شیائومی بعد از تبدیل شدن به یکی از ستون‌های مهم اسمارت‌فون‌های دوربین‌محور، مدتی‌ست در ارائه گوشی‌هایی با محوریت بازی به تکاپو افتاده است. گفتنی‌ست که شیائومی در این میدان رقبای کمتری دارد و در بین معدود شرکت‌های سازنده گوشی گیمینگ با دو رقیب اصلی Razer و Asus دست به گریبان است. گوشی شیائومی بلک شارک 2 پرو در سال 2019 با طراحی اعجاب‌آمیز و مثال‌زدنی، ویژگی‌های سخت‌افزاری قدرتمند و البته حساسیت بسیار بالای نمایشگر OLED در تاچ، برای خلق تجربه‌ای لذت‌بخش در بازی آماده به نظر می‌آمد. اما آیا ظاهر سخت و سنگین گوشی گیمینگ شیائومی می‌تواند نشانی از استقامت بالای آن باشد؟ در ادامه با بررسی سایر مشخصات گوشی black shark 2 pro با عملکرد اصلی دستگاه آشنا خواهیم شد.

طراحی محیرالعقول شیائومی بلک شارک 2 پرو

طراحی محیرالعقول شیائومی بلک شارک 2 پرو

بلک شارک 2 پرو درست در نقطه مقابل ظرافت ایستاده است. طراحی سخت گوشی  می‌تواند هوس بازی‌های سنگین را در گیمرها چندین برابر کند و البته لذت دو چندانی در تجربه کاربری رقم بزند. چه مشکی باشد چه نقره‌ای، تفاوتی درظاهر عجیب و شگفت‌آور بلک شارک 2 پرو ایجاد نمی‌شود. ترکیبی از شیشه و فلز و نورهای RGB مشخصات گوشی black shark 2 pro در ظاهر را نمایان می‌کند. نورپردازی سبزرنگی که در ترکیب با بدنه مشکی یا نقره‌ای، صحنه‌ای جذاب و کم‌نظیر خلق کرده است. 

دو نوار پهن شیشه‌ای با چیدمانی قرینه در قاب پشتی، تداعی‌کننده حرف X است. قسمت شیشه‌ای دستگاه، پستی و بلندی‌های قاب را بیشتر و بیشتر به نظر می‌رساند و به غیر معمول بودن طراحی گوشی دامن می‌زند. گرچه چینی‌ها معتقدند این قسمت  در کنترل حرارت گوشی مؤثر است. سنگین بودن دستگاه غول‌پیکری مثل بلک شارک 2 پرو چیزی نیست که به عنوان ایراد شناخته شود. گوشی‌های گیمینگ به واسطه استفاده خاصشان اغلب با ابعادی ماورایی عرضه می‌شوند و به باتری‌های حجیم مجهزند. نتیجتاً در کنار سایر مشخصات گوشی black shark 2 pro، وزن 205 گرمی دستگاه چندان هم تعجب‌آور نیست. 

ابعاد 8.8 × 75 × 163.6 میلی‌متر، گوشی گیمینگ شیائومی را در رده اسمارت‌فون‌های غول‌پیکر 2019 قرار داده است. با این‌حال چینی‌ها با طراحی مهندسی‌شده لبه‌های گوشی و استفاده از بدنه مات تا حد زیادی به ارگونومی گوشی توجه داشته‌اند. به این ترتیب بدنه مات گوشی در کنار خلق ظاهری ویژه، به مقاومت در برابر اثر انگشت و قرارگیری راحت گوشی بدون لیز خوردن در دست کاربر هم کمک می‌کند. شیائومی بلک شارک 2 پرو را دستگاهی برای ساعت‌ها بازی بدون دردسر و خستگی معرفی می‌کند.

نورپردازی خاص RGB در لبه‌ها و قاب پشتی یکی از موجبات جذابیت بلک شارک 2 پرو است . اما امکان تغییر و شخصی‌سازی در نورپردازی‌ها، این دستگاه را بیش از پیش به محبوبیت می‌رساند. دوربین‌های دوگانه با چیدمانی عمودی از دیگر مشخصات گوشی black shark 2 pro در قاب پشتی است. البته که لنزهای دوربین با وجود طراحی پر زرق و برق دستگاه، امکان چندانی برای خودنمایی ندارند. بلک شارک شیائومی از معدود گوشی‌هایی‌ست که در نگاه اول رد پررنگی از دوربین‌ها به نمایش نمی‌گذارد. اما به‌نظر نمی‌رسد که این مسأله برای کاربران گیمر ناراحت‌کننده باشد.

