گوشی سامسونگ a50 یکی از میان‌رده‌های شناخته‌شده، جذاب و پرطرفدار سامسونگ در 2019 بود. a50 با صفحه نمایش بزرگ 6.4 اینچی و مجموعه دوربین‌های سه‌گانه‌اش، ویترینی جذابی برای کاربران گوشی‌های میان‌رده به نمایش گذاشته بود. در زمان ارائه a50 به‌کار گرفتن لنزهای چندگانه در گوشی‌های رده‌متوسط مرسوم شده بود. اما باید پذیرفت که مجموعه دوربین‌ها در بعضی از گوشی‌های هوشمند صرفاً ظاهری جذاب ایجاد می‌کند و خبری از ارتقاء کیفیت در آن‌ها نیست. اما دوربین a50 سامسونگ چه عملکردی داشت؟ نقش مجموعه دوربین‌ها در محبوبیت میان‌رده سامسونگ چیست؟ در این متن با بررسی مشخصات دوربین a50 ضمن پاسخ به این سوال‌ها با تمام نقاط قوت و ضعف عکاسی با این دستگاه آشنا خواهیم شد.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

دوربین گوشی a50 سامسونگ؛ معرفی لنزها

دوربین گوشی a50 سامسونگ؛ معرفی لنزها

در ابتدا باید گفت که a50 ظاهراً از تمام ویژگی‌هایی که از یک میان‌رده در 2019 انتظار می‌رفت، بهره‌مند بود. کره‌ای‌ها در مجموعه دوربین a50 سامسونگ از یک حسگر واید با لنز 25 مگاپیکسلی، حسگر اولتراواید با لنز 8  مگاپیکسلی و البته یک سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی استفاده کرده‌اند. حسگر واید 26 میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/1.7 و لنز 25 مگاپیکسلی‌اش‌ به عنوان دوربین اصلی این مجموعه معرفی شده است. لنز اصلی از فناوری فوکوس خودکار با تشخیص فاز بهره می‌گیرد، اما خبری از لرزش‌گیر اپتیکال در بین مشخصات دوربین a50 نیست. دوربین اصلی در حالت پیش‌فرض عکس‌های 12 مگاپیکسلی می‌گیرد و برای برداشت عکس‌های 25 مگاپیکسلی لازم است که این گزینه را در تنظیمات گوشی تغییر دهید.

حسگر اولتراواید 13 میلی‌متری با سایز 1/4.0 اینچ و گشودگی دیافراگم f/2.2 در کنار یک لنز 8 مگاپیکسلی وظیفه ثبت عکس‌هایی با پس‌زمینه گسترده‌تر را دارد. حسگر تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 وظیفه سنجش عمق را دارد و نوعی کمک‌کننده محسوب می‌شود؛ در واقع این نوع از حسگرها به تنهایی قادر به ثبت تصاویر نیستند. مشخصات دوربین a50 تا اینجای کار قابل قبول‌اند و صرف‌نظر از غیبت لرزش‌گیر، ضعفی روی کاغذ دیده نمی‌شود. اما قابلیت‌های دوربین گوشی a50 سامسونگ تا چه حد می‌تواند کاربران را جذب کند و در رقابت با سایر میان‌رده‌ها پیروز باشد؟

رابط کاربری و قابلیت‌های دوربین a50 سامسونگ

رابط کاربری و قابلیت‌های دوربین a50 سامسونگ

قابلیت HDR یکی از کاربردی‌ترین گزینه‌ها در دوربین a50 است که البته امکان استفاده از آن در همه شرایط مهیا نیست؛ تغییر حالت دوربین اصلی از 12 به 25 مگاپیکسل، قابلیت HDR را غیر قابل دسترس می‌کند. قابلیت عکس‌برداری پانوراما از دیگر مشخصات دوربین a50 است و تنظیمات فلش LED هم مثل گذشته در رابط کاربری دوربین قرار دارد. برنامه دوربین امکان جابه‌جایی در بین لنزها و البته انتخاب حالت‌های مختلف عکاسی و فیلم‌برداری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. فیلم‌برداری در میان‌رده 2019 سامسونگ با وضوح 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه اتفاق می‌افتد. اسلوموشن یا فیلم‌برداری صحنه آهسته هم در a50 وضوحی برابر با 720p و نرخ 480 فریم بر ثانیه دارد. به‌طور کلی مشخصات دوربین a50 برای یک گوشی میان‌رده که حدود دو سال پیش عرضه شده، قابل قبول است. اما باید دید که در عمل چه اتفاقی می‌افتد. 

