پس از نسخه Mi 9 SE، شیائومی تصمیم گرفت در جون 2019 یک گوشی با طراحی جدیدتری با قیمتی در حدود 300 یورو به بازار عرضه کند. این گوشی Redmi K20 یا Mi 9t نام داشت. بررسی شیائومی k20 که در چین و هند به این نام (k20) شهرت دارد و در بازار گلوبال یا جهانی با نام شیائومی Mi 9t شناخته میشود، نشان داد این گوشی دارای عملکردی بیشتر و باتری قویتر نسبت به نسخه پیشین است. گوشی شیائومی K20 به همراه Redmi K20 Pro رونمایی و عرضه شد، که در این متن قصد داریم به بررسی مشخصات گوشی شیائومی k20 بپردازیم.
شیائومی
شیائومی غولی در میان شرکتهای الکترونیکی جهان است. این غول چینی از سال 2011 همزمان با انتشار اولین گوشی هوشمندش، همواره سعی داشته تا با همتاهای دیگرش در بازارهای جهانی رقابت کند. یک دهه زمان کافی بود تا این شرکت بزرگ چینی بازار فروش در کشورهای مختلف را فتح کند و کاربران زیادی از جمله کاربران ایرانی را منتظر عرضه محصولات جدید خود سازد. قیمت مناسب و طراحی زیبای محصولات این شرکت از مهمترین مؤلفههایی هستند که کاربران را مشتاق دنبال کردن اخبار محصولات و خرید آنها کرده است.
مشخصات گوشی شیائومی k20 در بخش طراحی بدنه
طبق بررسی شیائومی K20 این گوشی با ابعاد 156.7 در 74.3 در 8.8 میلیمتر و با وزنی در حدود 191 گرم به بازار عرضه شده است. نوار بسیار باریکی با ضخامت کمتر از 4 میلیمتر دورتادور پنل جلویی را پوشانده و نمایشگر 6.39 اینچیِ فلتِ گوشی را در بر گرفته است. در میان سطح این نمایشگر هیچ حفره یا برآمدگی دیده نمیشود، حتی حسگر نوری و حسگر اثرانگشت نیز در زیر صفحه نمایشگر تعبیه و پنهان شده است. این صفحه توسط فناوری گوریلا گلس نسخه 5 محافظت شده، تقریباً بدون حاشیه است و برای کاربرانی که علاقهمند به دیدن فیلم و ویدئو و بازی کردن هستند، بسیار کارآمد است. فریم فلزیِ رنگیِ اطراف گوشی تا دو حاشیه همرنگ خود در پنل شیشهای پشتی پیش رفته و زیبایی و همبستگی رنگی به شیائومی k20 داده است. این فریم فلزی ظریف در قسمت پایین گوشی، در میان شکاف باریکی اسپیکر صدا را در کنار درگاه دو سیم کارته گوشی جای داده است. در سمت راست فریم نیز کلید پاور و ولوم صدا مشاهده میشود که طراحی این دو کلید کاملاً شبیه به هم است. در قسمت بالا نیز جک 3.5 میلیمتری صدا و دوربین پاپآپ سلفی در میان فریم فلزی دیده میشود. این دوربین کوچک با موتور بالا رونده، با لمس آیتم جابهجایی دوربین اصلی با سلفی به آرامی بالا میجهد. در دو طرف این دوربین کوچک پرتره چراغهایی به رنگ پنل پشتی و فریم روشن شده که جلوهای زیبا به این گوشی بخشیده است. طبق بررسی شیائومی k20 این گوشی مجهز به تکنولوژی حسگر شتابسنج بوده و در صورت سقوط احتمالی در کمتر از چند ثانیه مکانیزم پاپآپ دوربین سلفی بسته شده و از خطر حفظ میشود.
