کره‌ای‌ها سال‌هاست در طراحی محصولاتی با پسوند A، میان‌رده‌های متنوع، قابل توجه و گاهی خیره‌کننده‌ای روانه بازار می‌کنند. گوشی سامسونگ a7 2018 یک محصول میان‌رده از سال 2018 است که در زمان ارائه، ویژگی‌های جالب توجهی را به نمایش می‌گذاشت. در بین این مشخصات، مجموعه لنزهای سه‌گانه با نمای اغواگرانه‌ای که به گوشی بخشیده بودند، هنوز هم گزینه‌های جالب توجهی هستند. اما آیا می‌توانیم مشخصات گوشی a7 2018 را با میان‌رده‌های کنونی سامسونگ مقایسه کنیم؟ در این متن با بررسی a7 2018 ضمن پاسخ به این سوال، با تمام ویژگی‌های ظاهری و فنی آن آشنا می‌شویم. بررسی a7 2018 با در نظر داشتن قیمت محصول می‌تواند کمک بزرگی برای تصمیم‌گیری در مورد انتخاب میان‌رده نسبتاً قدیمی سامسونگ باشد.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

مشخصات گوشی a7 2018 در طراحی و شرح ویژگی‌های ظاهری

مشخصات گوشی a7 2018 در طراحی و شرح ویژگی‌های ظاهری

لنزهای سه‌گانه که تا آن زمان خیلی در بین میان‌رده‌ها دیده نشده بود، اولین چیزی‌ست که در بررسی a7 2018 به چشم می‌آید. این ویژگی، از تلاش‌های سامسونگ برای تداعی جذابیت‌ها و مشخصات مدرن پرچم‌دارها در کاربرانی‌ست که توان مالی خیلی بالایی ندارند. اما در همین ابتدا باید بگوییم که این تلاش‌ها در مشخصات گوشی a7 2018 محدود به نظر می‌آیند و حدأقل با انتظارات کاربران برابر نیستند.

ابعاد گلکسی a7 218

گلکسی a7 نسخه 2018 با ابعاد 159.8 × 76.8 × 7.5 میلی‌متر و 168 گرم وزن یک نمایشگر 6 اینچی را در خود جا داده است. در این دستگاه هنوز از طرح‌های کلاسیک برای اطراف صفحه نمایش و حاشیه‌های اطراف آن استفاده شده و نتیجتاً خبری از طراحی ناچ و پانچ و ... برای جایگاه دوربین سلفی نیست. نهایتاً در بررسی a7 2018 حدود 74.4% از پنل جلوی گوشی را در اختیار نمایشگر می‌بینیم.

جنس قاب‌ها و بدنه گوشی

یکی از نقاط ضعف و معایب گوشی a7 2018 استفاده از بدنه پلاستیکی بود که برای میان‌رده‌های سامسونگ چندان قابل قبول نیست. اما به‌هر حال در ساخت این محصول با ترکیب شیشه و پلاستیک، یکی دیگر از اِلِمان‌های محصولات بالارده قربانی کاهش قیمت شده است. البته ویژگی مثبت کاهش وزن هم از مواردی‌ست که به‌دنبال استفاده از پلاستیک ایجاد می‌شود.

در بررسی a7 2018 با پدیده لک‌گیری قاب پشتی مواجهیم که البته این رخداد آشنا در چنین محصولاتی گریزناپذیر است. سامسونگ برای پوشاندن صفحات شیشه‌ای در میان‌رده 2018 از نسخه سوم گوریلاگلس استفاده می‌کند که در زمان خود هم نمونه پیشرفته‌ای نبود. پیشنهاد ما برای استفاده از این دستگاه، بهره‌گیری از قاب‌های خارجی و گلس‌های پوشاننده است تا هم از اثر نه‌چندان دلپذیر جای لک و هم ایجاد خط و خش بر روی نمایشگر جلوگیری شود.

طراحی، ساخت و ویژگی‌های قاب گوشی

سامسونگ گلکسی a7 در رنگ‌های مشکی، آبی، طلایی و صورتی ارائه شده که قاب درخشان گوشی به هر کدام از آن‌ها گیرایی خاصی بخشیده. نکته خاصی که در بررسی a7 2018 دیده می‌شود، دیده شدن هاله‌ای از رنگ کناره‌های قاب در زمان استفاده از دستگاه است. این ویژگی به دنبال افزایش عرض قاب پشتی در برابر پنل جلوی دستگاه رخ می‌دهد.

