گوشی شیائومی mi 10 سومین تلاش این شرکت چینی برای ورود به عرصهی گوشیهای پرچمدار، پس از غیاب چند سالهاش در این بازار است. اما دست تقدیر طوری رقم زد که عرضهی این گوشی با بدترین پاندمیای که جهان نمونهاش را دیده است، همراه شود تا کار شیائومی برای قانع کردن کاربران، برای خریداری پرچمدار جدیدش را سختتر از قبل کند. چیزی که کار شیائومی را در این مسیر سختتر میسازد، این است که این شرکت شهرتش را مدیون گوشیهای میانردهی ارزانقیمت سری ردمیاش است. بنابراین گوشیهای پرچمدار شیائومی چندان شناختهشده نیستند و کاربران نمیتوانند بهراحتی به آنها اعتماد کنند. گوشی شیائومی mi 10 اما گویا نوید یک گوشی قدرتمند و درجه یک را میدهد. ما میخواهیم در این مقاله به نقد و بررسی شیائومی mi 10 بپردازیم تا ببینیم این گوشی تا چه حد توانسته در برآورده کردن انتظارات ما از یک گوشی پرچمدار موفق عمل کند. اگر شما هم مشتاقید تا بیشتر راجع به این گوشی بدانید، با ما در این مقاله همراه باشید.
مشخصات شیائومی mi 10
مشخصات شیائومی mi 10 هرآنچه از یک گوشی پرچمدار در سال 2020 انتظار دارید را شامل میشود. گوشی mi 10 شیائومی، یک انتخاب عالی است که سختافزار آن شانهبهشانهی گوشیهای پرچمدار شرکتهای بزرگ حرکت میکند. تجربه صفحه نمایش ردهبالا، عملکرد قوی و باتری قدرتمند گوشی شیائومی mi 10 اگر بهتر از رقبایش عمل نکرده باشد هم، حداقل در همان سطح هست. اگر برخی مشکلات نرمافزاری را فاکتور بگیریم، این گوشی یکی از بهترین گوشیهاییست که در سال 2020 عرضه شده است.
طراحی و صفحه نمایش
بررسی شیائومی mi 10 نشان میدهد وقتی این گوشی را به دست بگیرید، ضخامت آن کاملاً توجه شما را به خودش جلب خواهد کرد. ضخامت 9 میلیمتری گوشی شیائومی mi 10 از ضخامت گوشیهای آیفون 11 پرو و سامسونگ گلکسی s20 اولترا بیشتر است. ولی خمیدگی لبههای mi 10 باعث شده است که ظاهر این گوشی شیک و باکلاس باقی بماند. پنل جلویی گوشی از محافظ صفحه ضد خش Gorilla Glass 5 استفاده میکند. گوشی mi 10 شیائومی در 3 رنگ سبزآبی، صورتیطلایی، و طوسی به بازار عرضه شده است. کلیدها و پورتها در جاهای مرسوم همیشگیشان قرار گرفتهاند. پورت USB-C در زیر گوشی، و کلیدهای تنظیم صدا و قفل صفحه روی لبهی راستی گوشی جا گرفتهاند. پنل پشتی از یک صفحه گلس یکپارچه تشکیل شده است که لبههای آن کمی رو به صفحه نمایش خم شدهاند تا گوشی خوشدستتر از آنچه هست، بشود. دوربینها در سمت چپ و در بالای پنل پشتی قرار گرفتهاند. 3تا از لنزهای MI 10 در یک پنل مشترک قرار دارند، این درحالیستکه دوربین اولترا واید جدا از دیگر لنزها، بهصورت مستقل جاگذاری شده است. این سبک نامتعارف چینش دوربینها چیزی از زیبایی گوشی کم نکرده است، ولی نمیتوان منکر این شد که حس عجیب و غریبی به کاربر منتقل میکند. قاب فلزی میان پنل جلویی و عقبی، همرنگ بدنهی گوشی است تا بتواند حس یکپارچگی در طراحی را به کاربر منتقل کند. کلیدها به بهترین نحو جاگذاری شدهاند، چرا که با وجود ابعاد 6.6 اینچی گوشی، کلیدهای تنظیم صدا و قفل صفحه بهآسانی قابل دسترسی هستند. یک حسگر تشخیص اثر انگشت زیر صفحه نمایش قرار گرفته است که خوشبختانه از سرعت و دقت بالایی هم برخوردار است. تشخیص اثر انگشت و بازگشایی صفحه انیمشین جالب و دلنشینی دارد، و حسگر بهندرت در تشخیص اثر انگشت با مشکل مواجه میشود.
