در این مقاله قصد داریم تا به نقد و بررسی مشخصات گوشی a53 بپردازیم اگر قصد خرید این مدل گوشی سامسونگ را دارید و می‌خواهید صفر تا صد آن را بشناسید، پیشنهاد می‌کنیم ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید. امروزه گوشی‌های میان‌رده محبوبیت بسیاری در میان مردم خاورمیانه از جمله کشورمان ایران پیدا کرده‌اند؛ بنابراین اگر شرکت‌های تولیدکننده گوشی از جمله سامسونگ توجه زیادی به تولید گوشی‌های به‌صرفه کند چندان تعجب‌آور نخواهد بود. در سال‌های گذشته شرکت سامسونگ با ارائه گوشی‌های میان‌رده خانواده A از جمله a12، a22 و a52 به محبوبیت بسیاری دست‌یافته بود، حال با ارائه جدیدترین خانواده گلکسی خود از جمله a33 ،a53 و a73 قصد دارد محصولات خود را در بین لیست بهترین گوشی‌های میان‌رده ۲۰۲۲ قرار دهد. 

حال در ادامه این مقاله قصد داریم مشخصات سامسونگ a53 را بررسی کنیم تا ببینیم آیا این گوشی در زمره بهترین گوشی‌های 5G و بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ ۲۰۲۲ قرار می‌گیرد یا خیر؟ در رابطه‌ با مشخصات گوشی a53 باید بگوییم که تغییر چندانی نسبت به نسل‌های گذشته خود به جز تغییر در تراشه و افزایش جزئی ظرفیت باتری نداشته است. برای اینکه بدانیم آیا ویژگی‌های گوشی a53 کاربران را به خرید این گوشی ترغیب می‌کند یا خیر باید به بررسی مشخصات گوشی a53 بپردازیم.

مزایای گوشی a53

  • نمایشگر OLED پرنور و دقیق
  • اسپیکر استریو به همراه صدای رسا و شفاف
  • عملکرد خوب دوربین در حالت شب و روز 
  • پشتیبانی نرم‌افزاری چهارساله
  • شارژدهی عالی 

معایب گوشی a53

  • قیمت بالا 
  • عرضه بدون شارژر
  • تراشه ضعیف‌تر از نسل‌های قبلی

جدول مشخصات گوشی a53

گوشی a53
صفحه نمایش
سوپر امولد
سیستم عامل
اندروید 12 با قابلیت ارتقا به اندروید 13
چیپست
اگزینوس 1280
دوربین
لنز عریض 64 مگاپیکسلی
لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی
لنز ماکرو 5 مگاپیکسلی
لنز تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی لنز عریض 32 مگاپیکسلی
باتری و شارژدهی
باتری لیتیوم پلیمری
حجم 5000 میلی آمپر
سرعت شارژ 25 وات
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی a73 با a52s

طراحی و کیفیت ساخت گوشی a53

این مدل گوشی سامسونگ در زمینه ابعاد و ساختار تفاوت چندانی نسبت به نسل‌های گذشته خود ندارد. این محصول در اندازه ۶.۵ اینچ بوده و جنس بدنه آن از پلاستیک مات و فریم آن از پلاستیک براق ساخته شده است. در ظاهر گوشی a53 تلاش به ایجاد تفاوت‌هایی شده تا این گوشی با گوشی پرچمدار ‏S22 کمی هم‌خوانی داشته باشد. صفحه‌نمایش این گوشی توسط پوششی مسطح از جنس gorilla glass 5 محافظت می‌شود. حواشی لبه گوشی a53 به جز حاشیه نسبتاً قطور قسمت پایینی، با اینکه به‌اندازه‌ای که از گوشی‌های پرچمدار سامسونگ انتظار می‌رود باریک نیست، اما چندان دست را اذیت نمی‌کند.

وزن گوشی a53 حدود ۱۸۹ گرم است و با توجه ‌به ابعاد ۸.۱ × ۷۴.۸ × ۱۵۹.۶ میلی‌متری گوشی کمی باریک‌تر و کم عرض‌تر از نسل‌های گذشته شده ولی به دلیل اینکه انحنای سطح فریم گوشی مانند مدل s22 کمتر شده، باعث می‌شود که این مدل گوشی سامسونگ مانند مدل گوشی a52s راحت در دست قرار نگیرد.

