اگر شما یکی از کاربران گوشی‌های همراه هوشمند باشید، حتماً با مشکل داغ شدن گوشی همراه خود روبه‌رو شده‌اید. در این موقعیت شما سعی کرده‌اید علت داغ شدن گوشی را پیدا کنید. احتمالاً اگر این مشکل بارها تکرار شده شما به مشکلات سخت افزاری گوشی شک کرده‌اید. شاید هم به وقوع این مشکل عادت کرده‌اید و خونسردانه از روی آن گذشته‌اید. به‌ هر حال دلیل داغ شدن گوشی می‌تواند مسائل بسیاری باشد که باید به‌ عنوان یک کاربر تلفن همراه از آن آگاهی داشته باشید. زیرا تکرار برخی از علت‌ها می‌تواند در آینده به گوشی شما و باتری آن آسیب جدی برساند. بنابراین اگر کاربر یکی از گوشی‌های اندرویدی یا آیفون هستید، حتماً مطلب ما را درباره علت داغ شدن گوشی مطالعه کنید. امیدواریم در حفظ سلامت گوشی همراهتان، کمک شایانی کرده باشیم. با ما همراه باشید. 

علت داغ شدن گوشی همراه چیست؟

علت داغ شدن گوشی همراه چیست؟

در ابتدای مطلب باید به شما بگوییم که در پاسخ به سوال دلیل داغ شدن گوشی چیست، هیچ پاسخ قاطعی وجود ندارد. بلکه مجموعه‌ای از پارامترها و مشکلات است که می‌تواند علت داغ شدن گوشی همراه شما باشد. اما به‌ طور کلی میتوان گفت علت داغ شدن گوشی معمولاً دلایلی معمولی و کم خطر است. این دلایل معمولاً در تابستان یا وقتی گوشی شما برای مدتی در میان دستتان بوده، اتفاق می‌افتد. داغ شدن گوشی وقتی بلافاصله چند لحظه بعد خنک شود معمولاً امری عادی و اجتناب‌ناپذیر است. اما داغ شدن بیش از حد در گوشی سامسونگ و گوشی اپل دلایل مختلفی دارد که بهتر است از آن آگاهی داشته باشیم. دانستن دلیل داغ شدن گوشی معمولاً می‌تواند پیشگیرانه باشد و جلوی برخی تخریب‌ها را بگیرد. در زیر علت داغ شدن گوشی در دو برند معتبر سامسونگ و اپل را از نظر می‌گذرانید.

آیا داغ شدن گوشی ضرر دارد؟

در پاسخ به سوال اینکه آیا داغ شدن گوشی ضرر دارد؟ باید عنوان کنیم که متاسفانه جواب این سوال مثبت است. داغ شدن بیش از حد گوشی ممکن است به صفحه نمایش شما آسیب بزند، باعث سوختن برد یا چیپست شود. تمامی این موارد هزینه های بسیار زیادی را به شما تحمیل می کند. پس باید بگوییم که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد. قبل از اینکه به مشکلات فوق دچار شوید منشا داغ شدن گوشی را پیدا کنید و درصدد رفع آن باشید.

علت داغ شدن آیفون + حل مشکل

علت داغ شدن آیفون + حل مشکل

علت داغ شدن گوشی آیفون تا حد زیادی مشابه علت داغ شدن گوشی سامسونگ است. اما نکاتی در این‌باره است که کمی علت‌ها را از هم متفاوت کرده است. زمانی‌که گوشی‌های آیفون به‌شدت داغ شوند، برخلاف گوشی‌های سامسونگ خاموش می‌شوند. وقتی گوشی آیفون خاموش‌شده را روشن می‌کنید بر روی صفحه نمایش آن در صفحه‌ای مشکی رنگ، پیغامی نشان داده می‌شود حاوی این جمله که:the iPhone needs to cool down before you can use it.  بدین معنا که قبل از این‌که از آیفون استفاده کنید نیاز به خنک شدن دارد. در این موقعیت باید گوشی آیفونتان را سریعاً در جایی قرار دهید که خنک شود. در این شرایط چند اتفاق برای گوشی آیفون شما می‌افتد:

