چه تفاوت‌هایی بین گوشی پوکو C51 و پوکو C40 وجود دارد؟ کدام‌یک بهتر است؟ پاسخ به این سوالات و بسیاری سوالات دیگر را می‌توانید در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40پیدا کنید. ما در همه‌چی آنلاین تمام اطلاعات موردنیاز برای انتخاب بهترین گزینه را، برای شما کنار هم جمع کرده‌ایم، تفاوت مشخصات بین این دو دستگاه مقرون‌به‌صرفه، از اندازه صفحه نمایش گرفته تا عمر باتری، عملکرد کلی، خلاصه هرچه برای مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 به آن نیاز دارید. 

خط تولید Poco شیائومی به‌خاطر دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای که ارزش خرید بالایی دارتد، شناخته شده‌است. سری C هم بعضی از ارزان‌ترین گوشی‌های این زیربرند را به‌بازار عرضه‌کرده. شیائومی پوکو C51 مدل 2023 است که صفحه نمایش 6.52 اینچی IPS LCD، دوربین 8 مگاپیکسلی و باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی دارد. در طرف دیگر مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 هم  پوکو C40 مدل 2022 ایستاده که صفحه نمایش 6.71 اینچی IPS LCD، دوربین 13 مگاپیکسلی و باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی دارد. اگر قصد خرید گوشی شیائومی دارید، مطالعه مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 به‌شما کمک خواهدکرد تا تلفن هوشمند مناسب خود را پیدا کنید.

مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو در طراحی و صفحه نمایش

مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو در طراحی و صفحه نمایش

در اولین مرحله از مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 به‌سراغ ظاهر دو دستگاه می‌رویم. پوکو C40 در سه رنگ به‌بازار عرضه شده، می‌توانید گوشی را در رنگ‌های مشکی (Power Black)، سبز مرجانی (Coral Green) و زرد پوکو (Poco Yellow) تهیه کنید. قسمت پشتی گوشی پوکو C40 بافتی شبیه به چرم دارد که به ساختار پلاستیکی بسیار ابتدایی آن حس بهتری می‌بخشد. دوربین پوکو c40و حسگر اثر انگشت در یک واحد بزرگ و مشکی قرار گرفته‌اند که یک چهارم بالای پشت گوشی را اشغال‌کرده و نور را می‌شکند.

شاسی در بسیاری از جاها کمی انعطاف را نشان می‌دهد، اما در کل کاملا محکم به‌نظر می‌رسد. Poco C40 به‌خاطش باتری بزرگش، کمی سنگین‌تر از گوشی‌های دیگر در این رنج قیمت است. پوکو ادعا می‌کند این گوشی گواهی IP52 دارد، به این معنی که دستگاه فقط در برابر گردوغبار و پاشش آب محافظت می‌شود و نباید گوشی را در آب غوطه‌ور کنید. 

مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 هنوز شروع هم نشده. تازه اول راه هستیم. مثل اکثر گوشی‌های این کلاس قیمتی، شیائومی پوکو C40 هم به صفحه نمایش 720p مجهز شده. با توزیع نسبتا یکنواخت روشنایی صفحه نمایش و حداکثر روشنایی که نسبت به قیمت این گوشی موبایل، مناسب است. متاسفانه نرخ تازه‌سازی صفحه نمایش تنها 60 هرتز است. بسیاری دیگر از تولیدکنندگان فعلی، به تلفن‌های سطح پایه خود، نمایشگرهای حداقل 90 هرتزی اختصاص می‌دهند تا تجربه روان‌تری را به کاربر ارائه دهند، اما هیچ‌یک از شرکت‌کنندگان حاضر در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40از این امکان بهره نبرده‌اند.

مدولاسیون عرض پالس (Pulse-width modulation) یک روش متداول کاهش نور است که برای تنظیم جریان در دستگاه‌های LED سفید استفاده می‌شود. برای کم‌کردن نور صفحه، بعضی از دیوایس‌ها به‌سادگی نور پس‌زمینه را پشت‌سرهم روشن و خاموش می‌کنند. این فرکانس چرخه‌ای در حالت ایده‌آل باید برای چشم انسان غیرقابل‌تشخیص باشد. اگر فرکانس گفته‌شده خیلی کم باشد، کاربرانی که چشم‌های حساس دارند، ممکن است فشار یا سردرد را تجربه کنند یا حتی به‌طورکلی متوجه سوسو زدن صفحه شوند.

