طبق بررسی شیائومی mi a1 این گوشی میان‌رده در سپتامبر 2017 توسط کمپانی بزرگ چینی شیائومی رونمایی و همزمان عرضه شده است. قیمت این گوشی در بازار جهانی رقمی معادل با 170 یورو بوده است. شیائومی بارها ثابت کرده که بازار و تقاضای جهانی را خیلی خوب می‌شناسد. این کمپانی در طی حدود ده سال ده‌ها گوشی شیائومی پرچم‌دار با قیمتی بالا و عملکردی شاخص و در کنار آن میان‌رده‌هایی مقرون به‌صرفه اما با قابلیت‌هایی مشابه با پرچم‌دارها و البته پایین‌رده‌های ارزان را به بازارهای جهانی معرفی کرده است. این طیف از اسمارت‌فون‌ها توانسته میلیون‌ها کاربر را چه از لحاظ قیمتی و چه از نظر کاربرد، راضی نگه دارد. در این بررسی سعی کرده ایم، مشخصات شیائومی a1 را برای شما بازگو کرده و به شما برای انتخاب و خرید بهتر کمک کنیم.

مشخصات شیائومی a1 در بخش طراحی

مشخصات شیائومی a1 در بخش طراحی

معمولاً طراحی در گوشی‌های هوشمند شیائومی مشابه هم هستند و از یک شکل الگو استفاده شده است، اما بررسی شیائومی mi a1 در بخش طراحی نشان می‌دهد که سعی شده تا ظرافت بیشتری در طراحی لحاظ شود. در دست گرفتن این گوشی در این رده قیمتی حس یک گوشی کاملاً مدرن و لوکس را به کاربر می‌دهد. پنل پشت و فریم در این گوشی از جنس فلز آلومینیوم یکدست بوده و ظاهر لوکس و زیبایی به این گوشی داده است. ضخامت این گوشی 7.3 میلی‌متر است، که نشان می‌دهد Mi a1 یک گوشی باریک و جمع و جور است. ابعاد دیگر نیز در این گوشی شامل 155.4 میلی‌متر طول و 75.8 عرض است. از نظر وزن نیز mi a1 وزنی معادل 165 گرم دارد. این ابعاد این گوشی را تبدیل به یک گوشی خوش‌دست کرده که به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید. گوشه‌های گرد و خمیده دور گوشی نیز به زیبایی و خوش‌دستی این گوشی افزوده است.

بررسی شیائومی mi a1 همچنین نشان داد، در حالی‌که پنل پشتی از جنس آلومینیوم است، مثل باقی گوشی‌های شیائومی دارای یک دوربین دوگانه و سنسور اثر انگشت است. دو ماژول این دوربین 12 مگاپیکسلی در قسمت فوقانی سمت چپ پنل در یک برآمدگی بیضی شکل قرار گرفته است. در کنار این قاب یک لامپ فلاش دوگانه LED وجود دارد. در این شکل طراحی شیائومی سعی کرده است تا حد امکان گوشی را باریک طراحی کند، اما نیاز به ضخامت بیشتر، برای جای‌گیری ماژول‌های دوربین باعث شده تا این برآمدگی عجیب را تعبیه کند. این نکته می‌تواند یک نکته منفی برای mi a1 محسوب شود، زیرا امکان خش و خط خوردن در برخورد با سطح وجود دارد و حتماً باید از یک قاب مناسب استفاده شود. با این‌حال این گوشی یکی از زیباترین گوشی‌های طراحی شده توسط کمپانی شیائومی است. 

بررسی شیائومی mi a1 همچنین نشان می‌دهد، در قسمت پایین و بالای پنل پشتی خطوط آنتن پلاستیکی و اسپیکر مشبک وجود دارد. در قسمت میانی پنل پشتی یک لوگو شیائومی به همراه توضیحاتی مربوط به گوشی و تآکید بر استفاده از اندروید وان حک شده است. در بخش پلتفرم نرم‌افزاری کامل درباره این اندروید توضیح خواهیم داد. 

