شرکت چینی هواوی چند سالی است که هم‎‌تراز با کمپانی‌های بزرگ اروپایی و کره‌ای محصولات دیجیتال فراوانی را روانه بازارهای جهانی کرده است. در این میان گوشی هواوی معروف‌ترین و محبوب‌ترین محصول این شرکت است که در ایران نیز دوست‌داران زیادی دارد. این شرکت در میان محصولات پرچم‌دار خود تعداد زیادی گوشی میان‌رده دارد که در بررسی هواوی میت 10 لایت به یکی از آن‌ها پرداخته‌ایم. مشخصات گوشی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد این گوشی می‌تواند در کنار میان‌رده‌های اقتصادی دیگر برندهای جهانی قرار بگیرد. با ما در بررسی مشخصات هواوی میت 10 لایت همراه باشید.

رونمایی و عرضه محصول

سال 2017 سال بسیار مهمی برای کاربران و علاقه‌مندان کمپانی بزرگ هواوی بود. هواوی فبلت پرچم‌دار خود یعنی میت 10 را همراه با دو یار قدرتمندش یعنی مدل‌های پرو و پورشه دیزاین در همین سال روانه بازار جهانی کرد. استقبال آن‌قدر گسترده بود که چندی نگذشت که هواوی در اکتبر 2017 از میان‌رده این دسته یعنی هواوی میت 10 لایت نیز رونمایی کرد و در نوامبر 2017 این گوشی اقتصادی روانه بازار جهانی شد. در آن زمان هواوی این گوشی را نخستین گوشی 4 دوربینه دنیا با نمایشگر فول ویو می‌دانست. ویژگی جالب این گوشی چند نام بودن آن است. به‌طوری‌که مثلاً مالزیایی‌‎ها به آن نووا 2i می‌گویند، چینی‌ها Maimang 6  و هندی‌ها هم آن را با نام آنر 9i می شناسند. در این مقاله سعی شده است، این گوشی با همان نام میت 10 لایت که یادآور خانواده میت 10 است، عنوان شود.

قیمت این گوشی در زمان عرضه 190 یورو بود و در رنگ‌بندی جذاب مشکی، طلایی و آبی موجود است. هر سه این رنگ‌ها برای کاربران ایرانی در دسترس هستند. 

مشخصات هواوی میت 10 لایت در بخش طراحی بدنه

مشخصات هواوی میت 10 لایت در بخش طراحی بدنه

در نگاه اول تمایز هواوی میت 10 لایت با یک گوشی پرچم‌دار بسیار سخت است. زیرا در جوانب ظاهری سعی شده تا کاربر فرق میان این گوشی میان‌رده با یک گوشی پرچم‌دار را متوجه نشود. فریم و پنل پشتی این گوشی سراسر از فلز آلومینیوم ساخته شده است. لبه‌های خمیده و زیبای گوشی چشم را به سمت نمایشگر تخت و کم حاشیه 5.9 اینچی هدایت می‌کند. 

هواوی سعی کرده در طراحی سری میت 10 هم از طراحی جدید و بی حاشیه روز و هم از طراحی کلاسیک و روتین استفاده کند. اما در طراحی نمونه لایت حالت کلاسیک و قدیمی بیشتر دیده می‌شود. 

بررسی هواوی میت 10 لایت در نگاه اول نشان می‌دهد، وزن مناسب، ابعاد دقیق و به اندازه که موجب خوش‌دست بودن هرچه بیشتر گوشی می‌شود و البته کیفیت ساخت فوق‌العاده، این گوشی را یک سر و گردن از هم‌رده‌های خود بالاتر قرار می‌دهد. علاوه بر این، نمایشگر بزرگ و کم حاشیه آن که نسبت تصویر را 2 به 1 کرده، خیلی زود شما را مجاب به خریدن این گوشی اقتصادی می‌کند. هواوی میت 10 لایت یک گوشی با ابعاد 156.2 میلی‌متر طول و 75.2 میلی‌متر عرض است. ضخامت 7.5 میلی‌متری این گوشی نیز به زیبایی و ظرافت آن بسیار کمک کرده است. وزن این گوشی کاملاً مناسب و 164 گرم است. 

