گوشی های اندروید قابلیت‌های گسترده‌ای دارند اما این طور نیست که تمامی قابلیت‌های آن‌ها به صورت پیش فرض فعال باشد. با افزایش قابلیت‌های گوشی‌های موبایل، ممکن است تنظیمات اندروید را فراموش کنید و نتوانید بیشترین استفاده را از گوشی خودتان ببرید. اگر می‌خواهید حریم شخصی گوشی خودتان را ارتقاء دهید و یا می‌خواهید عملکرد آن را بهبود ببخشید، تنظیماتی که در ادامه این مقاله مشاهده می‌کنید، مهم ترین تنظیمات اندروید هستند و می‌توانند در بهینه سازی سیستم عامل گوشی به شما کمک کنند. بهتر است بلافاصله پس از خرید گوشی این تنظیمات را اعمال کنید تا از امنیت و کارایی گوشی خودتان اطمینان کافی را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: خرید گوشی سامسونگ

۱- تنظیمات اندروید: مخفی کردن اطلاعات حساس از قفل صفحه نمایش

مخفی کردن اطلاعات حساس از قفل صفحه نمایش

از زمان عرضه اندروید ۵ شما می‌توانید به صورت مستقیم نوتفیکیشن‌ها را از طریق قفل صفحه نمایش کنترل کنید. با وجود اینکه این قابلیت راحتی بسیار زیادی را برای شما به دنبال دارد اما باعث می‌شود که افراد دیگر هم بتوانند بدون اجازه شما به نوتیفیکیشن‌ها دسترسی داشته باشند و حتی زمانی که گوشی قفل است بتوانند آن‌ها را بخوانند. اما نگران نباشید زیرا این امکان وجود دارد که اطلاعات حساس را از قفل صفحه نمایش پاک کنید. البته قبل از هرکاری باید برای گوشی خودتان یک پسورد، الگو یا پین کد انتخاب کنید. پس از اینکه گوشی خودتان را با استفاده از یکی از روش‌های ذکر شده امن کنید، روش اعمال اولین مورد از لیست مهم ترین تنظیمات اندروید به شرح زیر خواهد بود:

  1. ابتدا به مسیر Settings > Notifications مراجعه کنید.  
  2. آیکون چرخ دنده را در بالا سمت راست صفحه لمس کنید. 
  3. گزینه Lock Screen را انتخاب کنید.
  4. بر روی گزینه Hide Sensitive Notification Content کلیک کنید.

از این به بعد در صورتی که برای محتواهای حساسی مثل نرم افزارهای پیام رسان، SMS و ... نوتیفیکشن دریافت کنید، به جای مشاهده پیام مورد نظر عبارت محتوای حساس یا Sensitive Content نمایش داده می‌شود و برای اینکه نوتیفیکیشن را ببینید، باید قفل گوشی خودتان را باز کنید. در صورتی هم که می‌خواهید فقط نوتیفیکشن‌های برخی از اپلیکیشن‌ها را مخفی کنید، باید Show All Notification Content را انتخاب کنید و سپس کلید برگشت را لمس نمایید. در این مرحله لیستی از تمامی نرم افزارهای نصب شده روی گوشی خودتان را مشاهده خواهید کرد. نرم افزار مورد نظر را انتخاب کنید و سپس با انتخاب گزینه On The Lock Screen، گزینه‌ای که تحت عنوان Hide Sensitive Notification Content نمایش داده می‌شود را انتخاب کنید.

۲- غیرفعال کردن تبلیغات شخصی سازی شده

غیرفعال کردن تبلیغات شخصی سازی شده

یکی دیگر از تنظیمات گوشی های اندرویدی و مهم ترین تنظیمات اندروید غیرفعال کردن تبلیغات اختصاصی آن است. گوگل اطلاعات بسیار زیادی از گوشی شما جمع‌آوری می‌کند و دلیل اینکه تبلیغاتی که بر روی گوشی خودتان مشاهده می‌کنید تا این اندازه مرتبط به شما است نیز همین موضوع می‌باشد. برای مثال اگر روی لپ تاپ خودتان در مورد «هدفون ایرپاد» جستجو کنید، ممکن است بلافاصله در وبسایت‌های مختلف تبلیغات مربوط به آن را مشاهده کنید. در صورتی که خیلی به امنیت خودتان اهمیت می‌دهید، می‌توانید با مراجعه به تنظیمات گوشی خودتان و انتخاب گزینه Ads از منوی Google و سپس فعالسازی گزینه Opt Out of Ads Personalization این نوع تبلیغات را غیرفعال کنید.