نمایشگر 6.39 اینچی گیمینگ 2019 شیائومی با در اختیار داشتن 81.7% از پنل جلویی گوشی، فاصله قابل توجهی تا مفهوم تمام‌صفحه دارد. حاشیه‌های اطراف نمایشگر یادآور محصولات قدیمی‌تر است و قرارگیری دوربین سلفی در حاشیه بالای گوشی این ذهنیت را پررنگ‌تر می‌کند. کلید‌های تنظیم صدا، پاور و کلید Shark Space (برای دسترسی سریع به بازی) از مشخصات گوشی black shark 2 pro در لبه‌های دستگاه است. نمایشگر بلک شارک 2 پرو از حسگر اپتیکال اثر انگشت با عملکردی سریع و رضایت‌بخش نیز میزبانی می‌کند.

ویژگی‌های نمایشگر Black Shark 2 Pro

ویژگی‌های نمایشگر Black Shark 2 Pro

مشخصات گوشی black shark 2 pro در بخش نمایشگر کاملاً مشابه با بلک شارک 2 در نظر گرفته شده است. نمایشگر 6.39 اینچی OLED با وضوح 1080 × 2340 مگاپیکسل، گزینه مناسبی برای کاربر گیمر به حساب می‌آید. تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ و دریافت لمس 240 هرتزی هم نشان از موقعیت خوب نمایشگر برای رقم خوردن تجربه‌ای راحت و جذاب از بازی دارد. اما نرخ تازه‌سازی 60 هرتزی کمی ناامیدکننده است و بر خلاف انتظارها ظاهر شده. نسبت تصویر 19 : 5 در نمایشگر بلک شارک 2 پرو، متناسب با کاربری گوشی، صفحه کشیده‌ای را ایجاد کرده است. 

پشتیبانی از HDR10، قابلیت Super HDR Mode، پوشش‌دهی صد درصدی فضای رنگی DCI-P3 و قابلیت Always On Display از دیگر مشخصات گوشی black shark 2 pro شیائومی در قسمت نمایشگر محسوب می‌شود. روشنایی حدأکثری980 نیت اگرچه الان نمونه‌ای مثال‌زدنی به حساب نمی‌آید، اما کاملاً پذیرفتنی است. از طرف دیگر روشنایی حدأقلی 2.8 نیتی می‌تواند استفاده بدون دردسر از گوشی در محیط‌های تاریک را تضمین کند.

امکان انتخاب از بین فضاهای رنگی اشباع یا طبیعی، ایجاد فضایی دلخواه در محیط کاربری گوشی گیمینگ شیائومی را برای شما میسر خواهد کرد. به‌طور کلی غیر از تعادل رنگ سفید که هنوز هم با مشکلاتی همراه است، رنگ‌پردازی در نمایشگر غول شیائومی جذاب و زنده‌ است. با به حدأقل رسیدن خطاهای رنگی می‌توانیم مشخصات گوشی black shark 2 pro دربخش نمایشگر را تلاش موفق چینی‌ها برای جذب کاربرهای گیمر بدانیم. تلاشی که در کنار حفظ قیمت مناسب رقبا را به‌ چالش بزرگی کشانده بود. البته که تلاش شیائومی همچنان ادامه دارد و در سال جاری با ارائه بلک شارک 4 پرو به نهایت خود رسیده است.

دوربین‌های شیائومی بلک شارک 2 پرو

دوربین‌های شیائومی بلک شارک 2 پرو

مشخصات گوشی black shark 2 pro در این بخش در دو لنز واید و تله‌فوتو و یک فلش LED خلاصه می‌شود. اگرچه شیائومی به عنوان برندی دوربین‌محور شناخته می‌شود و البته بلک شارک 2 هم از گوشی‌های نسبتاً گران‌قیمت این کمپانی بود، ضعف دوربین‌ها در این دستگاه آشکار است. ضعفی که البته با تمرکز بر بازی در گوشی‌های گیمینگ قابل توجیه است. 

حسگر 48 مگاپیکسلی در مقابل یک لنز واید با دیافراگم f/1.7 نقش دوربین اصلی را در مجموعه دوربین‌های بلک شارک 2 پرو ایفا می‌کند. این دوربین از فوکوس خودکار با تشخیص فاز بهره‌مند شده، اما بر خلاف انتظار با جای خالی لرزش‌گیر اپتیکال روبه‌رو هستیم. در سمت دیگر حسگر 12 مگاپیکسلی در مقابل لنز تله‌فوتو با دیافراگم f/2.2 به عنوان دوربین دوم هم از لرزش‌گیر بی‌بهره مانده است. زوم اپتیکال 2 برابری در دوربین تله‌فوتو از معدود مشخصات گوشی black shark 2 pro در بخش دوربین به حساب می‌آید که قابل اتکا و خوشحال‌کننده است. گرچه این ویژگی در بین گوشی‌های پرچم‌دار خیلی به چشم نمی‌آید، اما به‌هر حال در این قحطیِ قابلیت امیدوارکننده است.