همان‌طور که گفتیم در بررسی هواوی میت 10 لایت، پنل پشتی از جنس فلز آلومینیوم است. در قسمت فوقانی پنل یک خط نواری باریک با یک لامپ فلاش LED در میان آن وجود دارد. کمی پایین‌تر و در وسط برآمدگی بیضی شکل به همراه دو ماژول دوربین که درونش جای گرفته، تعبیه شده است. معمولاً گوشی‌هایی که تعمداً بسیار باریک و ظریف طراحی می‌شوند، دارای برآمدگی نظیر آنچه گفتیم، هستند. این برآمدگی سخت‌افزاری برای جای گیری دوربین الزامی است و البته شاید یک نکته منفی محسوب شود، چرا که برآمدگی که لنزهای دوربین را به بیرون هدایت کرده است، باعث خش و خط روی لنزها می‌شود. پس حتماً بایستی یک قاب مناسب برای گوشی فراهم کرد و تا این کار را نکرده‌اید، گوشی را از پشت روی سطوح نگذارید. 

کمی پایین‌تر از جایگاه لنزهای دوربین، یک سنسور فینگر پرینت یا همان اثر انگشت به شکل دایره‌ای وجود دارد. این سنسور با پاسخ سریع و عملکردی مطلوب در جای مناسبی در این پنل قرار گرفته و انگشت به راحتی روی آن قرار می‌گیرد. این شکل طراحی کاربران حرفه‌ای هواوی را به یاد طراحی گوشی میت 9 می‌اندازد. کمی پایین‌تر در قسمت تحتانی پنل پشتی نیز لوگو و مشخصات هواوی حک شده در حالیکه کمی پایین‌تر همان خط باریک نواری طراحی مجدداً تکرار شده است. این نوار به قرینگی هرچه بیشتر این گوشی کمک فراوانی کرده. همچنین نوار روی لبه خمیده گوشی پیچیده و چشم را به سمت پنل جلویی و نمایشگر هدایت می‌کند.

کلیدهای تغییر حجم صدا و پاور در لبه‌ سمت راست قرار گرفته‌اند. هر دوی این دکمه‌ها بسیار ظریف طراحی شده‌اند و در انتخاب قاب مناسب باید به این امر توجه کرد تا عملکرد آن‌ها دچار نقص نشود. درگاه کارت حافظه جانبی MicroSD و دو سیم‌کارت در لبه‌ سمت چپ فریم آلومینیومی قرار دارند. متأسفانه در این گوشی خبری از درگاه USB تایپ C نیست و لبه‌ پایینی فریم گوشی میزبان درگاه میکرو USB است. یک اسپیکر مونو و جک ۳.۵ میلی‌متری صدا نیز در لبه‌ پایینی این دستگاه قرار گرفته‌اند. 

بررسی این فبلت میان‌رده نشان می‌دهد، پنل جلویی این گوشی با حاشیه‌های کم در سمت چپ و راست، یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاربران علاقه‌مند به دیدن فیلم و ویدئو و بازی‌های هوشمند است. در بالاترین قسمت پنل جلویی هواوی میت 10 لایت دو ماژول دوربین سلفی یا پرتره به همراه یک  اسپیکر صدا قرار گرفته است. در زیر این دو قطعه سخت‌افزاری، نمایشگر 5.9 اینچی وجود دارد و در آخر زیر این نمایشگر لوگو تایپ مشهور و مرسوم هواوی خودنمایی می‌کند. 

متأسفانه این گوشی فاقد استانداردهای جهانی مقاومت در برابر آب و گرد و خاک است. این نکته می‌تواند یک نکته منفی در مقابل رقبای میان‌رده سامسونگی باشد. 

قابلیت‌های نمایشگر هواوی میت 10 لایت

قابلیت‌های نمایشگر هواوی میت 10 لایت

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد، این گوشی در بخش صفحه نمایش دارای یک نمایشگر 5.9 اینچی IPS LCD است. رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل نمایشگر معروف به FullView میت ۱۰ لایت،‌ تراکم پیکسل ۴۰۹ پیکسل بر اینچ را برای این گوشی به ارمغان آورده است. ویژگی‌های این نمایشگر فول اچ‌دی پلاس برای یک میان‌رده اقتصادی کاملاً قابل قبول و مطلوب است. در بحث نسبت صفحه نمایش به بدنه،‌ میت ۱۰ لایت یک پله پایین‌تر از پرچم‌دارش قرار می‌گیرد. با توجه به نوار سیاه رنگی که بالا و پایین پنل جلویی نمایشگر را در بر گرفته است، حدود ۷۶.۵ درصد از سطح پنل جلویی دستگاه را نمایشگر به خود اختصاص داده است، که این رقم برای یک میان‌رده کاملاً رضایت‌بخش است. این رقم برای پرچم‌داران سری میت ۱۰ عددی بالاتر از ۸۰ درصد است. 