شیائومی ادعا کرده برای آسیب ندیدن نمایشگر در پنل جلویی از محافظ نمایشگر یا گلس استفاده نکنید، اما اگر خواستید از این آیتم استفاده کنید، حتماً بهخاطر داشته باشید از نمونههای معتبر و تأییدشده کمک بخواهید.
در بررسیمشخصات گوشی شیائومی k20 در بخش طراحی، ضخامت این گوشی اندکی زیاد است که میتواند کمی کار با یک دست را برای افرادی با دستهای کوچک مشکل ساز کند، اما در عوض انحنای ظریف اطراف فریم فلزی k20 را خوشدست و زیبا ساخته است. پنل پشتی این گوشی جنسی از شیشه دارد که مثل بقیه گوشیهایی با این خصوصیت، اثر انگشت بر روی آن میماند. این لکهها میتواند برای کاربران آزاردهنده باشد، پس بهتر است از یک قاب مقاوم ژلهای استفاده کنید.
بررسی شیائومی k20 نشان میدهد، این گوشی در رنگهای آبی، قرمز و مشکی به بازار عرضه شده است. این رنگها در طرفین یک سطح میانی مشکی رنگ در پنل پشتی تا فریم همرنگ خود امتداد یافتهاند. در قسمت میانی بالای این پنل، سه ماژول دوربین بهصورت یک تک لنز و یک قاب دارای دو لنز، به همراه یک فلش LED در قسمت پایینی لنزها قرار گرفته است. در کنار ماژول اصلی دوربین عبارت 48 MP، لوگوی Mi و جمله«Designed By Xiaomi» حک شده است.
بررسی شیائومی k20 در بخش نمایشگر
در بررسی شیائومی k20 نمایشگر این گوشی یک نمایشگر فول اچدی 6.39 اینچی از نوع آمولد HDR معرفی شده است. رزولوشن این صفحه نمایشگر 1080 در 2340 با تراکم 403 مگاپیکسل در هر اینچ است و با گوریلا گلس 5 محافظت شده تا از خش و خط جلوگیری شود. این مشخصات برای یک گوشی میانرده با قیمت مقرون بهصرفه نکته بسیار مثبتی محسوب میشود. این نمایشگر آمولد دارای شفافیت و میزان نور خوب در کنار رنگهای طبیعی و شفاف به دور از اغراق تصنعی رنگی است. اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که به بازی کردن و دیدن فیلم با گوشی هوشمند خود اهمیت میدهند، نمایشگر بدون بریدگی و ناچ این اسمارتفون، یک گزینه بسیار خوب برای شما است.
امکانات صوتی
طبق بررسی شیائومی k20 این گوشی دارای یک اسپیکر تککاناله با صدایی بلند و بدون افت کیفیت است. این اسپیکر در لبه پایینی فریم فلزی گوشی قرار گرفته و به توصیف کاربران با اینکه از نوع استریو نیست اما صدایی رضایت بخش دارد. k20 یا همان mi 9t دارای یک پایه جک 3.5 میلیمتری هدفون است. خروجی این پورت نیز، صدایی بدون نویز، شفاف و خوب توصیف شده است.
پلتفرم سختافزاری در شیائومی k20
طبق بررسی شیائومی k20 این گوشی در قسمت پردازش دارای یک CPU هشت هستهای با دو هسته 2 گیگاهرتزی و 6 هسته 1.8 گیگاهرتزی است. این CPU در درون یک چیپست اسنپدراگون 730 ساخت کوالکام با پایه 8 نانومتری جاگرفته که مختص گوشیهای میانرده است. این پلتفرم دارای قدرت پردازشی بالایی برای انجام برنامههایی با حجم بالا و بازیهای سنگین است.
در بررسی شیائومی k20 این دستگاه در دو نسخه متفاوت از لحاظ حافظه داخلی با 64 و 128 گیگابایت و 6 گیگابایت رم عرضه شده است. متأسفانه این گوشی هوشمند فاقد درگاه کارت حافظه خارجی MicroSD است، اما اتصال حافظههایی با پورت تایپ C مثل فلش مموری را پشتیبانی میکند.
