ممکن است شما اهل سفر باشید، یا مثلاً بیشتر اوقات خود را در بیرون از منزل بگذرانید و به یک مکان مشخص با پریز برق دسترسی نداشته باشید. حتی ممکن است پول خرید یک پاور بانک را نداشته باشید یا دلتان بخواهد این مبلغ را هزینه خرید یک وسیله مورد نیاز دیگر بکنید. سفرهای یک روزه شهری چطور؟ راهپیمایی و کوه‌نوردی چه؟ در همه این موقعیت‌ها شما به یک گوشی سامسونگ با یک باتری حیرت‌انگیز نیاز دارید تا هم شما و هم گوشی عزیزتان بتوانید مدت‌ها بدون نیاز به شارژ مجدد دوام بیاورید. بررسی گوشی m51 نشان می‌دهد، چقدر این گوشی می‌تواند در چنین شرایطی به کمک شما بیاید. با ما با بررسی گوشی m51 همراه باشید. 

تولید و عرضه

گوشی گلکسی M51 در 31 آگوست 2020 رونمایی و سپس در 11 سپتامبر همان سال به بازار جهانی تلفن‌های هوشمند عرضه شد. بررسی گوشی m51 نشان می‌دهد، این گوشی در نسخه‌ای دو سیم کارته و با رنگ‌بندی سفید، مشکی و آبی در بازار موجود است. 

بررسی گوشی m51 در بخش طراحی

بررسی گوشی m51 در بخش طراحی 

بررسی گوشی m51 نشان می‌دهد، این گوشی 213 گرمی دارای ابعاد 163.9 میلی‌متر برای طول، 76.3 میلی‌متر برای عرض و 9.5 میلی‌متر ضخامت است. بدنه و پنل پشتی این گوشی از جنس پلاستیک است و پنل جلویی که از جنس شیشه است، با لایه‌ محافظ گوریلا گلس ورژن 3 پوشانده شده تا در برابر خش و خط و آسیب‌های احتمالی در امان باشد. پنل پشتی این گوشی به‌ خاطر جنس پلاستیکی قابلیت جذب اثر انگشت و لک را دارد که می‌تواند برای کاربران حساس آزاردهنده باشد. بنابراین استفاده از یک قاب و یا گارد محافظ می‌تواند این مشکل را حل کند. 

این میزان ضخامت و وزن برای یک میان‌رده نسبتاً زیاد است و خوش‌دستی این گوشی را که به واسطه خمیدگی فریم به سمت پنل پشتی به‌وجود آمده، تحت‌‌الشعاع قرار می‌دهد. به‌طوری‌که در دست گرفتن این گوشی با یک دست، پس از لحظاتی دست را بسیار خسته می‌کند. اما در بخش تأمین انرژی یک سورپرایز برای شما داریم که مطمئناً روی این نکته منفی چشم خواهید بست!

در بررسی گوشی m51 مشاهده می‌کنیم یک قاب مستطیلی در سمت چپ قسمت فوقانی پنل پشت قرار گرفته است. درون این قاب دوربین چهارگانه m51 همراه با فلاش LED قرار دارند. 

در پنل جلویی نیز عددی معادل ۸۶٫۷درصد از این نما را نمایشگر ۶٫۷ اینچی‌اش اشغال کرده است. حاشیه‌های نمایشگر در لبه‌های بالا و کناری بسیار باریک و ظریف و در لبه‌ پایین کمی قطور است که البته این ضخامت آن‌چنان به چشم نمی‌آید. در قسمت فوقانی این پنل دوربین سلفی در یک حفره یا اصطلاحاً هول پانچ بر روی نمایشگر قرار گرفته است.

فریم این گوشی در بررسی گوشی m51 از جنس پلاستیک کروم مانند مرغوبی ساخته شده است. روی لبه راست این فریم دکمه کنترل حجم صدا و دکمه پاور به رسم طراحی همیشگی سامسونگ دیده می‌شود. دسترسی به این کلیدها به‌وسیله انگشت بسیار راحت و استاندارد است. دکمه پاور در این گوشی به‌شکل همزمان نقش حسگر اثر انگشت را نیز بازی می‌کند، به شکلی که پس از این‌که اثر انگشت شما اسکن و شناسایی شد، عملکردی سریع و دقیق در اسکن‌های بعدی دارد. همچنین در ورود به وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های دارای پسورد بسیار کارآمد است و با کشیدن انگشت روی این حسگر وارد سایت یا برنامه مدنظر می‌شود.

