بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند محدودیتهای اعمال شده بر هواوی را عامل عقبگرد این کمپانی میدانند، اما در سال 2019 چینیها در رویداد معرفی خانواده mate 30 استوار و ستودنی ظاهر شدند. گوشی هواوی mate 30 و mate 30 pro در حالی عرضه شدند که علیرغم تفاوت قیمت فاحش، از ویژگیهای نسبتاً مشابه و البته وسوسهکنندهای برخوردار بودند. اما مشخصات گوشی هواوی میت 30 تا چه انداره در بیاثر جلوه دادن تحریمهای هواوی توانمندند؟ یا کاهش قیمت هواوی mate 30 به قیمتِ از دست دادنِ کدامیک از ویژگیهای مثبت تمام میشود؟ در ادامه با بررسی هواوی میت 30 ضمن پاسخ به این سؤالها، سایر نقاط قوت و ضعف عضو بایکوت چینیها را نمایان خواهیم کرد.
مشخصات گوشی هواوی میت 30؛ طراحی بی عیب و نقص
هواوی، گوشی میت 30 را در ابعادی برابر با 160.8 × 76.1 × 8.4 میلیمتر و وزنی 196 گرمی وارد بازار گوشیهای هوشمند کرد. طبق روال سایر پرچمداران، میت 30 هم در ساخت خود از شیشه و آلومینیوم بهره گرفته است. نمایشگر 6.62 اینچی حدود 88% از پنل جلوی گوشی را در بر گرفته است. اگرچه این درصد در برابر برادر قویتر mate 30 کمتر است، اما سبک نمایشگر این دستگاه همچنان طرفداران بیشتری دارد.
سلفیهای دوگانه در قسمت بالای قاب جلویی گوشی در ناچی مستطیلی شکل قرار گرفتهاند. خوشبختانه طراحی این بخش، چشمنواز و با تناسب است. لنز سلفی گوشی به عنوان سنسور تشخیص چهره هم به ایفای نقش میپردازد. طبق انتظار، میت 30 از اسکنرهای اپتیکال اثر انگشت در زیر نمایشگر بهرهمند است. عملکرد این حسگر را در بررسی مشخصات گوشی هواوی میت 30 از قویترین نمونههای اپتیکال میدانیم.
در بررسی هواوی میت 30 با چهار رنگ واقعاً جذاب مشکی، بنفش، نقرهای و سبز روبهرو هستیم. بهراحتی میتوانیم طراحی ظاهری و قاب پشتی میت 2019 هواوی را از گیراییها و نقاط قوت دستگاه بدانیم. مجموعه دوربینهای سهگانه در فضایی دایرهای شکل در مرکز قاب پشتی قرار گرفتهاند. این زبان طراحی را در گوشیهای قدیمیتر هواوی ندیده بودیم. فلشهای دوگانه در قسمت جداگانهای در بالای قاب پشتی خودنمایی میکنند. گوشی میت 30 امکان پشتیبانی از دو سیمکارت و یا یک سیمکارت و نانومموری به صورت همزمان را در اختیار دارد.
خوشبختانه در بررسی هواوی میت 30 ویژگیهای مثبتی دیده میشود که در نمونه قویتر این نسل خبری از آنها نیست. البته حضور کلیدهای پاور و تغییر صدا، تنها در برابر نمونه پروی همین نسل، برتری محسوب میشود، اما حضور جک 3.5 میلیمتری هدفون را در میت 30 در زمانی که حذف آن به نوعی مقرر شده، به فال نیک میگیریم.
گوشی میت 30 هواوی از گواهی IP53 بهرهمند است. این گواهی بر اساس استانداردهای جهانی مقاومت نه چندان قابل توجهی در برابر آب و گرد و غبار خواهد داشت. به این معنی که در هواوی میت 30 خبری از مقاومسازی مشابه با پرچمداران توانمند نیست.
نهایتاً بررسی هواوی میت 30 در زمینه طراحی و ساخت، این اسمارتفون را تقریباً برنده نشان میدهد. به عبارت دیگر ایراد یا نقص قابل بحثی در این بخش دیده نمیشود؛ البته اگر از غیبت IP68 و جایگزینی نسخه 53 چشمپوشی کنیم. تا اینجای کار هواوی را در تولید محصولی که در قبال محدودیتهایش چیزی برای ارائه داشته باشد، موفق میدانیم.
نمایشگر پرچمدارها با بهای پایینتر
مطمئن باشید که نمایشگر OLED از مهمترین نقاط قوت در مشخصات گوشی Huawei mate 30 است. وضوح 1080 × 2340 و تراکم پیکسلی 389 با تفاوت کمی نسبت به نمونه پرو، در بین بهترین نمایشگرهای 2019 طبقهبندی میشود. برای معرفی بهتر نمایشگر میت سی باید به پشتیبانی از HDR10 و فضای رنگی DCI-P3 اشاره کنیم؛ ویژگیهایی که صرفاً در گوشیهای پرچمدار آن زمان دیده میشود.