همانطور که ملاحظه کردید، بررسی شیائومی k20 نشان داد این گوشی میانرده میتواند به راحتی برنامهها و بازیهای سنگین و با گرافیک بالا را اجرا کند. در خلال این برنامههای اجرایی گوشی دچار هنگ و کندی نمیشود. پس اگر به دنبال گوشی با قیمت مناسب برای اجرای گرافیک و حجم بالا هستید، شیائومی k20 یک انتخاب مناسب برای شما است.
سیستم امنیتی
برای ضمانت امنیت، شرکت شیائومی دو بخش در گوشی k20 خود قرار داده است: یکی سیستم تشخیص چهره و دیگری سنسور فینگرپرینت یا اثرانگشت.
تشخیص چهره
این بخش به کمک دوربین پرتره یا همان سلفی هدایت شده است. طبق بررسی شیائومی k20 در فرآیند تشخیص چهره، دوربین پاپآپ سلفی بالا آمده و کار تشخیص چهره بهصورت دقیق صورت میگیرد. البته این امکان، مقداری زمانگیر است و میتواند در دراز مدت مکانیزم این دوربین را دچار مشکلاتی از قبیل افت عملکرد بهدلیل گرد و غبار و اصطهلاک کند؛ پس بهتر است همیشه و مستمر از این سیستم امنیتی استفاده نکنید.
سنسور اثر انگشت
این سنسور درون نمایشگر قرار گرفته و عملکرد خوبی دارد. این سنسور محبوب در کسری از ثانیه اثر انگشت را در تمامی جهات تشخیص داده و قفل امنیتی دستگاه را باز میکند.
سیستم نرمافزاری و رابط کاربری
با بررسی مشخصات گوشی شیائومی k20 دریافتیم سیستم عامل این گوشی اندروید نسخه 9 و نرمافزار رابط کاربری آن نسخه مستقل چینی یعنی MIUI 10 است. در انتخاب گوشی شیائومی همواره این نکته را بهیاد داشته باشید که نسخههای چینی فاقد برنامههای گوگل هستند و بهتر است همیشه انتخاب اول شما نسخه گلوبال باشد.
رابط کاربری در بررسی شیائومی k20 محیط زیبا و شیکی دارد و دارای آیکونهای جذاب است و اگر منطقه جغرافیایی خود را همیشه کشور هند قرار دهید، میتوانید به تمام ویژگیهای رابط کاربری MIUI 10 دسترسی پیدا کنید.MIUI 10 در واقع جدیدترین نسخه سفارشی سیستم عامل گوگل برای گوشیهای چینی شیائومی است. این رابط کاربری شباهت زیادی به نسخههای استاندارد اندروید ندارد، بهطور مثال انیمیشن آیکونها تغییر کرده، نوار اعلانها و نوتیفکشنها متفاوت شده و... . به طور کلی سرعت و سهولت در استفاده از این رابط کاربری، بدون لگ یا کندی است. ویژگیهایی مثل تم دارک مود برای زیبایی و البته بهینه کردن انرژی باتری، نشان دادن همیشگی ساعت و تاریخ در اسکرین خاموش، لیست متفاوت برنامههای اخیر و تمهای جذاب از ویژگیهای این رابط کاربری چینی است. این رابط توانسته تجربه کاربری مطلوبی به کاربران شیائومی ارائه دهد.
