سری S20 گوشی سامسونگ با عرضه پرچمداران مختلف خود رقابت با گوشیهای آیفون را آغاز کرد. در ابتدا کاربران بسیاری سودای خرید این پرچمدار گرانقیمت سامسونگ را در سر میپروراندند و بسیاری نیز موفق شدند، اما مدتی بعد سامسونگ تصمیم گرفت با تولید نسخه دیگری از این گوشی که با تعدیل تعدادی از امکانات قیمت را به بازهای قابل خرید و مقرون به صرفهتر تبدیل کرده بود، دامنه فروش این گوشی محبوب را گستردهتر کند. مشخصات s20 fe بهخوبی نشان میدهد این گوشی دارای مزایای بسیاری است که هر کاربر را ترغیب به خرید میکند. کمپانی بزرگ کرهای با سیاستهایی از این دست هر روزه به تعداد کاربران و علاقهمندان خود در سر تا سر جهان میافزاید. در ادامه با بررسی s20 fe همراه باشید.
رونمایی و عرضه گوشی S20 fe 5G
سامسونگ از گوشی s20 fe خود در 23 سپتامبر 2020 رونمایی کرد و حدود ده روز بعد در دوم اکتبر بود که این گوشی اقتصادیِ باکیفیت و محبوب را راهی بازار جهانی تلفنهای هوشمند کرد. رنگبندی این گوشی شامل رنگهای سفید، آبی، قرمز، نارنجی و سبز است. قیمت بالای پرچمدارها در سالهای اخیر باعث شده تا کمپانیهای بزرگ سری گوشیهایی با عنوان "قاتلین پرچمداران" را روانه بازار کند تا کاربران با قیمتی مناسب بتوانند به اکثر قابلیتهای پرچمداران بزرگ دست پیدا کرده و آنها را تجربه کنند.
بررسی مشخصات s20 fe در بخش طراحی بدنه
در بررسی مشخصات s20 fe و گوشیهای اقتصادی از این دست، در بخش ظاهری اولین چیزی که توجه را جلب میکند، جنس متریال بهکار رفته در بدنه است. همزمان با استفاده از قابلیت شارژ بیسیم در گوشیهای پرچمدار، بدنه اینگونه گوشیها از جنس فلز و آلومینیوم به جنس شیشه تغییر پیدا کرد. بنابراین در بررسی s20 fe به عنوان گوشی میانردهای که تقریباً همتراز با پرچمدار بالارده گلکسی S20 است، استفاده از متریال پلاستیک برای پنل پشتی و بدنه گزینه عجیب و شوکه کنندهای نیست. این متریال با روکش مات لوکس خود، در وهله اول هزینههای ساخت و در نتیجه فروش را کاهش داده و در درجه بعدی باعث شده تا اثرات خش و لکه اثر انگشت بر این پنل نماند.
در قسمت فوقانی و سمت چپ این پنل قابی مستطیلی شکل و کمی برجسته برای ماژولهای سهگانه دوربین اصلی به همراه یک لامپ کوچک LED برای نوردهی بهتر، تعبیه شده است. زاویههای چهار وجهی این پنل به شکل کرو و منحنی چشم را به سمت پنل شیشهای جلو هدایت کرده است. این پنل کاملاً تخت دارای نمایشگری 6.5 اینچی است که چیزی در حدود 85 درصد از این پنل را به خود اختصاص داده است. حاشیههای پیرامون این پنل از سه سو بسیار باریک و ظریف است، اما در حاشیه قسمت پایینی طراحی کمی پهنتر صورت گرفته که البته بسیار جزئی است. مقایسه مشخصات گوشی s20 fe با S20 در این زمینه البته نشان میدهد که گوشی پرچمدار دارای حاشیههای کمتری نسبت به نسخه اقتصادی خود است.
دوربین سلفی در قسمت میانی بالای این نمایشگر و به صورت حفرهای طراحی شده تا هیچ قسمتی از این نمایشگر تخت بیهوده بریده نشود. یک لایه محافظ گوریلا گلس کلاس سه نیز روی این نمایشگر قرار گرفته تا از هرگونه خش و خط و ضربه احتمالی جلوگیری کند. این محافظ البته نسبت به محافظ نمایشگر نسخه پرچمدار مقاومت کمتری دارد. در پایین این نمایشگر نیز سنسور اسکن اثر انگشت به صورت نوری یا اپتیکال در زیر نمایشگر تعبیه شده است. این سنسور برخلاف سنسور ورژن S20 که سنسوری جدید از نوع اولترا سونیک بود، از نوع نوری است که با این که قدیمیتر است اما کارایی بهتری دارد.