قاب پشتی دستگاه از ویژگی‌ مدرن و جذاب گوشی یعنی لنزهای سه‌گانه در چیدمانی عمودی میزبانی می‌کند. فلش LED هم در امتداد مجموعه دوربین‌ها، قسمت بالایی سمت چپ قاب را نشانه گرفته. به طور کلی در بررسی a7 2018، قسمت پشتی دستگاه با نمایی به‌روزتر و جذاب‌تر از سایر قسمت‌ها به نمایش در می‌آید.

اِلِمان‌های حاضر در لبه‌های گوشی

اگر در عکس‌های a7 نسخه 2018 نشانه‌ای از اسکنر اثر انگشت پیدا نکردید، تعجب نکنید. البته که محصول میان‌رده سامسونگ از این ویژگی پشتیبانی می‌کند؛ اما این دستگاه از معدود اسمارت‌فون‌هایی‌ست که از حسگرهای اثر انگشت یکپارچه با کلید پاور در کناره‌ها میزبانی می‌کنند. به این ترتیب در بررسی a7 2018 شاهد یک کلید پاور که هم‌زمان وظیفه تشخیص هویت را هم به جا می‌آورد، در لبه سمت راست دستگاه هستیم.

کلید‌های تغییر صدا در سمت راست گوشی به همسایگی کلید پاور درآمده‌اند که در مقایسه با محصولات قبلی سامسونگ تغییری چشم‌گیر است. البته که این تغییر در ابتدا چندان شایسته به نظر نمی‌آمد، اما مطمئن باشید که به آن عادت خواهید کرد. متأسفانه این کلیدها چندان نرم نیستند و در زمان فشار دادن صدای ناخوشایندی ایجاد می‌کنند که ممکن است در استفاده مداوم کمی آزارنده باشد.

جک 3.5 میلی‌متری هدفون، درگاه سیم‌کارت و درگاه اختصاصی کارت حافظه و پورت microUSB از دیگر اِلمِان‌های حاضر در لبه‌های دستگاه‌اند. در این بین حضور جک هدفون از نقاط قوت و انتخاب درگاه microUSB در زمانی که استفاده از نوع C مرسوم است، از معایب گوشی a7 2018 محسوب می‌شوند. 

متأسفانه در بررسی a7 2018 خبری از گواهی مقاومت در برابر آب و گرد و غبار نیست. با این‌که جای خالی گواهی IP کمی مأیوسمان می‌کند، اما به‌هر حال استفاده از این گزینه در بین میان‌رده‌ها خیلی هم متداول نیست. اما در این میان قابلیت تشخیص چهره در میان‌رده کره‌ای‌ها را به فال نیک می‌گیریم.

نمایشگر و قابلیت‌های آن در بررسی a7 2018

نمایشگر و قابلیت‌های آن در بررسی a7 2018

قبل از هرچیز اجازه بدهید سامسونگ را برای ارائه نمایشگرهای قدرتمند و خیره‌کننده حتی در میان‌رده‌هایش تشویق کنیم. به کارگیری پنل‌های سوپر امولد (Super AMOLED) هنوز هم در بعضی از میان‌رده‌ها رواج ندارد؛ با این‌حال سامسونگ در معرفی مشخصات گوشی a7 2018 از یک نمایشگر 6 اینچی سوپر امولد با وضوح 1080 × 2220 و تراکم پیکسلی 411 پرده‌برداری می‌کند. 

صفحه نمایش گلکسی a7 نسخه 2018 در نسبت 18.5:9 قرار گرفته و عملکردی بدون نقص و درخشان را به عنوان یک میان‌رده نسبتاً قدیمی‌تر به نمایش می‌گذارد. بررسی a7 2018 مثل اکثر محصولات دیگری که از پنل‌های اولد بهره می‌برند، خبرهای خوبی در زمینه روشنایی نمایشگر دارد. روشنایی حداکثری 960 نیت می‌تواند نوید یک استفاده راحت از نمایشگر را در محیط‌های پرنور و حتی در مقابل تابش مستقیم نور خورشید داشته باشد.

روشنایی حدأقلی دستگاه به 3 نیت می‌رسد که a7 2018 را از این نظر در جایگاه میانه‌حالی قرار می‌دهد. اما در زمینه میزان شارپ‌نس، کنتراست و نمایش عمق رنگ‌ مشکی، این اسمارت‌فون را میان‌رده‌ای خوش‌نام و نسبتاً قوی می‌دانیم. در بررسی a7 2018 مشکلی در زمینه استفاده از نمایشگر در زوایای مختلف دیده نمی‌شود که این ویژگی می‌تواند جایگاه قابل توجه این صفحه نمایش را تثبیت کند.

