هواوی سلطان میان‌رده‌های قدرتمند و کاربردی در بازار گوشی‌های هوشمند است. اکثر گوشی‌های میانه‌حال هواوی صرف‌نظر از محدودیت‌های مرتبط با تحریم‌های گوگل، قدرتمند و ارزشمند هستند. اما همین ضعف، کار چینی‌ها را از بقیه سخت‌تر کرده است. گوشی هواوی میت لایت به عنوان عضو اقتصادی خانواده میت 20 در سال 2018 وارد بازار شد. اما آیا قیمت مناسب میت 20 لایت می‌تواند ما را به خرید این محصول تشویق کند؟ در این متن با بررسی هواوی میت 20 لایت با نقاط قوت و ضعف این میان‌رده آشنا می‌شویم. با بررسی مشخصات هواوی میت 20 لایت می‌توانید در این شرایط بحرانی یک تصمیم درست و منطقی داشته باشید.

مشخصات هواوی میت 20 لایت؛ میان‌رده‌ای با ترکیب شیشه و فلز

مشخصات هواوی میت 20 لایت؛ میان‌رده‌ای با ترکیب شیشه و فلز

اسمارت‌فون میانه‌حال هواوی در زمان ارائه، طراحی جذاب و پیشرویی داشت. اما نقطه درخشان اصلی در بین مشخصات گوشی هواوی میت 20 لایت، جنس بدنه موبایل است. هواوی برای تصاحب بازار چنین محصولاتی، mate 20 lite را با ترکیبی از شیشه و آلومینیوم ارائه می‌دهد. اتفاقی که در بین میان‌رده‌ها کم‌تر دیده می‌شود. همین یک ویژگی می‌تواند میت 20 لایت را یک سر و گردن بالاتر از رقبای هم‌رده‌اش نشان دهد.

گوشی میت 20 لایت با ابعاد 158.3 × 75.3 × 7.6 میلی‌متر و نمایشگر 6.3 اینچی، در نوع خود میان‌رده جهش‌یافته بود. خوشبختانه این محصول با وزن 172 گرمی‌اش تا رسیدن به عنوان سنگین‌وزن کمی فاصله دارد. این وزن در کنار عرض نسبتاً کم، قرارگیری گوشی در دست را آسان می‌کند. در بررسی هواوی میت 20 لایت با لبه‌های گرد و ظاهر خوش‌ساختی مواجهیم که تشخیص رده گوشی را تقریباً ناممکن کرده است.

پنل جلوی گوشی با ترکیبی بسیار مدرن‌تر از هم‌خانواده‌های نسل‌های قبلی طراحی شده بود. لنزهای سلفی دوگانه ناچ مستطیلی نسبتاً بزرگ نمایشگر را کاملاً توجیه‌پذیر می‌کنند. نمایشگر محصول میان‌رده هواوی با پیشروی زیادی نسبت به هم‌رده‌های قدیمی‌تر چیزی حدود 81.7% از صفحه جلوی گوشی را می‌پوشاند. توجه داشته باشید که مشخصات هواوی میت 20 لایت را در جایگاه یک میان‌رده کمی قدیمی‌تر قضاوت می‌کنید.

متأسفانه اطلاعات خاصی در مورد پوشاننده نمایشگر و قاب پشتی وجود ندارد؛ اما احتمالاً در این محصول میان‌رده خبری از نسخه‌های گوریلاگلس نخواهد بود. چینی‌ها در قسمت دوربین اصلی هم از لنزهای دوگانه استفاده می‌کنند. تعداد لنزهای دوربین میت 20 لایت را به یک گوشی مدرن تمام‌عیار تبدیل کرده‌اند. همین الان هم می‌توانیم این محصول را به دست بگیریم و به هیچ عنوان احساس ناخوشایندی در مورد رده گوشی و طراحی  آن نداشته باشیم.

در زمان طراحی میت 20 لایت استفاده از حسگرهای اثر انگشت در زیر نمایشگر برای گوشی‌های میان‌رده مرسوم نبود. به این ترتیب اسکنر اثر انگشت و لنزهای دوگانه با چینشی عمودی در قاب پشتی قرار گرفته‌‌اند. لنزهای دوربین به صورت مجزا با بیرون‌زدگی‌های محسوسی همراه‌اند که زیبایی دستگاه و قرارگیری آن بر روی سطوح را کمی تحت تأثیر قرار داده است. یک نوار عمودی مسیر این المان‌ها را مشخص کرده که به اعتقاد ما تأثیر چندانی در جذابیت ظاهری گوشی ندارد.