گوشی شیائومی mi 10 از یک صفحه نمایش 6.67 اینچی AMOLED استفاده میکند. بررسی شیائومی mi 10 نشان میدهد این گوشی با استفاده از شیوهی پانچ برای جاگذاری دوربین سلفی توانسته است به نسبت صفحه به بدنهای معادل 90% برسد. گوشی MI 10 شیائومی در نسبت صفحه به بدنه عملکرد بهتری بهنسبت پرچمدارانی همچون آیفون 11 پرو مکس و وانپلاس 8 داشته است. صفحه نمایش mi 10 با رزولوشن 1080 x 2340 و تراکم پیکسل 386 ppi کیفیت فوقالعاده به کاربرانش ارائه میدهد و بهسادگی میتواند با دیگر پرچمداران به رقابت بپردازد. یکی دیگر از ویژگیهای چشمگیری که با بررسی شیائومی mi 10 به آن پی بردیم، پشتیبانی صفحه نمایش این گوشی از HDR10+ بود. این قابلیت موجب شفافیت و سرزندگی حیرتآوری در رنگها شده است. همین امر تماشای ویدیو در یوتیوب و نتفلیکس با این گوشی را به فعالیت لذتبخشی تبدیل کرده است. رنگها در صفحه نمایش MI 10 بسیار زنده و عمیق بهنظر میرسند. صفحه نمایش گوشی MI 10 روشنایی بسیار بالایی دارد و در بیرون از خانه، زیر تابش مستقیم آفتاب هم میتوان بدون هیچ دردسری با آن کار کرد.
باتری
مشخصات شیائومی mi 10 شامل یک باتری بزرگ با ظرفیت 4780 میلیآمپر میشود. پورت USB-C که روی لبهی زیرین دستگاه قرار گرفته است، شارژ سریع 30 واتی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. مانند گوشی One Plus 8 Pro، گوشی mi 10 هم از شارژ بیسیم 30 واتی پشتیبانی میکند؛ البته که برای بهرمند شدن از شارژ بیسیم 30 واتی لازم است که شارژر بیسیم شیائومی را خریداری کنید. جالب است که بدانید گوشی شیائومی mi 10 از قابلیت بهاشتراکگذاری شارژ هم برخوردار است. یعنی اگر در شرایطی بودید که دسترسی به شارژر نداشتید، میتوانید با استفاده از شارژ گوشیتان، وسایل الکترونیکیای مانند هندزفری بیسیم خود را با توان 10 وات شارژ کنید. باتری این گوشی دوام بسیار بالایی دارد، طوری که با آزمایش و بررسی شیائومی mi 10 متوجه شدیم یک ساعت تماشای ویدیو با کیفیت Full HD و بیشترین روشنایی صفحه ممکن، تنها 7 درصد از شارژ باتری خالی خواهد شد. شارژ شدن کامل باتری MI 10، از صفر تا صد، تنها 65 دقیقه طول خواهد کشید.
سختافزار و عملکرد
همانطور که در شروع نقد و بررسی شیائومی mi 10 نوشتیم، سختافزار و عملکرد این گوشی از اصلیترین نقاط قوت آن است. مشخصات شیائومی mi 10 شامل یک چیپست Snapdragon 865 است که توسط یک RAM با ظرفیت 8 گیگابایت، و 256 گیگابایت حافظه داخلی پشتیبانی میشود. چیپست Snapdragon 865 یکی از بهترین چیپستهای موجود در بازار است و تقریباً اکثر گوشیهای پرچمدار مبتنی بر اندروید از این چیپست استفاده میکنند. این چیپست Adreno 650 GPU را برای mi 10 به ارمغان میآورد تا اجرای بازیهای سنگین با بهترین کیفیت، برای این گوشی ممکن شود. لازم به ذکر است که این گوشی در نسخهی 128 گیگابایتی هم عرضه شده است. فکر میکنم تا اینجا به شما ثابت شده باشد که مشخصات mi 10، دقیقاً همان ترکیبیست که به آن نیاز دارید؛ اگر نه، شاید بهتر است باهم نگاهی به عملکرد این مشخصات در واقعیت بیاندازیم.
شیائومی به نحو احسن از پس بهینهسازی MIUI 11 برای این مشخصات سختافزاری برآمده است. طبق بررسی شیائومی mi 10، این گوشی چنان تجربهی نرم و روانی به کاربر ارائه میدهد که کاربر هرگز حس نخواهد کرد گوشیاش در اجرای برنامهای، یا حین فعالیتی کم آورده است. گوشی شیائومی mi 10 به لطف چیپست Snapdragon 865، بهترین نمرات را در بنچمارکها دارد و میتواند بازیهای سنگین را بدون کمترین مشکل یا نقصانی در تجربه، با بالاترین تنظیمات گرافیکی اجرا کند. پس اگر شما هم اهل بازیهای موبایلی هستید بهتر است عجله کنید، زیرا Call of Duty Mobile و Fortnite با بالاترین کیفیت ممکن در انتظار شما هستند.
