در بین پرچم‌داران بازار جهانی، اسمارت‌فون­های ویژه شرکت سامسونگ مشخصاً یکی از داغ‌ترین بازارها را در اختیار دارند و طبعاً از مهم‌ترین رقبا برای سایر گوشی‌های هوشمند کمپانی‌های مهم محسوب می‌شوند. در این میان، مهندسین سامسونگ در ساخت محصولات کهکشانی سری S، تلاش مداومی برای ارائه اسمارت‌فون‌های نوآورانه و پویا دارند. در ادامه همین روند در فوریه سال 2019، خانواده S10 با سردمداری گوشی سامسونگ گلکسی S10+ به بازار عرضه شد. در این مقاله سعی داریم با نقد و بررسی galaxy s10 plus و به واسطه توضیحاتی کامل از ویژگی‌ها و امکانات گوشی s10 پلاس، نقاط قوت و ضعف آن را به طور کامل به نمایش بگذاریم. همچنین در نقد و بررسی galaxy s10 plus با پردازشی دقیق بر قابلیت‌ها و مشخصات گوشی s10 پلاس، خواهیم دید که آیا این عضو از پرچم‌داران سری S، همچنان می‌تواند پاسخگوی نیاز کاربران اسمارت‌فون‌های حرفه‌ای باشد یا خیر.

امکانات گوشی s10 پلاسامکانات گوشی s10 پلاس

در زمان ارائه گوشی s10 پلاس، شاهد یکی از نوآورانه‌ترین گوشی‌های هوشمند موجود در بازار بودیم. امکانات گوشی s10 پلاس، در واقع تلاشی برای ورود به مرحله‌ای جدید در زمینه ارائه قابلیت‌های منحصربه‌فرد و البته کاربردی، توسط شرکت سازنده محسوب می‌شد. در اولین برخورد، شاهدیم که شرکت سامسونگ با تجهیز محصول جدیدش به نمایشگر بزرگ، تمایل جهت‌یافته به سمت گوشی‌های هوشمند بزرگ در میان کاربران را در نظر گرفته است. همچنین مجموعه دوربین‌ها، باتری قدرتمند و پردازنده سریع این اسمارت‌فون، ضمن این‌که در زمان ارائه، ویژگی‌هایی مثال‌زدنی بودند، همچنان در میان بهترین‌های بازار جا می‌گیرند.

مشخصات گوشی s10 پلاسمشخصات گوشی s10 پلاس

عمدتاً تولیدکنندگان گوشی‌های پرچم‌دار، ارائه محصولات جدیدشان را با ادعاهای ریز و درشتی همراه می‌کنند که قرار است نشان از پیشرو بودن آن‌ها داشته باشد. گوشی s10+ نیز از این قاعده مستثنی نبود و بر اساس معرفی‌های سامسونگ و روی کاغذ، از قابلیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جدید و قدرتمند بسیاری برخوردار بود که می‌توانستند این محصول را به انتخاب بی‌نظیری تبدیل کنند. در ادامه نقد و بررسی مشخصات گوشی s10 پلاس، با این قابلیت‌ها بیشتر آشنا می‌شویم و خواهیم دید که این محصول در حال حاضر با توجه به گذشت مدتی از زمان عرضه آن، از چه جایگاهی برخوردار است.

مشخصات ظاهری و نمایشگر

گوشی s10 plus آغازگر حضور و استفاده از حسگر اولتراسونیک اثر انگشت در زیر نمایشگر بود. قابلیتی که همچنان در بین پرچم‌داران، المانی برای برتری محسوب می‌شود. تلاش موفق سامسونگ برای ایجاد نمایشگر تمام‌صفحه در اس 10 پلاس، جذابیت این اسمارت‌فون را به نهایت می‌رساند. جایی که به لطف جاگیری دوربین‌های سلفی در محفظه­ بیضی شکل کوچک، نمایشگر 6.4 اینچی، 89% از پنل جلوی گوشی را می‌پوشاند. علاوه بر موارد ذکر شده، s10+ را با لبه‌های خمیده و وزنی که  علی‌رغم داشتن ابعاد بزرگ 7.8 × 74.1 × 157.6 میلی‌متری، عدد مناسب 175 گرم را نشان می‌دهد، می‌توان از لحاظ ارگونومی تأیید کرد.