لبه‌های گوشی میزبان جک 3.5 میلی‌متری هدفون، اسپیکر و کلیدهای تغییر صدا و پاور هستند. در این بین حضور جک هدفون همچنان می‌تواند خوشحال‌کننده باشد. بررسی هواوی میت 20 لایت در بخش‌های ظاهری، یک گوشی خوش‌ساخت و شیک را نشان می‌دهد. جذب شدید لک و جای انگشت واقعاً دلسردکننده است؛ اما ظاهراً سازندگان محترم با این موارد مشکلی ندارند. پس پیشنهاد ما مثل خیلی از گوشی‌های دیگر استفاده از قاب‌های پوشاننده جداگانه است.

بررسی نمایشگر هواوی mate 20 lite

بررسی نمایشگر هواوی mate 20 lite

صفحه نمایش 6.3 اینچی هواوی mate 20 lite از نوع IPS LCD است با تاچ خازنی است. متأسفانه رده اقتصادی گوشی مجوز ورود نمایشگرهای امولد را صادر نکرده است. با این‌حال وضوح 1080 × 2340 مگاپیکسل و تراکم پیکسلی 409 در میان‌رده هواوی اعداد دلنشینی هستند و نویدبخش تصاویر جذابی خواهند بود. 

نسبت تصویر نمایشگر در بررسی هواوی میت 20 لایت اعداد 19:5.9  را نشان می‎دهد. این نسبت نشان‌گر تصاویر تقریباً کشیده‌ای است. این کشیدگی ارگونومی گوشی را هم تحت تأثیر قرار داده است؛ به‌هرحال اندازه استاندارد دست ما برای استفاده یک‌دستی از چنین ابعادی طراحی نشده!

نمایشگر گوشی میت 20 لایت هواوی علی‌رغم نام خانوادگی نسبتاً ضعیفش، وضوح و زاویه دید رضایت‌بخشی دارد. میزان روشنایی، کنتراست و فضای رنگی هم از بهترین نمونه‌ها در پنل‌های LCD محسوب می‌شود. پیشرفت‌های هوش مصنوعی در تنظیمات خودکار نمایشگر مسرت‌بخش است؛ البته امکان تنظیمات دستی و دلخواه در این محصول ما را خوشحال‌تر می‌کند. 

نمایشگر میت بیست لایت از محتوای HDR10 نیز پشتیبانی می‌کند. گستردگی فضای رنگی در وضعیت مطلوبی قرار گرفته؛ همچنین می‌توانید بر اساس سلیقه یا شرایط محیطی رنگ‌ها را در یکی از دو حالت طبیعی و یا اشباع شده دریافت کنید. تقریباً در تمام بخش‌هایی از میت 20 لایت که با چشم دیده می‌شوند، عملکرد دقیق و رضایت‌بخشی وجود دارد؛ به همین ترتیب کیفیت پنل نمایشی را از نقاط قوت میان‌رده 2018 چینی‌ها می‌دانیم. طبیعتاً میان‌رده‌‌های جدیدتر با پنل‌های امولد دندان گردتری هم دارند.

مشخصات گوشی هواوی میت 20 لایت؛ دو مجموعه دوربین دوگانه

مجموعه دوربین‌های مجهز به سنسور تشخیص عمق، قبل از هرچیزی وعده دست‌یابی به پرتره‌هایی قوی می‌دهند. چینی‌ها در معرفی مشخصات میت 20 لایت در وب‌سایت Huawei، به دو مجموعه لنز دوگانه اشاره می‌کنند. یک لنز 20 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 و یک سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی، مجموعه دوربین‌های اصلی گوشی را تشکیل می‌دهند.