طبق مشخصات s20 fe فریم دور این گوشی همانند نسخه پرچمدارش از جنس فلز آلومینیوم است. در لبه سمت راست آن همانند باقی گوشیهای سامسونگ دکمه پاور و کنترل حجم صدا به صورتی ارگونومیک قرار گرفته است. درگاه سیم کارت و کارت حافظه جانبی یا همان MicroSD برخلاف اکثر گوشیهای سامسونگ که در لبه سمت چپ قرار گرفتهاند، در لبه بالایی این دستگاه تعبیه شدهاند. مشخصات s20 fe نشان میدهد این گوشی دو جایگاه سیم کارت دارد، اما استفاده همزمان از دو سیم کارت به همراه کارت حافظه جانبی امکانپذیر نیست. در این دستگاه به ناچار باید از یکی از دو سیم کارت چشمپوشی کنید تا بتوانید از MicroSD که قابلیت ارتقا تا یک ترابایت را دارد، استفاده کنید. در لبه پایینی فریم فلزی گوشی S20 fe به ترتیب بلندگو، درگاه USB تایپ C ورژن 3.2 و میکروفون جای گرفته است.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که حقیقتاً برای یک گوشی با برچسب میانرده کمی تعجبآور و البته خارقالعاده است، پشتیبانی از گواهی IP68 است. بر طبق این گواهی گوشی مورد نظر در مقابل گرد و غبار و آب ایمن بوده و معمولاً در صورت مواجهه آسیبی نخواهد دید. ابعاد گوشی گلکسی S20 fe معادل ۱۵۹٫۸x۷۴٫۵x۸/۴ میلیمتر است و وزنی معادل 190 گرم دارد.
مشخصات گوشی s20 fe در بخش صفحه نمایش و اسپیکر
طبق مشخصات s20 fe این گوشی دارای یک صفحه نمایش 6.5 اینچی از نوع سوپر آمولد است. وضوح یا همان رزولوشن در این نمایشگر 1080 در 2400 پیکسل و نرخ نوسازی معادل 120 هرتز است. تراکم پیکسل نیز عددی معادل 393 پیکسل در هر اینچ است. بررسی s20 fe در این بخش مشخص کرده نرخ 120 هرتزی عمدتاً مربوط به نمایشگر پرچمدارانی است که به جای وضوح بالای +QHD از Full HD که وضوحی متوسط است، استفاده میکنند. اما مشخصات S20 fe نشان میدهد این نمایشگر با وجود وضوح Full HD از نرخ چشمگیر 120 هرتزی استفاده کرده است. نمایش روان تصاویر در این نمایشگر در نور زیاد مانند تابیدن مستقیم نور خورشید و یا نور کم شب چشم را دچار آزار نکرده و با وجود اینکه روشنایی در این نمایشگر کمی پایین است، کاربر را دچار مشکل نخواهد کرد. این نمایشگر از حیثی مشابه با نمایشگر نوت 20 است و انجام عملیاتی مثل دیدن صفحات مجازی، بازی کردن و دیدن هرگونه فیلم یا ویدئو در این نمایشگر لذتبخش و استاندارد صورت میگیرد. این گوشی در تستهای انجام شده ۴۰۴ نیت روشنایی را ثبت کرده که با قرار گرفتن در محیط روشن، این میزان دو برابر شده و به ۸۲۳ نیت میرسد که مشخصاً عدد بسیار خوبی است. این نمایشگر با یک لایه شیشهای گوریلا گلس ورژن 3 محافظت شده است. این نمایشگر 84.8 درصد از کل پنل جلویی را اشغال کرده و بسیار مناسب برای تجربههای رضایتبخش تجربه دیداری برای کاربران و علاقهمندان به نمایشگرهای تخت و عریض است.
در بخش امکانات صوتی، مشخصات s20 fe شامل اسپیکرهای مرغوب و بالارده استریو است. این قابلیت که پیشتر در گوشیهای پرچمدار نیز به کار رفته است، به صورت اسپیکر دوگانه یکی در لبه پایینی و دیگری در واقع همان اسپیکر مکالمه قرار گرفته است. حجم صدای خروجی از این اسپیکرها در سطح بسیار خوبی قرار گرفته و در حجم حداکثری، شاهد اعوجاج صوتی در آنها نیستیم. همچنین این اسپیکرها شفافیت و تفکیک نوت بسیار خوبی داشته و عمق بیس در آنها رضایتبخش گزارش شده است. تنها نکته منفی در این گوشی عدم پشتیبانی از جک 3.5 میلیمتری هدفون است.