جالب است اشاره کنیم که این محصول ضمن امکان سفارش در رنگ‌های متنوع مشکی، سفید، آبی، سبز، صورتی و زرد در نسخه قاب شیشه‌ای، در دو رنگ مشکی و سفید با قاب سرامیکی نیز عرضه شده است که البته ارائه این نسخه به افزایش وزن به 198 گرم می‌انجامد. جذابیت ظاهری در قاب‌ها و طراحی در هر دو نسخه، کاملاً قابل تأیید است. مجموعه دوربین‌های سه‌گانه با چینشی افقی در قاب پشتی قرار دارند که البته با وجود این‌که ایراد خاصی بر ظاهر آن‌ها وارد نیست، برخی کاربران از طراحی ظاهری این مجموعه ناراضی بوده‌اند. 

کلیدهای پاور، تغییر صدا، بیکسبی و جک هدفون، اسپیکر استریو اصلی، اسپیکر مکالمه، پورت USB تایپ  Cو درگاه سیم‌کارت در لبه‌های s10+، ترکیبی آشنا و در عین حال جذاب محسوب می‌شوند. طبیعتاً سامسونگ قانون مقاومت گوشی‌های رده‌بالا در برابر آب و گرد و غبار را در این محصولش نیز رعایت کرده است.

در نقد و بررسی galaxy s10 plus، صفحه نمایش دستگاه چه از نظر طراحی ظاهری و چه به لحاظ وضوح و سایر المان‌های مربوط به این بخش، اهمیت ویژه‌ای دارد و از مهم‌ترین نقاط قوت در این اسمارت‌فون شناخته می‌شود. گوشی S10+، در کنار معرفی حسگر اولتراسونیک، آغازگر استفاده از نمایشگرهای Dynamic AMOLED در اسمارت‌فون‌های سامسونگ نیز بود و با توجه به پشتیبانی از محتوای HDR10+، می‌توان ارائه این محصول را نقطه عطفی در تولیدات محبوب کره‌ای‌ها دانست.

نمایشگر s10+، با وضوحی برابر با 3040 × 1040 پیکسل و تراکم پیکسلی 552، از لحاظ ارائه محتوای شارپ، توان بسیار بالایی دارد. در کنار شارپ‌نس، روشنایی بسیار بالای 1200 نیتی و همچنین گستردگی فضای رنگی، s10+ را مثل خیلی از پرچم‌دارهای دیگر سامسونگ، در زمان ارائه به محصولی صدرنشین در این بخش تبدیل کرده بود. فرصت انتخاب بین حالت‌های مختلف وضوح و فضای رنگی، امکانی برای مدیریت دستگاه است که در اختیار کابران قرار دارد. لازم به ذکر است ارائه محتوا در این نمایشگر، در تمام سطوح نوری، با کیفیت بسیار مطلوبی همراه است.

سیستم عامل و رابط کاربری

رابط کاربری One UI به‌کار گرفته شده در سیستم عامل اندروید 9 پای، در زمان ارائه s10+ یک رابط کاربری ارتقا یافته به حساب می‌آمد و با تلاشی برای نزدیک کردن هرچه بیشتر این اسمارت‌فون به یک محصول ارگونومیک همراه بود. اگرچه تلاش شرکت سامسونگ در این زمینه با موفقیت همراه بود و این رابط کاربری همچنان در سطح خوبی قرار دارد، اما طبعاً در حال حاضر با وجود نسخه‌های ارتقا یافته، نمی‌توانیم آن را از پیشرفته‌ترین نمونه‌های بازار بدانیم.