بی‌بهره بودن از لرزش‌گیر اپتیکال در همان ابتدا انتظار ثبت عکس‌های بسیار دلپذیر در محیط‌های تاریک را بی‌مورد می‌کند. اما این انتظار جایی به‌کلی فراموش می‌شود که جای خالی قابلیت Night یا حالت عکاسی در شب هم به چشم می‌آید. در واقع فلش LED یگانه کمک‌رسانی‌ست که در مشخصات گوشی black shark 2 pro برای عکاسی در محیط تاریک در نظر گرفته شده است. قابلیت HDR و PRO در این دستگاه برای ایجاد تغییرات دلخواه در نتیجه عکاسی در اختیار شما قرار خواهد داشت.

عکس‌های ثبت شده در نور روز از گستره دینامیکی وسیع، فضای رنگی زنده با دقت بالا و روشنایی و کنتراست مناسبی برخوردارند. سطح جزئیات و وضوح بالای تصاویر کاملاً رضایت‌بخش است و در شرایط نوری ایده‌آل نویز چندانی در عکس‌ها دیده نمی‌شود. بدیهی‌ست که با به هم خوردن شرایط نوری و میل به سمت تاریکی جزئیات تصاویر تا حدی از دست می‌رود و نویزها پدیدار می‌شوند. اگرچه کاربر گیمر چندان درگیر ویژگی‌های دوربین نیست، اما به‌هرحال برای ایجاد یک تجربه جذاب در عکاسی با بلک شارک 2 حتماً به نور محیط و لرزش دستتان دقت کنید.

امکان فیلم‌برداری با وضوح 1080p با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه و 2160p با نرخ 30 و 60 فریم در مشخصات گوشی black shark 2 pro تعریف شده است. وضعیت ویدئوها تا حد زیادی مشابه با عکس‌های ثبت شده است و در نور کم امیدوارکننده نیست. دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 با انتظارها از گوشی پرچم‌دار فاصله زیادی دارد. جزئیات عکس‌های سلفی درخور توجه نیست و گستره دینامیکی قابل توجهی در این تصاویر دیده نمی‌شود.

عملکرد صوتی شیائومی Black Shark 2 Pro

عملکرد صوتی شیائومی Black Shark 2 Pro

چینی‌ها در سال 2019 بلک شارک 2 پرو را با تبلیغات گسترده‌ای به بازار فرستادند. یکی از این ادعاها که البته برای یک گوشی گیمینگ بسیار قابل توجه است، اسپیکرهای قدرتمند دوگانه بود. اما در همان ابتدای کار حذف جک هدفون، عملکردی بر خلاف ادعاهای شیائومی را در زمینه‌های صوتی به نمایش می‌گذارد. این تصمیم برای یک گوشی مخصوص بازی مطلقاً ناامیدکننده و نپذیرفتنی است. با این وجود اسپیکرهای دوگانه خصوصاً اسپیکر پایین نمایشگر در پخش صدای قوی و بدون نویز عملکرد قابل قبولی دارند. گرچه مشخصات گوشی black shark 2 pro در این بخش آن‌قدر که چینی‌ها مدعی شده بودند، قدرتمند نبود و برای رقابت با بهترین‌های بازار جای کار داشت. 

نرم‌افزار و رابط کاربری در بلک شارک 2 پرو شیائومی

نرم‌افزار و رابط کاربری در بلک شارک 2 پرو شیائومی

اندروید 9 پای میزبان رابط کاربری Joy UI شده تا کاربران گیمر را از فضای منحصربه‌فرد گوشی مطمئن کند. شیائومی که در بیشتر گوشی‌هایش از رابط کاربری MIUI بهره می‌برد در طراحی مشخصات گوشی black shark 2 pro به Joy UI متوسل شده تا در عین شباهت‌های بسیار به محیط کاربری آشنای خودش، فضایی سنگین و جذاب برای گیمرها مهیا کرده باشد. در ادامه با قابلیت‌های Joy UI در مسیر خدمت‌رسانی به کاربران خاص بلک شارک 2 پرو بیشتر آشنا خواهیم شد.