رنگهای طبیعی یا اشباع شده با میزان ستودنی شارپنس و کنتراست عالی، نمایش محتوا در نمایشگر میت سی را به تجربه دیداری لذتبخشی تبدیل خواهد کرد. بررسی هواوی میت 30 در مورد روشنایی نمایشگر هم نتایج رضایتبخشی نشان میدهد؛ همچنین امکاناتی که برای تنظیمات دستی در نظر گرفته شده، شما را به تصاویر دلخواهتان نزدیکتر خواهد کرد.
در نهایت اطمینان داشته باشید که نمایشگر هواوی میت 30 عملکردی فراتر از هزینه پرداخت شده، خواهد داشت. با میت 30 هواوی میتوانید در سطوح مختلف نور (خیلی زیاد یا خیلی کم) تصاویری با جزئیات زیاد، شارپ و با کمترین میزانِ خستگی چشم دریافت کنید؛ ضمن اینکه نمایشگرهای اولد در زاویه دیدهای متفاوت هم عملکرد رضایتبخشی خواهند داشت.
لنزهای سهگانه هواوی mate 30
چینیها در معرفی مشخصات گوشی mate 30 در وبسایت هواوی، مجموعه لنزهای نسبتاً قدرتمندی را به نمایش گذاشتهاند. لنزهای مجزای 40 مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/1.8، 16 مگاپیکسلی اولتراواید با دیافراگم f/2.2 و 8 مگاپیکسلی تلهفوتو با دیافراگم f/2.4، این مجموعه سهگانه را تشکیل میدهند. طبیعتاً لنزهای میت 30 در برابر نمونه پرو عملکرد و قابلیتهای ضعیفتری دارند، اما با وجود تفاوت قیمت قابل ملاحظه بین دو عضو هواوی، عملکرد نمونه ضعیفتر را هم پذیرفتنی میدانیم.
برای بررسی هواوی میت 30 در زمینه کارایی لنزهای دوربین در ابتدا باید به قابلیتهایی مثل فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال، و امکان ضبط ویدئو 4K با نرخ 60 فریم اشاره کنیم. قابلیت زوم اپتیکال 3 برابری، دیجیتال 30 برابری و هیبریدی 5 برابری در لنز تلهفوتو هم از امکانات ویژه این گوشی محسوب میشود. همین ویژگیها میتوانند میت 30 هواوی را در این بخش تا سطح قابل ملاحظهای ارتقا دهند.
قابلیتهای پانوراما و HDR هم از موارد دیگری هستند که در اختیار شما قرار گرفتهاند. به طور کلی تصاویر ثبت شده با دوربینهای گوشی میت 30 از جزئیات نسبتاً بالایی برخوردارند، اما انتظار این سطح از جزئیات را در نور کم نداشته باشید. برخلاف نسخه پرو در گوشی mate 30 به قابلیت Night اشارهای نشده، نتیجتاً با کاهش نور، افت کیفیت و وضوح عکسها گریزناپذیر خواهد بود.
عملکرد لنز ولتراواید را هم با ثبت محدوده گستردهای از پسزمینه، ایدهآل میدانیم. با اینحال ظاهراً گاهی گوشههای تصاویر کمی به رنگهای بنفش یا آبی متمایل میشوند. به اعتقاد ما عملکرد لنز اولتراواید هم کاملاً در تناسب با بهای گوشیست و بهتر است انتظار فراتری نداشته باشید. غیبت حسگر تشخیص عمق در این مجموعه قطعاً برداشت پرترههای حرفهای و اِعمال دقیق افکت بوکه را ناممکن میکند، گرچه در حالت عادی میتوانیم پرترههای قابل قبولی با میت 30 ثبت کنیم.
فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم گزینهای نیست که در همه گوشیهای همقیمت با میت 30 دیده شود. این ویژگی در کنار لرزشگیر اپتیکال قوی، تجربه فیلمبرداری لذتبخشی با هزینه نه چندان بالا به ارمغان میآورد.
لنز سلفی هواوی mate 30
عملکرد لنز سلفی 24 مگاپیکسلی را در بررسی هواوی میت 30 کاملاً ایدهآل میدانیم. دوربین سلفی با گشودگی دیافراگم f/2.0 در کنار حسگر اختصاصی تشخیص عمق یا TOF کارکردی عالی دارد. به اعتقاد ما میتوانید از این بخش انتظار نتیجهای فراتر از قیمت محصول داشته باشید. البته شرایط در مورد فیلمبرداری سلفی چندان درخشان نیست. به این ترتیب تصویربرداری با وضوح 1080p و با نرخ 30 فریم در این بخش امکانپذیر است. با این وجود همچنان مجموعه سلفی را از موارد درخشان در ویژگیهای هواوی میت 30 میدانیم.
نرمافزار؛ حضور پیشرفتهترین نسخه اندروید
گوشی میت 30 هواوی از رابط کاربری MIUI 10 بر روی بستر اندروید 10 استفاده میکند. همانطور که گفته شد متأسفانه گوشیهای هواوی از سرویسهای گوگل پشتیبانی نخواهند کرد، با اینحال چینیها مواردی را برای دریافت اپلیکیشنها در نظر گرفتهاند. تقریباً تمام اپلیکیشنهای مورد نیاز کاربران در App Galleryهواوی قابل دریافت خواهند بود. برای استفاده از نمونههایی مثل Youtube و Gmail که بههرحال در پشت درهای بسته هستند هم میتوانید دست به دامن نسخههای وب شوید.
