کمپانی آمریکایی و خبرساز اپل در ژوئن 2021 در مراسم WWDC از نسخه آی او اس 15 رونمایی کرد و بسیاری از ویژگی‌های منحصر به‌ فرد این سیستم عامل آیفون را شرح داد. اپل نهایتاً پاییز امسال را زمان انتشار ای او اس 15 مشخص کرد و بدین‌ ترتیب بسیاری از کاربران و مشتاقان سینه‌ چاک اپل برای انتشار این سیستم عامل جدید لحظه‌شماری می‌کنند. در این مراسم امکانات ای او اس 15 و همچنین امکان پشتیبانی گوشی‌های مختلف اپل از این سیستم عامل جدید شرح داده شد. اگر شما نیز از کاربران این برند قدرتمند و مشهور گوشی‌های همراه هستید، احتمالاً برایتان جالب است که آی او اس 15 چه ویژگی‌هایی دارد و آیا امکان استفاده از این سیستم عامل آیفون را با گوشی خود دارید یا نه؟! با این مطلب همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را بیابید.

آی او اس 15 قابل نصب روی چه گوشی‌هایی است؟

آی او اس 15 قابل نصب روی چه گوشی‌هایی است؟

اگر نگاهی به سیاست‌های همیشگی اکثر گوشی‌های هوشمند در بخش سیستم عامل کنیم، متوجه می‌شویم اکثر کمپانی‌ها هرساله با انتشار سیستم عامل جدید تنها اجازه پشتیبانی و ساپورت نرم‌افزاری را به گوشی‌های جدیدشان با عمر 3 ساله‌ می‌دهند. بدین‌ترتیب گوشی‌های قدیمی‌تر از امکان پشتیبانی سیستم عامل جدید این کمپانی محروم شده و در‌ واقع به‌ ناچار گوشی‌هایی غیر‌ قابل‌ استفاده محسوب خواهند شد. این در‌ حالی است که کمپانی اپل این مدت سه ساله را به 5 سال تمدید کرده و تصمیمی سخاوتمندانه در قبال کاربران گوشی اپل اتخاذ کرده است.

امسال نیز با رونمایی آی او اس 15، گوشی‌های 5 سال اخیر این کمپانی قادر به ساپورت نرم‌افزاری از این سیستم عامل هستند. البته عدم پشتیبانی از سیستم عامل‌های جدید اصلاً بدین معنا نیست که گوشی‌های قدیمی اپل دیگر قابل‌استفاده نیستند. در‌ واقع عبارت «از رده خارج شدن» برای این گوشی‌ها بیشتر روی کاغذ معنا می‌دهد و بسیاری از کاربران با وجود عدم‌ پشتیبانی از سیستم نرم‌افزاری جدید همچنان از گوشی خود استفاده کرده و راضی هستند. دلیل این امر بیشتر به کیفیت گوشی‌های ساخت کارخانه اپل و همچنین قیمت نسبتاً بالای محصولات اپل برمی‌گردد. لیست گوشی‌هایی که امکان پشتیبانی از امکانات ای او اس 15 را در پاییز 2021 خواهند داشت، در ادامه به‌ اختصار آمده است:

  • آیفون 6 اس 
  • آیفون 6 اس پلاس 
  • آیفون 7 
  • آیفون 7 پلاس 
  • آیفون 8 
  • آیفون 8 پلاس 
  • آیفون ایکس 
  • آیفون ایکس آر 
  • آیفون ایکس اس مکس 
  • آیفون ایکس اس 
  • آیفون 11 
  • آیفون 11 پرومکس 
  • آیفون اس ای 2020 
  • آیفون اس ای 2016 
  • آیفون 11 پرو 
  • آیفون 12 پرومکس 
  • آیفون 12 پرو 
  • آیفون 12 مینی 
  • آیفون 12 
  • آی‌پاد تاچ 7

امکانات ای او اس 15

امکانات ای او اس 15

هنگامی‌ که در کنفرانس سال 2021 برنامه‌نویسان، از سیستم عامل جدید اپل رونمایی شد و زمان انتشار ای او اس 15 پاییز امسال مشخص گردید، امکانات بسیار جالبی نیز از این سیستم عامل به علاقه‌مندان آیفون معرفی شد. امکانات جدیدی که بیشتر متوجه فیس‌تایم این سیستم عامل قدرتمند و هوشمند است. امکاناتی مانند ویژگی فوکوس که قابلیتی هوشمند برای ایجاد تمرکز کاربر و نوتیفیکیشن‌ها یا همان مدیریت اعلانات است. توسعه اپلیکیشن Map یا همان نقشه با تصاویر مکان‌های دیدنی به‌ صورت 3D و دقت به جزئیات ریز تصویری مانند درخت‌ها و ساختمان‌ها از دیگر قابلیت آی او اس 15 است. در بروز رسانی جدید سیستم عامل آی او اس 15، بسیاری از مسیرهای حمل‌ و‌ نقل عمومی، مسیرهای دوچرخه سواری، میزان ترافیک در خیابان یا جاده و تصادفات و حوادث جاده‌ای به نقشه و بخش map افزوده شده است. بروز‌ رسانی‌های جذاب دیگر در اپلیکیشن آب‌ و‌ هوا و اپل هلثِ سلامت، از نمونه ویژگی‌های دیگر آی او اس 15 است.