فوکوس خودکار تشخیص فاز، HDR، امکان ثبت پاناروما و ضبط ویدئو 1080p از قابلیت‌های لنز اصلی میت 20 لایت محسوب می‌شود. سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق با تفکیک دقیق سوژه و پرداخت به آن، پرتره‌های خوشایندی ثبت می‌کند؛ این سنسور در اعمال افکت بوکه و واقعیت افزوده هم عملکرد درخشانی دارد و می‌تواند از جذابیت‌های یک گوشی میان‌رده به حساب بیاید. 

در بررسی هواوی میت 20 لایت در زمینه تصاویر ثبت شده با رنگ‌های نسبتاً شارپ و جزئیات قابل قبولی مواجه‌ایم. پیشرفت‌های هوش مصنوعی باعث ظاهر شدن قابلیت‌های ارزشمندی در گوشی میت بیست لایت شده است. مثلاً قابلیت Qmoji امکاناتی مشابه با آن‌چه پیش‌تر در آیفون‌ها دیده بودیم ارائه می‌دهد. به این ترتیب می‌توانید ایموجی‌های متحرک را به تصاویر اضافه کنید.

هوش مصنوعی به صورت پیش‌فرض امکان تشخیص 22 صحنه را دارد. پس اگر از غذا یا طبیعت عکس‌برداری می‌کنید، تصاویر در حالتی متناسب با همین صحنه‌ها رنگ‌آمیزی می‌شوند. این جذابیت‌ها ویترین قابل توجهی برای یک گوشی میان‌رده هستند. به‌طور کلی تصاویر ثبت شده خصوصاً پرتره‌های mate 20 lite در شرایط مناسب نوری رضایت‌بخش ارزیابی می‌شوند.

متأسفانه در گوشی هواوی میت 20 لایت خبری از فیلم‌برداری با وضوح 4K نیست. با توجه به اهمیت ویژه چینی‌ها به دوربین‌های محصولاتشان انتظار چنین ضعفی را نداشتیم. در نتیجه فیلم‌برداری نهایتاً با وضوح 1080p صورت می‌گیرد. تجربه تصویربرداری با میت 20 لایت را صرفاً در حد رده قیمتی‌اش می‌دانیم؛ با این‌حال حضور قابلیت 4K در بعضی از گوشی‌های هم‌رده، میت 20 لایت را از این جهت کمی ضعیف نشان می‌دهد. 

مجموعه لنزهای دوگانه سلفی درست مثل نسل قبلی میت لایت در سری 20 تکرار شده است. میت 20 لایت هم از یک لنز 24 مگاپیکلسلی با دیافراگم f/2.0 و یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق بهره می‌برد. این مجموعه قوی نشان‌دهنده توجه هواوی به اهمیت ویژه لنزهای سلفی در دنیای امروز است. 

با دوربین سلفی میت 20 لایت می‌توانید پرتره‌های جذابی از خود ثبت کنید و به اشتراک بگذارید. فیلم‌‎برداری 1080p با دوربین سلفی هم امکان‌پذیر است؛ البته این قابلیت در مجموعه سلفی پذیرفتنی‌تر از مجموعه اصلی دوربین‌هاست.

توجه داشته باشید که بهترین تصاویر را تنها در شرایط ایده‎‌آل نوری خواهید داشت. در میان‌رده 2018 هواوی چیزی با عنوان قابلیت Night mode وجود ندارد. پس در هر دو مجموعه دوربین‌های اصلی و سلفی، کاهش نور با افت فاحش کیفیت تصاویر همراه است. اما در نور مناسب می‌توانید به تصاویر رضایت‌بخش امیدوارتر باشید.

بررسی نرم‌افزار و رابط کاربری

بررسی نرم‌افزار و رابط کاربری

هواوی برای بستر اجرایی گوشی میت 20 لایت از اندروید 8 اوریو استفاده می‌کند. رابط‌های کاربری آشنای چینی‌ها این بار در نسخه EMUI 8.2 ظاهر شده است. محدودیت‌‌هایی که از پیامدهای تحریم‌های گوگل است کار را کمی برای این نسخه‌ها ثبت می‌کند. البته هواوی تمام تلاش خود را کرده تا مشتریانش را راضی نگه دارد. EMUI 8.2 یک رابط کاربری پیشرفته در زمینه شخصی‌سازی‌ها محسوب می‌شود.

