شرکت چینی هواوی که در چند سال اخیر پیشرفت های چشمگیری داشته است حواشی زیادی تا به امروز داشته است؛ از تحریم و جدل با مقامات آمریکایی گرفته تا عیب های گوشی هایش همه از حواشی حول این شرکت بودند. این شرکت برای پیشرفت دست به حرکت جالبی زد و آن حرکت چیزی جز تولید پردازنده های اختصاصی برای گوشی هایش نبود. این کار نه تنها نام هواوی را عضوی از مدعیان تولیدکننده بهترین پردازنده موبایل کرد، بلکه کاهش هزینه را برای شرکت مذکور به همراه داشت. اما این ایده و تولیدات فقط برای برهه زمانی کوتاهی پابرجا بودند. با تحریم های آمریکا از سال 2020، هواوی مجبور شد استفاده از پردازنده کایرین را متوقف کند و سراغ پردازنده های دیگر بازار برود. کایرین 9000 نیز از این قضیه مستثنی نبود و برای آخرین بار در سال 2020 از این پردازنده استفاده شد. حال در این مقاله قصد داریم تا این پردازنده منقرض شده هواوی را با هم بررسی کنیم. با همه چی آنلاین همراه باشید.
تاریخچه کایرین 9000
شرکت های سیلیکان (HiSilicon) که تولید پردازنده های کایرین برای گوشی هواوی را بر عهده داشت قبل از تولید چیپ برای هواوی، قطعات ریز الکترونیکی برای وسایل مختلف عرضه می کرد. اما بعد از سال 2011 مشغول خدمت رسانی به هواوی شد و در واقع برگ برنده ای برای آن شرکت شد. البته های سیلیکان چیپ های خود را به شرکت های زیر مجموعه خودش نیز ارائه می داد، اما برای شرکت های دیگر به هیچ عنوان خدمتی ارائه نمی کرد. هواوی با کایرین می توانست دنیای گوشی های چینی را متحول کند اما در سال 2020 با تحریم از سوی آمریکا مواجه شد و مجبوراً استفاده از چیپ های کایرین را متوقف کرد.
ویژگی های کایرین 9000؛ آخرین شگفتیساز های سیلیکان
با معرفی گوشی هواوی میت 40، در واقع یک تیر با دو نشان زده شد. چرا که علاوه بر عرضه میت 40، پردازنده جدید های سیلیکان به نام کایرین 9000 نیز به بازار معرفی شد که توجه همگان را به خود جلب کرد. این پردازنده ماحصل سرمایه گذاری کلان و تلاش شبانه روزی کارمندان هواوی و های سیلیکان بود و آماری خیره کننده ای داشت. برای مثال همین کایرین 9000 اولین تراشه دنیاست که با فناوری پنج نانومتری قابلیت پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم را داراست.
علاوه بر این ویژگی های کایرین 9000، این پردازنده در گوشی میت 40 نشان داد که برای انجام کارهای سنگین تا دندان مسلح است و کاری نیست که از پس آن بر نیاید. گیمینگ خوراک این پردازنده است! اگر برای گیمینگ دنبال یک گوشی خوش قیمت هستید و به میت 40 با پردازنده کایرین 9000 برخوردید، در خرید خود شک نکنید.
پردازنده گرافیکی استفاده شده همراه با کایرین 9000، از نوع ARM Mali G-78 MP 24 است که وظیفه خود را به نحو احسن انجام می دهد و داده های گرافیکی را به بهترین شکل ممکن دریافت و تحلیل می کند. عکس هایی که با این پردازنده پردازش می شوند توانایی رقابت با دوربین های عکاسی را دارند و فی الواقع شما را از خرید یک دوربین عکاسی بی نیاز می سازند.
پردازنده 8 هسته ای کایرین 9000 از بنچمارک خوبی برخوردار است. شاید این عدد برای یک گوشی چینی قابل باور نباشد اما بنچمارک پردازنده گرافیکی در این مدل 6261 است که عددی فرانجومی است. به عبارتی ما درباره یکی از کارامدترین و سریع ترین پردازنده های استفاده شده بر روی گوشی های چینی داریم صحبت می کنیم.
نکته ای که در ویژگی های کایرین 9000 نظر اکثر طرفداران را به خود جلب کرده است سرعت 5G کایرین 9000 است. این پردازنده از چنان سرعت آپلودی برخوردار است که رقبایی همچون سامسونگ و اپل را به زانو درآورده است. در تست های مختلف این پردازنده توانسته تا اپل و سامسونگ را در سرعت دانلود و آپلود شکست دهد و عنوان سریع ترین را برای تکنولوژی نسل پنجم اینترنت همراه به خود اختصاص دهد.
وداع شکوهمند
شرکت های سیلیکان در سال های اخیر سرمایه گذاری زیادی برای پیشرفت و برداشتن گام رو به جلو انجام داده بود و کم کم داشت تلاش می کرد مچ رقبای قوی خود را بخواباند. آمریکا نیز از این شرایط آگاه بود و با وضع تحریم هایی علیه هواوی دست آنها را برای پیشرفت بست. تحریم اصلی آنها به های سیلیکان اعمال شد که در آن استفاده از تکنولوژی آمریکایی در مونتاژ و طراحی پردازنده را منع می کرد. این عامل سبب شد تا هواوی دیگر نتواند از پردازنده های آن برای گوشیهای خود استفاده کند. کایرین 9000 که جزو یکی از آخرین تولیدات های سیلیکان بود به قدری قدرتمند بود که تمامی شرکت های تولید پردازنده تکانی به خود دادند و از بابت قدرت پردازنده های خود به شک افتادند. با بررسی وب سایت رسمی شرکت های سیلیکان نیز می توانید اطلاعات دقیق تری از این پردازنده قوی داشته باشید. ما در وب سایت همه چی آنلاین در خدمت شماییم تا به جواب تمام سوالات مربوط به تکنولوژی خود برسید.
دیدگاه خود را بنویسید