همچنین با توسعه روز افزون ارزهای مجازی و بازارهایی اینچنین به جای کیف پول فیزیکی، اپل در آی او اس 15 کیف پول یا همان Wallet را به قابلیت‌هایی جدید و کارآمد تجهیز کرده است. اپل سال‌ها است که خواستار طراحی اپلیکیشن‌هایی است تا کاربران ملزم به حمل کارت رانندگی فیزیکی و سایر کارت‌های شناسایی نباشند. در والت جدید اپل و آی او اس 15 امکان ذخیره تمامی این موارد از طریق اسکن و به صورت رمزنگاری شده، وجود دارد. همچنین امکان اضافه کردن سوئیچ‌ها و کلیدهای هوشمند برای باز کردن درهای هوشمند در این والت وجود دارد. از دیگر امکانات ای او اس 15، اپلیکیشن Digital Legacy است که امکان علامت زدن مخاطبین را به‌صورت Legacy contact به کاربران خود می‌دهد. این امکان به مخاطبین اجازه می‌دهد در هنگام مرگ احتمالی کاربر، به اطلاعات درون گوشی هوشمند او دسترسی داشته باشند.

ویژگی spatial audio یا همان صدای فضایی در فیس‌ تایم نیز به کاربر این‌طور القا می‌کند که گویی صدا از نقطه‌ای به گوش می‌رسد که کاربر در آن جا قرار گرفته است. همچنین در بخش صدای سیستم عامل و میکروفون قابلیتی طراحی شده که طی آن نویزهای محیطی در هنگام مکالمه حذف شده و صدا به‌ صورتی کاملاً واضح به گوش می‌رسد. به‌ بیان‌ دیگر فیس‌تایم با جداسازی صدای کاربر از صدای پس‌زمینه به این وضوح دست می‌یابد. علاوه‌ بر‌ این ویجت‌های زیادی به سیستم عامل آی او اس 15 افزوده شده که یکی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین آن‌ها گیم سنتر برای گیمرها است. از طریق گیم سنتر شما می‌توانید با دوستانتان به بازی‌های آنلاین بپردازید و رتبه‌بندی و امتیازهای خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید. همچنین از امتیازها و کورس‌های آن‌ها در بازی‌های مختلف باخبر شوید.

معمولاً اپل را با امنیت بالا و سکوریتی درخوری می‌شناسیم که امکان هک و تخریب را به مهاجمان و هکرهای سیستمی نمی‌دهد. این قابلیت در آی او اس 15 به حد اعلای خود رسیده و امنیتی بسیار عالی را در بخش Siri و دیگر بخش‌ها برای کاربران به ارمغان آورده است. ویژگی دیگر سیستم عامل آی او اس 15، ویژگی بسیار جذاب Live Text است که مشابه گوگل لنز عمل می‌کند. لایو تکست به شما اجازه می‌دهد متن درون عکس یا تصویر دوربین را پیدا کرده، کپی کرده و در اپلیکیشن دیگری به‌کار ببرید. به‌ طور‌ مثال این قابلیت به شما کمک می‌کند از صفحات یک کتاب عکس بگیرید و سپس متون آن را در غالب تکست تایپ‌شده در جایی دیگر کپی کنید. از دیگر امکانات ای او اس 15 (وبسایت اپل)، تغییرات در آی مسیج است. گزینه Photo Collection در این بخش یک روش جدید برای تعامل با چندین تصویر است. در این قابلیت تصاویر ابتدا به‌ صورت مجموعه‌ای از تصاویر ظاهر می‌شوند و در مرحله بعدی به کلاژی تعاملی از تصاویر توسعه یافته یا به‌ صورت شبکه‌ای قابل رؤیت هستند. در آی او اس 15 امکان تغییرات لباس و استایل برای ایموجی‌ها یا همان استیکرهای ای او اسی فراهم شده است. این استیکرها با این قابلیت به‌ راحتی از پس توصیف حالات و احساسات کاربر برخواهند آمد. 

قابلیت پرکاربرد دیگر در آی او اس 15، +iCloud است. در این برنامه ایمیل‌های شما به‌ صورت پیش‌فرض مخفی شده و شخص مخاطب هرگز آدرس واقعی شما را متوجه نخواهد شد. شما از این امکان برای تعیین دامنه‌ی مشترک برای خانواده خود نیز می‌توانید استفاده کنید. افزونه دیگر در این بخش iCloud Private Relay است. این افزونه امنیت را توسعه داده و از طریق Safari با خیال راحت می‌توانید در شبکه‌های مختلف جست و جو کنید. این افزونه داده‌ها و اطلاعات خروجی شما را کدگذاری کرده و به شما اطمینان می‌دهد که داده‌ها را رهگیری کنند.