Poco C40 برای کاهش نور پس‌زمینه به PWM متکی نیست. این بدان معناست که حتی کسانی که به فلیکر PWM حساسیت بیشتری دارند، باید بتوانند بدون هیچ مشکلی از صفحه نمایش استفاده کنند. با این‌حال، سرعت آن بسیار کند است. 

همان‌طور که اغلب در مورد تلفن‌های هوشمند سطح پایه اتفاق می‌افتد، طراحی آنها بسیار ساده است و معمولا در مورد کیفیت ساختشان هم چیز زیادی برای گفتن وجود ندارد، اما اوضاع درمورد شرکت‌کنندگان مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 فرق دارد. این موضوع در مورد Poco C51 صدق نمی‌کند. این گوشی هوشمند طراحی و کیفیت ساخت بهتری نسبت به رقبای خود دارد. دارای پنل پشتی پلی کربنات با بافت دانه‌ای است که حتی برای مدت طولانی در دست نگه‌داشتن آن راحت است. خوش‌دست است و وزنش طوری توزیع شده که با وجود وزن 192 گرمی، در دست احساس سنگینی نمی‌دهد.

دوربین  پوکو C51 یک ماژول کوچک با برآمدگی ناچیز در پشت Poco C51 است که شامل دوربین دوگانه و فلاش LED است. این گوشی یک بریدگی به‌شکل قطره آب در بالای پنل جلویی و حاشیه‌های ضخیم در اطراف نمایشگر دارد. البته به‌عنوان یک گوشی هوشمند سطح پایه، انتظار دیگری از آن نمی‌رود. دکمه‌های تنظیم صدا و پاور در سمت راست قاب قرار گرفته‌اند. این گوشی نسبتا بزرگ است. به‌همین دلیل ممکن است موقع استفاده از گوشی با یک دست، برای رسیدن به دکمه‌های تنظیم صدا کمی سختی بکشید.

حسگر اثر انگشت در یک بریدگی دایره‌ای در پنل پشتی تعبیه شده و دسترسی به آن آسان است. قسمت پایینی Poco C51 یک پورت Micro-USB به‌همراه جک هدفون 3.5 میلی‌متری دارد و قسمت بالای قاب شامل یک بلندگو است که صدای بسیار بالایی دارد. در سمت چپ شیار سیم‌کارت قرار دارد که از دو سیم‌کارت و کارت microSD پشتیبانی می‌کند. به‌طورکلی، طراحی Poco C51 برای یک گوشی هوشمند سطح پایین، خوب است. 

گوشی Poco C51 یک صفحه نمایش LCD 6.52 اینچی با نرخ تازه‌سازی استاندارد 60 هرتز و وضوح HD+ دارد. صفحه نمایش خیلی واضح نیست، اما کیفیت آن همچنان بالاتر از حد متوسط بخش خودش است. رنگ‌ها کمی کسل‌کننده به‌نظر می‌رسند و گزینه‌ای برای تنظیم آنها وجود ندارد. حداکثر روشنایی 400 نیت است. ممکن است روی کاغذ کم به‌نظر برسد، اما برای مشاهده محتوا حتی در محیط پرنور کاملا کافی است.

جدول زیر به مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 در بخش طراحی و صفحه نمایش می‌پردازد.


پوکو C51


پوکو C40
165.9 mm * 9 mm * 76.7 mm
169.5 mm * 9.1 mm * 76.5 mm
6.52 inches (16.56 cm), IPS LCD, 400 nits, 269 ppi, 60 Hz
6.71 inches (17.04 cm), IPS LCD, 400 nits, 268 ppi, 60 Hz
192 gr
204 gr
Power Black, Royal Blue
Power Black, Coral Green, POCO Yellow

نرم‌افزار

مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 را با مقایسه نرم‌افزار دو دستگاه ادامه می‌دهیم. پوکو C40 با رابط کاربری MIUI 13 شیائومی ارائه می‌شود. علیرغم آنچه از نام آن به‌نظر می‌رسد، سیستم‌عامل آن تنها بر پایه اندروید 11 است. یافتن اطلاعات دقیق در مورد مدت زمانی‌که گوشی با به‌روزرسانی‌ها پشتیبانی می‌شود، دشوار است. با این‌وجود، تجربه نشان داده، حتی گوشی‌های ارزان‌قیمت پوکو هم دو سال به‌روزرسانی امنیتی و حداقل یک نسخه جدید سیستم‌عامل دریافت خواهندکرد.