بررسی مجموعه دوربینبررسی مجموعه دوربین

برای نقد و بررسی galaxy s10 plus در این بخش باید بدانیم که سامسونگ برای ارتقا تصاویر ثبت­ شده توسط مجموعه دوربین‌های سه­گانه، یک واحد پردازشی مجزا را به این منظور در نظر گرفته است. برای معرفی دقیق دوربین‌ها باید از یک لنز واید 12 مگاپیکسلی در نقش دوربین اصلی، لنز 12 مگاپیکسلی تله‌فوتو و یک لنز 16 مگاپیکسلی اولتراواید نام ببریم. این لنزها با بهره‌گیری از قابلیت‌هایی مثل لرزش‌گیر اپتیکال، فوکوس خودکار تشخیص فاز، زوم اپتیکال دوبرابری و البته در اختیار داشتن زاویه دید مناسب، جزئیات زیادی را خصوصاً در سطوح بالاتر نور ثبت کرده و نتیجتاً در برداشت تصاویر مختلف از جمله پرتره‌ها عملکرد قدرتمندی دارند.

سامسونگ در معرفی مشخصات Galaxy s10+ (Samsung) در کنار وضوح HD و Full HD، به امکان فیلم‌برداری با وضوح 4K و ضبط ویدئوی HDR+ اشاره کرد که این قابلیت ضمن پیشرو بودن در زمان ارائه، همچنان جایگاه بالایی دارد. سامسونگ برای کاهش لرزش هنگام ضبط ویدئو، قابلیت Super Steady را پیشنهاد می‌کند که در عمل آن را امکانی بسیار کاربردی می‌دانیم.

در کنار قابلیت‌های آشنا و ثابت دوربین‌ها، حضور قابلیت‌های ارتقا یافته یا جدیدی مثل Scene Optimizer، Starburst، Bright Night، Shot SuggestionsوAR Emoji در کنار هوش مصنوعی، امکان دست‌یابی به تجربه‌ای جذاب و خوشایند را در زمینه استفاده از دوربین گوشی ایجاد کرده‌اند. اگرچه قابلیت‌های موجود به ثبت تصاویر بهتر در نور کم کمک می‌کنند، عدم حضور قابلیت Night Mode و نتیجتاً عملکرد ضعیف‌تر دوربین‌ها در چنین شرایطی را می‌توان از نقاط ضعف این محصول دانست.

دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی s10+، به کمک فوکوس خودکار تشخیص فاز و البته حسگر تشخیص عمق 8 مگاپیکسلی، ضمن پیشرفت در زمینه ایجاد افکت بوکه، پرتره‌های بسیار خوبی را ثبت خواهد کرد. این توانایی در کنار قابلیت ضبط ویدئوی 4K توسط این دوربین، با توجه به اهمیت دوربین‌های سلفی در دنیای امروز، یکی از مهم‌ترین نقاط قوت s10 پلاس محسوب می‌شود.

چیپ‌ست پردازشی و حافظه

موتور پردازشی اکسینوس 9820 به دست آمده از فرایند 8 نانومتری، با ایجاد قدرت بیشتر ضمن کاهش مصرف انرژی، s10+ را به محصول قدرتمندی تبدیل کرده. اگر چه در حال حاضر پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای و پردازنده گرافیکی Mali G76 MP12 این اسمارت‌فون را نمی‌شود کاملاً بی‌نقص دانست، اما نمی‌توانیم منکر قدرت و سرعت عالی این پردازنده‌ها باشیم. 

هسته‌های پردازشی این محصول در کنار رم 8 گیگابایتی عملکرد کاملاً مطلوب و قابل قبولی را در زمینه چندوظیفگی و نصب و اجرای اپلیکیشن‌ها ارائه می‌دهند. همچنین بهبود عملکرد هوش مصنوعی و نیز حضور و کارایی نسبتاً قابل قبول خنک‌کننده محفظه بخار به منظور جلوگیری از افت سرعت و داغ شدن در s10+ را به فال نیک می‌گیریم.

طبیعتاً موارد یاد شده در زمان استفاده از نسخه دارای رم 12 گیگابایتی، عملکرد بهتری دارند. s10+ در دو نسخه با رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایت و رم 12 گیگابایتی در کنار حافظه داخلی 1 ترابایت عرضه شده است. هرچند در نسخه اولیه نیز امکان ارتقا تا 512 گیگابایت به کمک استفاده از SDcard، در اختیار کاربران قرار دارد.