دوربین
وقتی گوشیای از لنز اصلی گوشی سامسونگ گلکسی S20 اولترا استفاده میکند، انتظارات را تا حد زیادی از عملکردش بالا میبرد. دوربین گوشی شیائومی MI 10 تصاویر بسیار زیبایی ثبت میکند، اما بااینحال، بهعنوان یک پکیج، از رقابت جا میماند. دلیل اصلی در این نکته نهفته است که گوشی MI 10 شیائومی از هیچ لنز تلهفوتویی استفاده نمیکند. دوربینهای گوشی شیائومی mi 10 شامل یک لنز 108 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.7 با هوش مصنوعی داخلی، یک لنز اولترا واید با رزولوشن 13 مگاپیکسل و گشودگی دیافراگم f/2.4، یک لنز ماکرو 2 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق میدان 2 مگاپیکسلی میشود.
اگر بخواهیم این ترکیب را با گوشی ارزانتری مانند mi note 10 مقایسه کنیم، گوشی mi 10 نه یک، بلکه دو لنز تله فوتو کمتر از mi note 10 دارد. و اگر همین ترکیب را با گوشیهایی در همین دامنه قیمت، مانند Realme X50 Pro 5G و یا گوشی هواوی P40 مقایسه کنیم، کمبود زوم اوپتیکال کاملاً حس میشود.
دوربین اصلی اما همچنان قابلاتکاست. این دوربین قادر است در حالت پیشفرض تصاویری شفاف و زنده با رزولوشن 25 مگاپیکسل ثبت کند، ولی اگر بخواهید با تغییر تنظیمات، این گوشی قادر است تصاویری با رزولوشن حیرتآور 108 مگاپیکسل هم ثبت کند. پسزمینه تصاویر ثبتشده با لنز اصلی از ماتی قویای برخوردارند. عملکرد گوشی mi 10 در نور کم تقریباً متناسب با قیمتش است. این گوشی در عکاسی در نور کم عملکرد خوبی دارد، ولی از گوشیهایی مانند OnePlus 8 Pro و P40 عقب میماند. حالت عکاسی شبانه هم جالب و کارآمد است، ولی نه در حدی که بگوییم چیز جدید یا بهتری به نسبت حالت شبانه دیگر گوشیها در اختیارتان میگذارد. راستش را بخواهید لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو اصلاً عملکرد جالبی ندارد. با بررسی شیائومی mi 10 متوجه میشویم که رزولوشن پایین باعث شده است این لنز تمام کارایی خود را از دست بدهد و از پس هیچ کاری برنیاید. تنها حالتی که میتوان با لنز ماکرو تصاویر مطلوبی ثبت کرد، در نورپردازی غنی و بینقص است. دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی گوشی mi 10 اما بسیار شاخص و قابلتوجه است. این دوربین با گشودگی دیافراگم f/2.0 قادر است تصاویر سلفی بسیار باکیفیتی ثبت کند. مطمئنیم اگر تنظیمات حالت زیبایی و حالت پرتره را هم فعال کنید، این دوربین تصاویری تحویلتان خواهد داد که شما را انگشت بهدهان میگذارند.
اگر بخواهیم سراغ قابلیتهای فیلمبرداری برویم، بیاغراق باید بگوییم که گوشی شیائومی mi 10 بینظیر است. درست است که کسی دیگرچندان اهمیتی به فیلمبرداری 8K نمیدهد، ولی این نکته را در نظر داشته باشید که گوشی mi 10 شیائومی قادر است حتی حین فیلمبرداری در این رزولوشن هم قابلیت لرزهگیریاش را بهکار ببندد؛ قابلیتی که گوشی گلکسی S20 اولترا هم از آن بینصیب است.
جمعبندی
با بررسی شیائومی mi 10 متوجه شدیم این گوشی حس یک گوشی درجه یک را به کاربرش القاء میکند. صفحه نمایش قدرتمند، ظرفیت باتری و قابلیت شارژ بینظیر، سختافزار 5 ستاره، عملکرد نرم و روان، طراحی چشمنواز، اینها همگی ما را به خرید mi 10 ترغیب میکنند. تنها ایرادی که میتوان به گوشی mi 10 شیائومی گرفت، ترکیب دوربینها و عدم وجود یک لنز تلهفوتو و زوم اوپتیکال است که کمبودش بهشدت در این گوشی حس میشود. شیائومی همچنین متأسفانه نتوانسته است مشکلاتی که در تمام گوشیهایش با رابط کاربری MIUI وجود دارد را برطرف کند. ولی اگر بتوانیم از این 2 مورد چشمپوشی کنیم، به این نکته میرسیم که گوشی mi 10 شیائومی (سایت آمازون) تنها گوشی زیر 799 یورو است که چنین طراحی و قابلیتهایی دارد و از شارژ بیسیم 30 واتی پشتیبانی میکند. در مجموع شیائومی مثل همیشه توانسته است قابلیتها و ویژگیهای درجه یکی را با قیمتی باورنکردنی به کاربران پیشنهاد دهد. بنابراین اگر ایرادات این گوشی چندان اهمیتی برایتان ندارند، بهتر است mi 10 شیائومی را بهعنوان یک گزینهی جدی برای خرید گوشی بعدیتان در نظر داشته باشید.
دیدگاه خود را بنویسید