مشخصات گوشی black shark 2 pro در قسمت‌های سخت‌افزاری؛ رم بالا در خدمت پردازنده قدرتمند

مشخصات گوشی black shark 2 pro در قسمت‌های سخت‌افزاری؛ رم بالا در خدمت پردازنده قدرتمند

اسنپ‌دراگون 855 Plus در مشخصات گوشی black shark 2 pro نقطه درخشان و امیدبخشی برای گیمینگ 2019 چینی‌ها بود. پردازنده‌ای برگرفته از فرایند 7 نانومتری که اگرچه در حال حاضر از بهترین‌ها نیست، اما در زمان عرضه انتخاب رضایت‌بخشی بود. پردازنده مرکزی (CPU) با هشت هسته متفاوت Kryo 485 و پردازنده گرافیکی (GPU) 700 مگاهرتزی Adreno 640 همه و همه بیانگر تلاش شیائومی برای جلب رضایت کاربران گیمر است که البته در این کار موفق به نظر می‌رسد.

بر اساس مشخصات ارائه شده شیائومی بلک شارک 2 پرو در نسخه‌هایی با 8 یا 12 گیگابایت رم و با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی قابل خریداری‌ست. حافظه پرسرعت UFS 3.0 از دیگر مشخصات گوشی black shark 2 pro است که نشانه‌های امیدبخشی را برای تجربه دلنشین بازی به نمایش می‌گذارد. اما عملکرد پردازشی بلک شارک 2 پرو تا چه اندازه به انتظارات گیمرها نزدیک است؟

همان‌طور که گفته شد مشخصات گوشی black shark 2 pro در قسمت سخت‌افزار، نوید نتایج شایسته‌ای را دارد که البته در عمل هم  با عملکردی درخور توجهی مواجهیم. این دستگاه با GPU 700 مگاهرتزی در پردازش داده‌های گرافیکی بسیار درخشان عمل می‌کند و با پاسخگویی 240 هرتزی نمایشگر به لمس کاربر موقعیت جذابی خصوصاً در بازی‌های اکشن رقم می‌‌زند. اما آن‌چه برای گیمرها اهمیت دارد، حفظ طولانی‌مدت عملکرد روان و در عین حال کنترل دمای گوشی است. 

گوشی گیمینگ 2019 شیائومی در اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها عملکردی استوار دارد. در معرفی مشخصات گوشی black shark 2 pro در وب‌سایت Global.blakshark.com ادعایی مطرح شده که به سیستم خنک‌کننده چندلایه اشاره دارد. بر اساس این ادعا، سیستم خنک‌کننده می‌تواند تا 14 درجه سلیسیوس از دمای دستگاه را کاهش دهد که البته در عمل نیز خدمت‌رسان بزرگی برای عملکرد پایدار دستگاه محسوب می‌شود.

متأسفانه بلک شارک 2 پرو در پردازش‌های خیلی سنگین و طولانی‌مدت کنترل حرارت را از دست می‌دهد و با افزایش قابل توجه حرارت گوشی روبه‌رو خواهید بود. جایی که سیستم خنک‌کننده شیائومی آن طور که باید و شاید ظاهر نمی‌شود و جای امید زیادی باقی نمی‌گذارد. با این‌حال سایر مشخصات گوشی black shark 2 pro در این زمینه ستودنی‌ست و با عملکردی مقاوم از قدرتمندترین‌های زمان خود محسوب می‌شود.

بررسی باتری Black Shark 2 Pro

بررسی باتری Black Shark 2 Pro

بزرگ‌ترین نقد بلک شارک 2 پرو به عنوان یک گوشی گیمینگ، بعد از نرخ نوسازی 60 هرتزی به باتری دستگاه وارد است. باتری 4000 mAh در زمان ارائه هم گزینه درخور توجهی برای محصولی که قرار بود در تجربه بازی بدرخشد، محسوب نمی‌شد. با این‌حال سایر مشخصات گوشی black shark 2 pro مثل پردازنده کم‌مصرف، نرخ نوسازی 60 هرتز نمایشگر و ویژگی‌های بهبودبخش مصرف انرژی در رابط کاربری می‌تواند این سهل‌انگاری چینی‌ها را تا حدی توجیه کند. بر اساس بررسی‌های انجام شده باتری گوشی غول‌پیکر شیائومی در پخش ویدئوی HD حدود 12 ساعت و نیم دوام می‌آورد که به‌هرحال شایسته یک گوشی با محوریت بازی نیست. شارژر سریع 27 واتی با توجه به قدرت نه‌چندان بالای باتری، انتخاب مناسبی به نظر می‌رسد.