پوکو، اندروید را تا حد زیادی اصلاح‌کرده و نرم‌افزارهای زیادی را از قبل روی گوشی نصب‌کرده. این نه‌تنها شامل برنامه‌های شیائومی می‌شود که عملکردهای اضافی را ارائه می‌کنند، بلکه شامل برنامه‌های تبلیغاتی شخص ثالث هم می‌شود که همان فضای ذخیره‌سازی اندک را هم اشغال کرده‌اند.

در سوی دیگر مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40،گوشی پوکو c51 یک تجربه نرم‌افزاری تمیز با اندروید 14 Go Edition ارائه می‌دهد. برنامه‌های از پیش بارگذاری‌شده‌ای وجود دارد که می‌توان آنها را حذف کرد. با این‌حال، اگر به‌دنبال گزینه‌های سفارشی‌سازی پیشرفته هستید، آنها را در اینجا پیدا نخواهید کرد. به‌طورکلی، رابط کاربری، ساده و ابتدایی است، اما از جهاتی بهتر از گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پریمیوم پوکو است. در جدول زیر به مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 در بخش نرم‌افزار پرداخته‌ایم:


پوکو C51


پوکو C40

Android Go
MIUI
Android v13
Android v11

مقایسه دوربین گوشی پوکو C51 با پوکو

مقایسه دوربین گوشی پوکو C51 با پوکو

بخش مهمی از استفاده ما از گوشیمان مربوط به دوربین می‌شود. اما مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 در بخش دوربین چندان مفصل نیست. گوشی‌های ساده دوربین‌های ساده دارند.

دوربین پوکو C40:

دوربین اصلی گوشی پوکو C40 سنسور 13 مگاپیکسلی و دیافراگم نسبتا باریک f/2.2 دارد، به این معنی که نور زیادی نمی‌تواند به سنسور برسد. با نگاه‌کردن به عکس گل که نسبتا کسل‌کننده به‌نظر می‌رسد، بلافاصله متوجه این موضوع خواهیدشد.

 دوربین اصلی گوشی پوکو C40

در عکس منظره شهری، فوکوس خودکار نتوانسته همه‌چیز را واضح نشان دهد و سطوح لکه‌دار به‌نظر می‌رسند. در شرایط کم نور، تقریبا نوردهی وجود ندارد و جزئیات به‌سرعت تار به‌نظر می‌رسند.

مقایسه پوکو c40 و پوکو c51 در تصویر برداری

دوربین پوکو C40 در شرایط کم نور، تقریبا نوردهی وجود ندارد و جزئیات به‌سرعت تار به‌نظر می‌رسند.

این گوشی قادر به فیلم‌برداری با کیفیت 1080p و سرعت 30 فریم‌برثانیه است. تنظیم روشنایی در حالت ویدیو بسیار سریع است و فوکوس خودکار عمدتا بدون‌نیاز به گشتن و جابجاشدن و جلو و عقب‌بردن گوشی، عکس‌العمل دقیقی نشان می‌دهد. اما ویدئوها به‌طور خاص روشن نیستند، بنابراین باید مطمئن شوید شرایط نوری هنگام فیلم‌برداری عالی است.

دوربین جلو پوکو C40

برای مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 دوربین جلو این دیوایس را بررسی کردیم. دوربین جلو عکس‌هایی با رنگ آبی قابل‌توجه تولید می‌کند و حتی در نور خوب هم تصاویر را به‌خوبی روشن نمی‌کند. فقط کافی است کمی زوم کنید تا ببینید جزئیات در عکس چقدر خشن به‌نظر می‌رسند.

