همان‌طور که می‌دانید فناوری‌هایی که زندگی روزمره ما را به خوشان پیوند زده‌اند، یکی از مهم‌ترین عوامل آسیب به چشمانمان محسوب می‌شوند. چه تلویزیون، چه مانیتور رومیزی یا حتی گوشی‌های هوشمند، آسیب‌های غیر‌قابل‌جبرانی به دید ما وارد می‌کنند. علائمی مثل خستگی چشم و خستگی ناشی از ساعت‌های طولانی تماشای صفحه‌نمایش کامپیوتر یا موبایل از روشنایی نامناسب این صفحات ناشی می‌شوند. همچنین ایمنی فناوری‌ها در دراز مدت، با ایجاد اختلال در ساعات خواب و بیداری ما در نهایت چرخه سلامتی و زندگی را مختل کرده‌اند که این را می‌توان آسیب غیرمستقیم آن‌ها به شمار آورد. بنابراین، اگر می‌خواهید از چشمان خود و کسانی که به آنها اهمیت می‌دهید محافظت کنید، این مطلب را بخوانید تا با بهترین برنامه های تنظیم روشنایی در گوشی‌های اندروید آشنا شوید. ما در ادامه بهترین برنامه‌ های اندروید و iOS در این حوزه را به شما معرفی می‌کنیم. 

توایلایت برنامه‌ای برای تنظیم روشنایی در اندروید

توایلایت برنامه‌ای برای تنظیم روشنایی در اندروید

Twilight وظیفه تنظیم خودکار نور آبی ساطع‌شده از صفحه گوشی شما را بر عهده دارد. همچنین در شب، کار تنظیم نور صفحه‌نمایش گوشی را با فیلتر نور آبی انجام می‌دهد. اما، اگر این نور آبی برای شما خسته‌کننده است، می‌توانید به‌راحتی آن را تغییر دهید. برای این کار در گزینه سایر ویژگی‌ها دست شما باز است تا مطابق نیاز خود دمای رنگی اسکرین گوشی را تنظیم کنید. در این قسمت می‌توانید با انتخاب حالت غروب یا طلوع خورشید با یک کلیک ساده سریعاً به تنظیمات مناسب رنگی دست پیدا کنید.

اگر این برنامه را مفید می‌دانید، می‌توانید از نسخه پرو که دارای تنظیمات اضافی‌ای مانند تنظیم زمان انتقال، غروب آفتاب یا زمان طلوع خورشید است، نیز استفاده کنید. در این نسخه می‌توانید کار تنظیم رنگ را براساس زمانی که در آن قرار دارید به طور اتوماتیک به خود گوشی بسپارید. این برنامه را می‌توان یکی از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی در اندروید دانست.

سی‌اف لومن از بهترین برنامه ‌های تنظیم روشنایی با گاما

سی‌اف لومن از بهترین برنامه ‌های تنظیم روشنایی با گاما

مهم‌ترین ویژگی سی‌اف‌لومن این است که این امکان را می‌دهد که به جای تکیه بر پوشش شفاف رنگی، تنظیم روشنایی صفحه را با تأثیر مستقیم بر مقادیر پرتوهای گاما کنترل و اعمال کنید. به‌همین‌دلیل هم هست که این اپ یکی از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی و دمای صفحه‌نمایش در گوشی‌های اندورید محسوب می‌شود. همه امکانات این برنامه به صورت خودکار کار می‌کنند، این یعنی اینکه می‌توانید تنظیم روشنایی صفحه را به طور خودکار بر اساس مکان و زمان روز سفارشی کنید.

همچنین می‌توانید برخی از حالت‌های اتومات این برنامه مانند حالت روز اجباری در نور محیط روشن و حالت خواب اجباری در تاریکی را تغییر دهید. در نسخه پرو این برنامه، برخی ویژگی‌های پیشرفته مانند گزینه‌های اعلان، دکمه‌های جابجایی سریع و امکان غیرفعال‌کردن بعضی از گزینه‌ها نیز وجود دارد. البته اگر نمی‌خواهید برای ویژگی‌های Pro هزینه‌ای بپردازید، نسخه رایگان آن به‌اندازه‌کافی قابلیت دارد.

