گوشی Poco m3 یک گام بزرگ و روبه‌جلو برای سری Poco بوده است. کیفیت ساخت و طراحی به راحتی رقابت را به نفع این گوشی شیائومی پیش می‌برد. دوام بالای باتری عملکرد گوشی را بهبود می‌بخشد، اما دوربین‌ها می‌توانند بهتر هم باشند. به هر حال در این بازه‌ی قیمتی این مشکل آزاردهنده معمولاً وجود دارد. همچنان با بررسی مشخصات Poco m3 به این نتیجه می‌رسیم که یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن در سطح گوشی‌های مبتدی‌تر است. پوکو سفری عجیب و غریب را از اسپین آف شیائومی به یک مارک فرعی مستقل تجربه کرده است. در این مسیر چند دستاورد درخشان و چند از دست رفته‌ی عجیب داشته است. سال گذشته، Poco m2 قطعاً یکی از موفقیت‌ها بود. این گوشی یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های سطح پایین در سال 2020 به ویژه در هند بود. در واقع، در یک بازه یک ساله بیش از یک میلیون واحد فروخت و به Poco کمک کرد تا به سومین مارک آنلاین محبوب منطقه تبدیل شود. حالا این شرکت با جانشین خود، Poco m3 بازگشته است.

مانند گوشی‌های سال اخیر پوکو، مشخصات Poco m3 اشتراکات زیادی با گوشی‌های همرده‌ی سخت افزار Redmi دارد. با این حال این بار پوکو روی طراحی‌های جدید تمرکز کرده است. با بررسی Poco m3 در همه‌چی آنلاین از نقاط ضعف و قوت در مشخصات Poco m3 مطلع شده و توان رقابتی آن را در بازار خواهید سنجید.

بررسی Poco m3 در طراحی گوشی

طراحی poco m3

دو دلی وجود ندارد. قطعاً با یکی از جسورانه‌ترین طراحی‌های صورت گرفته و ارتقایافته توسط یک برند در زمانی کوتاه مواجه هستیم. رنگ روشن زرد (با وجود این که من آن را نمی‌پسندم) یک جزیره‌ی مشکی دوربینی را در دل خود جا داده است و به خوبی خود را در دل‌ها جا کرده است. اکثر گوشی‌های ارزان قیمت ساندویچ‌های فلزی و شیشه‌ای ایمن هستند اما Poco m3 یک تخته بولینگ پلی کربناتی زرد، با کیفیت بالا است. بله این گوشی با بک مشکی ظریف یا آبی هم خوب درآمده اما حالا یک گوشی است که لااقل من طراحی روبه‌چهره‌ی آن را نمی‌پسندم.

ابعاد گوشی طبیعتاً کوچک به حساب می‌آید و از 162.3*77.3*9.6 میلی‌متر فراتر نمی‌رود، با این وجود با وزن 198 گرمی خود تقریباً سنگین محسوب می‌شود. اما عنصر کلیدی در اینجا طراحی بخش شیشه‌ای بزرگ دوربین‌ها است، که کاملاً در تضاد با بدنه‌ی یکدست کربناتی است. در آن از نسخه OnePlus 8T Cyberpunk کمی به کار رفته و البته در کل این گوشی در تمایز خود به خوبی عمل کرده است. علاوه بر این Poco کار درخشانی در کیفیت کلی ساخت انجام داده است. درست است که این روزها سخت می‌توان به یک گوشی با ساختی ضعیف برخورد کرد، اما از بافت پشتی تا بازخورد لمسی دکمه‌ها، Poco m3 نسبت به قیمت پیشنهادی عالی عمل می‌کند.