دوربین پوکو C51

 مجموعه دوگانه دوربین پوکو C51 شامل یک دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی و یک سنسور عمق VGA (0.3) مگاپیکسل است. دوربین اصلی در زیر نور خوب عکس‌هایی با ظاهر متوسط می‌گیرد. رنگ‌ها اغلب در عکس‌ها کسل‌کننده به‌نظر می‌رسند و بعضا بیش‌ازحد نوردهی شده‌اند. عملکرد HDR هم قابل‌توجه نیست. با این‌حال، بیشتر عکس‌ها همچنان برای رسانه‌های اجتماعی قابل‌استفاده هستند، آن هم بدون‌نیاز به ویرایش‌های گسترده. حسگر عمق کار زیادی انجام نمی‌دهد، مثل حالت پرتره، یا تصاویر بوکه ناچیز دارند یا پس‌زمینه بیش‌از حد نوردهی شده. تاری پس‌زمینه هم کاملا مصنوعی به‌نظر می‌رسد. سنسور دوربین اصلی در نور کم مشکل زیادی دارد. بیشتر عکس‌ها کمی تار و فاقد جزئیات از آب درمی‌آیند. 

دوربین پوکو C51

 مجموعه دوگانه دوربین پوکو C51

پوکو c51 :  رنگ‌ها اغلب در عکس‌ها کسل‌کننده به‌نظر می‌رسند و بعضا بیش‌ازحد نوردهی شده‌اند.

دوربین جلو پوکو C51

دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی است و در نور روز، هم در حالت معمولی و هم پرتره، عکس‌های مناسبی می‌گیرد. با این‌حال، تشخیص لبه در حالت پرتره ضعیف است، چون پس‌زمینه را به‌دقت محو نمی‌کند. دوربین جلو هم در نور کم مشکلات زیادی دارد. هنگام تلاش برای کادربندی سوژه‌ها در نور کم، منظره‌یاب تاخیر دارد، تصاویر نویز دارند و فاقد جزئیات خوب هستند.

عملکرد ضبط ویدیو هم متوسط است. چه نور روز، چه در داخل خانه یا نور کم، فیلم ضبط‌شده در همه شرایط کمی تار و فاقد جزئیات است. هر دو دوربین عقب و سلفی از ضبط تا 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند. این گوشی دارای حالت‌های تایم‌لپس و فیلم‌برداری کوتاه است. مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 در بخش دوربین را می‌توان در جدول زیر خلاصه کرد:


پوکو C51


پوکو C40

 8 MP + 0.08 MP
13 MP + 2 MP
 5 MP, f/2.2
f/2.2 5 MP,
1920x1080 @ 30 fps 1280x720 @ 30 fps
1920x1080 @ 30 fps 1280x720 @ 30 fps

عملکرد و باتری در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40

عملکرد و باتری در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40

در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 بخش باتری بسیار مهم است. چرا که هر دو دستگاه به باتری‌های بزرگشان می‌نازند. در ادامه مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 خواهیم‌دید که کدام دیوایس باتری بزرگ‌تری دارد.

 باتری پوکو C40 

از SoC  در Poco C40  که توسط شرکت JLQ ساخته شده استفاده شده است . چیزی در مورد آنها شنیده‌اید؟ JLQ در واقع یک سرمایه‌گذاری مشترک در چین بین کوالکام و شرکت‌های دیگر است. SoC رده پایینی با نام JR510 شما را به‌یاد اسنپدراگون 439 ساخته‌شده توسط این شرکت آمریکایی می‌اندازد.

شما به‌سرعت متوجه این موضوع در استفاده روزمره خواهید شد: دستگاه دائما دچار سکته ناقص می‌شود و شما را منتظر نگه می‌دارد حتی زمانی‌که برنامه‌های موردنظر خیلی سخت‌گیرانه نیستند. ذخیره‌سازی کند هم به تجربه کاربری کمکی نمی‌کند. بارگیری چیزها اغلب زمان زیادی می‌برد و به‌دلیل ذخیره‌سازی کند، سیستم حتی کندتر از قبل می‌شود.

برای مرور وب، Poco C40 عملکردی مشابه سایر گوشی‌های هوشمند ارزان‌قیمت دارد: حتی با اینترنت پرسرعت، مدتی طول می‌کشد تا وب‌سایت‌ها بارگذاری شوند و باید حتی بیشتر از آن منتظر بمانید تا تصاویر ظاهر شوند. فقط کسانی که صبور باشند از Poco C40 و عملکرد آن در استفاده روزمره لذت خواهندبرد.