بهترین برنامه های تنظیم روشنایی: برنامه لوکس

بهترین برنامه های تنظیم روشنایی: برنامه لوکس

یکی دیگر از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی، اپلیکیشن Lux است. این برنامه مانند برنامه Twilight است اما از نظر امکانات از آن رتبه بالاتری دارد. Lux از امکاناتی مثل فیلتر نور آبی، رابط کاربری ساده و راهنمای ناوبری آسان برخوردار است. این برنامه امکان راه‌اندازی بدون زحمت را با Lux Wizard با استفاده از تنظیمات ساده به شما می‌دهد. اما نکته برجسته این برنامه قابلیت تنظیم خودکار نور پس‌زمینه به چهار روش مختلف است؛ حالت صعودی (اصلاحات نور محیط)، دوره‌ای (تنظیمات بر اساس جدول زمانی برنامه‌ریزی‌شده)، دینامیک (تنها تغییرات اساسی در نور محیط را تنظیم می‌کند) و بیداری، که براساس زمان بیداری شما، دستگاه خودش را با محیط تطبیق می‌دهد. 

در بخش تنظیمات این برنامه می‌توانید میزان نور را افزایش یا کاهش دهید و سطوح روشنایی را تنظیم کنید. Lux دارای ویجت‌های مختلفی است که می‌تواند در مقایسه با کنترل روشنایی معمولی به حالت تاریک برود. همچنین این برنامه دارای یک نسخه پرو اختیاری با ویژگی‌های اضافی مانند توانایی استفاده از دوربین برای مطالعه در نور محیط، تنظیمات دقیق نور توسط کاربر، حالت ستاره‌شناسی برای علاقه‌مندان به ستاره‌نگاری، حالت شب خودکار برای کنترل دمای رنگ مبتنی بر زمان و غیره است.

ولیس از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی

ولیس از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی

اپلیکیشن ولیس هم در لیست بهترین برنامه های تنظیم روشنایی در گوشی قرار دارد. از آنجایی‌که برنامه تنظیم روشنایی صفحه در اغلب گوشی‌ها‌ دارای تنظیمات پیش‌فرض با گزینه‌هایی محدود برای تغییرات است، Velis این امکان را به شما می‌دهد که این ویژگی‌ها را با برنامه‌های مدیریت روشنایی پیشرفته جایگزین کنید. برنامه ولیس دارای ویژگی‌های مختلفی مانند گزینه پیشرفته برای مدیریت روشنایی و منحنی یادگیری است که به شما امکان می‌دهد سطح روشنایی را به‌صورت‌دستی بالا ببرید، ویژگی‌هایی که حداکثر کنترل را در دسترس شما قرار می‌دهد.

علاوه‌بر‌این، برنامه دارای یک گزینه نمودار است که گزینه روشنایی صفحه را در محور Y و نور محیط را در محور X مشخص کرده‌ است. در این قسمت می‌توانید نمودار را بر اساس نیازتان در هر نقطه از زمان تغییر دهید. ویژگی Superdimming این برنامه به شما این امکان را می‌دهد که از گزینه حداقل روشنایی پیش‌فرض اندروید پیشی بگیرید. همچنین با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید چندین پروفایل برای نمودارهای مختلف با روشنایی خودکار ایجاد کنید.

برایتنس ویجت

گاهی اوقات، امکان تغییر انواع تنظیمات می‌تواند آزاردهنده و گیج‌کننده باشد. ویژگی‌ای که در بعضی از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی می‌توانید ببینید. با این‌ حال اگر دنبال برنامه‌ای هستید که بدون دردسر، امکان کنترل روشنایی صفحه‌نمایش گوشیتان را به شما بدهد، برایتنس ویجت همان است که می‌خواهید. با استفاده از این برنامه، مجبور نیستید با تنظیمات مختلف دست و پنجه نرم کنید. همچنین به خاطر حجم پایین این برنامه، نیازی به فضای ذخیره‌سازی زیادی در گوشی ندارید و از این نظر هم خیال شما را راحت می‌کند. brightness widget برای تنظیم روشنایی سه گزینه حداقل، متوسط و حداکثر را در اختیارتان قرار می‌دهد.