نگاهی به ظاهر و ساختار بدنه گوشی a53

از دیگر مشخصات گوشی a53 که موجب شباهت آن به گوشی a52s شده است، می‌توان به این مسئله اشاره کرد که با مقایسه نمای پشتی این دو گوشی به‌سختی می‌توان تفاوت آن‌ها را احساس کرد. چرا که در برآمدگی دوربین، محل لوگوی سامسونگ، بافت پنل پشتی و چینش دوربین‌ها بسیار شبیه گوشی a52s است و تنها تفاوتی که وجود دارد کاهش ضخامت برآمدگی محل دوربین است. به دلیل استفاده از پنل Super AMOLED سنسور اثر انگشت این مدل گوشی زیر صفحه نمایشگر قرار دارد، این سنسور از نوع اپتیکال بوده و از دقت بالایی برخوردار است. گوشی a53 از درگاه USB 2.0 Type-C برخوردار بوده اما از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در آن خبری نیست. گوشی سامسونگ گلکسی a53 در رنگ‌های مشکی، آبی، سفید و هلویی به بازار عرضه شده و از گواهی IP67 برخوردار بوده که به معنی این است که این گوشی روی کاغذ می‌تواند فشار آب را در عمق یک‌متری به مدت ۳۰ دقیقه تحمل کند.

صفحه نمایشگر و اسپیکر گوشی سامسونگ گلکسی a53

در ادامه بررسی مشخصات گوشی a53 به صفحه‌نمایش آن می‌پردازیم. در نگاه اول تفاوت چندانی بین صفحه نمایشگر گوشی a53 و نسل‌های گذشته آن احساس نمی‌شود، چرا که این گوشی سامسونگ نیز مانند آن‌ها از پنل ۶.۵ اینچی OLED به همراه وضوح ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل و تراکم ۴۰۵ پیکسل بر اینچ و نسبت تصویر ۲۰:۹ و (خبری از نرخ نوسازی تطبیق‌پذیر نبوده ) از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز برخوردار است. از دیگر مشخصات سامسونگ a53 که به نسل‌های گذشته شبیه است، می‌توان به وضعیت روشنایی صفحه‌نمایش آن اشاره کرد. روشنایی صفحه‌نمایش گوشی a53 در حالت دستی تا ۶۴۰ و در حالت خودکار تا ۱۲۹۰ می‌رسد. همچنین حسگر نور محیطی این گوشی به‌خوبی عمل کرده و این ویژگی باعث می‌شود که این مدل گوشی سامسونگ انتخاب مناسبی برای استفاده زیر نور آفتاب باشد. 

در بررسی مشخصات گوشی a53 متوجه می‌شویم که این گوشی رنگ‌ها را بسیار دقیق‌تر از نسل‌های گذشته خود به نمایش می‌گذارد و زیر پروفایل natural دقیق‌ترین رنگ‌ها را نمایش داده و کمی تمایل به گرمی احساس می‌شود و در زیر پروفایل vivid چشم نوازترین رنگ‌ها نمایش داده ‌شده و کمی تمایل به سردی احساس می‌شود. این گوشی از اسپیکرهای استریو یا همان اسپیکرهایی که در لبه پایین فریم و حاشیه بالای نمایشگر به طور یکدست با اسپیکر مکالمه قرار دارند بهره‌مند است. این گوشی سامسونگ فرکانس‌های بالا و میانی را هم تراز با گوشی‌های پرچمدار ارائه می‌دهد، اما در زمینه فرکانس‌های پایین و بیس چندان عملکرد خوبی ندارد و همچنین در زمینه صدای بلند نیز با بهترین‌های موجود در بازار کمی فاصله دارد.

