کوالکام با اسنپ دراگون ‎های سری 800 کاربران حرفه‌ای و علی‌ الخصوص گیمرها را هدف قرار می‌دهد. پردازنده‌های اسنپدراگون اغلب با اهداف مختلف و در رده‌های قیمتی متنوعی تولید می‌شوند و در سخت‌افزار خیلی از گوشی‌های میان‌رده و حتی اقتصادی هم جا دارند. اما اسنپدراگون 888 به‌ عنوان اولین تراشه کوالکام با فرایند 5 نانومتری، از بالا رده‌ ترین گوشی‌های یک سال اخیر است. این تراشه به لطف هسته‌های قدرتمند پردازشی، حافظه بالای کش و مودم بسیار قوی، پیشرفت‌های ویژه‌ای را در ظرفیت و سرعت تجربه می‌کند. اسنپدراگون 888 با نقش‌آفرینی کم‌ نظیرش در پرچمدارهای 2021، یکی از شگفت‌انگیزترین موتورهای پردازشی شناخته‌شده برای گیمرهاست. دنیای فناوری امروز در انتظار اسنپدراگون 895 است؛ اما علی‌ الحساب اسنپ دراگون 888 و 888 Plus همچنان از قدرتمندترین و البته گران‌ قیمت‌ ترین گزینه‌های بازار موبایل‌اند. در ادامه با معرفی مهمترین گوشی‌های مجهز به این موتور پردازشی، عملکرد دقیق آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نقد و بررسی اسنپدراگون 888؛ تراشه قدرتمند کوالکام با بهینه‌سازی چشمگیر مصرف انرژی

نقد و بررسی اسنپدراگون 888؛ تراشه قدرتمند کوالکام با بهینه‌سازی چشمگیر مصرف انرژی

اسنپدراگون 888 نویدبخش عملکردی عالی در چند وظیفگی‌ ها است. این تراشه قدرتمند برای اولین بار هسته پردازشی قدرتمندی با عنوان Cortex-X1 را به نمایش گذاشت که سرعتی برابر با 2.8 گیگاهرتز دارد. مجموعه هسته‌های پردازشی با حضور سه هسته Cortex-A78 با سرعت 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A55 با سرعت 1.8 گیگاهرتز، کامل می‌شود. توجه داشته باشید که هسته‌های پردازشی این مجموعه علیرغم قدرت بالا، کم‌ مصرف‌ اند و به‌ این‌ ترتیب Snapdragon 888 را با بهینه‌سازی جدی مصرف انرژی (25%) همراه کرده‌اند. در این بین تک هسته Cortex-X1 همراه با ارتقای دو برابری میزان حافظه کش L1 و L2 (در مقایسه با Snapdragon 865) و 3 گیگابایت حافظه کش L3، پتانسیلی عالی را برای اجرای وظیفه‌های چندگانه یا اصطلاحاً Multitasking ایجاد کرده است. البته که دخالت پردازنده گرافیکی قدرتمند و واحد پیشرفته پردازش عصبی، پردازش‌های گسترده چیپست کوالکام را روان‌تر و جذاب‌تر می‌کند.

اسنپدراگون 888 با همراهی پردازنده گرافیکی Adreno 660 و پردازشگر عصبی پیشرفته

اسنپدراگون 888 با همراهی پردازنده گرافیکی Adreno 660 و پردازشگر عصبی پیشرفته

نام پردازنده‌های گرافیکی Adreno غالباً در کنار چیپست‌های اسنپدراگون دیده می‌شود. در نقد و بررسی اسنپدراگون 888 هم با همین روند مواجهیم؛ به این ترتیب Adreno 660 وظیفه پردازش داده‌های گرافیکی را بر عهده دارد و در حال حاضر از قدرتمندترین‌ها است. بررسی داده‌ها نشان می‌دهد که پردازنده Adreno 660 در مقایسه با نسل قبلی حدود 36% سریع‌تر عمل می‌کند. اگر اهل بازی‌های حرفه‌ای هستید، بد نیست بدانید که پردازش‌های گرافیکی در اینجا با فناوری مشابه با آنچه در پلی‌ استیشن 5 می‌بینیم، انجام می‌گیرد (VRS). گیمینگ‌ فون‌ ها اغلب به نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate) بالای نمایشگر مجهزند که طبیعتاً حضور یک پردازشگر قدرتمند را ضروری می‌کند. Adreno 660 در خدمت موتور پردازشی Snapdragon 888 تا نرخ نوسازی 144 هرتز را به‌ راحتی اجرا می‌کند.