در بررسی هواوی میت 10 لایت، رنگ‌ها به‌صورت طبیعی و بسیار مطلوب در این نمایشگر نقش می‌بندند. در نگاه نخست ممکن است دمای سرد رنگ‌ها و ترکیب رنگ‌ها با سفید کمی توی ذوق بزند که البته هواوی مثل همیشه از تمهید Color temperature بهره جسته است. با تنظیم این آپشن می‌توانید دمای رنگی را به نقطه‌ای که می‌خواهید برسانید. در بررسی هواوی میت 10 لایت مشخص شد در نور معمولی روز استفاده از این نمایشگر بسیار خوب توصیف شده اما اگر میزان پرتوهای نوری خورشید زیاد باشد (مثلاً در ظهرهای تابستانی)، انعکاس نور در این نمایشگر اندکی مشکل‌ساز است. در محیط‌های کم‌نور نیز با استفاده از قابلیت Eye Comfort و تغییر گرمای رنگ فیلتر می‌توانید از گوشی به‌صورت مطلوب استفاده کنید. زاویه دید نمایشگر نیز می‌تواند شما را راضی نگه دارد. البته در برخی زوایا شاهد افت روشنایی نمایشگر هستیم که البته این میزان جزئی است.

مشخصات گوشی هواوی میت 10 لایت در بخش امکانات صوتی

مشخصات هواوی میت 10 لایت در این بخش نشان می‌دهد، برخلاف اسپیکرهای استریوی استفاده شده در میت 10 و میت 10 پرو، در ساخت هواوی میت 10 لایت از اسپیکر استریو استفاده نشده است. در عوض یک اسپیکر معمولی تک‌کاناله در قسمت لبه تحتانی گوشی و در کنار پورت میکرو یو‌اس‌بی وظیفه خروجی صدا را به عهده گرفته است. این اسپیکر دارای 75 دسی‌بل صدای خروجی است و در کل عملکردی مناسب و خوب در زمینه خروجی صدا و شدت صدا دارد.

بررسی میت 10 لایت در بخش امکانات صوتی نشان می‌دهد این گوشی از قابلیت افکت صوتی سه بعدی Huawei Histen‌ در قسمت تنظیمات خود بهره برده است. این قابلیت طی همکاری کمپانی هواوی با راینر میلارد موسیقی‌دان برنده جایزه گرمی، با محوریت عملکردی مطلوب در حالت اتصال هدفون در این گوشی تعبیه شده است. این تنظیم به شفافیت هر‌چه بیشتر صدا و نویز کمتر کمک شایانی کرده است. 

پلتفرم سخت افزاری هواوی میت 10 لایت چه ویژگی دارد؟

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد این دستگاه در قسمت پردازشی شامل یک چیپ‌ست Kirin 659 با 8 هسته ARM A53 است. این تراشه هشت‌هسته‌ای از چهار هسته‌ی Cortex-A53 با فرکانس 2.36 گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی Cortex A53 دیگر با فرکانس 1.7 گیگاهرتز بهره گرفته است. پردازنده گرافیکی Mali-T830MP2 در این دستگاه نیز در سطحی متوسط قرار گرفته است. این گوشی با ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ داخلی به بازار جهانی عرضه شده است. امکان استفاده از کارت حافظه جانبی MicroSD برای ارتقای حافظه نیز در این نسخه وجود دارد. 

این ویژگی‌ها در پلتفرم سخت‌افزاری از میت 10 لایت یک گوشی متوسط و معمولی ساخته که نباید انتظار نصب بازی‌های سنگین با گرافیک بالا را داشته باشیم. 

پلتفرم نرم‌افزاری و رابط کاربری میت 10 لایت چگونه کار می‌کند؟

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد، این فبلت اقتصادی چینی اندروید 7.0 و رابط کاربری نسخه 5.1 EMUI را به‌صورت پیش‌فرض پشتیبانی می‌کند. این رابط کاربری نسبت به نسخه 8.0 EMUI که پیش‌تر هواوی روی نسخه‌های میت 10 و میت 10 پرو نصب کرده بود، تفاوت آنچنانی ندارد و در وهله نخست شاید متوجه هیچ تشابهی بین این دو نسخه نشویم. 