نرم‌افزار و رابط کاربری گوشی گلکسی a53

بررسی نرم افزار و رابط کاربری گوشی گلکسی a53

گوشی گلکسی a53 مانند گوشی s22 با سیستم‌عامل اندروید ۱۲ و رابط کاربری one ui 5 عرضه می‌شود، این رابط کاربری بهبود‌های جزئی را نسبت به 4 one ui پیدا کرده که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. در رابطه کاربری 5 این امکان وجود داشت که ۴ گیگابایت از حافظه ذخیره‌سازی گوشی هوشمند را به‌عنوان رم مازاد استفاده کرد، اما در نسخه 5 می‌توان این مقدار را از بین ۲،۴،۶،۸ گیگابایت به‌دلخواه انتخاب کرد. ویژگی smart calendar به تقویم گوشی a53 این امکان را می‌دهد که تاریخ و زمان‌هایی که در پیام‌ها وجود دارد را در تقویم به‌عنوان یک رویداد ثبت کند. این قابلیت با پیام‌رسان اصلی گوشی، لاین، واتساپ، سیگنال و وایبر همخوانی دارد. اما هنوز خبری از سازگاری این قابلیت با تلگرام و مایکروسافت تایمز در دست نیست. قابلیت ادغام ویجت‌ها و امکان جابه‌جایی بین آن‌ها با سواپ کردن که smart widget نام دارد و قابلیتی که شبیه به smart stacks گوشی آیفون است را نیز رابط کاربری One UI 5 ارائه کرده است.

عملکرد، گیمینگ و شارژدهی گوشی گلکسی a53

شرکت سامسونگ در سایت خود درباره تراشه این گوشی سامسونگ تنها به این نکته که گوشی از پردازنده ۸ هسته‌ای ۵ نانومتر استفاده می‌کند اشاره کرده است، اما با توجه ‌به تحقیقات ما این گوشی از تراشه اگزینوس ۱۲۸۰ قدرت می‌گیرد. این تراشه از ترکیب ۲ هسته ۲.۴۰ گیگاهرتز کورتکس a78 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز a55 به‌عنوان cpu و ماژول ۴ هسته‌ای mail_G68 شرکت Arm به‌عنوان Gpu بهره می‌برد. این گوشی قابلیت اتصال به اینترنت 5G را نیز دارد. گوشی a53 در ۳ مدل ۱۲۸/۶ و ۱۲۸/۸ و ۲۶۵/۸ در بازار عرضه شده است.

امکانات گوشی a53 در چیپست و باتری

به بررسی مشخصات گوشی a52s در چیپست و باتری رسیدیم. از دیگر مشخصات گوشی a53 که موجب تفاوت آن با گوشی a52s می‌شود، سرعت خواندن آن است. در واقع سرعت خواندن این گوشی کمتر از نسل‌های گذشته خود است. با اینکه گوشی سامسونگ گلکسی a53 به‌روزتر و گران‌تر از گوشی a52 است، اما حدود ۳۰ درصد در زمینه پردازش‌های چند هسته‌ای cpu و ۲۵ درصد در پردازش‌های گرافیکی ضعیف‌تر از گوشی a52s عمل می‌کند. در زمینه گیمینگ و بازی پابجی نیو استیت نیز گوشی سامسونگ a53 با در اختیار گذاشتن فریم پایدار از ۲۲ تا ۳۵ فریم بر ثانیه چندان موردتوجه قرار نگرفت و در بازی کالاف دیوتی در بهترین حالت تنظیمات گرافیکی را با نرخ ۵۵ تا ۶۰ فریم بر ثانیه در اختیار کاربران می‌گذارد. از دیگر مشخصات گوشی a53 که موجب برتری این گوشی نسبت به نسل‌های گذشته شده، می‌توان به افزایش ظرفیت باتری آن اشاره کرد. این گوشی از ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی برخوردار است و قابلیت برخورداری از شارژ سیمی ۲۵ وات را دارد. این گوشی می‌تواند تا ۱۲ ساعت و ۱۳ دقیقه روشن بماند.

ویژگی‌های دوربین گوشی سامسونگ a53

از دیگر مشخصات گوشی a53 که قصد بررسی آن را داریم دوربین گوشی این محصول است. دوربین گوشی a53 از نظر سخت‌افزاری هیچ تغییری با نسل گذشته خود نکرده و دارای ۴ دوربین است. این گوشی دارای یک دوربین عریض ۶۴ مگاپیکسلی می‌باشد. این دوربین مانند نسل‌های گذشته قابلیت لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس را نیز دارد. دوربین دوم گوشی a53 یعنی دوربین اولترا واید از حسگرهای ۱۲ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض ۲.۲/f و میدان دید ۱۲۳ درجه بهره می‌برد. این گوشی از لنز ماکرو و عمق‌سنج ۵ مگاپیکسلی با ۲.۴/f برای عکس گرفتن در فاصله‌های نزدیک و تشخیص سوژه برای عکاسی‌های پرتره استفاده می‌کند. 