کمی پایین‌تر از ماژول دوربین‌ها، سنسور سریع و بادقت شیائومی قرار گرفته است. اگر چه سنسور فینگر پرینت به لمس کاربر سریعاً پاسخ می‌دهد، اما به دلیل طراحی رابط کاربری، شاید کمی حس کند بودن هم به شما دست بدهد.

 در لبه سمت چپ فریم فلزی گوشی جایگاه دو سیم کارت قرار دارد که شما می‌توانید از آن برای فعال کردن دو سیم کارت نانو و همچنین یک کارت حافظه جانبی MicroSD استفاده کنید. در لبه سمت راست نیز دکمه پاور و کنترل حجم صدا قرار گرفته است. کارآیی این دو دکمه با این‌که کمی ظریف‌تر از حد معمول طراحی شده‌اند، در سطح بالایی قرار گرفته است. کمی پایین‌تر و در لبه پایینی فریم یک پورت USB تایپ C به همراه یک اسپیکر با خروجی صدای بسیار خوب و یک جک 3.5 میلی‌متری صدا قرار گرفته است. وجود این جک هدفون در این گوشی یک حسن محسوب می‌شود، پرا که به کاربران امکان اتصال انواع هدفون صدا را می‌دهد. در لبه بالایی فریم نیز یک اسپیکر حذف کننده نویزهای صدا و سنسور مادون قرمز برای ارتباط با دیگر دستگاه‌های دیجیتال قرار گرفته است. 

در پنل جلویی یک صفحه نمایشگر 5.5 اینچی با کیفیت فول اچ‌دی قرار دارد. حاشیه بالا و پایین این نمایشگر به نسبت کمی ضخیم است. این نکته نیز  می‌تواند بعضی سلیقه‌ها را اقناع نکند. در حاشیه بالایی این پنل دوربین سلفی و بلندگو قرار گرفته و حاشیه پایینی نیز جایگاهی برای سه دکمه خازنی اندرویدی است. مزیت این سه دکمه باعث شده تا شما از تمام فضای نمایشگرتان بدون اینکه به دکمه‌های روی صفحه کار داشته باشید، استفاده کنید، اما به‌هرحال اینکه شما نمی‌توانید عملکرد این‌طور دکمه را تغییر بدهید، یک ایراد محسوب می‌شود؛ و همواره نیز باید حواس‌تان باشد، به طور اشتباهی این دکمه‌ها را لمس نکنید.

 بررسی شیائومی mi a1 نشان داد، طراحی mi a1 بسیار شبیه به گوشی آیفون 7 و 7 پلاس است و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از کاربران این گوشی را به گوشی‌های دیگر ترجیح بدهند. معمولاً کمپانی‌های بزرگ تلفن همراه در چین از طرح‌هایی مشابه با آیفون استفاده می‌کنند که برای کاربران نیز مورد قبول است. 

متأسفانه بررسی شیائومی mi a1 نشان داد، این گوشی در پیکربندی از امکان تکنولوژی ضد آب استفاده نکرده است. در بحث رنگ‌بندی این گوشی با رنگ‌های مشکی، طلایی، قرمز و رز گلد به بازار جهانی عرضه شده است.

نمایشگر 

بررسی شیائومی mi a1 در بخش نمایشگر شامل یک صفحه نمایش 5.5 اینچی IPS با قابلیت FULL HD است. شیائومی برای زیبایی بصری این نمایشگر، از صفحه ‌نمایش‌های 2.5 D بهره برده است. تراکم پیکسلی در این نمایشگر 403 پیکسل در هر اینچ بوده و رزولوشن 1080 در 1920 است. سطح کیفیت روشنایی بسیار خوب توصیف شده است. اگر این نمایشگر را زیر نور خورشید قرار دهید، اندکی رنگ این صفحه سفید شده اما به‌هرحال با کمی تلاش باز هم به راحتی می‌توانید محتویات صفحه را ببینید و بخوانید. این گوشی با رابط کاربری MIUI که متعلق به شیائومی است، تولید شده و بنابراین متأسفانه دارای حالت مطالعه نیست. سطح این نمایشگر با گوریلا گلاس نسخه 3 محافظت می‌شود.