۳- فعالسازی قفل خودکار و قفل با کلید پاور

فعالسازی قفل خودکار و قفل با کلید پاور

در نسخه های اندروید، صفحه نمایش گوشی پس از مدتی غیرفعال بودن به صورت خودکار خاموش خواهد شد تا در مصرف باتری صرفه جویی شود اما قفل صفحه چند ثانیه پس از خاموش شدن صفحه نمایش فعال خواهد شد. ممکن است شما پس از خاموش شدن صفحه تصور کنید که قفل شده است ولی افراد دیگری می‌توانند در این مدت زمان به گوشی شما دسترسی داشته باشند و اجازه ندهند که به صورت کامل قفل شود. به همین خاطر این مورد یکی دیگر از تنظیمات اندروید است و بهتر است قفل خودکار صفحه را فعال کنید و مدت زمان خاموش شدن صفحه را کاهش دهید. برای این کار به مسیر Settings > Display > Sleep مراجعه کنید و کوتاه‌ترین مدت زمان ممکن را برای خاموش شدن صفحه انتخاب کنید. در تنظیمات اندروید، پس از کاهش مدت زمان روشن ماندن صفحه نمایش این است که تنظیمات گوشی اندروید را به شکلی تغییر دهید که بلافاصله پس از خاموش شدن صفحه نمایش، گوشی قفل شود. 

  1. برای انجام این کار ابتدا به مسیر Settings > Security > Automatically Lock مراجعه کنید
  2. از بین گزینه‌هایی که برای انتخاب در اختیار شما قرار می‌گیرند، گزینه Immediately را انتخاب کنید.
  3. همچنین در همین صفحه باید گزینه Power Button Instantly Locks را نیز به عنوان یکی از مهم ترین تنظیمات اندروید فعال نمایید. 

در نظر داشته باشید که ممکن است بسته به برند گوشی شما، این تنظیمات در مسیر دیگری قرار داشته باشد اما همیشه از طریق جستجو در تنظیمات می‌توانید آن را پیدا کنید.

۴- مهم ترین تنظیمات اندروید: غیرفعال کردن حالت Doze

غیرفعال کردن حالت Doze

یکی دیگر از مهم ترین تنظیمات اندروید و یکی از تنظیمات گوشی های اندرویدی که بلافاصله بعد از خرید باید اعمال کنید، غیرفعال کردن حالت Doze برای برخی نرم افزارهای خاص است. این قابلیت در اندروید ۶ به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی معرفی شد و باعث می‌شود در زمان خاموش بودن صفحه نمایش، برنامه‌های مورد نظر نیز غیرفعال شوند تا در پس زمینه اجرا نشوند و به این ترتیب باعث کاهش مصرف انرژی گوشی شما خواهند شد. با اینکه این قابلیت در اکثر نرم افزارهای پیشفرض عملکرد خیلی خوبی دارد اما ممکن است در برخی نرم افزارهای پیام رسان باعث شود که پیام‌ها با تاخیر به شما نمایش داده شوند یا عملکرد نرم افزارهای VPN با مشکل مواجه شود. خوشبختانه امکان غیرفعال سازی این حالت در تنظیمات گوشی های اندرویدی وجود دارد:

برای انجام این کار و اعمال تنظیمات اندروید: 

  1. ابتدا به مسیر Settings > Battery مراجعه کنید. 
  2. گزینه سه نقطه را در گوشه بالای صفحه لمس کنید. 
  3. از منوی باز شده گزینه Doze And App Hibernation را انتخاب نمایید. 
  4. نرم افزارهایی که می‌خواهید مستثنی کنید را انتخاب نمایید و گزینه Don’t Optimize را برای آن‌ها انتخاب کنید.

۵- فعال‌سازی ردیف اعداد در کیبورد

فعال‌سازی ردیف اعداد در کیبورد

در صورتی که مرتب با اعداد سر و کار دارید، می توانید ردیف اعداد را در کیبورد از طریق تنظیمات اندروید فعال کنید. اگر خیلی با اعداد کار دارید سوییچ کردن مداوم بین اعداد و حروف ممکن است کار سختی باشد. در صورتی که از کیبورد اختصاصی گوگل یعنی Gboard استفاده می‌کنید می‌توانید اعداد را به شکلی تنظیم کنید که به صورت یک ردیف ثابت در بالای کیبورد نمایش داده شوند. با استفاده از این روش می‌توانید بیشترین استفاده را از فضای صفحه نمایش گوشی خودتان ببرید و همیشه نیز به اعداد دسترسی داشته باشید. روش انجام کار نیز به شرح زیر است:

  1. ابتدا وارد یک برنامه پیام رسان یا نوت پد شوید تا کیبورد گوگل را مشاهده کنید. 
  2. سپس انگشت خودتان را چند ثانیه روی آیکون اموجی/چرخ‌دنده نگه دارید و سپس گزینه Gboard Keyboard Settings را انتخاب کنید. 
  3. گزینه Preferences را لمس کنید. 
  4. گزینه Number Row را فعال نمایید.