در سمت چپ فریم گوشی M51 دو درگاه اختصاصی تعبیه شده، یکی برای قرار دادن سیم کارت و دیگری برای کارت جانبی حافظه است. در لبه بالایی این فریم شیاری برای میکروفون دیده می‌شود، اما در لبه پایینی فریم دریچه اسپیکر، روزنه میکروفون مکالمه، درگاه تایپ سی و جک هدفون 3.5 میلی‌متری قرار گرفته است. این گوشی فاقد گوهی IP است و بررسی گوشی m51 نشان می‌دهد هیچ فن‌آوری این گوشی را در برابر آب و گرد و غبار محافظت نمی‌کند. 

بررسی گوشی m51 در بخش نمایشگر

بررسی گوشی m51 در بخش نمایشگر

در بررسی گوشی m51 مشاهده می‌کنیم این گوشی میان‌رده از نمایشگری 6.7 اینچی از نوع سوپر آمولد با رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل و تراکم پیکسلی 393 پیکسل بر هر اینچ بهره می‌برد. کنتراست و شفافیت در این گوشی از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و برای یک گوشی که اتکای محبوبیتش را بر منبع انرژی گذاشته، مناسب و مطلوب است. این نمایشگر با یک لایه گوریلا گلس کلاس 3 پوشانده و محافظت می‌شود. 

بررسی امکانات صوتی در گوشی سامسونگ m51

بررسی امکانات صوتی در گوشی سامسونگ m51

بررسی گوشی m51 نشان می‌دهد، این گوشی دارای یک اسپیکر تک کاناله در قسمت لبه پایینی فریم خود است. خروجی این اسپیکر در زمینه بلندی، حجم و شفافیت صدا در سطح متوسط رو به خوب قرار گرفته است. داشتن جک 3.5 میلی‌متری هدفون برای این گوشی یک نکته مثبت محسوب شده و کاربران به‌ راحتی می‌توانند اتصالات هدفون‌های مختلف خود را به این دستگاه دیجیتال متصل کنند. در آنباکسینگ این گوشی یک ایرباد سیمی با کیفیتی قابل قبول وجود دارد. 

بررسی گوشی m51 در نرم افزار

بررسی گوشی سامسونگ m51 در بخش بستر نرم‌افزاری شامل سیستم عامل اندروید ورژن 11 به‌ صورت پیش‌فرض و رابط کاربری One UI Core 3.1 است. این نسخه از رابط کاربری فرق چندانی با نسخه‌های معمول رابط کاربری نصب شده بر روی گوشی‌های سامسونگ ندارد. تنها برنامه‌هایی مانند samsung Pay، Secure Folder Private Mode ،SmartThings Find ،Good Lock ،Link to Windows از روی این نسخه حذف شده‌اند. در این نسخه اما سامسونگ خبر خوبی برای گیمرها دارد. اپلیکیشن Game Launcher آپدیت شده و امکانات جدیدی به آن اضافه شده است. امکاناتی مانند مخفی شدن تماس‌ها و مسیج‌ها در هنگام بازی کردن که برای یک گیمر می‌تواند خبر خوشایندی باشد. بررسی گوشی m51 در منابع خبری این کمپانی نشان می‌دهد، متأسفانه این گوشی در لیست آپدیت دستگاه‌ها قرار ندارد. این موضوع بدین معنا است که این دستگاه تا ۳ سال امکان بروز رسانی اندروید را نخواهد داشت. اما به‌ هر حال در کنار این منع می‌تواند تا حدود 4 سال از بروز رسانی‌ های امنیتی استفاده کند. 

بررسی گوشی m51 در سخت افزار

بررسی گوشی m51 مشخص می‌کند این گوشی میان‌رده در واحد پردازشی دارای یک تراشه 8 نانومتری اسنپدراگون 730 G کوالکام است. در این تراشه ارتقایافته گزینه WI-FI بهینه شده و GPU دارای فرکانس بیشتری نسبت به نسخه ساده اسنپدراگون 730 است. این تراشه 8 هسته‌ای در بررسی گوشی سامسونگ m51 از ترکیب 2 هسته قدرتمند Kryo 470 Gold مبتنی ‌بر Cortex-A76 با فرکانس بیشینه‌ ۲٫۲ گیگاهرتز و ۶ هسته‌ کم‌مصرف Kryo 470 Silver مبتنی ‌بر Cortex-A55 با فرکانسی معادل ۱٫۸ گیگاهرتز به‌ عنوان CPU استفاده می‌کند.  همچنین برای پردازش داده‌های گرافیکی مجهز به پردازنده گرافیکی Adreno 618 با فرکانس ۵۷۵ مگاهرتز است.

