شرکت کوالکام یکی از تولیدکنندگان مطرح پردازندههای موبایل دنیا، سال 2017 از اسنپدراگون 845 را بهعنوان جانشین تولید قبلی خود یعنی اسنپدراگون 835 رونمایی کرد. هنوز با گذشت چندسال اسنپدراگون 845 مورد علاقه همه تولیدکنندگان موبایل و البته کاربران است. در این مقاله همهچی آنلاین میخواهیم درباره اسنپدراگون 845 صحبت کنیم. اول به این سوال که اسنپدراگون 845 چیست؟ پاسخ میدهیم. سپس هرآنچه لازم است درباره این پردازنده بدانید بیان میکنیم. پس از خواندن این مقاله شما درباره این پردازنده اطلاعات کافی خواهید داشت.
اسنپدراگون 845 چیست؟
اسنپدراگون 845 یک تراشه هشت هستهای است که با فناوری 10 نانومتری لیتوگرافی FinFET شرکت سامسونگ تولید شده است. این تراشه از قابلیتهایی همچون پردازنده گرافیکی، پردازشگر سیگنال دیجیتال، قابلیتهای ثبت تصویر و فیلمبرداری، پخش ویدئو، هوش مصنوعی، مودم و فناوری شارژ موبایل پشتیبانی میکند. اسنپدراگون 845 اواخر 2017 رونمایی و اوایل سال 2018 وارد بازار شد. شرکت شیائومی و سامسونگ اولین کمپانیهایی بودند که این تراشه را در محصولات پرچمدار خود استفاده کردند. با این تفاسیر بدون اغراق میتوان گفت این پردازنده حرفهای زیادی برای گفتن دارد و همچنان از بهترین و قویترین پردازندههای موبایل محسوب میشود.
اسنپدراگون 845
در قسمت قبلی قابلیتهای کلی اسنپدراگون 845 را بیان کردیم و در این قسمت میخواهیم دقیقتر و با جزئیات بیشتر مشخصات و ویژگیهای این پردازنده را بررسی کنیم.
عملکرد پردازنده مرکزی اسنپدراگون 845
اسنپدراگون 845 یک تراشه 64 بیتی هشت هستهای است که چهار هسته آن کرایو 385 با فرکانس پردازشی 2.8 گیگاهرتز و چهار هسته کرایو 385 با فرکانس پردازشی 1.7 گیگاهرتز است. چهار هسته این پردازنده برای انجام کارهای سنگین و چهار هسته برای صرفهجویی در باتری موبایل کاربرد دارد. به طور کلی عملکرد اسنپدراگون 845 نسبت به نسخه قدیمی 25 درصد افزایش یافته و حدود 30 درصد انرژی کمتری مصرف میکند. علاوه بر این، پردازنده از شارژ سریع 4+ پیشتیبانی میکند که کوالکام ادعا کرده بود میتواند تلفنهمراه را تا 15 الی 50 درصد شارژ کند. البته عملکرد واقعی این پردازنده ممکن است بسته به دستگاه و سازنده تلفن همراه متفاوت باشد. با همه این اعداد و ارقام، افزایش عملکرد این پردازنده به طور قابل توجهی تجربه کار با برنامههای سنگین را برای کاربران بهبود بخشید.
پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 845
کوالکام یک پردازنده گرافیکی جدید با نام Adreno 630 برای اسنپدراگون 845 در نظر گرفته است که این پردازنده گرافیکی متشکل از GPU پردازنده گرافیکی نمایشگر و VPU پردازنده تصویری است. با استفاده از ADRENO 630 توان صفحه نمایش گوشی هوشمند شما تا حدود 2.5 برابر افزایش مییابد. با این سیستم جدید عملکرد پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 845 تا حدود 30 درصد افزایش یافته است.
هوش مصنوعی اسنپدراگون 845
اسنپدراگون 845 به دلیل ویژگیهای خاص بسیار مورد توجه کمپانیهای تولیدکننده موبایل قرار گرفت. در سال 2018 اکثر کمپانیها در گوشیهای پرچمدارشان از این پردازنده استفاده کردند. در اسنپدراگون 845 عملکرد هوش مصنوعی بیشتر به صورت نرم افزاری بود و در سیستم هوش مصنوعی از نسل سوم DSPهای Hexagon 685 استفاده شده و عملکرد مطلوبی دارند. DSPهای به کار رفته در اسنپدراگون 845 حدود سه برابر بهتر از DSPهای به کار رفته در اسنپدراگون 835 است. پیشرفت هوش مصنوعی در پردازنده جدید باعث رقم خوردن تجربه کاربری بهتر در استفاده از دوربین، صدا و بازی میشود.