سامسونگ برای کاربران علاقه‌مند به موسیقی و ویدئو به واسطه بهره‌گیری از اسپیکرهای استریوی دوگانه و پشتیبانی از دالبی‌اتموس یک تجربه شنیداری جذاب را تدارک دیده که این مورد را یکی از نقاط قوت مهم اس 10 پلاس می‌دانیم. تجربه‌ای که به دریافت صداهای شفاف و با حداقل میزان نویز می‌انجامد، در صورت استفاده از هدفون می‌تواند از این حد نیز فراتر رفته و گیرا‌تر نیز باشد.

بررسی امکانات ارتباطی

در نقد و بررسی galaxy s10 plus اشاره به پشتیبانی از استاندارد وای­فای 6 یا Wi-Fi 802.11ax ضروری است. با قابلیت‌های ارتباطی شبکه این اسمارت‌فون، دانلود با سرعت 1.2 گیگابایت در ثانیه امکان‌پذیر خواهد بود. سایر قابلیت‌های ارتباطی در s10+ شامل GSM ، HSUPA، HSDPA+، LTE-A Pro، وای‌فای دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپات، NFC، بلوتوث 5.0، A-GPS، GLONASS ،BDS ، GALILEO و USB تایپ C با کانکتور ریورسبل، این محصول را از این حیث نیز در رده قابل قبولی قرار داده‌اند.

بررسی باتری و شارژر

با وجود نمایشگر، دوربین‌ها و پردازنده‌های باکیفیت، حضور یک باتری قدرتمند و بزرگ برای s10+، مسأله‌ای گریزناپذیز است. حال آن‌که کمپانی سازنده در این زمینه حتی بالاتر از سطح تصور عمل کرده است و با به‌کارگیری یک باتری حجیم 4100 mAh، تأمین انرژی مورد نیاز برای سایر بخش‌های دستگاه را با طول عمر بالایی تضمین می‌کند. به واسطه حضور باتری قدرتمند و همچنین اعمال مدیریت بر مصرف انرژی گوشی توسط هوش مصنوعی، عملکرد این بخش بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود.

با توجه به حضور باتری پرتوان s10+، سامسونگ در زمینه ارائه شارژر چندان جالب عمل نکرده و از عرضه شارژ پرسرعت با توان بالا در بسته‌بندی این اسمارت‌فون سر باز زده است. شارژر 15 واتی، برای رساندن باتری به بالاترین میزان شارژ، به زمانی در حدود 1 ساعت و پنجاه دقیقه نیاز دارد. شارژ بی‌سیم نیز با توان 15 وات امکان‌پذیر خواهد بود و با بهره‌گیری از قابلیت شارژ معکوس می‌توانیم از گوشی هوشمندمان به عنوان یک پاور بانک 9 واتی استفاده کنیم.

در مجموع با نقد و بررسی galaxy s10 plus، این محصول را می‌توان با نقاط قوتی همچون جذابیت ظاهری خصوصاً در رنگ سفید صدفی، نمایشگر AMOLED با روشنایی بسیار بالا، دوربین‌های پرقدرت اصلی و سلفی، باتری پرتوان و پردازنده‌های پرسرعتش، یک اسمارت‌فون قوی و جذاب دانست. در کنار موارد ذکر شده، می‌توانیم به نقاط ضعفی مثل عدم حضور شارژر سریع پرقدرت و عملکرد نه چندان قدرتمند دوربین‌ها در نور کم اشاره کنیم. قیمت s10+ galaxy (Amazon) به عنوان محصولی بالارده کاملاً متناسب با ویژگی‌هایش ارزیابی می‌شود و نمی‌توان آن را به عنوان فاکتور تعیین کننده‌ای در نظر گرفت. با این حال این دستگاه علی‌رغم ارائه نمونه‌های پیشرفته‌تر توسط شرکت سازنده، همچنان می‌تواند انتخاب خوبی برای طرفداران گوشی‌های هوشمند حرفه‌ای و پرچم‌دار محسوب شود.