برخورد اغلب ما با حالت ایمن یا حالت Safe Mode گوشی ناخوشایند بوده است. برای مثال در موقعیتی حساس، گوشی مان از ارائه خدمات خودداری می‌کند و گوشه صفحه safe mode نوشته شده‌است و چیزی جز امکان مکالمه وجود ندارد. حتی نمی‌توانیم سرچ کنیم که مشکل چطور حل شود! سیف مود یا حالت ایمن دقیقاً چیست؟ برای توضیح این ویژگی باید به مهم‌ترین قابلیت گوشی‌های اندرویدی، یعنی امکان شخصی‌سازی کردن آن‌ها بپردازیم.

محیط کاربری و تنظیمات اندروید به راحتی قابل تغییر هستند و این موضوع گاهی ممکن است مشکلاتی ایجاد کند، چرا که همان قدر که شما به تنظیمات گوشی خود دسترسی دارید، برنامه‌های دیگر نیز می‌توانند در تنظیمات دستگاه شما دخالت کنند. آیا چیزی آزاردهنده‌تر از این وجود دارد که برنامه بانکی شما دقیقاً وسط تراکنش مهمی از کار بیفتد؟ یا وقتی می‌خواهید فایل مهمی را برای رئیس خود بفرستید، دستگاه شما سریع عمل نکند این موضوع برای شما مشکل‌ساز شود.

آیا این اتفاق بر اثر نصب برنامه‌های دیگر افتاده یا گوشی شماست که پیر و ضعیف شده است؟ در این حالت اغلب نمی‌توانیم تشخیص بدهیم که دلیل چیست و ناامید، به فکر تهیه گوشی جدید می‌افتیم. اما اینجاست که حالت ایمن وارد می‌شود. این یک راه سریع و آسان برای عیب‌یابی دقیق خطا در دستگاه اندروید شما است. اما باید دقیق‌تر بدانیم حالت ایمن گوشی چیست؟

حالت ایمن گوشی چیست؟

حالت ایمن بهترین راه برای تشخیص مشکلات در تلفن یا دستگاه اندرویدی شما است، زیرا به طور موقت اجرای برنامه‌های شخص ثالث را مسدود می‌کند. (برنامه شخص ثالث به برنامه‌ای می‌گویند که توسط سازنده تلفن‌همراه شما درست نشده باشد و رابط میان کاربر و قابلیت‌های سیستم‌عامل محسوب می‌شود) اگر متوجه بهبود قابل توجهی در سرعت دستگاه خود در حالت ایمن شدید، احتمالاً یک برنامه شخص ثالث مقصر است. آن را پیدا کنید و گوشیتان را به حالت اول بازگردانید.

حالت ایمن گوشی چیست؟

پس در یک جمله، حالت Safe Mode گوشی مکانیزم دفاعی گوشی اندرویدی در برابر مشکلاتی است که برایش پیش می‌آید. این مشکلات می‌تواند توسط شما ایجاد شده باشد یا یک برنامه دیگر. در این موقعیت، حالت ایمن به کمک دستگاه می‌آید و تمام عواملی که احتمال می‌دهد می‌تواند مخرب باشد را مسدود می‌کند. با این روش سعی می‌کند به دنبال مشکل بگردد یا شما را از آن آگاه کند. بهتر است قبل از اینکه گوشی خود را در حالت ایمن قرار دهید، مشکل پیش‌آمده را در اینترنت جستجو کنید و ببینید که سایر کاربران چگونه به حل این مشکل پرداخته‌اند. گاهی راه‌حل‌های پیشنهادی کم‌دردسرتر از ورود به حالت ایمن است.

خروج از حالت ایمن

خروج از حالت ایمن

خروج از حالت ایمن یا حالت Safe Mode گوشی بسیار راحت است، اما اگر روشش را بدانید! این روش‌ها در تمام گوشی‌ها تقریباً یک شکل هستند. فرقی نمی‌کند چه دستگاهی داشته باشید، چرا که برای مثال تنظیمات گوشی سامسونگ با تنظیمات گوشی شیائومی فرق چندانی ندارد. وقتی گوشی در حالت ایمن قرار می‌گیرد، بسیاری از برنامه‌ها غیرقابل اجرا می‌شوند و اندروید به‌صورت خام فعال خواهد بود. در این حالت گوشی هوشمند شما با یک گوشی ساده که فقط قابلیت دریافت تماس و پیامک دارد، فرقی نمی‌کند. این اتفاق به این دلیل است که شما متوجه بشوید دلیل مشکل اخیر دستگاهتان از خود سیستم‌عامل و سخت‌افزار گوشی است یا باید برنامه‌ها را کنترل کنید. 

اگر بخواهید تک‌تک برنامه‌ها را حذف کنید تا متوجه این موضوع شوید، هم زمان زیادی از شما گرفته می‌شود و هم ممکن است اطلاعاتتان از دست برود. پس اگر اتفاقی، دستگاه شما وارد حالت ایمن شد، عصبانی نشوید. این کار به صلاح خودتان بوده‌است! در ادامه راه‌های ساده‌ای برای خروج از حالت ایمن به شما پیشنهاد می‌شود:

  • راحت‌ترین راه خروج از حالت ایمن ری‌استارت کردن دستگاه است.
  • گوشیتان را یکبار خاموش و دوباره روشن کنید. احتمال بسیار زیادی وجود دارد که شما از حالت ایمن یا حالت safe mode گوشی خارج شود.

