مدیاتک یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشه گوشیهای هوشمند در جهان است و پردازنده مدیاتک را حرفهای به خوبی میشناسند. این شرکت در اواخر سال ۲۰۱۹ چیپ گوشی هوشمند، سری دایمنسیتی را به بازار عرضه کرده و با این کار، رقابت تنگاتنگی را با تراشههای اسنپدراگون و اکسینوز آغاز نموده است. مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ پردازندهای جدید است که در چند سال اخیر وارد دنیای تکنولوژی شده و در گوشیهای پرچمدار استفاده میشود. تراشه دایمنسیتی ۱۰۰۰ بسیار ظریف و حدود ۷ نانومتر است. طراحی این تراشه با کمک فناوریهای نوین روز دنیا انجام شده که همه چیز و همه کس را به شکل کاملاً یکپارچه به هم وصل میکند. در این مطلب به بررسی تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ پرداختهایم.
مشخصات فنی و هوش مصنوعی مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰
این تراشه چهار هسته Cortex-A77 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز دارد. همچنین به کمک چهار هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲ گیگاهرتز نیز تلاش کرده تا نسبت به تراشههای مشابه در بازار، رویکرد متفاوتی داشته باشد. پردازنده مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ کیفیت فیلمبرداری را از فرکانس ۹۰ هرتز در QHD+ و ۱۲۰ هرتز با وضوح FHD+ پشتیبانی میکند.
در حوزه تراشه هوش مصنوعی، مدیاتک قدمی رو به جلو و زود هنگام برداشته که رقبایش هنوز به آن ورود پیدا نکردهاند. حدود چهار سال پیش، مدیاتک در تراشه آن زمان خود، یک واحد پردازش هوش مصنوعی کار گذاشت. از همان سال به بعد نیز شاهد روند تکامل سیلیکون AI بودهایم. در مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ هوش مصنوعی دارای معماری شش هستهای است. یک هسته سبک، دو هسته سنگین و سه هسته متوسط، دایمنسیتی ۱۰۰۰ را تشکیل دادهاند.
وجود چند هسته در دایمنسیتی، به کاهش مصرف انرژی کمک زیادی میکند. به عنوان مثال، یک گوشی هوشمند که مجهز به تراشه دایمنسیتی ۱۰۰۰ است، از هسته سبک برای تشخیص چهره و از یک هسته سنگین برای کارکردهای دوربین استفاده میکند. یکی از ویژگی های مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ قدرت محاسباتی هوش مصنوعی آن است که معادل 4.5 TOPS بوده و ظرفیت زیادی برای تجربههای جدید را ایجاد کرده است.
مشخصات شبکه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰
تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ از اینترنت 5G پشتیبانی میکند و از تکنولوژی Sub-6Ghz بهره میبرد. در واقع ورود مدیاتک به بخش 5G با ورود این چیپست به بازار، اتفاق افتاده است! همچنین این تراشه دارای مودم یکپارچه و داخلی 5G است. سرعت دانلود آن ۴.۷ گیگابایت در ثانیه و سرعت آپلودش ۲.۵ گیگابایت در ثانیه است. همچنین تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ از دو سیمکارت نسل پنجم پشتیبانی میکند. قابلیتی که برای خیلیها دارای اهمیت ویژه است.
مشخصات دوربین در مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰
این تراشه از حداکثر پنج دوربین ۸۰ مگاپیکسلی پشتیبانی میکند. قابلیت ضبط آن 4K بوده و سرعتش ۶۰ فریم در ثانیه است. دایمنسیتی ۱۰۰۰ اولین SoC موبایل در جهان است که از فرمت رمزگشایی سخت افزاری AV1 پشتیبانی میکند. AV1 جدیدترین و پیشرفتهترین فناوری پخش ویدئو است که توسط برترین تولیدکنندگان فناوری و محتوای جهانی پشتیبانی میشود. از دیگر قابلیتهای مدیاتک دامنسیتی ۱۰۰۰ در بخش پشتیبانی از دوربین، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فیلمبرداری چند فریمی HDR
- کاهش نویز ویدئو
- ویدئوی بوکه
نسل بهبود یافته تراشه دایمنسیتی ۱۰۰۰
در سال ۲۰۲۰، گوشی شیائومی مدل ردمی، اولین گوشی هوشمند دایمنسیتی ۱۰۰۰ پلاس بود که به بازار عرضه شد. شرکت مدیاتک، تراشه بهبود یافته دایمنسیتی ۱۰۰۰ پلاس را در همان سال ۲۰۲۰ عرضه کرد. دایمنسیتی ۱۰۰۰ پلاس بر پایه تراشه دایمنسیتی ۱۰۰۰ ساخته شده و تفاوت چندانی با آن ندارد. تنها تفاوتش ارتقا سطح پردازش در زمان اجرای بازی است.
جمعبندی
به نظر میرسد چیپست مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۰۰ تراشهای قدرتمند برای گوشیهای هوشمند پرچمدار است. گرچه این تراشه نسل جدیدی از گوشیها را وارد بازار کرده و به همین دلیل، هنوز تجربه کاربری زیادی در این زمینه وجود ندارد؛ اما به نظر میرسد شرکت مدیاتک توانسته با عرضه این تراشه، تجربیات شگفتانگیزی را با هزینه کم برای کاربران به ارمغان بیاورد.
در این مطلب از همه چی آنلاین به بررسی جدیدترین نسل چیپست، تولید شده توسط شرکت مدیاتک، پرداختیم. مدیاتک همواره یکی از برندهایی بوده که با استفاده از فناوریهای پیشرفته خود، رضایت و توجه کاربران را جلب کرده است. آخرین پردازنده این کمپانی با نام دایمنسیتی ۱۰۰۰، تعاریف جدیدی از برتری را به جهان ارائه داده است.
دیدگاه خود را بنویسید