  • توقف شارژ دستگاه اگر در حال شارژ شدن است.
  • آنتن‌دهی دستگاه به‌شدت پایین می‌آید. 
  • سیاه شدن صفحه نمایش یا کاهش نور صفحه نمایش تا حد زیاد. 
  • عدم‌امکان استفاده از فلاش گوشی همراه

اما نگران نباشید! اگر گوشی همراه خود را در جای خنکی کمی به‌حال‌خود بگذارید، مشکل رفع می‌شود. می‎توانید محافظ و قاب گوشی خود را نیز در بیاورید تا به خنک شدن آن کمک بیشتری کنید. همچنین قبل از این‌که حس کنید گوشی قرار است خاموش شود، می‌توانید از حالت هواپیما استفاده کنید. جز علت‌هایی که برای گوشی‌های سامسونگ برشمردیم، موارد دیگری نیز ممکن است علت داغ شدن گوشی آیفون باشد:

  • فعال بودن طولانی بلوتوث در گوشی آیفون.
  • فعال بودن طولانی مکان‌یاب آیفون.
  • استفاده بیش‌از‌حد از مکان‌یاب نقشه.
  • شارژ کردن گوشی در محیط گرم و زیر نور خورشید
  • آپدیت سیستم عامل قدیمی و اپلیکیشن‌های گوشی 
  • تعمیر مشکلات مرتبط با IOS با برنامه کاربردی Dr Fone Repair.
  • زیاد بودن برنامه‌ها روی کش گوشی 

علت داغ شدن گوشی سامسونگ + حل مشکل

علت داغ شدن گوشی سامسونگ + حل مشکل

یکی از رایج ترین مشکلاتی که کاربران گوشی های سامسونگ بدان مواجه هستند، داغ شدن گوشی است که به همین دلیل، پاسخ به سوال علت داغ شدن گوشی سامسونگ جزو مرسوم ترین سوالات درباره مشکلات گوشی های این کمپانی کره ای است. در این بخش قصد دارید تا یکسری از شایع ترین مسائلی که باعث داغ شدن گوشی سامسونگ می شوند را به همراه راه حل و نحوه محافظت از گوشی در برابر گرما را برای شما بیان کنیم.

علت داغ شدن گوشی هنگام شارژ

برخی اوقات مخصوصاً در گوشی‌های سامسونگ علت داغ شدن گوشی هنگام شارژ است. وقتی گوشی را برای مدت طولانی، مثلاً یک شبانه‌روز، داخل شارژ می‌گذارید باید انتظار داشته باشید گوشی شما داغ شود. رساندن شارژ گوشی به 100 درصد در بیشتر مواقع باعث داغ شدن گوشی می‌شود. بهتر است قبل از این‌که شارژ گوشی به عدد صد برسد آن را از شارژ بیرون بکشید. همچنین نگذارید شارژ باتری به کمتر از 15 درصد برسد. بهترین بازه مصرفی شارژ باتری چیزی بین 15 درصد تا 90 درصد شارژ است. در این‌حالت به عمر باتری نیز لطمه‌ای وارد نمی‌شود و باتری سال‌های سال برای شما کار خواهد کرد. 

شارژرهای تقلبی قاتل

شارژرهای تقلبی قاتل

این روزها در تمام بازارهای سطح کشور انبوهی از محصولات تقلبی بسیار مشابه با ورژن اورجینال دیده می‌شود. تشخیص برخی از این محصولات تقلبی یا به‌اصطلاح فیک از نمونه‌های اصلی بسیار سخت و دشوار است. به‌صورتی‌که حتی فروشنده‌ها نیز درست متوجه این تفاوت نمی‌شوند. استفاده از شارژرها و آداپتورهای تقلبی و فیک باعث داغ شدن گوشی و آسیب جدی به باتری گوشی هوشمند شما می‌شود. بنابراین سعی کنید از مدل‌های اورجینال استفاده کنید و اگر قصد خرید آن‌ها را دارید حتماً به فروشگاه‌های آنلاین یا غیر آنلاین معتبر سر بزنید. 

