شرکت هواوی بخش عمده محبوبیتش را مدیون ارائه اسمارت‌فون‌های میان‌رده و خوش قیمت‌اش است. اما در سال‌های اخیر هواوی با تمرکز دقیق بر بعضی از بخش‌های گوشی‌های هوشمندش و ارتقا سطح آن‌ها، محصولات بالارده قابل توجهی تولید کرده که آن‌ها نیز با میزان مطلوبیت و استقبال خوبی روبه‌رو بوده‌اند. در مارس سال 2019، پرچم‌دار زمان چینی‌ها با عنوان گوشی هواوی p30 pro، با ادعاهایی عمدتاً دوربین‌محور به بازار عرضه شد. اما بررسی گوشی Huawei p30 pro در این متن، نتیجه تلاش این شرکت چینی در زمینه تولید اسمارت‌فون رده‌بالایش را روشن خواهد کرد. در واقع با بررسی کامل مشخصات ظاهری و مشخصات فنی هواوی p30 pro، خواهیم دید که ادعاهای عجیب شرکت سازنده خصوصاً در بخش مجموعه دوربین‌ها، تا چه اندازه می‌تواند واقعی باشد. همچنین با بررسی گوشی Huawei p30 pro، نقاط قوت و ضعف این محصول به طور کامل روشن شده و نتیجتاً تصمیم‌گیری برای انتخاب آن راحت‌تر خواهد بود.

طراحی و صفحه نمایش هواوی p30 proطراحی و صفحه نمایش هواوی p30 pro

در بررسی گوشی Huawei p30 pro از لحاظ طراحی ظاهری آن‌چه در ابتدا به چشم می‌خورد ما را کاملاً مطمئن می‌کند که با یک محصول بالارده مواجهیم. طراحی بسیار زیبا، رنگ‌های شیک و بی‌نظیر و ساخت بی‌نقصی مانند این گوشی هوشمند را فقط در بین پرچم‌داران می‌توان دید. پی سی پرو در پنج رنگ نارنجی، مشکی، آئورا، سفید مرواریدی و Breathing crystal وارد بازار شد. جالب است بدانیم مهندسین چینی ادعا کرده‌اند که هر یک از این صفحات رنگی Nano optical color، ضخامتی برابر با یک صدم کاغذ دارند. این گوشی هوشمند یکی از زیبایی‌هایش را مدیون رنگ‌هایی به سبک گرادیانی ­است که در سه نسخه از این محصول دیده می‌شود. 

با توجه به اهمیت ارائه انواع گوشی‌های هوشمند در قالب محصولی با نمایشگر تمام‌صفحه، طبیعی‌است که در بررسی گوشی Huawei p30 pro با تلاش محسوس شرکت سازنده برای دست‌یابی به چنین اسمارت‌فونی روبه‌رو باشیم. به همین ترتیب P30 pro با ابعاد 8.4 × 73.4 × 158، نمایشگر 6.47 اینچی را طوری در خود جا داده که این صفحه نمایش، چیزی در حدود 88.6% از کل پنل جلویی را بپوشاند. همچنین حاشیه‌های باریک و ناچ قطره‌ای جایگاه دوربین سلفی، به جذابیت ظاهر خوش‌ساخت این اسمارت‌فون می‌افزاید. وزن 192 گرمی گوشی گرچه چندان نامتناسب با ابعاد آن نیست، اما می‌تواند از معدود نقاط ضعف p30 pro باشد. 

با توجه به رده بالای گوشی هواوی p30 pro، انتظار ترکیبی از شیشه و فلز در ساخت آن می‌رود که البته با همین ساختار مواجهیم. لبه‌های خمیده، ضمن ایجاد گیرایی ظاهری و یادآوری رده بالای این اسمارت‌فون، با کاستن از ضخامت کناره‌ها و در کنار عرض کم گوشی، در تبدیل محصول به گزینه‌ای ارگونومیک و خوش‌دست مؤثرند.

