سیستم‌عامل موبایل اندروید از زمان عرضه خود انقلابی را در عرصه گوشی‌های هوشمند به راه انداخت. قابلیت استثنایی شخصی‌سازی این سیستم‌عامل را می‌توان دلیل اصلی این امر دانست. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که دستگاه و ارائه‌دهنده خدمات موردعلاقه خود را انتخاب کنید و تجربه کاربری آن را مطابق نیازهای خود سفارشی کنید. اندروید یک اکوسیستم منعطف و درعین‌حال بسیار کارآمد ارائه می‌دهد، به همین دلیل است که بر روی بیش از 3 میلیارد دستگاه فعال در سراسر جهان نصب‌شده است. اندروید 13 بالاخره از راه رسید و مقایسه اندروید 13 با 12 ما را با انبوهی از شگفتی مواجه می‌کند. چراکه گوگل رگباری از عناصر نوآورانه را در این نسخه از سیستم‌عامل محبوب خود ارائه کرده است. شرکت گوگل تمامی نسخه های اندروید را با نامی اختصاصی ارائه می کند، نام اختصاصی اندروید جدید، تیرامیسو می باشد.

درحالی‌که نسخه قبلی، یعنی اندروید 12 به این دلیل که هیچ ویژگی پیشگامانه‌ای را ارائه نمی‌داد بسیار مورد انتقاد قرار گرفت، اندروید 13 بزرگ‌ترین طراحی مجدد در سال‌های اخیر را به ارمغان آورد. این اندروید الگوی جدیدی از نزدیک شدن به طراحی UI/UX را از طریق موتورتم واضح خود ارائه می‌دهد، این ویژگی باعث شده است که تمام عناصر رابط کاربری، بر اساس تصویر زمینه انتخاب‌شده توسط کاربر تنظیم می‌کند. اگر می‌خواهید تفاوت اندروید 13 با 12 را بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

تخفیف ویژه خوانندگان بلاگ (محدود)
قبل از خرید، مشاوره تخصصی رایگان بگیرید
+
کد  تخفیف ویژه بلاگ را دریافت کنید.

روی شماره زیر کلیک کنید:

مقایسه اندروید 13 با 12

مقایسه اندروید 13 با 12

اولین نسخه بتای اندروید 13 توسط گوگل در سال 2022 معرفی شد. این نسخه جدید اندروید در درجه اول بر روی رابط کاربری جدید تمرکز دارد که کاملاً با ترجیحات کاربر نهایی سازگار است. مقایسه اندروید 13 با 12 به ما نشان می‌دهد که تلاش گوگل برای افزایش حریم خصوصی، در این نسخه جدید به مرحله بسیار بالاتری رسیده است. اندروید 13 هم مانند اندروید 12 امنیت و حریم خصوصی را در هسته خود حفظ می‌کند و درعین‌حال مجموعه ابزارهای بهتری را برای ایجاد تجربیات کاربری مسحورکننده در تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، تلویزیون‌ها، اتومبیل‌ها و ابزارهای پوشیدنی ارائه می‌دهد. به‌طورکلی مقایسه اندروید 13 با 12 به ما نشان می‌دهد که در نسخه 13 حرکت صفحه بسیار نرم‌تر است، انیمیشن‌ها روان‌تر هستند. مهم‌ترین تفاوت اندروید 13 با 12 را می‌توان در چندین عنصر نوآورانه‌ای دانست که در زیر آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

ساعت لاک اسکرین و اسکرین شات

ساعت لاک اسکرین و اسکرین شات

اولین نکته‌ای که از مقایسه اندروید 13 با 12 با آن روبه‌رو می‌شوید، وجود ساعت لاک اسکرین در نسخه جدید است. لحظه‌ای که گوشی هوشمند اندروید 13 را روشن می‌کنید، مجذوب ساعت لاک اسکرین جذاب آن خواهید شد. همچنین اندروید 13 قابلیت اسکرول برای گرفتن اسکرین شات طولانی‌تری نسبت به اندروید 12 دارد. به‌علاوه شما می‌توانید به اسکرین شاتی که گرفته‌اید ایموجی اضافه کنید و آن را ادیت کنید.

تفاوت اندروید 13 با 12 در نوتفیکیشن

در اندروید 13، نوتفیکیشن از نظر طراحی کاملاً بازنگری شده است. از مقایسه اندروید 13 با 12 متوجه می‌شوید که طراحی پنجره اعلان تغییر کرده است و می‌توان به‌طور خودکار آن را در هر برنامه گروه‌بندی کرد. همچنین آلارم را در این نسخه راحت‌تر می‎‌توان کنترل کرد و به‌جای کشیدن انگشت هنگام زنگ، با یک ضربه ساده به تعویق می‌افتد. همچنین این امکان را خواهید داشت که یک آلارم خاص را برای مدت زمان مشخصی به تعویق بیندازید.