باتری خراب و فرسوده

باتری تلفن‌های همراه بعد از مدتی نسبتاً طولانی که از عمرشان بگذرد، دچار مشکل می‌شوند. این مشکلات خود را در شارژ تمام کردنِ ناگهانی و داغ کردن گوشی نشان می‌دهند. علت داغ شدن گوشی در بسیاری موارد همین مورد است. برای تعویض باتری گوشی همراه خود، حتماً به فروشگاهی معتبر بروید زیرا باتری‌های تقلبی با این که قیمتی مناسب‌تر دارند، اما به گوشی صدمه می‌زنند و به‌شدت داغ می‌شوند.

نمایشگر با حداکثر روشنایی 

وقتی روشنایی نمایشگر گوشی هوشمندتان را روی حداکثر توان قرار می‌دهید، به‌جز فشار روی باتری و انرژی، فشار زیادی نیز به سخت‌افزار گوشی تحمیل می‌کنید. بنابراین در این‌حالت می‌توان گفت دلیل داغ شدن گوشی شما روشنایی زیاد صفحه نمایش است. کمی روشنایی صفحه را کاهش دهید و سپس به کار با آن بپردازید. یکی از روش های خنک کردن گوشی استفاده از روشنایی کمتر و مورد نیاز به همراه عدم استفاده از حداکثر روشنایی است.

بازی ها و برنامه های سنگین

بازی‌ها با حجم و گرافیک بالا می‌تواند قسمت زیادی از منبع سخت‌افزاری گوشی را به خود اختصاص دهد. غالباً نصب و اجرای این‌گونه بازی‌ها و برنامه‌ها علت اصلی داغ شدن گوشی سامسونگ هستند. گوشی‌های پرچم‌دار و جدید سامسونگ معمولاً از طریق فن‌های خنک‌کننده تا حد زیادی بر این مشکل چیره شده‌اند اما همچنان نقطه ضعف بسیاری از گوشی‌های سامسونگ با سیستم عامل اندروید این موضوع است. حرارت زیادی که غالباً از پشت گوشی و سخت‌افزار ناشی می‌شود، درون قاب و گارد گوشی چند برابر شده و باعث آزار دست‌ها و نگرانی کاربر شده است. در این مواقع توقف یک ربع ساعتی هر نیم ساعت و درآوردن گارد و قاب گوشی معمولاً کارساز است. 

علت داغ شدن گوشی شیائومی، پوکو و ردمی + حل مشکل

علت داغ شدن گوشی شیائومی، پوکو و ردمی + حل مشکل

داغ شدن گوشی شیائومی یکی از مشکلات رایجی است که اغلب کاربران از آن شکایت دارند. البته این مشکل مختص گوشی‌های برند شیائومی نیست و بسیاری از گوشی‌های برندهای گران قیمت مثل برند سامسونگ هم کم و بیش با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ اما، چون قیمت گوشی‌های این برند مناسب است، برای بسیاری از افراد این سوتفاهم پیش می‌آید که حتما کیفیت پایین، دلیل قیمت ارزان تلفن‌های هوشمند این برند است. باید بگوییم که دلایل قیمت کمتر گوشی‌های شیائومی نسبت به رقبا چیز دیگری غیر از کیفیت پایین آن است و داغ شدن گوشی‌های شیائومی هم به دلایل دیگری غیر از بی‌کیفیت بودن اتفاق می‌افتد که در این مقاله به بررسی کامل این دلایل و ترفندهایی که می‌تواند از این موضوع جلوگیری کند، خواهیم پرداخت.

استفاده بدون توقف از دیتا کانکشن

این موضوع را می‌دانستید که حتی اگر با گوشی‌تان کار نکنید اما اینترنت گوشی مخصوصاً از نوع دیتا کانکشن روشن باشد، بسیاری از اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه هنوز در حال کار هستند؟ به پیام‌هایی که گاهی در قالب نوتیفیکیشن روی صفحه به‌ظاهر خاموش گوشیتان پدیدار می‌شوند، توجه کنید. کار کردن این تعداد زیاد پیام‌رسان و اپلیکیشن‌هایی که با اینترنت کار می‌کنند، همیشه می‌توانند دلیل داغ شدن گوشی باشند. بنابراین در مواقع غیر ضروری اینترنت گوشی خود را مخصوصاً اگر دیتا کانکشن است، خاموش کنید. 

