روز به روز شاهد به وجود آمدن تکنولوژی و فناوریهای جدیدی هستیم که باعث میشوند فعالیتهای روزمرهی خود را آسانتر انجام دهیم. حال امروز میخواهیم در مورد گجت هوشمندی صحبت کنیم که باعث شده بدون هیچگونه سیم یا آداپتوری گوشی موبایل خود را شارژ کنیم. اگر شما هم علاقمند به آشنا شدن با شارژ وایرلس هستید و قصد دارید در مورد ویژگیها و نحوهی عملکرد شارژ وایرلس، و نیز مزایا و معایب استفاده از شارژ بی سیم آگاه شوید، با ما همراه باشید.
شارژ وایرلس به چه معناست؟
شاید تعجب کنید اما شارژ وایرلس بیش از 100 سال است که وجود دارد. اواخر قرن 19 میلادی بود که نیکولا تسلا توانایی انتقال الکتریسیته از طریق هوا با ایجاد یک میدان مغناطیسی بین دو مدار، یک فرستنده و یک گیرنده را متوجه شد. اما متاسفانه استفادهی خیلی کاربردی از این فناوری بزرگ نشد. تا اینکه در سال 2017 شرکتهایی مانند سامسونگ و اپل از این فناوری هوشمند در کار خود استفاده کردند. این فناوری باعث شد تا شما بتوانید به صورت کاملا بی سیم، گوشی موبایل یا هر دستگاه دیگری که از این فناوری پشتیبانی میکند را شارژ کنید. در واقع برای انتقال جریان دیگر از هیچ گونه سیمی استفاده نمیشود.
شارژ بی سیم به چه شکل عمل میکند؟
برای اینکه بتوانید از این گجت هوشمند استفاده کنید به دو چیز نیاز دارید:
- شارژر: محل قرارگیری آن در صفحه شارژر است.
- گیرنده شارژ: محل قرارگیری آن باید در دستگاهی باشد که میخواهیم شارژ شود.
به زبان ساده میتوان گفت برای اینکه بتوانید دستگاه مورد نظر خود را شارژ کنید نیاز به دو عدد سیم پیچ دارید. یکی از این سیم پیچها باید در دستگاهی قرار دادهشود که نیاز است شارژ شود که به اصطلاح به آن گیرنده شارژ گفته میشود. همچنین سیم پیچ دیگر باید در پد شارژر قرار گیرد که به اصطلاح به آن فرستنده شارژ نیز میگویند. طرز کار این سیم پیچها به صورت زیر است:
- سیم پیچ فرستنده: تولید میدان مغناطیسی و انتقال آن از طريق القای مغناطیسی
- سیم پیچ گیرنده: دریافت میدان مغناطیسی و تبدیل آن به جریان
پس در نتیجه هنگامی که دستگاه مورد نظر را که دارای سیم پیچ گیرنده است به پد شارژ نزدیک میکنیم، سیم پیچ فرستنده متوجه این موضوع میشود که به واسطهی این نزدیک شدن، فرآیند شارژ شروع خواهد شد. این نوع از شارژ شدن با استفاده از القای الکترومغناطیسی انجام میشود. در صورتی که از القای الکترودینامیک استفاده شود دیگر نیاز نیست سیم پیچها نزدیک به هم باشند؛ بلکه از فاصله بیشتری هم امکان شارژ شدن دستگاه وجود دارد. یکی از نکات مهمی که وقتی راجب شارژ بی سیم گوشی حرف میزنیم باید به آن توجه کنید این است که پد شارژر خودش به سیم نیاز دارد و باید به برق متصل شود.
منظور ما از از بی سیم شارژ کردن این است که گوشی یا هر دستگاهی را بدون هیچ سیمی شارژ کنید. خیلیها وقتی از این نوع شارژر مطلع میشوند با خود فکر میکنند که حتی منبع تغذیه پد شارژر هم بی سیم است، که کاملا اشتباه بوده و این منبع تغذیه نیاز به اتصال مستقیم به برق را دارد تا انرژی اولیه خود را تامین کند.
شارژ وایرلس چه کاربردهایی دارد؟
پیشرفت تکنولوژی به سمتی میرود که از شارژ وایرلس در همه جا استفاده شود. در ادامه با چند مورد از صنایعی که از این فناوری استفاده میکنند آشنا میشویم:
- شارژ وایرلس گوشی به گوشی: یکی از جالبترین کاربردهای شارژ وایرلس، شارژ شدن گوشی به وسیلهی یک گوشی دیگر است. مثلا گوشی سامسونگ (S10, S10+, S10e) قابلیتی به نام (Wireless PowerShare) دارد که با نزدیک کردن بدنه دو گوشی به یکدیگر، میتوانید گوشی خود را شارژ کنید.