حالا اگر بخواهیم جلو را بررسی کنیم، وضعیت مشخصات Poco m3 کمی استانداردتر می‌شود. شما می‌توانید یک پنل 6.53 اینچی  Full HD با Gorilla Glass 3 برای محافظت و قدرت تازه‌سازی 60 هرتزی به دست بیاورید. رزولوشن صفحه نمایش گوشی 1080*2340 پیکسل و نسبت ابعاد آن 19.5:9 است. این همان صفحه‌ی IPS LCD مانند گوشی Poco m2 است و برای این قیمت مناسب است. سطوح تاریک به خوبی برخی دیگر از گوشی‌های موجود در بازار نیست و به نظر می‌آید سطح اوج روشنایی در یک ظهر تابستانی تحت فشار قرار می‌گیرد. با این وجود استفاده از آن به طور معمول مشکلی در پی ندارد و تماشای محتوای رسانه‌ای در آن لذتبخش است. Poco m3 مجهز به جک هدفون و دو ورودی سیمکارت علاوه بر ورودی micro SD برای افزایش حجم ذخیره‌سازی آن است. علاوه بر آن بلندگوهای استریوی گوشی را خواهید دید که صدای بسیار خوبی دارند و دامنه‌ی دینامیکی کافی را برای یک تجربه‌ی چندرسانه‌ای عالی فراهم می‌کنند. همه‌ی اصول مشخصات Poco m3 اینجا بررسی شده و علاوه بر آن‌ها باید از اسکنر اثر انگشت عالی گوشی هم که در دکمه‌ پاور تعبیه شده قدردانی کرد. دستیابی آسان به آن و کیفیت قابل قبول قفل سریع را فراهم می‌کند، همان چیزی که شما به آن نیاز دارید. 

توانایی گوشی Poco m3 چقدر است؟

Poco m3 یک چیپست Snapdragon 662 را زیر روکش خود جاسازی کرده است. این از قدرتمندترین سیلیکونی که کوالکام ارائه می‌دهد فاصله دارد، اما کارکرد روزانه‌ی شما تضمین می‌کند. پردازنده‌ی هشت هسته‌ای مرکزی شامل دو پردازنده‌ی چهار هسته‌ای 2 گیگاهرتزی Krio 260 Gold و 1.8 گیگاهرتزی Krio 260 Silver است و با پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 610 نهایتاً شما متوجه افت چند فریمی در وبسایت‌های سنگین انیمیشن خواهید شد، اما با رم شش گیگابایتی، گوشی به ندرت در کارهای روزمره شما را اذیت می‌کند. 

روان بودن کارکرد گوشی به خوبی توسط 12 MIUI پشتیبانی می‌شود. سیستم عامل اندروید 10 نیز امکانات کافی را در اختیارتان قرار می‌دهد. اگر قبلاً با گوشی‌های شیائومی کار کرده باشید، بازی را بلدید. گزینه‌های زیادی برای سفارشی‌سازی و امکانات قابل تأمل فراوانی برای راه‌اندازی وجود دارند. در مشخصات Poco m3 قدرتمندترین سیلیکون را نمی‌بینید اما عملکرد روزانه‌ی آن کاملاً قابل قبول است. مزیت انتخاب Poco به جای گوشی‌های معادل آن از زیر برندهای شیائومی Redmi عدم تبلیغات در UI است. البته این به آن معنا نیست که کاملاً از شر مزاحمت‌ها خلاص شده‌اید. از سوی برنامه‌های از قبل بارگیری‌شده Amazon، Netflix و فیسبوک گرفته تا طیف وسیعی از بازی‌ها این مشکلات وجود دارند که البته اکثر این برنامه‌ها قابل حذف شدن هستند.

به طور کلی گوشی دقیقاً همان کارهایی را که انتظار داشتید بدون شگفتی خاصی انجام می‌دهد. Poco m3 خود را به عنوان یک گوشی سطح پایین ارائه می‌کند که به اندازه‌ی کافی برای کارهای روزمره و هرازگاهی بازی کردن کارایی دارد. حافظه‌ی داخلی گوشی 64 گیگابایت است که البته با میکرو اس دی قابل افزایش است.