بررسی عکس گوشی a50 سامسونگ در شرایط نوری مختلف

گلکسی a50 هم مثل خیلی از گوشی‌های دیگر در شرایط نوری خوب با مشکل چندانی روبه‌رو نیست و در قالب یک میان‌رده عکس‌های پذیرفتنی و خوبی اراده می‌دهد. گستره دینامیکی تصاویر پذیرفتنی است و میزان جزئیات، شارپ‌نس، روشنایی و کنتراست تصاویر خصوصاً با فعال کردن HDR در وضعیت خوبی قرار می‌گیرد. عکس‌ها در زمان فعال بودن قابلیت HDR و در شرایط نوری ایده‌آل، نویز قابل توجهی ندارند. ممکن است گاهی در کناره‌های تصاویر، اعوجاج و یا خطاهای رنگی دیده شود؛ اما این مورد چندان قابل توجه و ازاردهنده نیست و کیفیت کلی تصاویر با روشن بودن اچ‌دی‌آر خوشایند است. حضور این قابلیت یکی از نقاط قوت مهم در مشخصات دوربین a50 است و تأثیر زیادی در بهبود تصاویر خواهد داشت.

عکس‌های برداشتی با دوربین گوشی a50 سامسونگ در مقایسه با بعضی از میان‌رده‌های هم‌نسل و جدیدتر، وضعیتی میانه‌حال دارد. با جای خالی لرزش‌گیر اپتیکال و حالت‌های مخصوص عکاسی در شب، عملکرد میان‌رده سامسونگ در تاریکی امیدوارکننده نیست. دوربین گلکسی a50 بر اساس تست‌ها و امتیازبندی‌‌های dxomark.com، موقعیت چندان قابل توجهی ندارد؛ اما با توجه به رده گوشی با ضعف فاحشی هم مواجه نیستیم. ارائه نور بیش از اندازه در بعضی از نقاط تصاویر، یکی از معضلاتی‌ست که دوربین a50 سامسونگ با آن دست و پنجه نرم می‌کند؛ متأسفانه اگر برای فرار از این مشکل نور محیط را کمتر کنید، احتمالاً بخشی از جزئیات و بافت تصاویر را از دست خواهید داد.

تجربه عکاسی پرتره با سامسونگ گلکسی a50

قبل از هر چیز باید به حضور حسگر تشخیص عمق در مشخصات دوربین a50 امیدوار باشیم. این سنسورها برای تشخیص دقیق سوژه از پس‌زمینه در عکس‌برداری پرتره نقش پررنگی ایفا می‌کنند. البته گاهی هم سنسورهای اضافه در گوشی‌های ارزان‌قیمت، نقشی جز ظاهرسازی ندارند. اما عملکرد این حسگر در a50 به عنوان یک گوشی میان‌رده از کمپانی مطرحی مثل سامسونگ چگونه است؟

عکاسی پرتره یکی از نقاط قوت مهم در بررسی مشخصات دوربین a50 است. با وجود ضعف‌هایی که نهایتاً ممکن است به چشم بخورد، عملکرد دوربین در این بخش کاملاً پذیرفتنی‌ست. طبیعتاً تفکیک سوژه از پس‌زمینه در دوربین a50 سامسونگ با پرچم‌دارهای دوربین‌محور برابری نمی‌کند. خصوصاً با کراپ کردن تصاویر ممکن است لبه مرزهای سوژه به شکل بریده‌بریده یا گاهی تار نمایش داده شود. 

سرعت نه‌چندان بالای فوکوس هم از دیگر ویژگی‌هایی‌ست که ممکن است در این بخش مشکل‌ساز باشد. متأسفانه گاهی اوقات هم ممکن است با وجود تشخیص سوژه توسط Live Focus، افکت بوکه در تصویر نهایی اعمال نشود. اما با تمام این‌ها باز هم به لطف حسگر تشخیص عمق و میزان مناسب مات شدن پس‌زمینه، تصاویر پرتره نسبتاً خوبی از a50 دریافت می‌کنید.

بزرگ‌نمایی در دوربین گلکسی a50

وقتی صحبت از بزرگ‌نمایی باشد، حضور لنز‌های تله‌فوتو اهمیت بالایی پیدا می‌کند. مثل خیلی از گوشی‌های هم‌رده و هم‌نسل، در بین مشخصات دوربین a50 هم خبری از لنز تله‌فوتو نبود. در نتیجه انتظار بزرگ‌نمایی زیاد و یا حفظ جزئیات تصاویر زوم شده در این محصول، اساساً اشتباه است. زوم 4 برابری حدأکثر بزرگ‌نمایی در دوربین a50 سامسونگ است.