دارکر، برنامه تنظیم روشنایی در اندروید

در Darker، کاربران می توانند روشنایی صفحه را برای کم‌کردن خستگی چشمانشان در شب تنظیم کنند. این برنامه از ویژگی‌های روشن و خاموش‌شدن خودکار پشتیبانی می‌کند. بنابراین، به‌راحتی می‌توانید زمان شروع و توقف این امکان را تنظیم کنید. پس از دانلود دارکر به‌عنوان یکی از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی، باید چندین مجوز دسترسی به برنامه‌های گوشی را به این اپ بدهید. پس از این کار، برنامه به طور خودکار تنظیم روشنایی صفحه گوشی را انجام می دهد.

کاربران همچنین می‌توانند به‌صورت دستی نوار لغزنده داخلی اپ را تنظیم کنند تا به سطح روشنایی ایده‌آلشان دست یابند. شما همچنین می‌توانید یک فیلتر رنگی مناسب را از مجموعه‌های توسعه یافته انتخاب کنید و از دکمه‌های اعلان‌های سفارشی بهره ببرید. با این حال، باید بپذیریم که بسیاری از کاربران گلایه دارند که Darker با همه دستگاه‌ها سازگار نیست و ممکن است برروی بعضی از گوشی‌ها کار نکند و همین دلیلی می‌شود برای این‌که خیلی‌ها دارکر را از لیست بهترین برنامه های تنظیم روشنایی، خط بزنند. 

نایت لایت، ریلکس اسلیپ

برنامه Night Light – Relax Sleep یکی از بهترین اپلیکیشن های آیفون برای تنظیم روشنایی صفحه است. این برنامه را می‌توان از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی برای مطالعه و کار در شب دانست. این برنامه عملکردهای مختلفی برای کم‌نور کردن صفحه‌نمایش به کاربر می‌دهد. سایه‌های مختلف، پس‌زمینه و شفافیت همه از امکانات این برنامه مراقبت از چشم کاربر محسوب می‌شوند، درنتیجه آن‌ها می‌توانند مناسب‌ترین و راحت‌ترین گزینه را با توجه به محیطی که در آن هستند انتخاب کنند. علاوه‌بر‌این، Night Light از قابلیت تنظیم یک تصویر پس‌زمینه بدون رنگ روشن در شب بهره می‌برد.

وجود چراغ‌قوه در این اپ شاید برای بسیاری از کاربران غیرضروری به نظر برسد، اما بااین‌حال گزینه‌ای در دسترس برای کسانی است که در شب‌ فعالیت می‌کنند. مهم‌ترین و لذت‌بخش‌ترین ویژگی اپلیکیشن Night Light پشتیبانی از لالایی و موسیقی دل‌نشین برای خواب عمیق و آرام است. علاوه‌بر‌این، صاحبان آیفون رابط کاربری ساده و لایت این اپ را به‌خوبی درک می‌کنند و به آن به‌عنوان یکی از بهترین برنامه های تنظیم روشنایی برای آیفون، احترام خواهند گذاشت. 

بلولایت فیلتر برنامه تنظیم روشنایی صفحه 

Bluelight Filter یک برنامه ساده و کاربردی است که برای کاهش فشار بر چشمان شما طراحی ‌شده است. این برنامه نور آبی منتشرشده از صفحه‌نمایش گوشی را کنترل می‌کند. همان‌طور که می‌دانید، نور آبی دارای تشعشعات مضری است که به بینایی انسان آسیب می‌رساند. رابط کاربری ساده و در دسترس این برنامه طوری طراحی ‌شده است که حتی یک مبتدی نیز به‌خوبی آن را درک می‌کند.

پس از نصب این اپلیکیشن، کاربران به 5 فیلتر اصلی با رنگ‌های مختلف دسترسی خواهند داشت، تا بتوانند فیلتری را که دوست دارند انتخاب کنند. همچنین می‌توانند شدت نور فیلتر انتخابی‌شان را تنظیم کنند. برنامه بلولایت فیلتر، در حالت شب مقدار بسیار کمی از شارژ گوشی را مصرف می‌کند. ویژگی‌ای که قطعاً برای همه کاربران گوشی‌های همراه خوشایند است. این برنامه را می‌توان یکی از  بهترین برنامه های تنظیم روشنایی دانست که با هدف مراقبت از چشم طراحی ‌شده است.


منبع: Techpout