مشخصات Poco m3 در بخش باتری

اگر واقعا دوام باتری از انگیزه‌های اصلی شماست، لازم نیست از Poco m3 فراتر بروید. وجود باتری عظیم 6000 میلی آمپری دلیل اصلی وزن حدوداً 200 میلی گرمی گوشی است. در مورد دوام باتری، MIUI همیشه به صرفه عمل کرده است، اما Poco M3 آن را یک قدم جلوتر هم می‌برد. شما با این گوشی عمری طولانی را خواهید داشت که با یک بار شارژ به راحتی دو روز دوام می‌آورد و اگر کاربر خیلی سنگینی هم نباشید حتی بیشتر از این هم کشش دارد. البته شارژ این گوشی می‌تواند خسته‌کننده باشد. با قدرت 18 وات شارژ این گوشی نزدیک دو و نیم ساعت طول می‌کشد. پشتیبانی از شارژ سریع‌تر قطعاً به ارتقای این رده در گوشی‌های بعدی کمک بزرگی خواهد کرد. در مشخصات Poco m3 پشتیبانی از قابلیت شارژ معکوس با قدرت دو و نیم وات هم به چشم می‌خورد.

مشخصات Poco m3 در بخش دوربین

دوربین poco m3

سه دوربین پشت گوشی قرار دارد و البته به نظر می‌رسد از این به بعد در هیچ رده‌ای گوشی با یک دوربین پشتی ساخته نشود. 48 مگاپیکسل نهایت قدرت دوربین اصلی است که 1.2 اینچ سایز سنسور و 0.8 میکرومتر سایز پیکسل آن است. دیافراگم آن f/1.8 است و از فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی می‌کند. لنز ماکرو و سنسور تشخیص عمق هم هر دو، دو مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 هستند. اجرای قابلیت HDR کاملاً شفاف انجام نمی‌شود. فوکوس بیش از حد هم ممکن است کل ماجرا را به هم بزند تا گوشی را قفل کنید. دوربین ماکرو البته کارش را درست انجام می‌دهد و می‌توانید به وسیله‌ی آن تصاویر مناسبی را ثبت کنید، البته اگر کیفیت دو مگاپیکسلی مانع کارتان نشود.

طرفدار دوربین هشت مگاپیکسلی سلفی این گوشی هم نمی‌توان بود. تصاویر خیلی نرم و با تقویت پوست بیش از اندازه ثبت می‌شوند و حالت پرتره‌ی آن اصلاً رضایت‌بخش نیست. این مسئله کمی تعجب‌آور است چرا که سایر گوشی‌های Poco و Redmi در این زمینه به مراتب بهتر عمل کرده‌اند. سرانجام با بررسی بخش ضبط ویدئو در مشخصات Poco m3 به کیفیت 1080 با سرعت 30 فریم بر ثانیه برمی‌خوریم که البته در اوج است، اما با کم‌نور شدن فضا، درست مثل کیفیت تصاویر از همان اوج سقوط می‌کند!

جمع بندی

poco m3

به طور کلی نقاط قوت مشخصات Poco m3 (وبسایت gsmarena) را می‌توان در طراحی آن که تازگی و طراوت بالایی برای یک گوشی ارزان قیمت دارد، در قدرت 6000 میلی آمپری باتری آن که اصلاً شوخی نیست و در اسپیکرهای قدرتمندش خلاصه کرد. نقاط ضعف هم اولاً مربوط به دوربین‌ها می‌شود که بد نیستند، اما با این قیمت می‌توانید گوشی‌های بهتری انتخاب کنید؛ ثانیاً سرعت پایین شارژ گوشی که البته تمام نمی‌شود، ولی اگر بشود حسابی حوصله‌تان را سر می‌برد تا دوباره پر شود. به هر حال Poco m3 یک گوشی ارزان قیمت است که سعی کرده توان خود را بر کیفیت ساخت و طراحی متمرکز کرده و یک گوشی کاربردی برای مصرف‌کننده‌ی خود باشد.