مقایسه اندروید 13 با 12 از نظر تنظیمات سریع

وقتی در اندروید 12 از بالای صفحه به بخش تنظیمات سریع می‌رویم، شاهد ضامن‌های گرد کوچک هستیم؛ در اندروید 13 کنترل‌های مستطیلی بسیار بزرگ‌تر و منظم‌تری جایگزین آن‌ها شده است. شکلی که در منوی پاور اندروید 12 در کنترل وسایل خانه هوشمند شاهد آن بودیم.

مقایسه اندروید 13 با 12 از نظر صفحه‌کلید کد پین 

مقایسه اندروید 13 با 12 نشان می‌دهد که در نسخه 13 با یک صفحه‌کلید کد پین تازه روبه‌رو هستیم و برای باز کردن قفل گوشی خود، فقط کافی است که انگشت خود را روی اسکرین بکشید. همچنین طراحی آن مینیمالیستی‌ است و ازآنجایی‌که دکمه‌های آن بزرگ و گرد هستند، کاربر هنگام واردکردن کد خود حس بهتری خواهد داشت. 

مقایسه اندروید 13 با 12 از نظر سفارشی‌سازی و قالب‌بندی

مقایسه اندروید 13 با 12 از نظر سفارشی‌سازی و قالب‌بندی

مقایسه اندروید 13 با 12 نشان می‌دهد که اندروید 13 درجه بالاتری از سفارشی‌سازی را ارائه می‌کند. این نسخه به کاربران اجازه می‌دهد تا تن رنگ‌های‌ پس‌زمینه، کاغذدیواری‌ها و صفحه‌های قفل را انتخاب و تعیین کنند. همچنین اندروید 13 دارای آیکون‌های تطبیق‌پذیر هستند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که آیکون‌های برنامه تلفن همراه خود را با رنگ تم گوشی تغییر دهید.

داشبورد حریم خصوصی 

داشبورد حریم خصوصی

مقایسه اندروید 13 با 12 از نظر حریم خصوصی، نشان‌دهنده بزرگ‌ترین مزیت ایجادشده در نسخه جدید است. اندروید 13 به کاربران امکان می‌دهد که مجوزهای داده‌شده به برنامه‌ها را بررسی کنند. درنتیجه شما می‌توانید ببینید که آیا برنامه‌ای به دوربین، میکروفون، فضای ذخیره‌سازی، مکان یا لیست مخاطبین شما دسترسی دارد یا خیر تا در صورت لزوم تغییرات لازم را مطابق با نیازهای حریم خصوصی خود انجام دهید.

ویرایش تصویر هنگام به اشتراک بگذاری

ویرایش تصویر هنگام به اشتراک بگذاری

ویرایش تصویر هنگام به اشتراک‌گذاری، یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که تفاوت اندروید 13 با 12 را نشان می‌دهد. شما هنگام انتخاب تصویر برای اشتراک‌گذاری یک گزینه «ویرایش» دریافت خواهید کرد که به شما امکان می‌دهد تصاویر را قبل از ارسال از طریق واتساپ یا ایمیل، ویرایش کنید. تنها چیزی که نیاز دارید این است که روی منوی اشتراک‌گذاری کلیک کنید و روی «بیشتر» ضربه بزنید، گزینه «ویرایش» را انتخاب کنید.

ویجت‌های بازطراحی شده

ویجت‌های بازطراحی شده

در اندروید 13 ویجت‌ها کاملاً بازطراحی شده عرضه ‌شده است و به‌راحتی در رابط کاربری قرار می‌گیرند. درنتیجه شما می‌توانید آن‌ها را تنظیم کنید. برای مثال عکس‌ها به یک ویجت حافظه مجهز شده‌اند که می‌تواند خاطرات شما را از Google Photos مستقیماً در صفحه اصلی نمایش دهد و ویجت مکالمه، مکالمه اخیر شما را در یک رابط کاربری بسیار مناسب نمایش می‌دهد.

حالت یک دست

مقایسه اندروید 13 با 12 نشان می‌دهد که اندورید 13 برای کار با یک دست هم راحت‌تر است. اندروید 13 به کاربران اجازه می‌دهد حالت یک دست را فعال کنند. با فعال کردن این قابلیت برنامه‌ای که از آن استفاده می‌کنید تا نیمه پایین می‌آید، درنتیجه تمام ابزارهای برنامه موردنظرتان به‌راحتی با یک دست کنترل می‌شوند و کار با آن آسان می‌شود.