وقتی میزان جزئیات تصویر، یکی از نقاط ضعف عکس گوشی a50 سامسونگ است، طبیعتاً در بزرگ‌نمایی‌ها این مشکل هم بزرگ‌تر می‌شود. کاهش میزان جزئیات با زوم کردن تصاویر کاملاً محسوس است؛ نتیجتاً وقتی تصویر اصلی جزئیات زیادی داشته باشد، عکس‌های دوربین با حالتی تصنعی نمایش داده می‌شود. میزان نویز و خطای رنگی هم در تصاویر بزگ‌نمایی شده بیشتر می‌شود. به‌طور کلی در مشخصات دوربین a50 پیشرفتی در جهت زوم تصویر به چشم نمی‌خورد و مثل سابق بزرگ‌نمایی‌ها در کاهش کیفیت تصاویر مؤثر است.

مشخصات دوربین a50؛ فلش LED و عملکرد مطلوب آن

مشخصات دوربین a50؛ فلش LED و عملکرد مطلوب آن

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، عکس‌های a50 در محیط تاریک جزئیات و وضوح پایین و نویز نسبتاً بالایی دارند و البته قابلیت عکاسی در شب هم در دسترس نیست. اما خوشبختانه فلش LED در این مرحله عملکرد مناسبی دارد. ممکن است وضوح عکس‌هایی که به کمک فلش گرفته شده‌اند، در بخش‌های مختلف تصویر کم و زیاد شود؛ به‌طور دقیق‌تر در مرکز عکس‌ها وضوح و جزئیات بیشتر و نویز کمتری در مقایسه با کناره‌ها دیده می‌شود و عملکرد فلش LED در قسمت مرکزی دقیق‌تر است. با این‌حال فلش LED با عملکردی نسبتاً رضایت‌بخش، یکی از نقاط قوت مشخصات دوربین a50 است.

فیم‌برداری با a50 سامسونگ

دوربین a50 سامسونگ امکان فیلم‌برداری با وضوح 1080p و نرخ 30 فریم را فراهم کرده است. ویدئوهای ضبط شده در فضای روشن روز، کیفیت رضایت‌بخشی دارد و میزان نویز آن کنترل‌شده است. دقت رنگی مناسب و متعادل‌سازی رنگ سفید در ویدئوهای a50، نتایج پذیرفتنی و خوشایندی به دنبال دارد. اما با کاهش نور باز هم جای خالی لرزش‌گیر اپتیکال به چشم می‌آید و نویز بیشتری در ویدئوها پدیدار می‌شود.

شرایط نوری نامناسب، گستره دینامیکی ویدئوهای a50 را کاملاً تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. از طرفی عملکرد نه‌چندان دقیق فوکوس خودکار در این بخش مشکلات بیشتری به دنبال دارد؛ مثلاً در فیلم‌برداری از سوژه‌های متحرک ممکن است با اختلالات مکرر فوکوس مواجه باشیم. طبیعتاً در ویدئوها هم با جزئیات خیلی زیاد و دقیقی سر و کار نداریم و البته امکان کم و زیاد شدن وضوح در قسمت‌های مختلف فیلم وجود دارد. با وجود نقاط ضعف a50 در تصویربرداری اگر در انتخاب نور محیط دقت کنید، با ویدئوهای رضایت‌بخشی مواجه خواهید بود. مشخصات دوربین a50 و عملکرد آن در بخش فیلم‌برداری، کاملاً متناسب با رده قیمتی گوشی است و حتی در مقایسه با خیلی از گوشی‌های هم‌رده وضعیت مطلوب‌تری دارد.

شرحی مختصر از مشخصات دوربین a50

شرحی مختصر از مشخصات دوربین a50 

با در نظر داشتن تمام مواردی که تا این‌جا به آن اشاره شد، عملکرد متوسطی از دوربین a50 سامسونگ دیده می‌شود. البته که بررسی قیمت a50 در وب‌سایت Amazon رده میانی گوشی را نشان می‌دهد؛ اما دوربین میان‌رده سامسونگ در مقایسه با هم‌رده‌ها و هم‌نسل‌های خودش هم در بین بهترین‌ها جا نمی‌گیرد. اگر یک شرایط نوری ایده‌آل داشته باشید، عکس‌ها و ویدئوهای میان‌رده سامسونگ با نویز کم و دقت رنگی مناسب، رضایت شما را جلب می‌کنند. دوربین a50 برای ثبت عکس‌های پرتره و اعمال افکت بوکه هم در نور مناسب، امتیاز نسبتاً خوبی دارد. اما کاهش نور با افت قابل توجه کیفیت تصاویر همراه است؛ همچنین با توجه به جای خالی لنز تله‌ در بین مشخصات دوربین a50، انتظار بزرگ‌نمایی قوی و باکیفیت از این محصول چندان منطقی نیست.