طراحی انقلابی سامسونگ در میان‌رده‌هایی مثل گلکسی A52 ،A32 و A72 همچنان تازگی دارد. گرچه طراحی تنها نوآوری و پیشروی سامسونگ در میان‌رده‌های 2021 نبود و خصوصاً در بخش دوربین و پردازنده‌ها با پیشرفت‌هایی جدی روبه‌رو بودیم. این گوشی‌ها اغلب در دو نسخه با پشتیبانی از شبکه LTE یا 5G عرضه شدند که جدا از امکانات ارتباطی، تفاوت‌های جزئی دیگری هم داشتند. اما سامسونگ در اقدامی غیر منتظره، اول سپتامبر 2021 را با تولد دستگاهی به نام گلکسی A52s 5G همراه کرد. مشخصات گوشی a52s شباهت‌های زیادی با هر دو نسخه LTE و 5G گلکسی A52 دارد و به لحاظ قیمتی تقریباً بین این دو گوشی قرار می‌گیرد. با این اوصاف هدف سامسونگ از ارائه گوشی a52s در تک‌ نسخه 5G چیست؟ در ادامه با نگاهی به مشخصات گوشی a52s، ویژگی‌های میان‌رده جدید سامسونگ را بررسی می‌کنیم و به دنبال پاسخی برای این سوال خواهیم بود.

جدول مشخصات گوشی A52s

مشخصاتگوشی A52s
صفحه نمایشسوپر امولد
سیستم عاملاندروید 11 با قابلیت ارتقا به اندروید 13
چیپستاسنپدراگون 778G 5G
دوربینلنز عریض 64 مگاپیکسلی
لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی
لنز ماکرو 5 مگاپیکسلی
لنز تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی لنز عریض 32 مگاپیکسلی
باتری و شارژدهیباتری لیتیوم یونی
حجم 4500 میلی‌آمپر
سرعت شارژ 25 وات

گوشی a52s؛ طراحی و ویژگی‌های ظاهری

بررسی طراحی و ویژگی‌های ظاهری گوشی a52s

استفاده از قاب مات با رنگ‌های پاستیلی در اولین میان‌رده‌های 2021 سامسونگ یعنی گلکسی A52 ،A72 و A3 طراحی نوین و بسیار جذابی بود. اما طبق انتظار، مشخصات گوشی a52s در قسمت طراحی هیچ تفاوتی با هم‌ خانواده قبلی‌ اش ندارد. با این حال قاب مات گوشی با رنگ‌های خاصش همچنان جذاب است و خوشبختانه اثر چندانی از جای لک و اثر انگشت هم باقی نمی‌گذارد. فضای مستطیلی‌ شکل دوربین‌های چهارگانه، علی‌رغم بیرون‌زدگی به‌ واسطه همرنگ بودن با قاب پشتی، نمای یک‌ پارچه‌ای را ایجاد کرده که در گیرایی ظاهری گوشی مؤثر است. قاب پشتی و بدنه میان‌رده جدید سامسونگ تماماً پلاستیکی در نظر گرفته شده؛ اما قاب جلویی از جنس شیشه است و با نسخه پنجم پوشاننده‌های گوریلاگلس محافظت می‌شود.

گوشی A52s سامسونگ با ابعاد 159.9 × 75.1 × 8.4 میلی‌متر و 189 گرم وزن، از یک نمایشگر 6.5 اینچی میزبانی می‌کند. دوربین سلفی در یک حفره پانچ، مرکز بالایی نمایشگر را نشان گرفته و فضای چندانی را اشغال نمی‌کند. نمایشگر گوشی A52s حدود 84.9% از کل پنل جلوی گوشی را پوشانده که با تفاوت بسیار کمی بیشتر از برادر قدیمی‌ترش به مفهوم تمام‌ صفحه نزدیک است. احراز هویت در میان‌رده جدید سامسونگ درست مثل گلکسی a52 از طریق اسکنر اثر انگشت اپتیکال در زیر نمایشگر صورت می‌گیرد و عملکرد نسبتاً سریع و موفقی دارد. یکی از پیشرفت‌های گوشی A52 در مقایسه با میان‌رده‌های قدیمی‌تر سامسونگ، بهره‌گیری از گواهی IP67 بود که طبق انتظار در معرفی مشخصات گوشی a52s هم تکرار شده است. به این ترتیب گلکسی A52 اس در برابر آب و گرد و غبار، مقاومتی نسبی دارد.