شیائومی Black Shark 2 Pro در قواره یک گوشی گیمینگ

شیائومی Black Shark 2 Pro در قواره یک گوشی گیمینگ

گیم‌پدها یا اصطلاحاً دسته‌های بازی بلک‌شارک 2.0 به صورت جداگانه در کنار بلک شارک 2 پرو برای اتصال به سمت راست و چپ دستگاه معرفی شده‌اند. طبیعتاً با تهیه هر دو گیم‌پد یا حدأقل یکی از آن‌ها تجربه بازی با  این دستگاه حرفه‌ای‌تر و لذت‌بخش‌تر خواهد بود. با این وجود پاسخگویی 240 هرتزی نمایشگر به لمس می‌تواند تجربه گیم بدون استفاده از کنترلر یا گیم‌پد را هم متحول کند. مشخصات گوشی black shark 2 pro در زمینه ایجاد فضای گیمینگ که رسالت اصلی آن است، با قابلیت‌های خاص و منحصربه‌فردی معرفی می‌شود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

کلید اختصاصی Shark Space که در لبه سمت راست گوشی جا گرفته است، کلید ورود شما به فضای شگفت‌آور بازی‌ها است. پس قبل از هر چیز با انتخاب این کلید، محیط گوشی را برای تجربه لذت‌بخشی از بازی مهیا کنید. Gamer Studio امکان تنظیمات مختلف صوتی، نمایشگر، تاچ، عملکرد پردازشی و ... را در اختیار شما قرار خواهد داد تا موقعیت درخوری برای اجرای هر بازی مهیا کنید. قسمت Performance در این تنظیمات می‌تواند عملکرد پردازشی دستگاه را با میزان سنگینی هر بازی سازگار کند. 

در بین تنظیمات نمایشگر در Gamer Studio امکان فعال کردن HDR برای شما فراهم شده تا از بازی‌هایی که توان پشتیبانی از این قابلیت را دارند، تجربه بصری متفاوت و ویژه‌ای کسب کنید. MasterTouch یکی دیگر از مشخصات گوشی black shark 2 pro در این بخش است که با امکاناتی ویژه کاربر گیمر را به وجد می‌آورد. در تنظیمات MasterTouch می‌توانید بر اساس فشار انگشت در لمس نمایشگر، 7 موقعیت مختلف را تعریف کنید تا زمان بازی از تاچ‌های ناخواسته در امان باشید. 

برای بهبود تجربه بازی استفاده از کنترلرهای شیائومی به شدت توصیه می‌شود. طبق انتظار کنترلرهای چپ و راست شارک 2.0 هر یک ویژگی‌های متفاوتی ارائه می‌دهند. کنترلر سمت چپ از دکمه‌های D-Pad، Bumper، Trigger، یک Joystick و کلید Function به منظور رکورد بهره می‌برد. در سمت دیگر کنترلر سمت راست امکان استفاده از Precision Touchpad و دکمه‌های X، Y، A و B را در اختیار شما قرار خواهد داد.

ارتباط کنترلرها با گوشی از طریق بلوتوث صورت می‎گیرد و با اتصال راحت و محکم، تجربه بی‌دردسری را رقم می‌زند. توجه داشته باشید که شیائومی برای ایجاد فضا و تجربه‌ای دلخواه، امکان شخصی‌سازی کلیدهای کنترلر را برای شما فراهم کرده است. به‌طور کلی درخشش‌های مشخصات گوشی black shark 2 pro چه در ظاهر و چه در عملکرد اصلی دستگاه، راه ساده‌ای برای به وجد آوردن گیمرها پیش رو دارد. اما داغ شدن دستگاه در بازی‌ها پیاپی همچنان محسوس و کمی دلسردکننده است.

نگاهی پایانی به مشخصات گوشی black shark 2 pro

نگاهی پایانی به مشخصات گوشی black shark 2 pro

شاید بعد از گذشت دو سال و ارائه یکی پس از دیگریِ گوشی‌های گیمینگ، مشخصات گوشی black shark 2 pro کمی قدیمی به حساب آید، اما ابداً خارج از رده نیست. شیائومی در ارائه این دستگاه هم به رسم قدیمی خود برای حفظ قیمت پایبند بود و با قیمتی رقابتی سایر گوشی‌‌های گیمینگ را به چالش کشید. حذف جک هدفون، حرارت بالای گوشی در بازی مداوم و نرخ به‌روزرسانی 60 هرتزی نمایشگر از خرده‌هایی‌ست که به شدت به چینی‌ها وارد است. اما عملکرد فوق‌العاده استوار گوشی و حساسیت بسیار بالای تاچ نمایشگر در کنار برخورداری از قیمت مناسب، هنوز هم بلک شارک 2 پرو را انتخابی قابل تأمل نشان می‌دهد.