بستر سختافزاری و نرمافزاری در مشخصات s20 fe
در مشخصات s20 fe میبینیم گوشی گلکسی S20 FE در دو نسخهی 5G و 4G به فروش میرسد. در این میان نسخه 4G یا همان LTE از تراشهی اختصاصی Exynos 990 اختصاصی شرکت سامسونگ و نسخه دیگر از تراشه Snapdragon 865 شرکت کوالکام برای پردازش دادهها استفاده میکند. در بازار ایران نسخه 4G به صورت رسمی وجود دارد و به فروش میرسد. اگرچه نسخه 5G نیز احتمالاً بدون رجیستری احتمال دارد گاهی پیدا شود. نرخ نوسازی 120 هرتزی نمایشگر تأثیر آنچنانی بر توان پردازشی نگذاشته است. با این لحاظ که در اسکرول کردن صفحات مجازی و پرش از محیطهای مختلف اپلیکیشن به هم، بهبود زیادی حاصل شده است. به طور کلی یکی از قدرتمندترین ترکیبات پردازشی در این گوشی در هر نسخه لحاظ شده است.
اگزینوس 990 در سال 2020 به عنوان یکی از پردازندههای پرچمدار و قوی در بسیاری از تبلتها و گوشیهای هوشمند به کار برده شد. طبق مشخصات s20 fe در بخش عملکرد این تراشه دارای پردازنده مرکزی با 3 کلاستر مختلف است. قدرتمندترین کلاستر آن از 2 هسته بزرگ سفارشی M5 ساخت سامسونگ و حداکثر فرکانس 2.73 گیگاهرتز استفاده کرده است. کلاستر قدرتمند بعدی نیز دارای 2 هسته Cortex-A76 با معماری ARM و حداکثر فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتر است. در نهایت نوبت به کلاستر کم مصرف برای پردازش امور ساده میرسد که دارای 4 هسته ARM Cortex-A55 با حداکثر فرکانس 2.0 گیگاهرتز هستند. نکته قابل توجه این که هر سه کلاستر به لطف تکنولوژی DinamlQ میتوانند بهصورت همزمان نیز مورد استفاده قرار بگیرند. طبق مشخصات s20 fe این گوشی در سه نسخهی 128/6، 128/8 و 256/8 گیگابایت با رم سریع و بهینه LPDDR5 و حافظهی ذخیرهسازی UFS 3.1 بهفروش میرسد. حافظه جانبی در این گوشی نیز امکان ارتقا را تا 1 ترابایت امکان پذیر کرده که با جاگذاری MicroSD در خشاب سیم کارت دوم صورت میپذیرد.
مشخصات s20 fe در بخش پلتفرم نرمافزاری نیز شامل اندروید نسخه 10.0 به صورت پیشفرض به همراه رابط کاربری One UI 2.5 است. امکان بروز رسانی این نسخه در 25 دسامبر میسر شده و نسخه بروز شده از اندروید 11 به همراه رابط کاربری One UI 3.1 برای این گوشی هوشمند آغاز شد. در این رابط کاربری شمایل یک اثر انگشت بزرگ سبز رنگ که در واقع نماد سنسور اثر انگشت است، به گونهای طراحی شده که حتی اگر انگشت را روی اسکرین هم نگذاریم، باز هم به محض روشن شدن صفحه نشان داده شود. در این حسگر در حال آماده باش اگر انگشت را در محل صحیح و درست خود قرار دهیم قفل گوشی بلافاصله باز خواهد شد. ضمناً محل جایگیری سنسور اثر انگشت در نسخه S20 fe در مقایسه با نسخه S20 در مکانی پایینتر تعبیه شده است.
دوربینها در S20 FE چگونه هستند؟
مشخصات s20 fe نشان میدهد این گوشی با مجموعه دوربینی متفاوت به بازار عرضه شده است. اگر چه سنسور واید در s20 fe تفاوت چندانی با نسخه گلکسی s20 یا حتیs20+ ندارد، اما این شبه پرچمدار اقتصادی از دوربینهایی تعدیل شده برای ثبت عکسهای بزرگنما شده، اولترا واید و در قسمت دوربین سلفی استفاده میکند. سنسور واید در واقع یک حسگر 12 مگاپیکسلی ابعاد نسبتاً بزرگ 1/1.76 اینچ، پیکسلهای بزرگ ۱٫۸ میکرومتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز دوگانه به همراه لنز ۲۶ میلیمتری با لرزشگیر اپتیکال و گشودگی دیافراگم f/1.8 است. دوربین تلهفوتو نیز مجهز به یک حسگر 8 مگاپیکسلی با عدد دیافراگم f/2.4 است. دوربین بعدی نیز یک دوربین اولترا واید با حسگری 12 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.2 است که از حسگر کوچکترِ 1/3 اینچی با پیکسلهای کوچکترِ ۱٫۱۲ میکرومتری به جای نمونه 1/2.55 اینچی با پیکسلهای ۱٫۴ میکرومتری به کار رفته در دو گوشی دیگر یعنی S20 وS20+ استفاده میکند. گستره دینامیکی در این مجموعه لنز بسیار وسیع است. جزئیات تصویر در نور زیاد یا روز بسیار دقیق و باکیفیت بوده و کنتراست خوبی دارد.