در بین قابلیت‌های صفحه نمایش گلکسی a7 2018، ویژگی نمایشگر همیشه روشن (Always On Display) و تنظیمات مربوط فضای رنگی گوشی، اهمیت ویژه‌ای دارند. البته باید بگوییم که متأسفانه در این گوشی هوشمند خبری از چراغ نوتیفیکیشن نیست. اما می‌توانید از باقی ویژگی‌های مربوط به نمایشگر همیشه روشن، بهره‌مند باشید.

تنظیمات معرف فضای رنگی در یکی از چهار حالت Adaptive Display، AMOLED Cinema، AMOLED Photo و Basic قرار می‌گیرد. با این تنظیمات بسته به مورد استفاده یا سلیقه شخصی می‌توانید رنگ‌هایی در درجات مختلف اشباع‌شدگی را ایجاد کنید. حالت Basic گزینه‌ای‌ست که رنگ‌ها را در نزدیک‌ترین حالت به واقعیت نمایش می‌دهد.

بررسی a7 2018 در زمینه نمایش رنگ سفید در بعضی از حالت‌ها دلسردکننده است؛ اما توجه داشته باشید که خطای رنگی کمتر از 2 در این دستگاه البته در دوره زمانی خودش، پایین، قابل قبول و حتی ستودنی است. نهایتاً با تمام این اوصاف، قدرت صفحه نمایش را از نقاط قوت مهم در بین مشخصات گوشی a7 2018 می‌دانیم.

مجموعه دوربین a7 2018؛ اولین نشانه‌های حضور لنزهای سه‌گانه در میان‌رده‌ها

مجموعه دوربین a7 2018؛ اولین نشانه‌های حضور لنزهای سه‌گانه در میان‌رده‌ها

مجموعه دوربین سه‌گانه در گلکسی a7 2018 نویدبخش ثبت تصاویر با تنوع و جذابیت بالا بود که برای یک محصول میان‌رده در آن زمان، گام بزرگ و خوشایندی محسوب می‌شد. یک لنز واید 24 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.7 در نقش دوربین اصلی ایفای نقش می‌کند. در ادامه بررسی a7 2018 با یک لنز اولتراواید 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و یک حسگر تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 روبه‌رو هستیم.

لنز اصلی گوشی از ویژگی فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد و از قابلیت‌های این مجموعه می‌توانیم به HDR و پانوراما اشاره کنیم. اما به سراغ نتایج بررسی a7 2018 در زمینه تصاویر ثبت شده با مجموعه دوربین‌های سه‌گانه می‌رویم؛ جایی که مانند بسیاری از محصولات خصوصاً در رده‌های میانی، میزان نور محیط است که کیفیت تصاویر را تعیین می‌کند. پس در زمینه عکاسی در شب، انتظار کیفیت درخشانی از عکس‌ها و ویدئوهای این گوشی هوشمند نداشته باشید.

در شرایط ایده‌آل نوری و خصوصاً با دریافت نور طبیعی محیط، تصاویر ثبت شده در مجموعه پذیرفتنی‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. در چنین شرایطی مخصوصاً با لنز واید می‌توانید به عکاسی امیدوار باشید. میزان جزئیات، گستره دینامیکی، روشنایی و شارپ‌نس در عکس‌های لنز اصلی در جایگاه خوبی قرار دارند و رنگ‌های جذاب و چشم‌نوازی از این تصاویر دریافت می‌کنیم. اما بررسی a7 2018 در زمینه عکس‌های اولتراواید، جزئیات کمتر و نویز بیشتر را خصوصاً در گوشه‌های‌ تصاویر نشان می‌دهد.

نقش حسگر تشخیص عمق در گرفتن عکس‌های پرتره در حالت Live Focus هویدا می‌شود. در این حالت می‌توانید جلوه‌های مربوط به افکت بوکه را اعمال کنید و پرتره‌های میانه‌حالی ثبت کنید. یکی از قابلیت‌های جذابی که سامسونگ در زمینه ثبت پرتره‌ها ارائه می‌دهد، امکان تغییر میزان تاری پس‌زمینه بعد از ثبت تصاویر است. 

در بین مشخصات گوشی a7 2018 در قسمت عکاسی، پیشرفت کارایی هوش مصنوعی در زمینه تشخیص 19 نوع صحنه مختلف و ثبت بهترین تصاویر در آن زمینه به چشم می‌آید. 