گوشی A52s در رنگ‌های مشکی، سفید، سبز و بنفش روشن قابل‌ خریداری است و تقریباً در هر چهار رنگ، ظاهر دلنشینی به نمایش می‌گذارد. اسپیکر‌های استریو در لبه پایینی گوشی و قسمت بالای نمایشگر عیناً شبیه به A52 عمل می‌کنند؛ لازم است اشاره کنیم که گلکسی a52 دستگاهی بود که در مقایسه با میان‌رده‌های قدیمی‌تر سامسونگ، پیشرفتی جدی را در ایجاد تجارب شنیداری لذت‌بخش تجربه می‌کرد. خوشبختانه پشتیبانی از جک 3.5 میلی‌متری هدفون در مشخصات گوشی a52s تعریف شده و ارتباط شارژر در این دستگاه از طریق درگاه USB Type-C 2.0 صورت می‌گیرد.

بررسی مشخصات گوشی a52s؛ ویژگی‌های نمایشگر 6.5 اینچی

نگاهی به نمایشگر گوشی a52s

مشخصات گوشی a52s در این بخش بیشتر از اینکه به گلکسی A52 نسخه LTE شبیه باشد، با A52 نسخه 5G همخوانی دارد. نمایشگر 6.5 اینچی سوپر امولد (Super Amoled) تصاویر را با وضوح 1080 × 2400 پیکسل و تراکم پیکسلی 405 پیکسل بر اینچ به نمایش می‌گذارد. آنچه باعث تمایز نمایشگر A52s از A52 شده، نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی میان‌رده جدید است که برای گوشی‌هایی در این کلاس قیمتی، یک نقطه قوت محسوب می‌شود. روشنایی 800 نیتی نمایشگر، تضمینی برای استفاده راحت از گوشی در فضاهای پرنور یا حتی در معرض تابش مستقیم نور خورشید است. در سمت دیگر حدأقل روشنایی 1.80 نیت، استفاده بسیار راحت از گوشی در تاریکی را هم ضمانت می‌کند.

مثل بسیاری از دیگر میان‌رده‌های سامسونگ، نمایشگر A52s هم از ویژگی‌های درخشان گوشی به حساب می‌آید. این نمایشگر هر دو فضای رنگی DCI P3 و Srgb را با کمترین میزان خطای رنگی ‌‌به‌ طور کامل پوشش می‌دهد. از طرفی با انتخاب یکی از حالت‌های Natural و Vivid، رنگ‌های نمایشگر آن‌ طور که شما مایلید به نمایش در می‌آیند. در واقع با امکان چنین انتخابی می‌توانید رنگ‌های طبیعی‌تر و زنده یا اشباع و چشمگیر داشته باشید. این مشخصات تقریباً با A52 یکسان است. اما جدا از نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی، پشتیبانی از محتوای HDR10+ هم مشخصات گوشی a52s در این بخش را قدرتمندتر از گلکسی A52 نشان می‌دهد. به لطف این ویژگی، امتیاز نمایشگر A52s در مقایسه‌های وب‌سایت Nanoreview تا حد قابل‌ توجهی بیشتر از همتای قدیمی‌ترش است. اگر به مشخصات گوشی A53 نیز نگاهی بیاندازید متوجه شباهت هر دو این محصولات خواهید شد.