عده فراوانی از کاربران و دوستداران هواوی خواستار پشتیبانی هواوی ازApp Drawer در نسخه جدید گوشی هوشمندش بوده‌اند. بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد، هواوی از این قابلیت در رابط کاربری EMUI گوشی جدیدش استفاده کرده است. در این نسخه رابط کاربری همچنین دیگر خبری از قابلیت‌های گیج‌کننده و امکانات اضافی رابط‌های کاربری قبلی نیست. طبق بررسی به عمل آمده، حذف این اِلِمان‌ها کار کردنِ کاربران با این رابط کاربری را بسیار آسان‌تر از قبل کرده است. بخش نوتیفیکیشن‌ها بسیار شبیه به اندروید 7 به زیبایی هرچه بیشتر طراحی شده است. در این بخش با کشیدن نوار اعلان‌ها به سمت پایین، قسمت پایینی آن سیاه شده و تنها نوتیفیکیشن‌ها قابل رویت است. آیکون‌ها نیز ظریف‌تر و با ابعاد کوچکتری طراحی شده است و در ردیف‌های نمایش، تعداد بیشتری آیکون جای داده شده است. در بخشsettings  یا تنظیمات نیز کاربر کنترل دقیق‌تر و کارآمدتری روی نوار وضعیت و نوتیفیکیشن بار خواهد داشت. 

مشخصات گوشی هواوی میت 10 لایت در بخش رابط کاربری نشان می‌دهد، بهره‌مندی این میان‌رده از نمایشگری با نسبت تصویری 18:9 باعث شده تا قابلیت Full Screen Display به بهترین شکل ممکن در این گوشی تعبیه شود. این قابلیت که در منوی تنظیمات وجود دارد، امکان اجرای فول یا تمام صفحه بازی‌ها یا اپ‌های ناسازگار با نمایشگر هواوی میت 10 لایت را با فرم کشیده‌اش ممکن ساخته است.  

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد، رابط کاربری در این گوشی با گزینه بلک لیست در قسمت مدیریت تماس‌ها، تماس‌ها و پیام‌های مزاحم را محدود و مسدود کرده است. با این گزینه کاربر حتی می‌تواند کلمات یا عباراتی که دوست دارد در مسیج‌هایش فیلتر و مسدود شود را انتخاب کند. با اپلیکیشن Phone Manager نیز میت 10 لایت قادر است برنامه‌های نصب شده را از نظر بهینه‌سازی‌های عملکرد،‌ وجود ویروس و مصرف باتری کنترل کند. نرم‌افزار آنتی ویروس نصب شده در این گوشی نیز تحت حمایت کمپانی Avast است. هواوی همچنین قابلیت اپ لاک یا همان مدیریت قفل کردن برنامه‌ها را در این گوشی ایجاد کرده است. 

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان داد، این شرکت چینی در رابط کاربری جدیدش امکان استفاده از صفحه کلید سفارشی را حذف و به جای آن از صفحه‌کلیدهای Gboard گوگل و  Swiftkeyاستفاده کرده است. هواوی ژست‌های Knuckle  را نیز در میت ۱۰ لایت ایجاد کرده است؛ این قابلیت به کاربران امکان می‌دهد تا با مفصل انگشت خود فرمان‌های مختلف را اجرا کنند. دوبار ضربه زدن با مفصل انگشت از صفحه‌ نمایش اسکرین‌شات می‌گیرد و با انجام همین کار با دو انگشت از نمایشگر ویدئو تهیه می‌شود. با این قابلیت شما می‌توانید با نگه داشتن مفصل و کشیدن آن به سمت چپ اپلیکشن مورد نظر خود را فعال کنید. این قابلیت در تمام برنامه‌ها و بخش‌های مختلف رابط کاربری فعال است. 

قابلیت مثبت دیگری که در مشخصات هواوی میت 10 لایت آمده، استفاده از App Twin در رابط کاربری است. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد، در اپلیکیشن‌هایی مثل تلگرام یا فیس بوک یا... هم‌زمان از دو اکانت کاربری استفاده کنید. این قابلیت می‌تواند یکی از بهترین قابلیت‌ها برای کاربران بیزنس‌‌من باشد. 

بررسی دوربین اصلی و سلفی در هواوی میت 10 لایت

بررسی دوربین اصلی و سلفی در هواوی میت 10 لایت

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد هواوی این گوشی میان‌رده را با شعار چهار دوربین در مقابل جهان رونمایی کرد. اما بررسی دقیق‌تر نشان داد، تنها دو ماژول در بخش دوربین اصلی و سلفی وظیفه ثبت تصاویر را به عهده دارد. دو سنسور بعدی همراه نقش حسگر تشخیص عمق جهت ایجاد افکت بلور در پس‌زمینه‌ی عکس‌ها را برعهده دارند. 

طبق مشخصات گوشی هواوی میت 10 لایت، دوربین‌های اصلی این گوشی در پنل پشتی با چینشی عمودی در بخش میانی از نیمه‌ی فوقانی پنل پشت وجود دارد. ماژول اصلی مجهز به یک سنسور 16 مگاپیکسلی و دارای سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز است. این سنسور در پشت یک لنز واید با فاصله کانونی 2.2 قرار گرفته است. 