داخل جعبه، Poco C40 با یک شارژر، یک کابل USB-C، یک اجکتور سیم‌کارت و مستندات معمول ارائه می‌شود. شارژر فقط 10 وات است، بنابراین نمی‌تواند از حداکثر سرعت شارژی که گوشی قابلیتش را دارد، استفاده کند. می‌توانید یک شارژر 33 واتی شیائومی تهیه کنید.

 باتری پوکو C51

C51 از SoC مدیاتک Helio G36 استفاده می‌کند. این گوشی اندروید 13 Go Edition را اجرا می‌کند که نسخه لایت اندروید 13 است. متاسفانه، حتی با این نسخه سبک اندروید، تجربه نرم‌افزاری آنطور که باید روان نیست. حتی قبل از بارگیری برنامه یا داده‌ای، گوشی حتی با استفاده معمولی بسیار کند است. به‌طورکلی برنامه‌ها به زمان زیادی برای بارگذاری نیاز دارند و تاخیر قابل‌مشاهده‌ای در انجام هم‌زمان چندکار وجود دارد.

به‌عنوان یک دستگاه سطح پایه، انتظار زیاد از امتیازات بنچ‌مارک منصفانه نیست. پوکو C51 می‌تواند Call of Duty: Mobile را اجرا کند، اما زمان بارگذاری بسیار طولانی خواهدبود. حتی در پایین‌ترین تنظیمات گرافیکی، گاهی اوقات تاخیر جزئی در طول بازی وجود دارد. بازی‌های ساده‌تری مثل کلش‌آف‌کلنز، Candy Crush Saga، Shadow Fight 4 به‌خوبی روی این دستگاه اجرا می‌شوند.

پوکو c51 یک باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی دارد که از شارژ 10 واتی پشتیبانی می‌کند. این دستگاه می‌تواند به‌راحتی حدود دو روز با استفاده متوسط تا سبک (رسانه‌های اجتماعی، پیام‌رسانی، تماس و چند ساعت پخش رسانه‌ای) دوام بیاورد. با این‌حال، تنها با شارژ 10 واتی، باید ساعت‌ها منتظر بمانید تا شارژ این باتری غول‌پیکر کامل شود. گوشی در 30 دقیقه فقط 21 درصد شارژ و در 2 ساعت و 40 دقیقه شارژش بالاخره کامل می‌شود. جدول مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 به‌شرح زیر است:


پوکو C51


پوکو C40

Octa core (2.2 GHz, Quad core, Cortex A53 + 1.8 GHz, Quad core, Cortex A53)
Octa core (2 GHz, Quad core, Cortex A55 + 1.5 GHz, Quad core)
PowerVR GE8320
Mali-G57
4 GB RAM
3 GB RAM
64 GB, Up to 1 TB expandable memory
32 GB, Up to 1 TB expandable memory
5000 mAh
6000 mAh

چکیده

همان‌طور که می‌دانید، پوکو برند زیرمجموعه شیائومی است. این‌بار پوکو در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 سعی‌کرده پوکو C40 را با باتری بزرگ و پردازنده‌ای عجیب و غریب، در دل کسانی که از عمر باتری عالی لذت می‌برند، جا کند. نتیجه این شده که یک گوشی ارزان‌قیمت خوب برای استفاده معمول و روزانه در دسترس کاربر عادی قرارگرفته.

درست است که می‌توانید گوشی‌های هوشمند زیادی را در محدوده قیمتی آن پیدا کنید، اما تنها تعداد کمی از آنها واقعا ترکیب خوبی از ویژگی‌ها و عملکرد را ارائه می‌دهند. در نهایت در مقایسه گوشی پوکو C51 با پوکو C40 برنده واضح و قطعی گوشی پوکو C51 است. با این‌وجود اگر شما از گوشیتان انتظار دارید هوشمند باشد، لازم نیست بیشتر هزینه کنید، پوکو C40 هم می‌تواند کارتان را راه بیاندازد.

منابع : notebookcheck , gadgets360