حتما شما هم در گوشی تان گاهی با پیام هایی مواجه شده اید که نمی دانید چی هستند و چطور برای شما ارسال شده اند. پیام هایی که نه تنها در گوشی موبایل بلکه در وبسایت هایی که بازدید می کنید نیز نمایش داده می شود. به پیام هایی که برای اعلان موضوعی یا خبری به شما، از طریق گوشی موبایل یا وبسایت نمایش داده می شوند در اصلاح نوتیفیکیشن یا پوش نوتیفیکیشن می گویند. معادل فارسی نوتیفیکیشن عبارت اعلان می باشد. امروزه از این قابلیت به عنوان ابزاری برای تبلیغات بهره برده می شود. این قابلیت توانایی نمایش متن و عکس را برای صاحبان کسب و کارها فراهم می سازد. در این مقاله قصد داریم تا به سوالاتی همچون نوتیفیکیشن گوشی چیست ؟ چگونه این امکان را می توان فعال نمود؟ پاسخ دهیم.
نوتیفیکیشن گوشی چیست؟
در گوشی های هوشمند قابلیتی وجود دارد که صاحبان اپلیکیشن ها را قادر می سازد تا بتوانند خبر یا مطلبی که بسیار مهم می باشد را بتوانند به مخاطبانشان اطلاع دهند. در حال حاضر از این قابلیت به عنوان ابزاری برای تبلیغات استفاده می شود. این ویژگی در تمامی گوشی ها همچون گوشی اپل، گوشی سامسونگ و سایر برندها وجود دارد. به این قابلیت در اصلاح نوتیفیکیشن گویند که اعلان خاصی را به مخاطبان نمایش می دهد. در این روش تبلیغات، پیام های متنی و تصویری فراوانی را می توان به کاربران بیشماری ارسال کرد. امروزه کسب و کارهای فراوانی از نوتیفیکیشن گوشی برای تبلیغات بهره می برند و در جای جای نوتیفیکیشن گوشی از لینک هایی استفاده می کنند تا کاربر را ترقیب به باز کردن یک صفحه وب یا دانلود اپلیکیشنی جدید نمایند.
اجزای نوتیفیکیشن گوشی
هر نوتیفیکیشن گوشی متشکل از 4 بخش می تواند باشد. این بخش ها عبارتند از :
تیتر تبلیغ نوتیفیکیشن گوشی:
مهمترین بخش یک اعلان چه در نوتیفیکشن آیفون و چه در نوتیفیکیشن اندروید بخش تیتر تبلیغ می باشد. تیتر تبلیغ، جمله اصلی ای می باشد که بصورت درشت در بالای اعلان نمایش داده می شود و کاربر اولین جمله یا اولین چیزی که مشاهده می کند، همین تیتر می باشد. پس این بخش باید حاوی هدف اصلی نوتیفیکیشن گوشی، نمایش داده شده چه در گوشی اپل و چه در گوشی های اندرویدی همچون گوشی سامسونگ یا گوشی شیائومی یا غیره باشد.
آیکن نوتیفیکیشن گوشی:
عموما هر تبلیغی دارای آیکنی در سمت راست یا چپ نوتیفیکیشن گوشی است که بصورت مربع شکل یا دایره ای نمایش داده می شود.
متن کوتاه و بلند نوتیفیکیشن گوشی:
بخش بعدی نوتیفیکشن گوشی متنی است که اعلان یا خبر فوق را بصورت کاملتری توضیح می دهد. اگر در زیر نوتیفیکیشن فضای زیادی باشد، متن بلند نمایش داده می شود ولی اگر فضای کمی در زیر نوتیفیکیشن وجود داشته باشد، متن کوتاهی در آنجا به نمایش در می آید.
بنر تبلیغاتی افقی نوتیفیکیشن گوشی:
این بنر جایگزین متن بلند می باشد که حتما باید در طراحی آن دقت شود زیرا باید حاوی تبلیغاتی زیبا به همراه متنی خوانا باشد.
دسترسی به تمامی اعلان ها در یک صفحه:
اندروید اولین سیستم عاملی بود که تمامی اعلان ها را در یک صفحه با نام "کشو" جمع آوری کرد. به تبعیت از اندروید، نوتیفیکیشن آیفون نیز از این قابلیت با پایین کشیدن صفحه استفاده کرده است. هر دو ویژگی کشوی اعلان و Notification center تمامی اعلان ها را بصورتی لیستی در اختیار کاربر قرار می دهند. در نسخه های جدیدتر سیستم عامل اپل، قابلیت تعامل با نوتیفیکیشن اپل گنجانده شده است، خصوصیتی که کاربران اندروید از ابتدا در نوتیفیکشن اندورید با آن ارتباط داشته اند. در هر دو سیستم اپل و اندروید برای دسترسی به لیست اعلان ها باید صفحه را به سمت پایین بکشید.
تغییر نحوه عملکرد نوتیفیکیشن گوشی:
هر دو سیستم عامل اپل و اندروید به کاربرانشان اجازه اعمال تغییرات در نحوه عملکردشان را می دهند. با توجه به این مطلب می توان نحوه اعلان هر برنامه ای را بصورت مجزا تنظیم کرد. برای تنظیم نوتیفیکیشن آیفون ابتدا وارد settings شوید، سپس وارد منوی Notification شوید. حال لیستی از تمامی برنامه هایی که در گوشی اپل شما نصب شده است را مشاهده می کنید. با انتخاب هر برنامه، گزینه های تغییر اعلان آن برنامه نمایش داده می شود. در این صفحه می توانید تمامی اعلان ها یا انواع خاصی از آنها مانند هشدار را خاموش کنید، همچنین می توانید تعیین کنید که اعلان برنامه در صفحه قفل نمایش داده شود یا خیر؟
برای تنظیم نوتیفیکیشن اندروید نیز ابتدا تنظیمات گوشی سامسونگ یا گوشی شیائومی یا هر برند دیگری که از سیستم عامل اندروید استفاده می کند را باز کنید و برروی گزینه Notification یا Apps (با توجه به نسخه اندروید دستگاه) ضربه بزنید. حال لیستی از برنامه های نصب شده را مشاهده می کنید که همچون آیفون با انتخاب هر برنامه به گزینه های مختلفی برای تنظیمات نوتیفیکیشن برنامه دسترسی پیدا خواهید کرد. از جمله تنظیمات در دسترس می توان به بی صدا کردن اعلان، غیر فعال کردن تمامی اعلان ها یا فعال کردن آنها و اینکه اعلان ها برنامه در صفحه قفل نمایش داده شود یا خیر؟ نام برد.
نکته: تمامی دستگاه های اندرویدی یکسان نیستند، از پیوند موجود در راهنمای اعلان های اندروید استفاده کنید و بررسی کنید که کدام نسخه از اندروید برروی گوشی شما نصب می باشد.
جمع بندی:
راه های تبلیغات هر روز پیشرفته تر شده و توانایی ارسال آنها افزایش پیدا می کند. نوتیفیکیشن گوشی یکی از راه های مرسوم و پرکاربرد برای ارسال انواع تبلیغات و اعلان به کاربران می باشد که توانسته با قابلیت های مختلف، امکانات زیادی را در اختیار صاحبان کسب و کارها و اپلیکیشن ها قرار دهد. همان طور که قبلا گفتیم اگر این اعلان ها مزاحمتی برای شما ایجاد می کنند می توانید از روش بیان شده اعلان های برنامه های نصب شده برروی گوشی موبایل تان را فعال یا غیر فعال کنید.
دیدگاه خود را بنویسید