تابه‌حال راجع‌به شنود تلفن همراه چه شنیده‌اید؟ شنود تلفن همراه که چیزی شبیه به هک شدن گوشی است در واقع روشی غیر قانونی برای شنیدن مکالمات شماست که خوشبختانه با نشانه‌هایی همراه است که می‌شود متوجه آن شد و چاره‌ای اندیشید. این مطلب خلاصه‌ای از نشانه‌ها، راه حل شنود و پاسخی به پرسش "چگونه شنود گوشی را فعال و غیرفعال کنیم؟" است.

پیشرفت تکنولوژی در کنار همه فوایدی که برای ما دارد گاهی مشکل‌ساز نیز می‌شود. شنود تلفن همراه دقیقاً یکی از همین وجوه منفی است. به‌طور خلاصه باید گفت در شنود تلفن همراه افراد می‌توانند به‌راحتی به دلایل مختلف به اطلاعات شخصی که در طی مکالمات شما رد و بدل می‌شوند دست پیدا کنند و از این جهت می‌توانند حسابی مشکل‌ساز شوند. راه‌هایی برای گرفتن مچ این جاسوس‌ها و همچنین راه‌هایی برای جلوگیری از شنود وجود دارند که باید هر دو را بشناسیم تا بتوانیم این مسئله مهم را بهتر کنترل کنیم. که قصد داریم در این مقاله به‌طور جامع و کامل به آن‌ها بپردازیم.

چگونه شنود گوشی را فعال و غیرفعال کنیم؟

همانطور که گفتیم افراد یا ارگان‌ها ممکن است به‌دلایل مختلف مکالمات شما را شنود کنند. 

راه‌هایی مثل وارد کردن وجود دارند که شنود تلفن همراه را بسیار راحت می‌کنند. اما با این‌وجود نشانه‌های واضح و آشکاری وجود دارند که به ما کمک می‌کنند مچ جاسوسان را بگیریم و مانع از شنود ادامه اطلاعات شخصی‌مان شویم.

علائم شنود گوشی موبایل

نشانه های شنود گوشی

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم شنود تلفن همراه با نشانه‌هایی همراه است. برای جلوگیری یا قطع این شنود باید از علائم شنود گوشی موبایل آگاهی داشته باشیم. علائمی چون:

صداهای ضعیف و نویزها

شنیدن صداهای ضعیف و نویزها می‌تواند نشانه‌ای از شنود گوشی موبایل شما باشند. صداهایی مثل کلیک و خراش و یا حتی اکو که در پس‌زمینه مکالمه  نیز مشکوک هستند.

خالی شدن بی‌دلیل باتری

خالی شدن باتری هم می‌تواند یکی از نشانه‌های شنود تلفن همراه باشد اما درصورتی که مطمئن باشید مشکل از بخش‌های مختلف خود گوشی نیست زیرا نور صفحه، اپلیکیشن‌های مختلف، بلوتوث، استفاده از اینترنت و… همه می‌توانند باعث خالی شدن باتری شوند.

فعالیت‌های غیرعادی

فعالیت‌های عجیبی مثل خاموش و روشن شدن بی‌دلیل گوشی، شنیدن صدای پیام‌ها با وجود سایلنت بودن موبایل، نصب یا حذف خودکار اپلیکیشن‌ها، داغ شدن بی‌دلیل باتری و… همگی می‌توانند نشانه‌ای از شنود یا هک شدن گوشی شما باشند. 

دریافت پیام‌های غیرعادی

یکی‌دیگر از علائم شنود تلفن همراه می‌تواند دریافت پیام‌های عجیب و غریب باشد. پیام‌هایی با شماره‌های ناشناس که محتوای آن‌ها کدهای عجیب است و احتمالاً برای شنود تلفن همراه طراحی شده‌اند. یکی از راه‌های جلوگیری از شنود گوشی از این طریق این است که به هیچ‌وجه روی این کدها کلیک نکنید.

آیا گوشی موبایل ما توسط گوگل شنود می‌شود؟

آیا گوشی ما بدست گوگل شنود می‌شود؟

بسیاری از افراد گمان می‌کنند گوگل همه مکالمات و حرف‌هایشان در طول روز را ثبت و ضبط می‌کند اما چنین کاری تنها باعث ذخیره حجم عظیمی از اطلاعات بی‌مصرف در سرورهای گوگل می‌شود. گوگل تنها زمانی صدای شما را ضبط خواهد کرد که بخواهید از دستیار صوتی استفاده کنید. برای اینکار کافی‌ست روی نماد میکروفون در نوار جست‌وجوی گوگل کلیک کنید یا دکمه هوم را چند ثانیه نگه‌دارید، پس از آن گوگل آماده است دستوراتی را که شما به‌صورت صوتی به آن می‌دهید اجرا کند. برای اجرای گفته‌های شما نیز ناچاراً باید صدای شما را ضبط و آنالیز کند.