بررسی نمایشگر شیائومی mi a1 نشان می‌دهد، رنگ‌ها در این صفحه نمایش بسیار زنده و جذاب هستند. همان‌طور که گفتیم سطح روشنایی بالا است و گرافیک متون و اشکال بسیار خوب دیده می‌شود، اما به‌هرحال مقایسه عین به عین این گوشی با یک گوشی سوپر آمولد می‌تواند کمی سطح توقع‌تان را بالاتر ببرد!

پلتفرم سخت‌افزاری

مشخصات شیائومی A1 در بخش پردازشی شامل یک پردازنده 8 هسته‌ای در کنار چیپ‌ست اسنپدراگون 625 شرکت کوالکام است. استفاده از این پردازنده قدرتمند در کنار اندروید وان یا همان اندروید خالص باعث شده تا کاربران با مشکلاتی مانند هنگی و... مواجه نشوند. پردازنده این میان‌رده با سرعت 2 گیگاهرتز به همراه 4 گیگابایت قابلیت انجام فعالیت‌های روزمره کاربران را دارد. همچنین در اجرای برنامه‌های سنگین و بازی‌های گرافیک بالا نیز، جز در موارد استثنا، دچار مشکل نمی‌شود و سرعت عملکرد بالایی دارد. بنا به گفته‌‌های کمپانی چینی شیائومی در نشست رونمایی آن، در Mi A1 از صفحات گرافیکی 2 لایه استفاده شده تا از داغ شدن بیش از حد گوشی جلوگیری شود. این امکان در هنگام نصب و اجرای بازی به شما کمک فراوان می‌کند و برای یک گوشی میان‌رده کاملاً مطلوب است. در بررسی شیائومی mi a1 در بخش گرافیکی این دستگاه دارای یک پردازنده گرافیکی506  Adreno است که برای عملکرد روزمره مناسب است. 

در بررسی مشخصات شیائومی a1 در بخش حافظه این گوشی در یک نسخه 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی به بازار جهانی عرضه شده است. از این میزان حدود 58 گیگابایت در اختیار کاربر قرار گرفته که اگر فکر می‌کنید این میزان اندک است، می‌توانید از کارت‌های حافظه جانبی MicroSD کمک بگیرید. 

دوربین‌ها

دوربین اصلی

دوربین اصلی

بررسی شیائومی mi a1 در بخش دوربین اصلی نشان می‌دهد، این گوشی همچون بسیاری از گوشی‌های میان‌رده دیگر از یک دوربین دوگانه استفاده می‌کند، اما اولین گوشی با ویژگی بهره‌گیری از قابلیت زوم اپتیکال است. این دوربین دارای یک سنسور 12 مگاپیکسلی با لنز واید و یک سنسور 12 مگاپیکسلی دیگر با لنز تله فوتو است. این دو ماژول در یک بیضی برآمده از سطح پنل پشتی، در قسمت فوقانی سمت چپ گوشی تعبیه شده‌اند. در کنار این دوربین یک لامپ فلاش LED دوتایی نیز وجود دارد.

اگر شرایط نوری محیط مساعد باشد، این گوشی می‌تواند عکس‌هایی با کیفیت مطلوب و شفاف، با رنگ‌های زنده بگیرد، اما به‌هرحال همانند بسیاری از گوشی‌های میان‌رده دیگر، در شرایط محیطی کم نور، کیفیت تصاویر کمی پایین آمده و نویزهای تصویری کمی در آن مشاهده می‌شود. البته با استفاده از فلاش دوتایی LED این مشکل تا حد بسیار زیادی برطرف خواهد شد. 