راه دیگر برای خروج از حالت ایمن از بخش نوتیفیکیشن‌هاست:

  • دستتان را از بالای صفحه به سمت پایین بکشید، منویی را باز کنید که دارای چنین عنوانی است «حالت ایمن روشن است – برای خاموش کردن حالت ایمن اینجا ضربه بزنید» یا Tap here to turn Safe mode off. روی زبانه گفته شده ضربه بزنید.
  • گوشی در حالت عادی خود راه‌اندازی مجدد می‌شود.
  • نگه داشتن کلید پاور (کلید قفل) برای چندین ثانیه می‌تواند راه حل دیگری باشد.
  • این کلید را به اندازه‌ای نگه دارید که دستگاه تان خاموش شود.
  • ممکن است لازم باشد ده ثانیه کلید را نگه دارید.
  • نگه داشتن همزمان کلید پاور و صدای کم، آخرین راهیست که به شما پیشنهاد می‌شود. این دو کلید را همزمان تا زمانی نگه دارید که صفحه گوشیتان خاموش شود.
  • این دستور، دستگاه شما را تحت هر شرایطی ری‌استارت می‌کند. به‌خاطر داشته باشید که در شرایط هنگ کردن گوشی نیز این مورد به کمک شما می‌آید.

چرا حالت ایمن خاموش نمی شود؟

چرا حالت ایمن خاموش نمی شود؟

چرا حالت ایمن خاموش نمی شود؟ طبق توضیحات ارائه شده در وب‌سایت imobie، حالت ایمن مانند سپری در برابر خطرات عمل می‌کند. فرقی نمی‌کند چه دستگاهی داشته ‌باشید. گوشی هواوی، سامسونگ یا شیائومی، مکانیزم اندروید همین است. با این‌حال، حل مشکل گاهی بیشتر از چیزی که باید، از شما زمان می‌گیرد. بهتر است در تمام مراحل دستگاهتان شارژ کافی داشته‌ باشید.

  1. مهم‌ترین دلیل، گیر کردن کلید ولوم است. معمولاً وقتی می‌بینیم دستگاهی در حالت ایمن گیر کرده‌ است و خارج نمی‌شود، دلیل اصلی‌اش می‌تواند گیر کردن کلید ولوم در جای خودش باشد.
  2. گاهی وقتی از قاب‌های محافظ گوشی استفاده می‌کنیم، این اتفاق می‌افتد و ناخواسته کلید کاهش و افزایش صدا درگیر می‌شود. بهتر است یک‌بار گوشی را از قاب خارج کرده و درحالتی که فشاری به کلیدها نمی‌آید، دوباره مراحل خروج از حالت ایمن را تکرار کنید. می‌توانید با نوک یک کاغذ، زیر کلیدها را کمی تمیز کنید تا در صورت وجود گرد و غبار مشکل‌زا، کلید صدا آزاد شود.
  3. دلیل دیگر می‌تواند پابرجا بودن منشا مشکل باشد. که همچنان بر روی گوشی شما وجود دارد. بهتر است به دنبال راه‌حل دائمی باشید. برنامه‌های گوشیتان را چک کنید و ببینید به تازگی چه چیزی نصب کرده‌اید یا چه تغییر جدیدی در تنظیمات ایجاد کرده‌اید. آیا تمام برنامه‌های نصب‌شده را از منابع مورد اعتماد دریافت کرده‌اید؟ آیا مشکلات شما حین کار کردن با برنامه خاصی، تشدید می‌شود؟

این‌ها مواردی است که باید در پایش دستگاه خود مدنظر داشته باشید، همچون راننده‌ای که باید به هر صدای جدیدی حساسیت نشان دهد.

  1. خطای اندروید را نیز در نظر بگیرید. ممکن است این اتفاق در اثر باگی در سیستم اندروید، بی‌دلیل و بر اثر خطا رخ داده باشد.
  2. قطعا کدنویسی اندروید هم بی‌نقص نبوده و گاهی برای کاربران مشکل‌ساز می‌شود! آپدیت‌های سیستم‌عامل از این جهت مهم هستند که به‌وسیله آن‌ها شما بتوانید از شر این خطاها خلاص شوید.
  3. در نهایت اگر همچنان هیچ‌یک از راه‌حل‌های بالا به کمک شما نیامد و با دستگاه خود کاری ضروری دارید، گوشی خود را خاموش کنید.
  4. سپس آن را روشن کرده و بلافاصله همزمان با مشاهده لوگوی شرکت سازنده گوشی یا تبلت خود، کلید ولوم پایین را نگه دارید تا گزینه Safe Mode: OFF یا چیزی مشابه آن را ببینید.

در نهایت اگر با هیچ‌ یک از راه‌حل‌های این متن نتوانستید از حالت ایمن خارج شوید، می‌توانید دستگاه خود را روت کنید. روت دسترسی تغییرات بی‌مرز به شما می‌دهد. برای روت کردن دستگاه اندروید، باید کاربر حرفه‌ای کامپیوتر و گوشی باشید. در صورتی که به سیستم‌های کامپیوتری و اندرویدی مسلط نباشید، روت کردن دستگاهتان ممکن است خطرناک باشد. ممکن است با خطر از دست دادن اطلاعات خود و یا قفل شدن دستگاه تان برای همیشه مواجه شوید. اگر تجربه‌ای در انجام این عملیات ندارید، بهتر است در صورت نیاز، به متخصصین تعمیر موبایل مراجعه کرده و از آن‌ها کمک بخواهید.

منبع: digitaltrends