بررسی ویژگی‌های گوشی a52s و دوربین‌های چهارگانه

بررسی مشخصات گوشی a52s و دوربین‌های چهارگانه

سامسونگ مشخصات گوشی a52s در قسمت دوربین را عیناً مشابه با گلکسی A52 معرفی کرده است. یک حسگر 64 مگاپیکسلی در برابر لنز واید 26 میلی‌‌متری نقش دوربین اصلی گوشی را ایفا می‌کند و با گشودگی دیافراگم F/1.8 همراه شده است. حضور لرزشگیر اپتیکال در این گوشی را می‌توان از پیشرفت‌های سامسونگ در دوربین میان‌رده‌هایش دانست. به هر ترتیب دوربین اصلی از OIS و البته فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی می‌کند. دوربین 12 مگاپیکسلی اولترا واید با پوشش زاویه 123 درجه‌ای و گشودگی دیافراگم F/2.2، تصاویر فوق عریض با پس‌زمینه‌های گسترده را ثبت می‌کند. دوربین ماکروی 5 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/2.4 دوربین سوم گلکسی a52s است که وظیفه عکاسی کلوز‌ آپ یا ثبت تصویر از سوژه‌های بسیار نزدیک را بر عهده دارد. عکس گوشی a52s کیفیت بالایی دارد و می تواند شما را مجذوب خود سازد.

مجموعه دوربین‌های گلکسی A52s با معرفی یک حسگر 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق و البته فلش LED کامل می‌شود. البته که حسگر عمق سنج امکان عکس‌‎برداری مجزا ندارد و در واقع وظیفه تشخیص دقیق‌تر عمق میدان را به دوش می‌کشد. به لطف حضور این سنسور، تفکیک سوژه از پس‌ زمینه با دقت خوبی انجام می‌شود و نتیجتاً می‌توانید به پرتره‌های جذاب امیدوار باشید. سامسونگ در مشخصات گوشی a52s قابلیت Night Mode را معرفی کرده؛ انتظار می‌رود این حالت در کنار حضور لرزشگیر اپتیکال، نتایج عکاسی در نور کم را ارتقا دهد. عکاسی پانوراما، پشتیبانی از HDR و فیلم‌برداری با حداکثر وضوح 4K و با نرخ 30 فریم بر ثانیه، قابلیت‌های دیگری هستند که در خدمت مجموعه دوربین A52s درآمده‌اند.

نتیجه عکاسی با Galaxy A52s

نتیجه عکاسی با Galaxy A52sعکس‌برداری با دوربین اصلی گلکسی A52s در شرایط نوری مناسب، تصاویری با گستره دینامیکی قابل‌ توجه، دقت رنگی بالا و نویز کم را به ثبت می‌رساند. تعادل رنگ سفید در عکس‌ها، همچنان پیشرفتی پر رنگ در مقایسه با نسل قبلی یا A51 به حساب می‌آید. از طرفی بزرگنمایی با این دوربین علی‌رغم بی‌‌بهره بودن گوشی از لنز تله، نتایج خوبی به همراه دارد. جزئیات عکس‌های دوربین اصلی در نور کم کاملاً رضایت‌بخش است و نویز چندانی در تصاویر قابل‌ مشاهده نیست. دوربین اولترا واید معرفی شده در مشخصات گوشی a52s، یکی از عریض‌ترین نمونه‌های حال حاضر به حساب می‌آید. این دوربین در نور مناسب امکان ثبت پس‌زمینه بسیار گسترده را با جزئیات بالا و گستره دینامیکی قابل قبول، فراهم خواهد کرد. دوربین ماکرو با فاصله‌ای حدود سه سانتی‌متر از سوژه می‌تواند نتایج رضایت‌بخشی به دنبال داشته باشد.