این دوربین دارای قابلیت فوکوس خودکار بوده، ممکن است در هنگام ثبت تصویر با کمی تأخیر مواجه شوید که البته نتیجه به شما نشان خواهد داد که ارزش این زمان اندک تأخیر را داشته است!  شیائومی به کاربران پیشنهاد می‌کند از اپلیکیشن اختصاصی دوربین شیائومی استفاده کنند. این اپلیکیشن امکان استفاده از حالت‌هایی مثل پانوراما، سلفی گروهی، HDR و حالت تنظیم دستی را به شما می‌دهد. برای گرفتن عکس‌های رضایت‌بخش میزان کنتراست و شارپنس را به‌صورت دستی تنظیم کنید و دقت کنید تنظیم گوشی حتماً روی حالت HDR باشد. عدم وجود لرزش‌گیر در این گوشی یک نکته منفی به‌شمار می‌رود، مخصوصاً اگر عکاسی در محیط کم نور مطرح باشد، اما کاربران می‌توانند با دقت بیشتری بدون لرزش عکاسی کرده و حاصل را به‌صورت عکس‌های قابل قبول مشاهده کنند. 

 در بررسی شیائومی mi a1 باید تأکید کنیم دوربین این گوشی برای استانداردهای کاملاً معمول عکاسی تعبیه شده و شما به عنوان یک کاربر علاقه‌مند به عکاسی حرفه‌ای نباید سراغ این گوشی بروید، اما اگر انتظار خاصی از یک دوربین ندارید و می‌توانید عکس‌های متوسط البته رو به خوب را تحمل کنید، شیائومی mi a1 یک انتخاب مطلوب برای شما خواهد بود. 

دوربین سلفی یا پرتره

بررسی شیائومی mi a1 در بخش دوربین سلفی نشان می‌دهد، این گوشی دارای یک دوربین پرتره با سنسور 5 مگاپیکسلی است. اگر چه در نگاه نخست این دوربین بسیار متوسط و حتی پایین‌رده است، اما تجربه نشان داده که اگر از این دوربین انتظار سلفی‌های آنچنانی ندارید، می‌تواند به راحتی کارتان را راه بیندازد. تصاویر ثبت شده با این دوربین قابلیت به اشتراک گذاشتن در شبکات اجتماعی اینترنتی مثل فیس بوک و اینستاگرام و... را دارد. 

فیلم‌برداری

کیفیت فیلم‌های گرفته شده با دوربین‌های شیائومی mi a1 به‌صورت 4Kو با کیفیت 1080 است. با این حال، نبود لرزش‌گیر در زمان فیلم‌برداری ممکن است کاربران را دچار مشکلاتی کند. 

پلتفرم نرم‌افزاری و رابط کاربری

پلتفرم نرم‌افزاری و رابط کاربری

بررسی گوشی شیائومی mi a1 در این بخش نشان می‌دهد، این گوشی برخلاف اغلب گوشی‌های چینی دیگر از مثلاً کمپانی شیائومی یا هواوی، به‌جای استفاده از رابط کاربری MIUI، از سیستم عامل اندروید One پشتیبانی می‌کند. این اندروید معمولاً با نام اندروید خالص نیز شناخته شده و دارای هولوگرام  ” Android One”در پشت گوشی است. این اندروید با ارائه ویژگی‌های اصلی و پایه سیستم عامل، فقط برنامه‌ها و سرویس‌های گوگل را به شکل پیش‌فرض در خود داشته و تا چند سال امکان بروزرسانی‌های اندروید و برنامه‌های مرتبط با آن را دارد. شیائومی mi a1 دارای اندروید خالص 7.1.2 به‌صورت پیش‌فرض است، اما چند ماهی بعد از عرضه بلافاصله اندروید 8 برای اجرا روی این گوشی در دسترس قرار گرفت. اپلیکیشن‌های پیش‌فرض اصلی گوگل مانند جی‌میل، گوگل مپ، پلی موزیک، یوتیوب و... بر روی این گوشی نصب هستند. تنها اپلیکیشنی که اختصاصی شیائومی‌ بوده و روی این گوشی نصب است، Mi Remote است که به شما اجازه کنترل وسایل مختلف خانه را از طریق تکنولوژی سنسور مادون قرمز می‌دهد. البته در کنار این برنامه یک برنامه برای انتقال پیشنهادات، نظرات و انتقادات کاربران به شرکت شیائومی نیز وجود دارد. 