۶- فعالسازی Instant Apps در تنظیمات اندروید

فعالسازی Instant Apps

یک ایده خیلی جالب که در نسخه های جدید اندروید از جمله اندروید ۱۲ وجود دارد، گزینه Instant Apps است. این ایده کاملا نوآورانه است و از طریق آن می‌توانید بدون نیاز به نصب نرم افزارهای مختلف آن‌ها را امتحان نمایید. این موضوع باعث صرفه جویی در زمان و حجم اینترنت شما خواهد شد. این قابلیت اولین بار در اندروید Oreo عرضه شد اما پس از مدتی گوگل از این قابلیت در نسخه‌های دیگر اندروید نیز رونمایی کرد و می‌توانید در تمامی نسخه های اندروید در مصرف اینترنت و زمان خودتان صرفه جویی کنید. این قابلیت به صورت خودکار غیرفعال است و به همین خاطر یکی از مهم ترین تنظیمات اندروید پس از خرید گوشی جدید محسوب می‌شود:

  1. به مسیر Settings > Google مراجعه کنید. 
  2. گزینه Instant Apps را فعال کنید. 
  3. گزینه Yes, I’m in را انتخاب کنید تا تنظیمات تایید شوند.

پس از فعالسازی این قابلیت فقط کافیست که در گوگل پلی به دنبال نرم افزار مورد نظر خودتان بگردید و با استفاده از قابلیت Instant Apps آن را امتحان کنید. البته تعداد نرم افزارهایی که در حال حاضر از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند فعلا محدود است اما در آینده تعداد آن‌ها افزایش خواهد یافت. در صورتی که می‌خواهید این قابلیت را امتحان کنید، کافیست در صفحه نرم افزار مورد نظر در گوگل پلی، گزینه Try Now را که در کنار گزینه Install قرار دارد لمس کنید. 

۷- انتقال آدرس بار کروم به پایین صفحه

انتقال آدرس بار کروم به پایین صفحه

استفاده از آدرس بار بالای صفحه، به خصوص وقتی که می‌خواهید یک دستی از گوشی استفاده کنید، کار خیلی سختی است و به همین دلیل هم یکی از تنظیمات اندروید به انتقال آدرس بار گوگل کروم به پایین صفحه اختصاص دارد. این آدرس بار در قسمت بالایی صفحه نمایش قرار دارد و نمی‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید اما خوشبختانه در تنظیمات گوشی اندروید روشی برای انتقال آن به پایین صفحه و دسترسی راحت‌تر به آن وجود دارد. برای این منظور عبارت chrome://flags را در آدرس بار تایپ کنید و کلید Enter را لمس کنید. سپس در صفحه باز شده به دنبال گزینه Chrome Home بگردید و آن را فعال کنید. پس از فعالسازی این گزینه، Relaunch Chrome را انتخاب کنید. اکنون باید یک بار کروم را ببندید و دوباره باز کنید تا بتوانید آدرس بار را در پایین صفحه مشاهده کنید. 

۸- تغییرات تنظیمات توسعه دهنده

تغییرات تنظیمات توسعه دهنده

آخرین گزینه از لیست تنظیمات اندروید که باید حتما آن را تغییر دهید، مربوط به گزینه‌های توسعه دهنده یا Developer Options است. در کنار تنظیمات معمولی که می‌توانید بر روی گوشی خودتان انجام دهید، تنظیمات دیگری هم در گوشی‌های اندروید وجود دارد که برای کاربران حرفه‌ای است و تحت عنوان تنظیمات توسعه دهنده شناخته می‌شود. با وجود اینکه در ابتدا این تنظیمات برای توسعه دهنده‌ها طراحی شده بودند اما قابلیت‌های متنوعی به گوشی شما اضافه می‌کنند و حتی کاربران معمولی هم می‌توانند نهایت استفاده را از آن ببرند. برای مثال می‌توانید سرعت اجرای انیمیشن‌ها را افزایش دهید تا سرعت گوشی بیشتر شود یا لوکیشن گوشی خودتان را دستکاری کنید؛ به همین خاطر این بخش نیز یکی از مهم ترین تنظیمات اندروید محسوب می‌شود.

سخن پایانی

موارد گفته شده مهم ترین تنظیمات اندروید بودند که باید بلافاصله پس از خرید گوشی خودتان آن‌ها را اعمال کنید. با اعمال این تغییرات شما می‌توانید بدون اینکه نحوه استفاده از سیستم عامل اندروید را تغییر دهید، کاربردهای گوشی خودتان را افزایش دهید و امنیت آن را نیز بهبود ببخشید. آیا شما تابه حال تنظیماتی که گفته شد را تغییر داده‌اید؟ آیا در تنظیمات گوشی های اندرویدی تنظیمات دیگری هم وجود دارد که تغییر آن‌ها در بهبود تجربه کاربر نقش داشته باشد و توانسته باشد که آن را بهبود ببخشد؟ در صورتی که پاسختان مثبت است و فکر می‌کنید لیست تنظیمات اندروید می‌تواند گسترده‌تر باشد، نظر خودتان را در بخش کامنت‌های همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.


منبع: MakeUseOf