همانطور که گفته شد، عکاسی پرتره با A52s لذت‌بخش و البته خوش‌ نتیجه است. در مرز بین سوژه و پس‌ زمینه عکس‌های پرتره، مصنوعات چندانی دیده نمی‌شود و می‌توان پذیرفت که حسگر عمق‌ سنج به‌ خوبی از پس تفکیک دقیق سوژه بر آمده است. البته که امکان بروز خطاهای رنگی و تغییر شکل پس‌ زمینه وجود دارد؛ اما نه تا حدی که عکاسی پرتره A52s را زیر سوال ببرد. کاهش نور، نتایج تمام دوربین‌ها را با افت کیفیت همراه می‌کند. اما دوربین اصلی به لطف لرزشگیر اپتیکال و حالت عکاسی در شب، پیشرفت‌های درخشانی در مقایسه با میان‌رده‌های قدیمی‌تر سامسونگ دارد. با چنین ویژگی‌هایی می‌توانید به حفظ بخش زیادی از جزئیات و گستره دینامیکی عکس‌ها در نور کم، امیدوار باشید.

فیلمبرداری و دوربین سلفی

نگاهی به فیلمبرداری و دوربین سلفی گوشی A52s

گلکسی A52s امکان فیلمبرداری با وضوح 4K و با نرخ 30 فریم بر ثانیه را در اختیار شما قرار می‌دهد. مشخصات گوشی a52s در این بخش، یک لرزشگیر الکترونیکی تصویر را هم به نمایش می‌گذارد. توجه داشته باشید که بهترین نتیجه فیلمبرداری در استفاده از وضوح 1080p نمایان می‌شود. جالب است که خطاهای رنگی در ویدئوها کمی بیشتر از عکس‌ها به چشم می‌خورد. از طرفی گستره دینامیکی ویدئوها هم کمی کمتر از عکس‌های برداشتی است. با این وجود فیلم‌برداری در شرایط نوری ایده‌ آل برای دستگاهی در این رده قیمتی، رضایت‌بخش است. گلکسی a52s از یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/2.2 بهره می‌گیرد که خصوصاً با فعال کردن HDR نتایج خوب و دلپذیری به دنبال دارد. دوربین سلفی a52s امکان فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه را در اختیار شما قرار خواهد داد.

پیکربندی سخت‌افزاری، عملکرد پردازشی و نرم‌افزار در A52s سامسونگ

تفاوت اصلی مشخصات گوشی a52s با گلکسی a52 و a52 5G در سخت‌افزار و پردازنده‌ها نمایان می‌شود. میان‌رده جدید سامسونگ به تراشه 6 نانومتری Snapdragon 778G 5G مجهز شده که هر دو نسخه LTE و 5G از گلکسی a52 را پشت سر می‌گذارد. پردازنده مرکزی یا CPU با چهار هسته 2.4 گیگاهرتزی Kryo 670 و چهار هسته پردازشی 1.9 هرتزی Kryo 670 معرفی شده است. در میان‌رده جدید سامسونگ، Adreno642L وظیفه پردازش داده‌های گرافیکی را دارد. این پردازنده گرافیکی در کنار CPU قوی و نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی، می‌تواند نوید بخش اجرای هرچه بهتر بازی‌ها باشد. واضح است که چنین ترکیبی، عملکرد بسیار درخشان‌تری در مقایسه با گلکسی A52 در اجرای برنامه‌های سنگین به ارمغان می‌آورد.

بررسی حافظه و عملکرد پردازشی

نگاهی به عملکرد سخت افزاری و نرم افزاری گوشی A52s

سامسونگ مشخصات گوشی a52s در قسمت حافظه را با چند پیکربندی مختلف معرفی می‌کند. به این ترتیب میان‌رده جدید سامسونگ در چهار نسخه با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی و 6 یا 8 گیگابایت رم وارد بازار شده است. بد نیست اشاره کنیم که قابلیت Virtual Ram در این دستگاه، امکان ارتقای رم تا حدود 4 برابر را در عملیات سنگین، ممکن می‌کند؛ گرچه سرعت رم افزوده چندان امیدوار کننده نیست. سامسونگ گلکسی A52s را به رم LPPDR4X مجهز کرده است. اما حافظه UFS 2.1 در مقایسه با سایر ویژگی‌های سخت‌افزاری قوی در این دستگاه، کمی دور از انتظار بود. به هر ترتیب میان‌رده جدید سامسونگ در تست‌های انجام شده برای خواندن و نوشتن ترتیبی و همین طور چند وظیفگی‌ها، نتایج درخشانی به همراه داشته است.