مقایسه اندروید 13 با 12 از نظر منوی میانبرهای برنامه

یکی دیگر از تغییرات کوچک اما مهم در رابط کاربری اندروید 13 نسبت به اندروید 12 در منوی میانبرهای برنامه است. جایی که وقتی کاربر روی نماد برنامه ضربه می‌زند و نگه می‌دارد، یک منوی میانبر پاپ آپ ظاهر می‌شود. منوی برنامه جدید بزرگ‌تر است و دستورات به‌خوبی با فضای کافی از هم جدا شده‌اند که استفاده از آن را برای مصرف‌کنندگان آسان می‌کند.

چه ویژگی‌هایی در اندروید 13 وجود دارد که در اندروید 12 نمی‌بینید:

  • حباب‌های چت: این قابلیت به کاربران امکان می‌دهد چت‌ها را به بالای لیست پین کنند و می‌توانند هم‌زمان با حفظ مکالمه به شکل حباب، چند کار را انجام دهند.
  • اولویت‌بندی گفتگوها: بااینکه اولویت‌بندی ویژگی‌های برنامه‌های پیام‌رسانی و ارتباطات در اندروید 12 نیز در دسترس بوده است اما نسخه جدید به کاربران این امکان را می‌دهد که به‌سرعت اعلان‌های برنامه‌های مختلف گوگل را از قسمت نوتفیکیشن بخوانند و پاسخ دهند.
  • رزومه در بوت: این قابیلت ویژگی مهمی است که به برنامه‌ها اجازه می‌دهد پس از راه‌اندازی مجدد OTA بدون اینکه کاربر را مجبور کند ابتدا قفل دستگاه را باز کند به فضای ذخیره‌سازی CE (Credential Encrypted) دسترسی داشته باشند و عملکرد معمول خود را از سر بگیرند.
  • مجوزهای یک‌بارمصرف: یکی دیگر از ویژگی‌های مفیدی است که به کاربران اجازه می‌دهد فقط یک‌بار مجوزهای خاص را به برنامه‌های خود اعطا کنند. به‌این‌ترتیب، کاربران مجبور نیستند به برنامه‌ها مجوز مادام‌العمر دسترسی به اجزا و اطلاعات حیاتی گوشی را ارائه دهند.
  • بهینه‌سازی اپلیکیشن: اندروید 13 الگوریتم‌های جدی بهینه‌سازی سرعت برنامه‌ها را برای بهبود تجربه کلی کاربر در نظر گرفته است. یکی دیگر از بهینه‌سازی‌های مهم نسخه جدید، جلوگیری از راه‌اندازی برنامه‌های پیش‌زمینه توسط سرویس‌ها یا برنامه‌های پس‌زمینه است.
  • بهبود تصویر در تصویر: انتقال سریع‌تر و کنترل‌های رسانه بهبودیافته، تجربه کاربر را در حالت PIP  (تصویر در تصویر) افزایش داده است.
  • صوتی چند کاناله: اندروید 13 از عبور و بارگذاری MPEG-H پشتیبانی می‌کند. این قابلیت، تجربه صوتی را برای کاربران نهایی افزایش می‌دهد، چراکه آن‌ها به میکس کننده‌های صوتی، افکت‌ها و نمونه‌های مجدد تا 24 کانال دسترسی دارند.
  • بهینه‌سازی نمایشگر بزرگ: سیستم‌عامل اندروید 13 در مقایسه با اندروید 12، سازگاری پیشرفته‌تری بر روی دستگاه‌هایی با نمایشگر بزرگ، مانند صفحه‌نمایش تاشو، تبلت و تلویزیون دارد.

حرف آخر

از مقایسه اندروید 13 با 12 دانستیم که اندروید 13 نسخه‌ای قابل‌توجه با ظاهر و زبان طراحی کاملاً جدید است و درعین‌حال تأکید بیشتری بر حفظ حریم خصوصی دارد. درواقع اندروید 13 در مقایسه با دیگر نسخه‌های اندروید ارتقاء قابل‌توجهی داشته است. این نسخه توانسته با برخورداری از رابط کاربری بهینه و رویکرد طراحی مینیمالیستی خود، به محبوب‌ترین سیستم‌عامل برای گوشی‌های هوشمند، تبلت ها و حتی گوشی‌های تاشو تبدیل شود.

منبع: thetechnoverts