قاب های جانبی ضخیم و غیراستاندارد

عدم گردش هوا یکی از مهم‌ترین علت داغ شدن گوشی سامسونگ است. قاب‌های ضخیم و این‌روزها قاب‌هایی که روی آن با نوعی پشم مصنوعی یا پارچه پوشیده شده، یکی از معمول‌ترین علت‌های داغ شدن گوشی همراه است. بنابراین اگر گوشی شما داغ کرد، در اولین اقدام قاب ضخیم با پوششی که هوا از آن درز نمی‌کند را از گوشی جدا کنید. مدتی که بگذرد و گوشی در معرض هوای خنک قرار بگیرد، خواهید دید که کم‌کم دمای دستگاه پایین خواهد آمد. 

ویروسی شدن رایج‌ ترین علت داغ شدن گوشی 

توصیه همیشگی ما به شما داشتن یک ویروس‌یاب معتبر و به‌روزرسانی شده تحت هر شرایطی روی گوشی همراه‌تان است. ویروس‌ها و بدافزارهای مجازی انواع مختلفی دارند. گاهی یک بدافزار پلتفرم سخت‌افزاری گوشی همراه را هدف قرار می‌دهد و به قلب سخت‌افزار حمله می‌کند. گاهی نیز برخی ویروس‌ها از گوشی شما به‌عنوان منبعی برای ماین و استخراج رمز ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. بنابراین بی‌آن‌که شما بدانید چرا، دمای گوشی شما بالا رفته و حتی اینترنت شما نیز بیش از پیش استفاده می‌شود. 

هوای گرم تابستانی

هوای گرم تابستانی

نور مستقیم خورشید و حرارت دما در تابستان، می‌تواند علت داغ شدن گوشی باشد. داغ شدن گوشی هوشمند به این دلیل در بیشتر اوقات خطرناک است و می‎تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دستگاه دیجیتال شما بزند. در تابستان باید خیلی حواستان را جمع کنید که گوشی همراه خود را پشت شیشه پنجره یا اتومبیل نگذارید. حتی اگر در حین کار در دمای بالا متوجه بالا رفتن دمای گوشی شدید بلافاصله کار را با آن را متوقف کنید و گوشی را در جای خنکی بگذارید. 

باز بودن چند اپلیکیشن 

باز بودن چند برنامه در پس‌زمینه گوشی همراه باعث می‌شود CPU بیشتر کار کند و در نتیجه گوشی شما داغ کند. بنابراین اگر علت داغ شدن گوشی شما این گزینه است، همیشه سعی کنید برنامه‌های فعال بی‌استفاده را ببندید. استفاده از برنامه‌هایی مانند Clean master نیز می‌تواند راهگشا باشد. همچنین برنامه Greenify (وبسایت گوگل پلی) که برنامه‌ای قوی و کاربردی برای برنامه‌های بدون مصرف است می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند. در این بین داغ شدن گوشی بر اثر بازی بیش از حد شاید مرسوم ترین علت داغ شدن گوشی باشد که برای این مسئله کمپانی های سازنده لوازم جانبی فن گیمینگ موبایل را ارائه کرده اند و ما توصیه می کنیم اگر از گیمرهای خوره هستید و زمانی زیادی را صرف انجام بازی می کنید، حتما از فن های گیمینگ موجود در بازار که قیمت های مناسبی نیز دارند، استفاده کنید.

کلام آخر

داغ شدن گوشی آیفون، سامسونگ و شیائومی از جمله مشکلاتی است که هر کاربری با آن مواجه می شود. اما نکته ای که باید بدان اشاره کرد این است که داغ شدن گوشی ممکن است خسارات جبران ناپذیر یا حداقل خسارات سنگینی به کاربران وارد کند. خنک کردن گوشی قطعا در این مواقع یکی از اصلی ترین کارهایی است که هر کاربری باید بدان بپردازد. 

منبع: pcmag