- اتومبیل سازی: امروزه تعدادی از اتومبیلها، از این تکنولوژی به صورت کارخانهای بهرهمند هستند؛ مانند هوندا سیویک. اما گاهی وقتها خودروسازها در خارج از کارخانه این فناوری را به اتومبیلهای خود اضافه میکنند.
- شارژ ماوس به صورت وایرلس: ماوسهایی که مجهز به این فناوری شدهاند کار ما را در انجام فعالیتها آسوده کردهاند. زیرا ماوس ما دارای قابلیتهایی همچون سرعت بالا، بی سیم و بدون تمام شدن شارژ است.
مزایا و معایب شارژ وایرلس
شارژهای وایرلس هم مانند تمامی دستگاههای دیگر، دارای یکسری مزایا و معایب هستند.
مهمترین مزایای آن عبارت است از:
- راحتی برای استفاده: اینکه هیچ سیمی در کار نباشد و فقط گوشی را روی پد شارژ قرار دهیم تا شارژ شود، کار همهی ما را خیلی آسان میکند.
- عمر بیشتر شارژر: حتما برای شما هم اتفاق افتادهاست که کابل گوشی شما دچار پارگی سیم یا آسیب دیدگی پورت شدهباشد. با استفاده از این فناوری دیگر با همچین مشکلاتی روبرو نخواهید شد.
- احساس بهتر از استفاده از فناوری: در شارژرهای سیمی برای شارژ شدن دستگاه باید کابلهای بلندی استفاده شود و این موضوع حس خوبی به ما نمیدهد. ولی با این فناوری کافی است گوشی یا دستگاه مورد نظر را به آرامی به شارژر تکیه دهید تا شارژ شود.
مهم ترین معایب آن عبارت است از:
- فست شارژ نبودن: متاسفانه هنوز شارژ وایرلس به اندازه شارژرهای فست شارژ سیمی سریع نیست.
- افزایش دما: به دلیل اینکه در این فناوری از سیم پیچ و همینطور تبدیل انرژی استفاده میشود قطعا یک مقدار تلفات انرژی به صورت گرما هم خواهیم داشت که باعث میشود دستگاه یا پد شارژ داغ شوند.
- گران بودن: در مقایسه با شارژهای سیمی، هم پد شارژ هم گوشی موبایل نیاز به سیم پیچ و مدار محافظتی مربوطه دارند که بسیارگرانتر از شارژهای سیمی هستند.
گوشیهایی که از شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند
متاسفانه تعداد گوشیهایی که از شارژ وایرلس استفاده میکنند خیلی کم است. اگر از آخرین مدلهای گوشی اپل یا گوشی شیائومی استفاده میکنید به احتمال زیاد از این قابلیت پشتیبانی میکنند. اگر گوشی شما در لیست زیر نیست اما شما خیلی علاقمند به این فناوری هستید اصلا نگران نباشید زیرا میتوانید با تعویض کیس یا کاور پشت گوشی در صورتی که با گوشی شما هماهنگی داشت، از این فناوری قدرتمند استفاده کنید.
شیائومی | سامسونگ | اپل |
می 10 الترا | سری S20 | سری آیفون 13 |
می 10 پرو | سری S21 | سری آیفون 12 |
می 10 | سری آیفون 11 |
چگونه بفهمیم گوشی ما از شارژ وایرلس پشتیبانی میکند؟
روشهای متعددی برای تشخیص پشتیبانی از این فناوری هوشمند وجود دارد که در ادامه به دو تا از سادهترین آنها میپردازیم:
- مراجعه به سایت رسمی گوشی خود: به راحتی وارد سایت رسمی برند گوشی خود شده و نام گوشی را جستوجو کنید تا اطلاعات کاملی از قابلیتهای آن بدست آورید.
- مراجعه به جعبه گوشی: اطلاعات موجود در جعبه گوشی موبایل خود را مطالعه کنید. اگر اشارهای به این موضوع در قسمت باتری شدهباشد حتما متوجه خواهید شد.
سخن پایانی
در این مقاله راجع به نحوهی عملکرد این نوع شارژها و چگونگی تبدیل انرژی آنها و همچنین در مورد مهمترین مزایا و معایب آن صحبت کردیم. اینکه شما تصمیم بگیرید از این فناوری استفاده کنید یا خیر، کاملا به سلیقهی شما بستگی دارد. خوشحالیم که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید.
منبع: belkin
دیدگاه خود را بنویسید