بررسی گوشی m51 نشان می‌دهد این گوشی در دو نسخه با رم ۶ یا ۸ گیگابایتی و حافظه‌ ۱۲۸ گیگابایتی به بازار جهانی موبایل عرضه شده است. کاربرانی که به فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات نیازمندند، می‌توانند با اشتفاده از کارت حافظه جانبی MicroSD امکان ارتقای حافظه برای این گوشی همراه را به دست بیاورند. در بررسی گوشی m51 مشاهده می‌کنیم، اگرچه مشخصات یاد شده در بخش پردازشی برای یک گوشی اقتصادی قابل قبول است، اما کامل و قدرتمند نیست. مقایسه این گوشی با برخی میان‌رده‌های قدیمی‌تر دیگر در بازار، نشان داد این گوشی دارای پردازشگر عجیبی نسبت به آن‌ها نیست. گویی سامسونگ تمام توان خود را برای ساخت یک گوشی باتری محور به‌کار بسته و هزینه قابل توجهی برای امکانات دیگر نکرده است. 

بررسی گوشی m51 در بخش دوربین

دوربین اصلی گلکسی m51 در درون یک قاب مستطیلی در قاب پشتی قرار گرفته است. این دوربین دارای 4 ماژول به همراه یک لامپ LED ساده است. این ماژول‌ها به ترتیب یک لنز واید 64 مگاپیکسلی با دیافراگم F/1.8، یک لنز اولترا واید 12 مگاپیکسلی 123 درجه با دیافراگم f/2.2، یک لنز ماکرو 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و یک لنز تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی هستند. 

دوربین اصلی این مجموعه در نور زیاد و وضعیت نوری مساعد عکس‌هایی با رنگ‌های اشباع شده و جزییات تصویری زیاد ثبت می‌کند. اما در نور کم تصویر دچار سطحی از نویز خفیف می‌شود. در این موقعیت با فعال کردن حالت Night که در اپلیکیشن دوربین وجود دارد، تصاویر کمی روشن‌تر شده و موجبات رضایت کاربر را فراهم می‌کند. اما در کنار مزیت خوب این حالت، عکس‌ها اندکی دچار بزرگنمایی می‌شوند که می‌تواند برای کاربران آزاردهنده باشد.

بررسی گوشی m51 مشخص کرد این گوشی دارای دوربین تله‌فوتو نیست، اما با استفاده از حسگر دوربین واید تصاویر تا 2 یا 3 برابر بزرگنمایی دیجیتال شده و رنگ‌ها و کیفیت دچار خلل نمی‌شود. اما بزرگنمایی بیش‌تر از این حد، تصاویر را کم کیفیت خواهد کرد. بررسی گوشی سامسونگ m51 در بخش دوربین ماکرو نیز نشان داد فاصله تقریبی با سوژه باید بین 3 تا 5 سانتی‌متر باشد. نور مناسب نیز برای کارایی بیشتر این سنسور امری حیاتی است. بنابراین اگر به عکاسی ماکرو علاقه‌مندید این پارامترها را از قلم نیندازید. همچنین این دوربین توانایی ضبط ویدئوهای 4k با نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه را دارد. رنگ و نور در این فیلم‌ها رضایت‌بخش توصیف شده، اما به‌دلیل عدم وجود لرزشگیر باید در هنگام گرفتن فیلم حداکثر دقت برای جلوگیری از لرزش دست انجام گیرد. به‌طور کلی گستره دینامیکی این دوربین مانند پرچمدارهای سامسونگ وسیع نیست، اما به‌ هر حال در حد خود مناسب و رضایت‌ بخش است. 

گوشی باتری محور، پیشتاز منبع انرژی در گوشی‌های سامسونگ

همانطور که در بررسی گوشی m51 توضیح دادیم مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی که این گوشی را از گوشی‌های دیگر متمایز کرده است، باتری قدرتمند و حجیم آن است. این باتری یک باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری 7000 میلی‌ آمپر ساعتی است که تمام معایب و نکات منفی این گوشی را توجیه می‌کند. حتی تراشه پردازشی کم‌مصرف و نمایشگر Full HD این گوشی نیز تحت تأثیر این باتری تعبیه شده‌اند. این ویژگی‌ها شارژدهی این گوشی را فوق‌العاده کرده و با استفاده از شارژر سریع 25 واتی در کمتر از 115 دقیقه حجم باتری را به‌طور کامل شارژ می‌کند. 

نتیجه‌گیری

نتیجه‌گیری

در بررسی گوشی m51 (وبسایت آمازون) همان‌گونه که دیدیم باتری 7000 میلی‌ آمپر‌ ساعتی یکی از مهم‌ترین امتیازهای این گوشی در مقابل گوشی‌های میان‌رده هم‌ترازش بود. این باتری در کنار دیگر پارامترهای رضایت‌بخش و مناسب استفاده روزمره، یکی از عللی است که هر کاربری در دنیای گوشی‌های اقتصادی سامسونگ یقیناً به آن فکر می‌کند و در اکثر مواقع انتخاب اول او است.