فیلم‌برداری و قابلیت‌های آن در مجموعه دوربین سه‌گانه

فیلم‌برداری و قابلیت‌های آن در مجموعه دوربین سه‌گانه

بررسی a7 2018 در بخش فعالیت‌های دوربین را با اشاره به امکان فیلم‌برداری با وضوح 1080p و با قابلیت gyro-EIS یا لرزش‌گیر نرم‎‌افزاری، ادامه می‌دهیم. این دسته از لرزش‌گیرها مسلماً با نمونه‌های اپتیکال کنونی قابل مقایسه نیستند؛ اما حضور آن‌ها اصطلاحاً از هیچ‌ چیز بهتر است و می‌تواند در ضبط ویدئوها در زمان حرکت کمی کمک‌حال باشد.

بررسی نتایج فیلم‌برداری با میان‌رده سامسونگ تا حد زیادی مشابه با گزینه‌های عکس‌برداری‌ست. متأسفانه نویز ویدئوها در شب تا حد نسبتاً زیادی افزایش پیدا می‌کند. اما مجدداً در نور روز نتایج بهتری خواهید داشت. قابلیت پرطرف‌دار ضبط ویدئوی اسلوموشن از گزینه‌های دیگری‌ست که در بررسی a7 2018 در این بخش دیده می‌شود. لازم است بگوییم که این ویدئوها با نرخ 960 فریم بر ثانیه ضبط می‌شوند و عنوان سوپراسلوموشن را یدک می‌کشند.

ویژگی‌های لنز سلفی در a7 2018

ویژگی‌های لنز سلفی در a7 2018

در بررسی مشخصات گوشی a7 2018 در وب‌سایت gmsarena، یک لنز 24 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 دیده‌ می‌شود که به عنوان دوربین سلفی دستگاه نقش‌آفرینی می‌کند. غیبت فوکوس خودکار در این بخش از معایب گوشی a7 2018 است؛ اما اعمال قابلیت‌ HDR و امکان ضبط ویدئو با وضوح 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه از ویژگی‌های قابل اتکا در دوربین سلفی هستند. 

بررسی a7 2018 در این بخش هم نشان از نقش بسیار مؤثر نور در میزان کیفیت تصاویر دارد. به این ترتیب با میزان کم جزئیات و گستره دینامیکی نمی‌توانیم امید چندانی به سلفی‌های شبانه داشته باشیم. اما در شرایط خوب نوری می‌توانید سلفی‌های پذیرفتنی‌ و با جزئیات نسبتاً بیشتر ثبت کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

نرم‌افزار و رابط کاربری

سیستم عامل اندروید 8 (Oreo) بستری‌ست که سامسونگ برای فعالیت‌های نرم‌افزاری a7 2018 انتخاب کرده. برای درک بهتر باید بگوییم که این گزینه در زمان ارائه هم آخرین نسخه از اندروید نبود و به نوعی از معایب گوشی a7 2018 محسوب می‌شد. رابط کاربری One UI 2.0 هم گزینه نه‌چندان پیشرفته‌ای‌ست که در بررسی A7 2018 دیده می‌شود.

در بررسی ویژگی‌های رابط کاربری ابداً نمی‌توانیم آن را با نمونه‌های کنونی خصوصاً در زمینه ژست‌های حرکتی مقایسه کنیم. اما به عنوان محصولی در سال 2018 عملکرد میانه‌حالی از میان‌رده سامسونگ دیده می‌شود. استفاده از اپلیکیشن‌ها به طور همزمان، ورود به یک اپلیکیشن با دو نام کاربری، مدیریت مصرف باتری و حافظه و گزینه‌های نسبتاً متنوع شخصی‌سازی از ویژگی‌های رابط کاربری به‌کار رفته در a7 2018 است.

قابلیت AR Emoji که امروز با پیشرفت ستودنی آن روبه‌رو هستیم در a7 2018 با ویژگی‌های نسبتاً ابتدایی به چشم می‌خورد. این قابلیت در واقع ساخت ایموجی‌هایی نسبتاً مشابه با کلیت چهره فرد را امکان‌پذیر می‌کند. در بررسی a7 2018 در زمینه برنامه‌های پیش‌فرض گوشی، حضور Game Launcher با امکان مدیریت دقیق دستگاه در زمان اجرای بازی‌ها را از نقاط قوت این محصول می‌دانیم.

پردازنده گوشی a7 2018 و امکانات حافظه

پردازنده گوشی a7 2018 و امکانات حافظه

چیپ‌ست پردازشی Exynos 7885 برگرفته از فرایند 14 نانومتری، انتخاب سامسونگ به عنوان پردازنده گوشی a7 2018 بود؛ انتخابی که در زمان ارائه هم از بهترین‌های بازار به حساب نمی‌آمد. برای بررسی a7 2018 در این بخش باید از یک پردازنده مرکزی با هشت هسته پردازشی Cortex-A53 و Cortex-A73 پرده‌برداری کنیم. Mali-G71 نیز در این دستگاه وظیفه پردازش‌های گرافیکی را به عهده دارد.