این دوربین همراه با یک حسگر 2 مگاپیکسلی که وظیفه جمع‌آوری داده‌های مربوط به عمق سوژه‌ها را دارد، در کنار دوربین 16 مگاپیکسلی تعبیه شده است. در کنار این دوربین یک تک فلاش LED نیز وجود دارد. 

دوربین سلفی

بررسی هواوی میت 10 لایت نشان می‌دهد، دوربین پرتره این گوشی در قسمت حاشیه بالای نمایشگر طراحی شده است. این دوربین دارای یک حسگر 13 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی و یک حسگر 2 مگاپیکسلی برای شناسایی عمق تصاویر است. 

ویژگی‌ها

در اپلیکیشن دوربین هواوی میت 10 لایت امکانات فراوانی برای علاقه‌مندان به عکاسی حرفه‌ای مهیا است. با سوایپ از سمت چپ لیستی از این امکانات برای کاربران نمایان می‌شود. چند نمونه از این قابلیت‌ها را بر‌می‌شماریم:

  • شامل عکاسی حرفه‌ای با کنترل با پارامترهایی مثل ایزو، نوع فوکوس، وایت بالانس، سرعت شاتر و... 
  • عکاسی خودکار 
  • عکاسی پانوراما
  • عکاسی HDR
  • اسلوموشن VGA با نرخ ۱۲۰ فریم‌ بر ثانیه
  • فیلم‌برداری اتوماتیک
  • فیلم‌برداری حرفه‌ای با کنترل دستی پارامترهایی مانند نوع فوکوس، اکسپوژر و وایت بالانس

بررسی هواوی میت 10 لایت در قسمت تنظیمات اپ دوربین نشان داد، این اپ دارای قبلیت‌های دیگر مثل استفاده از افکت‌های زیبا و جذاب با حالت‌های انیمیشنی است. حالت Night Shot نیز در محیط‌های کم‌نور کمک می‌کند عکس‌هایی با کیفیت بیشتر ثبت کنید. 

دوربین میت 10 لایت؛ آری یا خیر؟

بررسی هواوی میت 10 لایت در بخش دوربین نشان داد، عکس‌های ثبت شده به وسیله این دوربین در فضای ایده‌آل نوری، مناسب و قابل قبول هستند. جزئیات به درستی حفظ شده و رنگ‌ها طبیعی و مطلوب است. اما این عکس‌ها از نظر شارپنس اندکی بی‌کیفیت هستند. عکس‌های گرفته شده به وسیله دوربین پرتره یا سلفی نیز گاهی دچار مشکل هستند. مرزهای جدا کننده بین سوژه و بک‌گراند برخی اوقات در عکس‌های سلفی محو شده و قابل تفکیک نیستند. 

اما به‌طور کلی عکس‌های حاصل از این دوربین‌ها برای کاربر قابل قبول است و میت 10 لایت را به عنوان یک گوشی میان‌رده در وضعیت خوبی در جدول قرار داده است. 

بررسی میت 10 لایت در بخش تامین انرژی 

مشخصات هواوی میت 10 لایت در بخش تأمین انرژی شامل یک باتری نسبتاً حجیم غیر قابل تعویض 3340 میلی‌آمپر ساعتی است. این باتری نسبت به نمونه‌های میت 10 و میت 10 پرو که از باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کردند، دچار افت شده است. با وجود این، استفاده از تراشه کم‌مصرف و نمایشگر Full HD+ میزان شارژدهی را تا حد زیادی افزایش داده است، اما به‌طور کلی اگر بخواهیم میزان شارژدهی میت 10 لایت را با هم ترازهای خود بسنجیم، شاید باید بگوییم این فبلت میان‌رده هواوی در بخش تآمین انرژی قدرتمند جلوه نکرده است. 

جمع بندی

جمع بندی

بررسی هواوی میت 10 لایت (وبسایت آمازون) نشان داد، این گوشی با طراحی مدرن بی‌حاشیه و باکیفیتِ بدنه و قابلیت ثبت تصاویر باکیفیت در شرایط نرمال نوری به عنوان یک ‌میان‌رده قابل قبول است. اما عدم مرزبندی سوژه با بک‌گراند و کیفیت پایین تصاویر در نور کم، همچنین باتری کاملاً معمولی از کیفیت این محصول کاسته است. وضعیت سخت‌افزاری معمولی است و می‌تواند کاربر را راضی نگه دارد. پس اگر به دنبال یک محصول اقتصادی هستید و انتظار کارایی فوق‌العاده‌ای از آن ندارید، میت 10 لایت می‌تواند یک گزینه مناسب برای شما باشد.