مشخصات s20 fe در بخش دوربین سلفی نیز شامل یک حسگر 32 مگاپیکسلی با فیلتر رنگی Quad bayer و لنز واید f/2.2 است.این دوربین برخلاف برادرانش از فوکوس خودکار پشتیبانی نمیکند. برخلاف آن چه از فیلترهای Quad Bayer انتظار داریم، عکسهای سلفی بهجای وضوح ۸ مگاپیکسل به ۱۰ مگاپیکسل Upscale شده است. مشخصات گوشی s20 fe در بخش سلفی ثابت میکند این گوشی در نور متعادل عکسهای سلفی یا پرتره بسیار خوبی ثبت کرده است. اما در موقعیتهای نوری کم عکسها دچار کاهش کیفیت و نویز شده است.
فقدان دوربینی با وضوح بیش از ۳۳ مگاپیکسلی در مشخصات s20 fe باعث شده تا این گوشی امکان فیلمبرداری 8K نداشته باشد. اما دوربین اصلی با وضوح 4K و نرخهای ۶۰ و ۳۰ فریم بر ثانیه و دوربین اولتراواید با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری میکنند. حتی دوربین تلهفوتوی گوشی S20 fe نیز قابلیت فیلمبرداری 4K با وضوح ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ پیکسل و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. این ویدئوها بلاخص ویدئوهای دوربین تلهفوتو با درنظرگرفتن Upscale شدن جزئی ویدئو برای دستیابی به وضوح 4K، همگی دارای جزئیات تصویری بسیار بههمراه گستره دینامیکی بالا و کنتراست خوب نوری و رنگی هستند. بررسی s20 fe در زمینه گزارشات تجربه کاربری حاکی از رضایت فراوان از این گوشی پرچمدار اقتصادی در زمینه عکاسی و ثبت ویدئو است.
باتری در مشخصات s20 fe
مشخصات s20 fe (وبسایت جیاسام آرِنا) در بخش تأمین انرژی از یک باتری نسبتاً بزرگ و حجیم 4500 میلی آمپر ساعتی خبر داده است. ظرفیت این باتری دقیقاً مشابه نمونه بهکار رفته در گوشی S20+ است. اما نمایشگر کمی کوچکتر و رزولوشن Full HD در این گوشی انتظار شارژدهی بهتری را میدهد. اما متأسفانه طبق بررسیهای به عمل آمده گوشی s20 fe شارژدهی فوقالعادهای ندارد و عملکردی بسیار روتین و معمولی دارد. با این که گلکسی S20 FE از شارژ سریع ۲۵ وات مبتنی بر USB Power Delivery 3.0 پشتیبانی میکند، اما متأسفانه سامسونگ این گوشی هوشمند را با یک شارژر ۱۵ واتی بهفروش میرساند. این شارژر برای پر کردن باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی دستگاه به زمانی معادل ۹۰ دقیقه نیاز دارد. همچنین گلکسی S20 FE قابلیت شارژ بیسیم ۱۵ واتی و شارژ معکوس بیسیم تا سقف ۴٫۵ وات را نیز دارد.
نتیجهگیری
همانطور که مشخصات s20 fe نشان داد، این گوشی یک گوشی شبه پرچمدار/میانرده اقتصادی برای طرفداران سری S سامسونگ است. قابلیتهای تعدیل شده در این گوشی هزینه اقتصادی لازم برای خرید را تا حدود 20 درصد کاهش داده است. اما در کنار این کاهش و تعدیل سعی شده است تا نمونه فرق چندانی با نسخه S20 پرچمدار نکند. هر چند تراشه اگزینوس 990 در برخی فرآیندهای پردازشی کمی داغ شده و دچار افت عملکرد میشود یا مثلاً دوربین سلفی در نور کم دچار کمی نویز میشود، اما با این همه گوشی S20 fe برای کسانی که مایل به پرداخت هزینه گوشیهای بالارده و پرچمدار نیستند اما خواهان یک گوشی خوب و مناسب هستند، گزینه بسیار خوبی است.
دیدگاه خود را بنویسید