کارآیی حسگر اپتیکال اثر انگشت در زیر نمایشگر p30 pro مناسب و پذیرفتنی‌است. با این حال آن را از بهترین نمونه‌های موجود در بازار نمی‌دانیم و در مواردی عملکرد آن با کمی اختلال همراه است. در کنار میزبانی از حسگر اپتیکال، این نمایشگر به عنوان اسپیکر مکالمه نیز ایفای نقش می‌کند. به این ترتیب که قسمت‌های مختلف نمایشگر در برخورد با صورت، صدای دریافت شده حین مکالمه را ارائه می‌دهد و البته عملکرد خوبی هم دارد. 

مجموعه دوربین‌ها، حسگر فوکوس لیزری و فلش‌های موجود در قاب پشتی با چیدمانی در دو ستون عمودی بیرون زده، به شکلی طراحی شده‌اند تا دائماً تمرکز ویژه p30 pro بر این بخش را یادآور شوند. المان‌های موجود در لبه‌ها شامل کلید­های پاور و تغییر صدا، درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه، اسپیکر، میکروفون‌ها و پورت USB تایپ C است و اگر جویای وضعیت جک هدفون هستیم، باید بدانیم که هواوی در ارائه پرچم‌دارش، اعتقادی به حضور جک 3.5 میلی‌متری نداشته است. از طرفی با وجود کیفیت نسبتاً خوب صداهای دریافتی، متأسفانه تک اسپیکر این گوشی هوشمند استریو نیست و نتیجتاً نمی‌توانیم برای این مورد، رده خیلی بالایی در نظر بگیریم. برخورداری از گواهی IP68 گزینه دیگری‌است که چینی‌ها برای حضور هرچه پررنگ‌تر P30 pro به عنوان محصولی پرچم‌دار، در نظر داشته‌اند.

بررسی گوشی Huawei p30 pro در بخش نمایشگر نشان می‌دهد که صفحه نمایش OLED با وضوح FHD یا 1080 × 2340 و تراکم پیکسلی 399، از نظر رزولوشن رقیب خیلی قدرتمندی برای سایر پرچم‌داران نیست. اما هواوی p30 pro، کنتراست، روشنایی، شارپ‌نس و فضای رنگی تحسین‌برانگیزی دارد. به‌همین واسطه تصاویر دریافتی از این اسمارت‌فون احتمالاً با رضایت کاربران در زمینه کیفیت نمایشگر همراه خواهد بود. عملکرد بسیار خوب نمایشگر در سطوح مختلف نور، کاملاً درخور یک گوشی بالارده است و رضایت‌بخش ارزیابی می‌شود. از گوشی‌های پرچم‌دار انتظار پشتیبانی از محتوای HDR10+ می‌رود که خوشبختانه هواوی برای p30 pro این قابلیت را لحاظ کرده است.

نهایتاً طراحی ظاهری شیک و جذاب در p30 pro را یکی از مهم‌ترین نقاط قوت این دستگاه می‌دانیم. ضمن این‌که نمایشگر آکوستیک نیزعملکرد قابل قبولی دارد. با این وجود اگر در این بخش بخواهیم نقاط ضعفی قائل شویم، می‌توانیم از وضوح نه چندان بالا، امکان خطای بالاتر حسگر اثر انگشت اپتیکال در مقایسه با مدل التراسونیک و عدم حضور اسپیکر استریو یاد کنیم.

مشخصات فنی هواوی p30 proمشخصات فنی هواوی p30 pro

تبلیغات هواوی پی سی پرو، نشان از تمرکز دقیق این شرکت بر دوربین‏های پرچم‌دار جدیدش داشت. جایی که در معرفی این گوشی هوشمند، شعاری عجیب و وسوسه‌کننده با این مضمون به چشم می‌خورد: «قواعد عکاسی را از نو بنویسید». اما چنین ادعای بزرگی تا چه اندازه می‌تواند واقعی باشد؟ بررسی مشخصات فنی هواوی p30 pro را با بررسی مجموعه دوربین و پاسخ به این سوال ادامه خواهیم داد.