گلکسی A52s بیش از 50% قوی‌تر از A52 عمل می‌کند و برخلاف اعضای قبلی، خود را در بین میان‌رده‌های مناسب بازی جا می‌دهد. مشخصات گوشی a52s روی کاغذ، توان بالایی برای اجرای بازی و برنامه‌های سنگین به نمایش می‌گذارد. واقعیت این است که بررسی‌های دقیق‌تر و تست‌های انجام شده هم افزایش قدرت میان‌رده جدید سامسونگ را تأیید می‌کند. در واقع A52s 5G با قیمت نسبتاً نزدیک، جایی برای حضور پابرجای گلکسی A52 در بازار نمی‌گذارد.

نرم‌افزار و امکانات ارتباطی

بررسی نرم‌افزار و امکانات ارتباطی

میان‌رده جدید سامسونگ در بخش ویژگی‌های نرم‌افزاری با اتکا به اندروید 11 و رابط کاربری اختصاصی One UI 3.1، نصب و اجرای برنامه‌ها را بسیار نرم و روان انجام می‌دهد. رابط کاربری این دستگاه با امکانات زیاد شخصی‌سازی و افزونه‌های جذاب، رضایت کاربران سامسونگ را جذب خواهد کرد. گلکسی a52s بعد از عرضه جهانی نسخه پایانی اندروید 12، امکان بروز رسانی به پلتفرم جدید اندروید را خواهد داشت. همانطور که گفته شد، گلکسی A52 اس در تک نسخه 5G عرضه شده و نمونه جداگانه LTE از این دستگاه در کار نیست. پشتیبانی از Wi-Fi 802.11، بلوتوث 5، NFC و درگاه USB تایپ C از دیگر مشخصات گوشی a52s در بخش امکانات ارتباطی است.

بررسی باتری و شارژدهی

مشخصات باتری در نگاه اول به‌ عنوان یک ضعف در گلکسی a52s خودنمایی می‌کند. سامسونگ این دستگاه را درست مثل A52 به یک باتری 4500 mAh مجهز کرده که عملکردی ناسنجیده به نظر می‌رسد. با حضور برتری‌هایی مثل نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی و البته پردازنده قوی‌تر در مشخصات گوشی a52s، انتظار باتری قوی‌تری در این دستگاه می‌رفت. اما به‌ هر حال سامسونگ همان باتری a52 و شارژر سریع 15 واتی را برای میان‌رده جدید در نظر گرفت. توجه داشته باشید که a52s از شارژر سریع 25 واتی هم پشتیبانی می‌کند که در حدود 30 دقیقه شارژ باتری را به 50% می‌رساند (استفاده از این شارژر نیازمند خرید جداگانه است). به هر ترتیب باتری گلکسی a52s در استفاده‌های نیمه‌سنگین، طول عمری حدود یک روزه دارد.

نگاهی پایانی به ویژگی‌های گوشی a52s

نتیجه گیری به ویژگی‌های گوشی a52s

بررسی مشخصات گوشی a52s، ویژگی‌هایی بسیار شبیه به گلکسی A52 را در عین قیمتی نه چندان متفاوت به نمایش گذاشت. جالب است که گلکسی A52s 5G کمی ارزان‌تر از A52 5G است و در عین حال گاهی حتی قوی‌تر از آن عمل می‌کند. پردازنده‌های قوی، نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی نمایشگر، اسپیکرهای استریو و دوربین‌های نسبتاً توانمند، گلکسی A52s را به یکی از میان‌رده‌های درخشان بازار تبدیل کرده است. این دستگاه از معدود میان‌رده‌های سامسونگ است که توان و پایداری لازم برای اجرای بازی‌های نسبتاً سنگین را دارد. با توجه به ویژگی‌های خاص و قیمت گوشی سامسونگ در این دو دستگاه، به نظر می‌رسد گلکسی A52s آمده تا مرگ گلکسی A52 در بازار را اعلام کند!

منبع: gsmarena