بررسی دوربین اصلی و سلفی در K20
همانطور که در بررسی شیائومی k20 از لحاظ طراحی گفتیم، سه لنز در پنل پشتی این گوشی قرار گرفته است. این سه لنز هر کدام دارای سنسورهایی متفاوت هستند. لنز اصلی واید و دارای سنسوری 48 مگاپیکسلی با فاصله کانونی 1.8 است. دو لنز دیگر در قسمت پایین این لنز، درون یک قاب بیضی قرار گرفتهاند و شامل یک لنز تلهفوتو با سنسور 8 مگاپیکسلی با قابلیت زوم 2 برابری اپتیکال و یک لنز اولتراواید با سنسور 13 مگاپیکسلی است. رابط کاربری در قسمت دوربین گزینههایی برای جابهجایی سنسور دوربین اصلی و سلفی دارد که به کاربران اجازه داده با هر یک از لنزها که در نظر دارند، عکس خود را ثبت کنند.
در بررسی شیائومی k20 دوربین پرتره یا سلفی نیز همانطور که گفتیم دارای یک موتور کوچک است که دوربین سلفی را بهصورت پاپآپ به بالا هدایت میکند. شیائومی ادعا کرده است این موتور دارای کیفیت بالا است و میتوان روی عملکرد آن مدتها حساب کرد، اما بههرحال این مکانیزم و موتور آن امکان دارد بهوسیله بخار، آب یا گرد و خاک تهدید شود.
بررسی شیائومی k20 نشان میدهد این گوشی در بخش دوربین اصلی و فیلمبرداری در روز و نور زیاد عکسهای خوب، شفاف و روشنی ارائه داده؛ اما وضوح این عکسها با زوم کردن روی آن دچار افت کیفیت شده است. در نور کم و شب نیز با اینکه نمونه تصاویر خوب و قابل رضایت توصیف شده، اما نویزهایی روی تصویر دیده میشود که اگر کاربر انتظار عکاسی حرفهای و پیشرفته از این گوشی داشته باشد، ممکن است کمی ناامید شود. نداشتن لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار نیز نکته منفی برای این مجموعه دوربین بهحساب آمده است.
بخش تأمین انرژی در شیائومی k20
بررسی شیائومی mi 9t در بخش تأمین انرژی نشان میدهد، این دستگاه دارای یک باتری لیتیوم پلیمری 4000 میلیآمپرساعتی است. این باتری میتواند یک روز کامل یا بلکه بیشتر، در شرایطی بهینه، وظیفه تأمین انرژی گوشی را بهعهده بگیرد. این باتری قدرتمند، با پشتیبانی یک فست شارژر 18 واتی که در جعبه گوشی ارائه شده، قابل شارژ است. حدود 1 ساعت و 45 دقیقه زمان لازم است تا باتری فول شارژ شود. اما با نیم ساعت شارژ نیز نوعی از ظرفیت باتری پر خواهد شد. زمان برای فول شارژ شدن البته زمان نسبتاً زیادی است، اما این باتری 4000 میلیآمپرساعتی میتواند مدت زیادی این شارژ را نگه دارد و این نکته برای بسیاری از کاربران یک امتیاز بهشمار میرود.
رابط کاربری شیائومی در بخش باتری، تنظیمات زیادی برای بهینه کردن مصرف انرژی در نظر گرفته است، مثلاً شما میتوانید برنامههایی را در پسزمینه غیرفعال یا محدود کنید، یا با استفاده از دارک مود از میزان نور نمایشگر بکاهید تا شارژ باتری بیشتر بماند؛ همچنین به گوشی فرمان دهید تا ساعتهایی که شما خواب هستید، خاموش شود.
جمع بندی
بررسی شیائومی k20 یا همان mi 9t (وبسایت شیائومی) نشان میدهد، این گوشی میانرده اقتصادی با پردازش قدرتمند و باتری خوب خود انتخاب مناسبی برای انجام بازی و برنامههای سنگین است. نمایشگر یکدست و بدون حاشیه آن نیز برای دیدن ویدیو و فیلم مناسب است. با بررسی شیائومی k20 نتیجه گرفته شد دوربین نسبتاً خوب آن نیز میتواند برای علاقهمندان عکاسی مفید واقع شود.
دیدگاه خود را بنویسید