جدا از نرخ تازه‌سازی، نرخ پاسخ به لمس نمایشگر هم به لطف پردازش‌های پرسرعت قوی در اسنپدراگون 888، حدود 20% سریع‌تر از نسل قبلی‌ است. برای دسترسی به بهترین حالت پاسخ به لمس می‌توانید از ویژگی Quick Touch بهره بگیرید. از طرفی پیشرفت‌های هوش مصنوعی که یکی از دستاویزهای مهم حوزه تکنولوژی‌ است، به وضوح در نسخه 888 اسنپدراگون خودنمایی می‌کند. واحد پردازش عصبی که مختصراً با NPU شناخته می‌شود در این تراشه با موتور Hexagon 780 معرفی شده و نوید بخش بهبودی اساسی‌ است. نسل قبلی پردازنده‌های عصبی این شرکت، امکان اجرای 15 تریلیون عملیات در ثانیه را فراهم کرده بودند. اما موتور Hexagon 780 این عدد را به 26 تریلیون در ثانیه می‌رساند و به‌ این‌ ترتیب با پیشرفت شگرفی همراه است.

نکته قابل‌ توجه در مورد مشخصات مرتبط با هوش مصنوعی، کنترل و کاهش مصرف انرژِی در عین عملیات گسترده‌تر است. اسنپدراگون 888 در کنار موتور Hexagon 780 از یک میکرونترلر با عنوان Sensing Hub هم بهره می‌گیرد. میزان مصرف انرژی این کنترلر در مقایسه با موتور اصلی هوش مصنوعی، بسیار پایین‌تر است. به لطف Sensing Hub، فعالیت‌های نسبتاً ساده‌تر هوش مصنوعی با صرف انرژی کمتری انجام می‌گیرد و مصرف بهینه پردازنده بیش‌ از‌ پیش نمایان می‌شود. این ویژگی در کنار بهره‌گیری از باتری‌ های قوی، طول عمر قابل‌ توجهی را برای اکثر پرچمدارهای اندرویدی 2021 به ارمغان می‌آورد. گوشی سامسونگ Z Flip 3 و خانواده شیائومی Mi 11 از مهم‌ترین نمونه‌های مجهز به Snapdargon 888 هستند. اما پرچمدارهای S21 سامسونگ، فقط در نسخه ایالات متحده از این تراشه پرطرفدار میزبانی می‌کنند.

اسنپدراگون 888 و ویژگی‌های ارتباطی

اسنپدراگون 888 و ویژگی‌های ارتباطی

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که در معرفی Snapdragon 888 جلب توجه می‌کند، قرار گرفتن مجموعه ابزارهای ارتباطی در دل خود موتور پردازشی‌ است. بنابراین در نقد و بررسی اسنپدراگون 888 با مجموعه‌ای از اتصالات شبکه 5G و مودم RF روبه‌رو هستیم که قدرتمندترین گزینه‌های روز بازار به حساب می‌آیند. کوالکام این مجموعه را با عنوان X60 معرفی می‌کند. پشتیبانی از نسل ششم Wi-Fi با اتصال سریع mmWave از ویژگی‌های مهم ارتباطی در این مجموعه است که در واقع آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا را در اختیار شما قرار می‌دهد. گرچه امکان اتصال 5G و Wi-Fi 6 هنوز کاملاً جهانی نشده، اما به‌ هر حال این پردازنده قدرتمند با جدیدترین فناوری‌های ارتباطی همراه است که نتیجتاً امکان دانلود با سرعت 7.5 گیگابایت در ثانیه را برای شما فراهم خواهد کرد.

امکانات Snapdragon 888 برای تصویر برداری

امکانات Snapdragon 888 برای تصویر برداری

امکانات اسنپدراگون 888 فقط در خدمت گیمرها نیست؛ علاقه‌مندان به عکاسی و فیلمبرداری هم با این موتور پردازشی، تجربه کم‌نظیری را کسب می‌کنند. این تراشه در پردازش تصویر که مختصراً به ISP معروف است هم پیشرفت‌های قابل‌ توجهی را تجربه می‌کند. پردازنده کوالکام امکان ضبط ویدئوی 4K با نرخ 120 فریم بر ثانیه را در اختیار شما قرار می‌دهد. پردازشگر تصویر سه‌گانه فرصت ثبت سریع عکس‌های باکیفیت را ایجاد می‌کند و جابه‌جایی بین لنزهای دوربین را با کمترین میزان تأخیر به انجام می‌رساند. اسنپدراگون نسخه 888 برای هر دوربین یک پردازشگر تصویر اختصاصی به همراه دارد و به ‎این‌ ترتیب هر نوع دردسر برای جابه‌جایی بین لنزها و تغییر سبک عکاسی را بی‌ معنی می‌کند.

موتور پردازش تصویر یا ISP بیش از 30% سریع‌تر از نسل قبلی عمل می‌کند. به این ترتیب اسنپدراگون 888 تصاویر را با سرعت 2.7 گیگاپیکسل بر ثانیه ثبت می‌کند. این پردازشگر با همراهی هوش مصنوعی قوی، امکانات بیشتری برای استفاده از ویژگی‌های واقعیت افزوده فراهم کرده که البته در مقایسه با قبل، انرژی کمتری طلب می‌کند. به‌ طور‌ کلی نقد و بررسی اسنپدراگون 888 با عملکردی ستودنی در حوزه عکاسی و فیلمبرداری همراه است. بی‌شک تصویر برداری با پرچمدارهای مجهز به Snapdragon 888 مثل خانواده قوی Mi 11 شیائومی، تجربه جدید و جذابی را برای شما رقم خواهد زد.

گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون 888 در سال 2021

گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون 888 در سال 2021

تقریباً قدرتمندترین گوشی‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید در سال 2021 با پردازنده اسنپدراگون 888 معرفی شده‌اند. لیست گوشی‌های مجهز به این موتور پردازشی در وبسایت Androidauthority.com، شامل جدیدترین پرچمدارهای شیائومی، سامسونگ و البته گیمینگ‌ فون‌های بسیار پرتوان ROG Phone ایسوس است. در ادامه نگاهی دقیق‌تر به دو نمونه از مهمترین گوشی‌های مجهز به Snapdragon 888 خواهیم داشت.

گوشی شیائومی سری MI 11

سه عضو خانواده می 11 شیائومی که به‌ ترتیب قدرت با اسامی Mi 11 ،Mi 11 Pro و Mi 11 Ultra معرفی می‌شوند، به اسنپدراگون 888 مجهزند. در واقع تنها عضو نسبتاً ضعیف این خانواده، گوشی Mi 11 Lite است که البته در کلاس میان‌رده‌ها طبقه‌بندی می‌شود. با این اوصاف موقعیت پردازشی نسخه اولترا بدون تفاوت با نسخه معمولی خانواده باقی می‌ماند و حتی میزان رم و نوع حافظه داخلی هم شبیه به هم در نظر گرفته شده است. با‌ این‌ وجود گوشی Mi 11 Ultra به‌ عنوان قوی‌ترین عضو خانواده با نمایشگر 6.8 اینچی، باتری 5000 mAh، پشتیبانی از شارژ سریع 67 واتی و دوربین‌های قوی سه‌گانه در همراهی با اسنپ دراگون قدرتمند 888، پکیجی به‌ غایت شگفت‌انگیز را به نمایش می‌گذارد. این دستگاه اولین پرچم‌دار شیائومی‌ است با توان مقاومت بالا در برابر آب و گرد و غبار همراه شده است (گواهیIP68).

پرچم‎دار 2021 شیائومی از یک مجموعه دوربین قدرتمند با محوریت حسگر 108 مگاپیکسلی میزبانی می‌کند. این دستگاه قطعاً علاقه‌مندان به عکاسی را شگفت‌زده می‌کند. حضور یک نمایشگر کوچک در بین مجموعه دوربین‌های پشتی، ثبت عکس‌های سلفی با کیفیت دوربین اصلی را امکان‌پذیر خواهد کرد. پشتیبانی از شارژ سریع بی‌سیم 67 واتی هم از دیگر ویژگی‌هایی‌ است که در مشخصات Mi 11 Ultra می‌درخشد. تمام این قابلیت‌های ستودنی در کنار اسنپدراگون 888، قیمت کهکشانی پرچمدار جدید شیائومی را تا حدی توجیه می‌کند.

گوشی سامسونگ Z Flip 3

سامسونگ اولین پرچمدارهای 2021 یا خانواده گلکسی S21 را تنها در نسخه ایالات متحده به اسنپدراگون 888 مجهز کرد. در واقع نسخه بین‌المللی برخلاف تصور با Exynos عرضه شد. اما گلکسی Z Flip 3 به‌ عنوان یکی از آخرین پرچم‌دارهای سامسونگ به تراشه قدرتمند کوالکام مجهز است. گوشی‌های تاشوی سری Z حالا نوعی جایگزین برای خانواده گلکسی نوت محسوب می‌شوند و طبیعتاً توجه زیادی به خود جلب کرده‌اند. گلکسی زد فلیپ 3 با ساختی بسیار ظریف و جذاب از یک نمایشگر 6.7 اینچی اصلی و یک صفحه نمایش خارجی 1.9 اینچی میزبانی می‌کند. برخلاف اکثر گوشی‌های سامسونگ در زد فلیپ 3 خبری از پشتیبانی کارت حافظه نیست.

اگر به امکانات عکاسی دوربین اهمیت زیادی می‌دهید، Z Flip 3 انتخاب چندان مناسبی برای شما نیست. از طرفی برخلاف تصور سامسونگ زد فلیپ را با یک باتری 3300 mAh عرضه کرده که شاید ضعیف‌ترین در بین پرچمدارهای کره‌ای باشد. با‌ این‌ وجود حضور پردازنده نسبتاً کم‌مصرف اسنپدراگون 888 در کنار رم 8 گیگابایتی، عملیات سخت‌افزاری را به‌ خوبی در قواره یک پرچمدار پیش می‌برد.