دوربین

سه لنز اصلی و یک حسگر تشخیص عمق در کنار حسگر فوکوس لیزری و فلش‌ LED دوگانه در نقش مجموعه دوربین، وظیفه نشان دادن توانایی‌های بی‌نظیر این بخش را دارند که هواوی در معرفی مشخصات p30 pro (سایت Huawei) از آن‌ها یاد کرده است. در این بین لنز واید 40 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.6 تحت عنوان SuperSensingدر نقش دوربین اصلی ظاهر شده و لنزهای اولتراواید 20 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و تله‌فوتوی 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/3.4، دیگر دوربین‌های p30 pro هستند.

فناوری‌هایی مثل لرزش‌گیر اپتیکال یا OIS، فوکوس خودکار تشخیص فاز یا لیزری، امکان زوم 5، 10 یا 50 برابری، طبعاً این مجموعه دوربین را در میان بهترین‌های بازار قرار می‌دهند. قابلیت Night و امکان عکس‌برداری ماکرو و البته عملکرد دقیق آن‌ها نیز در بررسی گوشی Huawei p30 pro از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. Master AI در p30 pro با تشخیص حدود 1500 صحنه و پیشرفت در زمینه رنگ‌پردازی، نتیجه‌ای عالی در زمینه ثبت تصاویر به صورت اتوماتیک در بهترین حالت ممکن را دارد. در مقابل قابلیت pro یا عکاسی حرفه‌ای، امکان ایجاد تنظیمات دلخواه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

میزان کیفیت در بزرگ‌نمایی‌های پیروسکوپی و افزایش 40 درصدی میزان دریافت نور، از پررنگ‌ترین ویژگی‌هایی هستند که هواوی در معرفی مجموعه دوربین قدرتمند p30 pro بر روی آن‌ها تاکید داشته. خوشبختانه با بررسی گوشی Huawei p30 pro در این زمینه، می‌توانیم حق را به شرکت سازنده بدهیم. حسگر تشخیص عمق با کاربردی آشنا در واقع کمک‌رسان لنزهای نام‌برده برای تشخیص دقیق سوژه، ایجاد عمق و اعمال افکت بوکه، تفکیک سوژه از پس‌زمینه و  ثبت پرتره‌های باکیفیت است. 

لنز 32 مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/2.0 به عنوان دوربین سلفی ایفای نقش می‌کند که صرف‌نظر از عدم حضور فوکوس خودکار تشخیص فاز، عملکرد خوب و قابل قبولی دارد. به طور کلی میزان روشنایی، کنتراست، فضای رنگی، پرداخت به جزئیات و گستره دینامیکی در لنزهای پی سی پرو را بسیار خوب ارزیابی می‌کنیم. با این حال، طبق بررسی‌ها و بازخوردهای کاربری، ظاهراً در برخی مواقع با اختلالاتی در زمینه گستره دینامیکی مواجه خواهیم بود که البته میزان آن‌ها در حدی نیست که بتواند عملکرد دوربین‌ها را زیر سوال ببرد.

در بخش ضبط ویدئو هم، دوربین‌ها و قابلیت‌های پی سی پرو برای کسب نتایج ارزشمندی طراحی شده‌اند. ویدئوها می‌توانند با کیفیت FHD و 4K با نرخ 30 یا60 فریم بر ثانیه، بسته به نوع دوربین انتخابی، ضبط شوند. به طور طبیعی در روز با عملکرد بهتری مواجهیم اما با توجه به در دسترس بودن لرزش‌گیر اپتیکال، فیلم‌برداری با p30 pro تجربه لذت‌بخشی خواهد بود. نهایتاً مجموعه دوربین‌های هواوی p30 proرا در ثبت تصاویر و ضبط ویدئوهای مختلف، قدرتمند و تا حدود زیادی شایسته عناوین تبلیغاتی‌اش می‌دانیم.

سیستم عامل، پردازنده و حافظه

سیستم عامل اندروید 9 پای و رابط کاربری EMUI 9.1 در زمان عرضه p30 pro موارد قابل قبولی برای پرچم‌دار هواوی بودند. رابط کاربری در این اسمارت‌فون در زمینه کار با اپلیکیشن‌های مختلف سرعت کاملاً رضایت‌بخشی دارد. ضمن این‌که با بهره‌گیری از یک تکنولوژی با عنوان GPU Turbo 2.0، سرعت اجرای برنامه‌های سنگین بالاتر نیز خواهد بود. به طور کلی المان‌های مربوط به رابط کاربری را قابل قبول، اما نه از بهترین نمونه‌های موجود می‌دانیم.