بررسی دوربین گوشی a53

اصولاً در همه گوشی‌ها دوربین‌های اولترا واید در زمینه گستره دینامیکی در سطح پایین‌تری از دوربین‌های اصلی قرار می‌گیرند. با بررسی مشخصات گوشی a53 در این زمینه می‌فهمیم که از این نظر نیز این گوشی با گوشی‌های نسل قبل و با دوربین a52s در یک سطح قرار می‌گیرد. هر دو دوربین گوشی a53 رنگ‌ها را اشباع‌تر از واقعیت نشان می‌دهند، اما در نگاه اول نیز می‌توان متوجه کنتراست بالای دوربین اصلی به نسبت دوربین اولترا واید شد. هر دو دوربین این مدل گوشی سامسونگ به حالت شب دسترسی دارند، اما این گوشی هنگامی که حالت شب در آن فعال می‌شود مدت‌زمان نوردهی بر سطح iso جهت رسیدن به عکس‌های روشن‌تر افزایش داده می‌شود. 

دوربین واید گوشی هنگام عکاسی در حالت شب رنگ‌ها را زنده‌تر و با نویز کمتر نمایش می‌دهد. دوربین اولتراواید رنگ‌ها را به حالت شسته‌تر به نمایش می‌گذارد. در عکس‌های هر دو دوربین تمایل به گرمی دیده می‌شود. با استفاده از دوربین ماکرو این گوشی در صورت دسترسی به نوربالا و سوژه ثابت می‌تواند عکس‌های بسیار جذابی ثبت کند اما باتوجه‌به نبود ویژگی فوکوس خودکار استفاده از این دوربین در زمینه سوژه‌های متحرک کمی دشوار است. همه دوربین‌های گوشی a53 چه دوربین‌های پشتی و چه سلفی قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارند، به جز دوربین ماکرو گستره‌ دینامیکی این دوربین‌ها بیشتر از دوربین‌های نسل گذشته بوده و بیت ریت ویدیو‌های 4K این گوشی به حدود ۴۸ مگابایت بر ثانیه نیز می‌رسد.

دوربین سلفی گوشی a53

از دیگر مشخصات گوشی a53 که قصد بررسی آن را داریم می‌‌توان به دوربین سلفی آن اشاره کرد. دوربین سلفی این گوشی از حسگر ۳۲ مگاپیکسلی و لنز واید ۲.۶ میلی‌متری با دیافراگم ۲.۲/f  استفاده می‌کند. دوربین سلفی این مدل گوشی به‌خوبی سوژه را از پس‌زمینه تشخیص می‌دهد، اما افکت بوکه را به طور طبیعی پیاده نمی‌کند و پس‌زمینه به طور یکدست محو می‌شود. چه در سلفی و چه در پرتره رنگ‌های موجود در عکس‌ها چشم نوازتر بوده و گستره‌ دینامیکی دوربین بالاست. اما مسلماً جزئیات عکس سلفی بسیار کمتر از جزئیات عکس‌های دوربین اصلی است.

هر گوشی با توجه‌ به قیمت و ویژگی‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود است. در ادامه به چند مورد از مزایا و معایب گوشی a53 خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی a53 با a52s

نتیجه‌گیری

گوشی سامسونگ به‌طورکلی گوشی ناکارآمدی نیست با توجه‌ به مشخصات گوشی a53 از جمله نمایشگر OLED دقیق و پرنور، عملکرد رضایت‌بخش، دوربین باکیفیت و شارژدهی مناسبی که دارد، این گوشی طرف‌داران خاص خود را در بازار پیدا کرده است. اما از مشخصات سامسونگ a53 قیمت بالای آن است که می‌توان با پرداخت همین مبلغ گوشی‌های پرچمدار را تهیه کرد و یا با مبلغ کمتری گوشی‌های دیگری که حدوداً در همین سطح هستند را خرید. اما به‌طورکلی هر کس با توجه ‌به شرایط و ویژگی‌های مدنظر خود می‌تواند به انتخاب گوشی موردنظر خود بپردازد.

منبع: gsmarena