‌تواند تاثیر مثبتی در رفع این مسئله داشته باشد.

کیفیت تصویر در شب

دوربین گوشی z fold 4 زمان عکاسی در نور کم، ممکن است پردازش خودکار حالت شب را اعمال کند، که با نماد هلال نشان داده می‌شود. این حالت تاثیر زیادی بر روی تصویر ندارد با این حال در صورت نیاز می‌توانید آن را غیرفعال کنید.

کیفیت تصویر در شب دوربین گوشی z fold 4

بدون حالت night mode حالت HDR می‌تواند محدوده دینامیکی خوبی را ایجاد کند. بنابراین وقتی نور کافی برای گوشی وجود دارد، هیچ نشانه‌ای از اشباع شدن وجود ندارد و رنگ‌ها همچنان زنده خواهد بود. اما در صحنه‌های تاریک، اشیا در تصویر دارای هاله و سایه‌ها دارای نویز هستند.

تست دوربین گوشی z fold 4

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، با فعال کردن حالت شب (night mode)، بهبود قابل توجهی در ثبت جزییات سایه‌ها و همچنین هایلایت‌ها دیده می‌شود. همچنین هاله‌ اطراف منابع نور را به حداقل می‌رساند. نویز تصویر کاهش پیدا می‌کند اما ممکن است بافت‌های واقعی در برخی قسمت‌ها از بین برود. برای جبران این مسئله می‌توانید از شارپنس بیشتری استفاده کنید. بنابراین به عنوان یک قاعده کلی بهتر است همیشه در فضای کم نور حتی زمان عکاسی با لنز تله و یا اولتراواید از حالت شب استفاده کنید.

عکاسی سلفی و مود پرتره

تصاویر حالت پرتره حتی در محیط‌های داخلی کم نور نیز کیفیت خوبی دارد. تفکیک سوژه عالی است، افکت بوکه طبیعی به نظر می‌رسد، و HDR به درستی کار می‌کند.

عکاسی سلفی دوربین گوشی z fold 4

گزینه‌های زوم 1x و 3x در حالت پرتره در دسترس خواهند بود. بزرگنمایی 3 برابر کمک می‌کند تا شما از سوژه فاصله بگیرید و بدین ترتیب مشکلات دفرمه شدن تصویر را رفع می‌کند. همچنین با فاصله کانونی بیشتر، خصوصیات چهره‌ را جذاب‌تر نشان می‌دهد. سطح زوم 1 برابر می‌تواند برای عکس‌های عریض‌تر کارساز باشد. علاوه بر این گزینه بهتری برای محیط‌های تاریک‌تر است.

عکس سلفی با دوربین سلفی z fold 4 عملکرد خوبی دارد و می‌تواند تصاویر واضحی را ثبت کند. دوربین جلو گوشی z fold 4 فاقد فوکوس خودکار است، با این حال فاصله فوکوس را به‌ خوبی ارزیابی می‌کند. مود پرتره در این حالت با اینکه در تشخیص لبه‌های نامنظم دقیق نیست اما در کل عملکرد خوبی دارد. 

عکس سلفی با دوربین سلفی z fold 4

این مسئله در عکاسی سلفی با دوربین پشتی وجود نخواهد داشت. این حالت یک مزیت مهم را در عکاسی سلفی با دوربین گوشی z fold 4 ایجاد می‌کند: توانایی گرفتن عکس سلفی با لنز فوق عریض! گرچه فقدان فوکوس خودکار در دوربین اولترا واید، استفاده از آن در پرسپکتیوهای کلوزآپ را مشکل می‌کند.

با وجود حالت‌های جایگزین فوق، استفاده از دوربین سلفی داخلی که در زیر نمایشگر تاشو داخلی قرار دارد، برای عکاسی غیرمنطقی به نظر می‌رسد. سلفی‌های مات 4 مگاپیکسلی بیشتر برای تماس‌های ویدیویی کاربرد خواهند داشت.

نتیجه عکاسی با دوربین گوشی z fold 4

اگر به دنبال خرید گوشی تاشو هستید و عکاسی با گوشی از اولویت‌های شماست، نیازی به تامل بیشتر ندارید، بدون شک با خرید گوشی سامسونگ z fold 4 می‌توانید نیازهای خود را برآورده کنید. مازاد بر اینکه باید بدانید گوشی سامسونگ دقیقا همین سخت‌افزار دوربین را در نسل بعدی گوشی تاشو خود یعنی گوشی z fold 5 تکرار کرده است.

منبع: gsmarena