بررسی شیائومی mi a1 در این بخش نشان می‌دهد، به دلیل این‌که برنامه‌های این گوشی دارای هیچ‌گونه سفارشی‌سازی خاصی نیستند، نسخه‌های آپدیت آن به سرعت انجام می‌شود. کاربران به آسانی می‌توانند به محض انتشار نسخه‌های بروز شده، آن را دانلود و برنامه مورد نظر را آپدیت کنند. 

رابط کاربری این گوشی نیز به لطف اندروید خالص دارای عملکرد مطلوب و کارآیی روان است. ظاهر کلی رابط کاربری شبیه به گوشی‌های پیکسل از کمپانی گوگل است و در کنار سادگی، بسیار یکپارچه بوده و بخش‌های مختلف آن در هماهنگی کامل با یکدیگر هستند.

ارتباطات

بررسی گوشی شیائومی mi a1 در بخش ارتباطات نشان داد این گوشی از نسخه بلوتوث ورژن 4.2، وای‌فای دو باند AC، GPS، پورت اینفرارد، USB C پشتیبانی می‌کند. همچنین در این دستگاه درگاه مادون قرمز برای کنترل دستگاه‌های خانگی وجود دارد. 

امکانات صوتی

امکانات صوتی

مشخصات شیائومی a1 شامل اسپیکرهای معمولی اما با صدای خروجی مطلوب است. حتی اسپیکری که در پایین‌ترین قسمت فریم گوشی تعبیه شده نیز دارای صدای نسبتاً خوبی است. این دستگاه دارای جک 3.5 میلی‌متری هدفون نیز هست که امکان اتصال به دیگر هدفون‌ها را به کاربر می‌دهد. 

منبع تأمین انرژی

بررسی شیائومی mi a1 در بخش تأمین انرژی نشان می‌دهد، این دستگاه دارای یک باتری 3080 میلی‌آمپر ساعتی غیرقابل تعویض است. این باتری برای این محصول اقتصادی یک باتری مناسب تعریف شده و عملکرد قابل قبولی دارد. اندروید خالص استفاده شده در این گوشی مدت زمان حالت آماده به کار را در این گوشی بالا برده، لذا عملکرد باتری متوسط و قابل قبول است. 

شیائومی Mi A1 (وبسایت آمازون) از تکنولوژی شارژ سریع شرکت کوالکام بهره می‌برد و شما با استفاده از شارژر 2 آمپری آن می‌توانید در کمتر از 2 ساعت باتری آن را فول شارژ کنید. همچنین با حالت‌های بهینه سازی باتری که در رابط کاربری تعبیه شده می‌توانید عمر شارژ باتری را افزایش بدهید.

نتیجه‌گیری

بررسی شیائومی mi a1 نشان داد این یک گوشی اقتصادی با استانداردهای عملکردی است. استفاده از اندروید خالص در این گوشی باعث سبک شدن سیستم عامل و سهولت در انجام عملکردهای پردازشی شده است. این ویژگی می‌تواند برای کاربران علاقه‌مند به نصب بازی و برنامه مفید باشد. همچنین دوربین مناسب و طراحی زیبا و لوکس این گوشی مهم‌ترین پارامتر برای انتخاب و خرید آن است. فراموش نکنید، برخی نقاط ضعف در این گوشی به‌دلیل قیمت مناسب آن کاملاً موجه هستند.