پردازشگر سیگنال تصویری اسنپدراگون 845
در سالهای اخیر دوربین گوشیهای هوشمند بسیار پیشرفت کرده است. اما اسنپدراگون 845 در زمینه دوربین نیز قوی ظاهر شد. دوربینهای تلفن همراه به پردازشگر سیگنال تصویری وابستهاند. در پردازنده اسنپدراگون 845 کوالکام قابلیت Spectra 280 ISP (پردازنده جدید سیگنال تصویر) استفاده شده است و موبایلهای دارای دو دوربین را تا رزولوشن 16 مگاپیکسل و موبایلهای تک دوربین را تا رزولوشن 32 مگاپیکسل پشتیبانی میکند. اما شاید سوال پیش بیاید ISP چه کاری انجام میدهد؟ ISP هنگام عکاسی به جای تمرکز بر روی کیفیت وضوح عکس روی عمق رنگ عکس تمرکز میکند. با ISP طیف رنگی افزایش مییابد و عکسها درخشانتر میشوند. در نتیجه رنگهای عکس در یک طیف رنگی به صورت طبیعی و با نوردهی عالی ثبت میشوند. اسنپدراگون 845 در زمینه دوربین از ویژگیهایی مانند خودکار هیبریدی، تشخیص چهره سریع، تشخیص عمق عملکرد عالی داشته است. همچنین در دوربین فیلمبرداری امکان ضبط ویدیو HDR نیز برای اسنپدراگون 845 فراهم شده است.
مودم
در این پردازنده از مودمهای نسل جدید LET کوالکام با نام X20 استفاده شده است. اگر بخواهیم آن را با مودم پردازنده نسل قبلی X16 مقایسه کنیم باید بگوییم، میتواند تا 20 درصد سرعت بیشتری در زمان واقعی به شما ارائه دهد. البته مودم X20 از چند فناوریهای جدید برای افزایش سرعت در باندهای مختلف و استفاده همزمان از دو سیمکارت از LET را برای دسترسی بهتر کاربران ایجاد کرده است.
امنیت اسنپدراگون 845
پردازنده اسنپدراگون 845 به یک واحد پردازش امن جدید مجهز است. این پردازنده قابلیتهایی مانند اسکن اثر انگشت، تشخیص صدا، چهره و عنبیه دارد که از طریق SPU انجام میشود. این پردازنده با ذخیره اطلاعات شخصی شما، لایه امنیتی سوم را ایجاد میکند. در این صورت کسی با دزدیدن یا پیدا کردن گوشی نمیتواند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد.
اسنپدراگون 845 در مقابل اسنپدراگون 835 چه تغییراتی داشته؟
اگر از نظر ساخت ظاهری بخواهیم این دو پردازنده را با یکدیگر مقایسه کنیم تفاوت مشهودی پیدا نخواهیم کرد. کوالکالم در اسنپدراگون 845 با ارتقا قطعات قبلی و اضافه کردن فناوریهای متنوع عملکرد و سرعت اسنپدراگون نسل جدید را در زمینههای مختلف بهبود بخشیده و سرعت و تجربه کاربری بهتری رقم میزند. این خود اتفاق بزرگی نسبت به نسل قبلی است چرا که سرعت دسترسی و انجام کارها بالا میرود.
بهطور خلاصه تفاوت این دو مدل را در جدول زیر مشاهده میکنید:
اسنپدراگون 845 | اسنپدراگون 835 | |
فناوری ساخت | 10 نانومتری، نسل دوم (LPP) | 7 نانومتری نسل اول (LPE) |
هستههای پردازشگر | چهار هستهی کرایو ۳۸۵ با فرکانس پردازشی ۲.۸ گیگاهرتز + چهار هستهی کرایو ۳۸۵ با فرکانس پردازشی ۱.۷ گیگاهرتز | چهار هسته Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز + چهار هسته Kryo 280 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز |
پردازشگر گرافیکی | آدرنو 630 | آدرنو 540 |
هوش مصنوعی | هگزاگون ۶۸۵ | هگزاگون 682 |
پردازنده سیگنال تصویر | اسپکترا ۲۸۰، پشتیبانی از دو دوربین۱۶ مگاپیکسلی و تک دوربین 32 مگاپیکسل | اسپکترا 180 |
مودم | LTE Cat.18 | LTE Cat.16 |
امنیت | Secure Processing Unit | Qualcomm Processor Security |
نتیجهگیری
در این مقاله گفتیم اسنپدراگون 845 چیست و چه قابلیتهایی دارد. از نظر ظاهری، Snapdragon 845 تأثیر بسیار زیادی بر روی گوشی های هوشمند اندرویدی خواهد داشت. تقریباً همه گوشی های پرچمدار همچنان دارای پردازنده اسنپدراگون 845 هستند. لیست برندهایی که از این پردازنده تا به الان استفاده کردهاند شامل: LG ، Sony ، Xiaomi ، HTC ، Motorola و Samsung است. بهطور کلی اگر میخواهید استفاده سنگین از تلفن همراه خود داشته باشید پیشنهاد میشود هنگام خرید نام این پردازنده را به خاطر بسپارید.
دیدگاه خود را بنویسید