موتور پردازشی Kirin 90 که از فرایند 7 نانومتری پدید آمده، با توجه به عملکردهای ویژه در دوربین‌ها و سایر بخش‌های p30 pro، ظاهراً با افزایش قدرت همراه بوده و هواوی آن را برای چنین پردازش‌هایی، انتخاب مناسبی دانسته است. پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای و پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP10، آن‌طور که هواوی ادعا می‌کرد، در مقایسه با نسل‌های قبلی با عملکرد بسیار قوی‌تر، سریع‌تر و البته با صرفه‌جویی بالایی در میزان مصرف انرژی همراه بود.

رم 8 گیگابایتی در کنار 3 نسخه از حافظه‌های داخلی 128، 256 و 512 گیگابایتی و نسخه‌ای با رم 6 گیگابایتی و 128 (امکان ارتقا تا 256) گیگابایت حافظه داخلی، مجموعه موارد ارائه شده از حیث عملکرد حافظه می‌باشند. حافظه پرسرعت در کنار پردازنده‌های یادشده، نتیجه خوبی در مورد خواندن و نوشتن ترتیبی و نصب و اجرای اپلیکیشن‌های مختلف دارند. 

اگرچه راندمان عملکرد p30 pro در این بخش را در مقایسه با سایر پرچم‌دارها در سطح خیلی بالایی نمی‌دانیم، اما این کارکرد را برای پاسخ‌گویی به نیازهای گوشی، پیروزمندانه ارزیابی می‌کنیم. با این‌حال ظاهراً در زمان اجرای برنامه‌ها و بازی‌های خیلی سنگین، امکان داغ شدن دستگاه وجود خواهد داشت که البته این امر، خیلی پررنگ و آزاردهنده نیست.‌

باتریباتری

یکی از نقاط درخشانی که در بررسی گوشی Huawei p30 pro دیده می‌شود، حضور باتری 4200 mAh در این گوشی هوشمند است. با توجه به کنترل مصرف انرژی که در بخش‌های قبلی به آن اشاره شد، عملکرد باتری در این اسمارت‌فون کاملاً مطلوب خواهد بود. بررسی‌های انجام شده در این زمینه، میزان دوام چشم‌گیری از باتری پی سی پرو نشان می‌دهند و نتیجتاً در این بخش، پرچم‌دار هواوی را از بهترین‌های بازار می‌دانیم. 

حضور شارژر پرسرعت 40 واتی و عملکرد عالی آن، قدرتمندی p30 pro در این زمینه را تکمیل می‌کند. امکان تغییر کاربرد دستگاه و حضورش به عنوان یک پاوربانک 4.5 واتی و پشتیبانی از شارژر بی‌سیم پرسرعت 15 واتی، از دیگر ویژگی‌های این بخش در بررسی مشخصات فنی هواوی p30 pro هستند.

در بررسی گوشی Huawei p30 pro، همان‌طور که خود شرکت سازنده ادعا کرده بود، ویژگی‌ها و عملکرد مثال‌زدنی مجموعه دوربین در سطوح مختلف نور، جذابیت ویژه و امتیاز درخشانی را برای این محصول رقم می‌زنند. همچنین عملکرد سریع پردازنده‌ها و البته قدرت ستودنی باتری و شارژر را از نقاط قوت پررنگ این محصول می‌دانیم. ضمن این که بررسی قیمت p30 pro (Amazon) نشان از تناسب بهای این اسمارت‌فون با سایر ویژگی‌هایی دارد که به راحتی می‌توانند درخور یک محصول رده‌بالا باشند. از طرفی مواردی مثل عدم حضور اسپیکر استریو، وضوح نه چندان بالای نمایشگر به عنوان یک پرچم‌دار و بدنه نسبتاً سنگین p30 pro را از نقاط ضعف این گوشی هوشمند می‌دانیم.