جلوگیری از شنود گوشی

تا اینجا علائم مهم شنود گوشی را شناختیم، بنابراین جلوگیری از آن نیز برایمان راحت‌تر خواهد بود. برای جلوگیری از شنود تلفن همراه توسط افراد دیگر راه‌های آسان و زیادی وجود دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

تنظیمات امنیت گوشی خود را چک کنید

پیش‌از هر کاری امنیت گوشی را توسط تنظیمات خود گوشی تامین کنید. رمزهای عبور و مسدود کردن نصب اپلیکیشن‌های ناشناس تا حدود زیادی شما را به هدفتان یعنی امنیت نزدیک می‌کند. 

با این‌حال مهم‌ترین راه جلوگیری از شنود تلفن همراه یا هک شدن جلوگیری از ورود بدافزارها به گوشی موبایل است، چرا که بسیاری از شنودها دقیقاً از طریق همین بدافزارها و اپلیکیشن‌های ویروسی اتفاق می‌افتند. برای انجام آن کافی‌ست در تنظیمات گوشی خود گزینه‌ای که مانع نصب آن‌ها می‌شود را فعال کنید.

نصب آنتی‌ویروس

بررسی آنتی‌ویروس

 در راستای بحث بدافزارها، جدای از تنظیمات خود گوشی همراه نصب آنتی‌ویروس نیز بسیار موثر خواهد بود. آنتی‌ویروس‌ها روزانه فعالیت‌های مشکوک و غیرعادی اپلیکیشن‌های شما را اسکن می‌کنند و با مسدود کردن آن‌ها از هک شدن و شنود تلفن همراه شما جلوگیری می‌کنند.

دسترسی اپلیکیشن‌های نصب شده را محدود کنید

زمان نصب برنامه‌ها با پیامی برای اجازه دسترسی آن‌ها به بخش‌های مختلف گوشی روبه‌رو می‌شوید. می‌توانید به تنظیمات گوشی خود بروید و دسترسی اپلیکیشن‌ها به ضبط صدا را محدود کنید.

گوشی همراه خود را به دست افراد ناشناس ندهید

در بسیاری از مواقع شنود تلفن همراه از طریق ابزار خیلی ریز و غیرقابل تشخیص در گوشی شما اتفاق می‌افتد. بنابراین ممکن است زمانی که گوشی شما دست افراد ناشناس است این ابزار خیلی سریع در گوشی شما بارگذاری شوند.

بلوتوث گوشی را خاموش کنید

جالب است بدانید یکی از راه‌های نفوذ و دسترسی به حریم شخصی گوشی شما بلوتوث است. پس خاموش کردن بلوتوث در مواقع غیر ضروری جدای از مصرف باتری، در جلوگیری از شنود گوشی شما موثر خواهد بود.

عدم اتصال به وای‌فای‌های عمومی

متصل نشدن به وای فای عمومی

یکی از راه‌هایی که افراد می‌توانند از آن طریق به شنود تلفن همراه شما بپردازند، وای‌فای‌های تقلبی و ناامن است. بهتر است تا جای امکان از وای‌فای‌های عمومی دوری کنید و هات‌اسپات‌های شخصی را جایگزین آن کنید.

ایمیل‌ها و پیامک‌ها را به‌صورت دوره‌ای چک کنید

از آنجایی که سیستم شما ممکن است از طریق ایمیل یا پیامک شما را از وجود خطری در گوشی موبایلتان باخبر سازد، پیشنهاد می‌کنیم ایمیل‌ها و پیامک‌های خود را به‌صورت دوره‌ای چک کنید تا از هشدارها باخبر شوید.

به‌صورت دوره‌ای رمز حساب‌های کاربری خود را تغییر دهید

شاید عوض کردن رمز حساب‌های کاربری از کارهای اولیه و واجب برای جلوگیری از شنود تلفن همراه نباشد ولی بی‌تاثیر نیست. زیرا با این‌کار اگر کسی از رمز حساب شما خبر داشته باشد دیگر قادر به ورود به حساب شما نیست، و اگر کسی هم حضور داشته باشد با عوض کردن رمز دسترسی خود را به حساب‌کاربری شما از دست خواهد داد.

استفاده از کد دستوری شنود تلفن همراه

راه دیگری که می‌توانید از طریق آن متوجه شنود تلفن همراه خود شوید، استفاده از کد دستوری شنود تلفن همراه است. با شماره‌گیری کد #62#* متوجه خواهید شد که شنودی روی تلفن همراه شما وجود دارد یا نه!

درصورتی که روی تلفن همراه خود شنودی از طریق سیمکارت دیگری دریافت کردید، با شماره‌گیری کد #002## می‌توانید شنود مکالمه و پیامک را لغو کنید.

کلام آخر

شنود تلفن همراه برای همه افراد می‌تواند حسابی آزاردهنده باشد زیرا یک نوع دست‌درازی به حریم خصوصی گوشی محسوب می‌شود. این مطلب به شما کمک می‌کند بتوانید موارد مشکوک به شنود را در گوشی خود پیدا کنید و آن را از بین ببرید، و یا حتی از بروز چنین مشکلی جلوگیری کنید. به‌طور کلی پیشنهاد می‌کنیم تاجای ممکن از استفاده از موارد ناامن مثل اپلیکیشن‌ها و… در گوشی خود پرهیز کنید و امنیت اطلاعات خصوصی خود را به خطر نیندازید.

منابع: theguardian