گلکسی a7 سال 2018 در سه نسخه با 4 یا 6 گیگابایت رم و حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایتی عرضه شد. خوشبختانه مثل اکثر محصولات سامسونگ، امکان افزایش حافظه تا 512 گیگابایت با استفاده از کارت حافظه امکان‌پذیر است. نتیجه به‌دست آمده در مورد خواندن و نوشتن ترتیبی و تصادفی در بررسی a7 2018، وضعیتی میانه‌حال را در مقایسه با اکثر محصولات هم‌رده نشان می‌دهد. نهایتاً میان‌رده سامسونگ در زمینه چندوظیفگی عملکردی نسبتاً قابل قبول و نه‌چندان درخشان را به نمایش می‌گذارد.

اما عملکرد پردازنده گوشی a7 2018 به چه شکل است؟ برای بیان یک نتیجه‌گیری کلی از بررسی a7 2018 در این بخش، امتیاز یک دستگاه کاملاً متوسط را به این محصول می‌دهیم. به این معنی که عملکرد پردازشی این دستگاه در زمان ارائه نه در بین بهترین‌های بازار و نه در میان نمونه‌های خیلی ضعیف قرار می‌گرفت. 

به‌طور کلی می‌توانید بدون هیچ مشکلی در استفاده‌های معمول روزانه و برنامه‌های نسبتاً سبک، از این میان‌رده بهره ببرید. اما مسلماً a7 2018 پیشنهاد شگفت‌انگیزی برای گیمرها و افرادی که با برنامه‌های سنگین سر و کار دارند، نیست.

مزایا و معایب گوشی a7 2018 در بخش تأمین انرژی

مزایا و معایب گوشی a7 2018 در بخش تأمین انرژی

باتری 3300 mAh در بررسی a7 2018 عملکرد بسیار خوبی را به نمایش می‌گذارد. طول عمر این باتری با توجه به قدرت نه‌چندان چشم‌گیر نمایشگر و پردازنده گوشی a7 2018، در بین بهترین‌ میان‌رده‌های زمان خود قرار می‌گیرد. برای بیان بهتر می‌توانیم به طول عمری حدود 14 ساعت و نیم در زمان پخش ویدئو و حدود یک روز و نیم در یک استفاده معمول روزانه، اشاره کنیم.

متأسفانه شارژر ارائه شده در باکس دستگاه را می‌توان به‌راحتی از معایب گوشی a7 2018 دانست. در زمانی که پشتیبانی از فناوری شارژ سریع و جایگزینی پورت‌های USB نوع C به جای microUSB موارد متداولی‌ست، سامسونگ با حذف این گزینه‌ها عملکرد ضعیفی را نشان می‌دهد. به این ترتیب یک شارژر 7.75 واتی در کنار این میان‌رده ارائه شده که قطعاً کارایی قابل توجهی ندارد. به‌طور دقیق‌تر بررسی a7 2018، حدود 30 دقیقه زمان مورد نیاز برای رساندن شارژ گوشی تنها به 25% را نشان می‌دهد.

بررسی قیمت گلکسی a7 2018 و نتیجه‌گیری

بررسی قیمت گلکسی a7 2018 و نتیجه‌گیری

همان‌طور که بارها اشاره کردیم، گلکسی a7 نسخه 2018 از میان‌رده‌های نسبتاً قدیمی بازار به حساب می‌آید. با این‌حال بعضی از ویژگی‌های این دستگاه، هنوز هم قابل احترام و جذاب هستند. بررسی قیمت گلکسی a7 2018 در وب‌سایت Amazon این دستگاه را در جایگاهی مابین میان‌رده‌ها و اقتصادی‌های کنونی قرار می‌دهد. 

بررسی a7 2018، عملکرد این گوشی را در مقایسه با هم‌رده‌هایش و خصوصاً در بخش‌هایی مثل نمایشگر، طول عمر باتری و عکس‌برداری، قابل قبول نشان می‌دهد. اما به‌هرحال چنین ویژگی‌هایی را می‌توانید با کمی هزینه بیشتر در میان‌رده‌های مدرن‌تر کنونی هم پیدا کنید. نهایتاً a7 نسخه 2018 می‌تواند برای یک استفاده معمول و غیرحرفه‌ای، مناسب ظاهر شود. اما به‌هرحال این اسمارت‌فون برای اجرای برنامه‌ها و بازی‌های خیلی سنگین آن هم در زمان کنونی، طراحی نشده است.