بررسی عملکرد پردازشی

چیپ‌ست پردازشی Kirin 710 با فرایند 12 نانومتری به عنوان عامل حیات هواوی میت 20 لایت ایفای نقش می‌کند. CPU یا پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای از هسته‌های پردازشی Cortex-A73 و Cortex-A53بهره می‌گیرد. Mali-G51 MP4 هم وظیفه پرداخت به داده‌های گرافیکی را دارد. تک‌تک این موارد در بررسی هواوی میت 20 لایت نشان از عملیاتی میانه‌حال و مناسب با رده گوشی دارند. اما در عمل اوضاع چگونه است؟

هواوی میت 20 لایت در نسخه‌هایی با 64 گیگابایت حافظه داخلی و 4 یا 6 گیگابایت رم عرضه شده است. ارتقاء حافظه داخلی تا 256 گیگابایت با استفاده از کارت حافظه امکان‌پذیر است. چیپ‌ست معرفی شده از گزینه‌هایی با کیفیت متوسط در سال 2018 بود. اما هنوز هم می‌توانیم آن را قابل قبول بدانیم.

 اگر در مورد عملیات پردازشی گوشی وسواس دارید، رم 4 گیگابایتی را فراموش کنید. در این صورت می‌توانید به اجرای بدون دردسر و نسبتاً روان برنامه‌ها و بازی‌های نیمه‌سنگین امیدوار باشید. اگر هم به برنامه‌های خیلی سنگین یا حرفه‌ای فکر می‌کنید بهتر است یک گام بلند بردارید و در رده‌های بالاتری جستجو کنید. با این اوصاف مطمئن باشید که عملیات پردازشی میت 20 لایت شما را در حد هزینه‌ای که پرداخته‌اید راضی نگه می‌دارد.

باتری و شارژر

باتری و شارژر

یک باتری نسبتاً حجیم 3750 mAh به عنوان منبع تأمین انرژی در گوشی میت 20 لایت ایفای نقش می‌کند‌. میت بیست لایت به لطف مدیریت هوش مصنوعی بر مصرف انرژی، عملیاتی در جهت کاهش آن انجام می‌دهد. اعداد به دست آمده از بررسی هواوی میت 20 لایت در این بخش، حدود یک شبانه‌روز طول عمر باتری را در یک استفاده نیمه‌سنگین نشان می‌دهد. 

حدود 13 ساعت پخش ویدئو برای یک گوشی میان‌رده عدد درخشانی‌ست؛ پس شاید باتری mate 20 lite عامل اصلی درخشش این محصول در جایگاه یک میان‌رده باشد. شارژر سریع 18 واتی را هم یک انتخاب مناسب می‌دانیم. فرایند نسبتاً سریع شارژ، میت 20 لایت را در این بخش هم به پیروزی می‌رساند. به‌طور کلی میان‌رده 2018 هواوی در بخش تأمین انرژی بدون هیچ عیب و نقصی ظاهر شده است.

بررسی قیمت میت 20 لایت و نتیجه‌گیری

در تمام بخش‌های بررسی هواوی میت 20 لایت به رده میانی گوشی و قیمت نسبتاً مناسب آن اشاره کردیم. بحران‌های اقتصادی کنونی خواه‌ناخواه توجه بیشتری را به میان‌رده‌ها منعطف می‌کند. بررسی قیمت گوشی mate 20 lite هواوی در وب‌سایت Amazon نشان از یک قیمت مناسب و ایده‌آل برای قشر متوسط جامعه دارد؛ حال آن‌که ویژگی‌هایی مثل دوربین‌های چندگانه و باتری قوی فراتر از این حدود قیمتی ظاهر شده‌اند..

اگر در بین میان‌رده‌های قدیمی‌تر به دنبال محصولی شیک، مدرن و با مشخصات فنی پذیرفتنی هستید، میت 20 لایت را حتماً در لیست انتخاب‌های خود جا بدهید. صرف‌نظر از غیبت فیلم‌برداری 4K (به عنوان ضعف اصلی دوربین‌ها)، خوشبختانه نقطه ضعف قابل توجه و چشم‌گیری دیده نمی‌شود. در نهایت برای یک استفاده میانه‌حال با پرداخت هزینه‌ای مناسب، میان‌رده 2018 هواوی را پیشنهاد می‌کنیم.