در بررسی هواوی میت 30 در زمینه عملکردهای نرمافزاری با محیط نرم و روانی مواجه هستیم. رابط کاربرری بهکار گرفته شده در این دستگاه پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه شخصیسازیها و ایجاد امنیت داشته؛ همچنین با تعاریف جذاب ژستهای حرکتی میتوانید فضای ارتباطی با گوشی هوشمندتان را شخصیتر کنید.
اگرچه عملکرد هوش مصنوعی در میت 30 در سطح برادر قدرتمندش نیست، اما قطعاً برای بعضی پیشرفتهای حرکتی پاسخگو خواهد بود. بهطور کلی در این بخش با اختلالی در کارایی گوشی مواجه نیستیم. در نهایت نصب، اجرا و حرکت در بین نرمافزارها کاملاً راحت و بدون لگ اتفاق میافتد.
عملیات سختافزاری Huawei mate 30
چیپست پردازشی Kirin 990 برگرفته از فرایند 7 نانومتری عملیات پردازشی در میت 30 را به انجام میرساند. پردازنده مرکزی از 8 هسته از نوع Cortex-A76 و Cortex-A55 تشکیل شده. پردازندهای با عنوان Mali-G76 MP16 هم نقش رسیدگی به دادههای گرافیکی را ایفا میکند. در بررسی هواوی میت 30 با NPU یا پردازنده عصبی تکهستهای روبهرو هستیم که طبیعتاً در مقایسه با نمونه پرو عملکرد ضعیفتری خواهد داشت.
گوشی میت 30 با حافظه داخلی 128 گیگابایتی و 8 گیگابایت رم عرضه شده است. البته امکان افزایش حافظه با استفاده از نانومموری ایجاد شده. حافظه نسبتاً سریع UFS3.0 در کنار پردازندههای یاد شده و شبکه LTE روند نرمی را در دانلود و نصب برنامهها ایجاد کرده است.
اجازه بدهید گوشی mate 30 را بر اساس قیمتش قضاوت کنیم. در این صورت میتوانیم عملیات پردازشی دستگاه را کاملاً رضایتبخش بدانیم. به عبارت دیگر میت 30 میتواند میانردهای قوی معرفی شود که استفاده نسبتاً حرفهای از گوشی را با هزینهای مناسبتر، امکانپذیر کرده است.
تأمین انرژی؛ درخشش مجدد چینیها
گوشی Huwei mate 30 با یک منبع انرژی 4200 mAh ارائه میشود. بهاین ترتیب باتری گوشی mate 30 در مقایسه با سایر همردههایش طول عمر خوبی دارد. اگرچه نمونه بهکار رفته در عضو گرانتر این خانواده قویتر است، اما همچنان باتری میت 30 هواوی منبع عظیمی از انرژی محسوب میشود.
چینیها در ارائه شارژر سنگ تمام گذاشتهاند. بهطوری که میتوانیم آن را در این بخش همسطح با پرچمدارهای قدرتمند 2019 یا حتی قویتر از آنها بدانیم. شارژر سریع 40 واتی در زمانی کمتر از یک ساعت باتری را به حدأکثر میزان شارژ خواهد رساند. پشتیبانی از شارژ بیسیم و شارژ معکوس هم فضایی از گوشیهای بالارده را به mate 30 هواوی بخشیده است. لازم است بدانید که شارژ بیسیم 27 واتی نیز با سرعتی ستودنی عمل خواهد کرد.
بررسی قیمت هواوی mate 30 و نتیجهگیری
همانطور که گفته شد گوشی هواوی میت 30 عضو ضعیفتر خانواده mate در 2019 است. با بررسی قیمت و مشخصات هواوی mate 30 در وبسایت Gsmarena میتوانیم این گوشی را در بین میانردههای گرانقیمت طبقهبندی کنیم. این در حالیست که در بررسی هواوی میت 30 شاهد شباهتهای ویژه این گوشی با پرچمدارهای قویتر بودیم.
به اعتقاد ما گوشی هواوی میت 30 محصولیست که ضمن جذابیت و گیرایی ظاهری، عملکردی تماماً پذیرفتنی و ایدهآل دارد. mate 30 در قالب اسمارتفونی با این حدود قیمت، درخشان ظاهر شده. با اینحال غیبت سنسور تشخیص عمق و Night mode در دوربینها، جایگزینی IP53 و پردازنده عصبی نسبتاً ضعیف در کنار محدودیتهای گوگل را از نقاط ضعف این محصول میدانیم؛ ویژگیهایی که چشمپوشی از آنها کار چندان سختی نیست، اما به هرحال انتخاب را به موارد استفاده و سلایق شما وابسته میکند.
دیدگاه خود را بنویسید