در یک هوای گرم تابستانی، لحظه‌ای بعد از ساعت‌ها کار با موبایل متوجه می‌شوید که گوشی داغ شده است. همه ما بهتر است قبل از وقوع این اتفاق، روش های خنک کردن گوشی را بدانیم. هر چه اطلاعاتمان در این زمینه بیشتر باشد موبایل کمتر آسیب می‌بیند. زیرا اگر گوشی بیش از حد داغ شود، به باتری آسیب می‌رسد و عملکرد آن را کند می‌کند. البته این احتمال هم وجود دارد که تلفن همراه شما بعد از داغ شدن دیگر روشن نشود. حالا علت داغ شدن گوشی چیست؟ روش های خنک کردن گوشی چه چیزهایی هستند؟ اگر دائماً با موبایل در حال بازی هستید و همیشه با این مشکل رو‌به‌رو شدید پس بهتر است راهکارهای خنک کردن گوشی را به یاد داشته باشید.

علت داغ شدن گوشی چیست؟

اگر تعداد دفعات استفاده شما از موبایل زیاد است، انتظار نداشته باشید که باتری و عملکرد گوشی همیشه خوب و یکسان باشد. زیرا باتری بیشتر از حد کار می‌کند و همین موضوع تأثیر بسیار زیادی روی داغ شدن گوشی دارد. اگر هم از آن دسته افرادی هستید که به موبایلتان، هنگام شارژ شدن استراحت می‌دهید و استفاده نمی‌کنید، باید به شما تبریک بگوییم چون همین روش از داغ شدن موبایل جلوگیری می‌کند. با این حال، با رعایت همین مسئله و در صورت داغ شدن گوشی، کابل و سیم شارژر را چک کنید. سیم و کابل خراب خودش علت داغ شدن گوشی است. نکته آخر اینکه در هوای گرم تابستانی مراقب موبایلتان باشید و کمتر از آن استفاده کنید. در روش های خنک کردن گوشی حتماً این نکات مهم را خواهیم گفت.

برای داغ نشدن گوشی تا چه میزان از آن استفاده کنیم؟

برای داغ نشدن گوشی تا چه میزان از آن استفاده کنیم؟

تا اینجا اشاره کردیم که برای داغ نشدن گوشی بهتر است کنترل شده از آن استفاده کنیم و با گوشیِ در حال شارژ کار نکنیم. دمای محیط تأثیر بسیار زیادی در داغ شدن گوشی و باتری دارند. اگر جزو کسانی هستید که به بازی علاقه دارید، حتماً قبل از خرید در مورد این مدل گوشی‌ها تحقیق کنید. چون برخی از اپلیکیشن‌ها بعد از اجرا شدن و استفاده زیاد برای موبایل سنگین هستند و همین باعث داغ شدن موبایل می‌شود. آخرین نکته‌ای که باید گفته شود این است که اگر جلسه کاری یا ارائه درسی مهمی با موبایل دارید، سعی کنید قبل از شروع برنامه از آن استفاده نکنید تا از داغ شدن گوشی و آسیب رسیدن به باتری جلوگیری شود. باز هم بعد از اتمام کار حتماً روش های خنک کردن گوشی را در ذهن داشته باشید.

هفت روش کاربردی برای خنک نگه داشتن موبایل

فرض کنید در تابستان به سفری رفته‌اید و دائماً با گوشی کار می‌کنید. از عکاسی و فیلمبرداری گرفته تا پخش موزیک و تماس تصوری و صوتی و غیره. صد در صد تلفن همراه شما دچار همین مشکل خواهد شد. نه تنها دمای محیط در داغ شدن موبایل تاثیر داشته؛ بلکه کار کردن بیش از حد هم مؤثر بوده است. در این شرایط ممکن است تلفن همراه برای همیشه خاموش شود، شوخی بردار نیست. پس بهتر است روش های خنک کردن گوشی را همیشه به یاد داشته باشید.

دمای محیط را در نظر بگیریم

یکی از مهمترین نکاتی که در روش های خنک کردن گوشی باید به یاد داشته باشید این است که هیچگاه موبایل را در معرض نور شدید آفتاب یا گرمای شدید قرار ندهید. در فصل تابستان معمولاً رانندگان زیادی گوشی را رو به رو شیشه قرا می‌دهند. با تابش نور مستقیم خورشید ممکن است موبایل داغ شود و به باتری آسیب برسد.

خارج شدن از اپلیکیشن‌های کم کاربرد یکی از روش های خنک کردن گوشی

یکی از ساده‌ترین روش های خنک کردن گوشی خارج شدن از اپلیکیشن‌هایی است که با آنها کاری نداریم. فرض کنید در طول روز ساعت‌ها با موبایل کار کرده‌اید؛ برنامه‌ها باز و چندین صفحه پشت سر هم باز است. اگر موبایل شما داغ شده است و کارتان با برنامه‌ها تمام، از همه آنها خارج شوید تا کمی موبایل استراحت کند. این یکی از کاربردی‌ترین روش های خنک کردن گوشی است. 

نور صفحه را کم کنید

این روش نه تنها برای خنک نگه داشتن موبایل تاثیر دارد، بلکه باعث می‌شود باتری کمتری مصرف شود. یکی از روش های خنک کردن گوشی و جلوگیری از داغ شدن موبایل، کم کردن نور صفحه است. با کم کردن نور صفحه، هم باتری طول عمر بیشتری دارد و هم موبایل داغ نمی‌شود. بسته به نور محیط، نور صفحه را تنظیم کنید و کارتان را با موبایل ادامه دهید تا گوشی داغ نشود.

فعال کردن حالت هواپیما

اگر در حال بازی کردن با موبایل هستید یا اصلاً نیاز ندارید به اینترنت وصل باشید و منتظر تماس کسی نیستید؛ حالت هواپیمای موبایلتان را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه، بخشی از عملکرد گوشی را غیرفعال کرده‌اید و از داغ شدن گوشی جلوگیری می‌کند. همان طور که در (وب‌سایت asurion)  برای روش های خنک کردن گوشی اشاره شده است، غیر فعال کردن حالت هواپیما، باعث می‌شود زمانتان را برای عملکرد اصلی گوشی بگذارید.

برداشتن قاب محافظ یکی از روش های خنک کردن گوشی

اگر در شرایطی قرار گرفتید که موبایل بیش از داغ شده و دمای محیط هم تأثیر زیادی داشته، فوراً قاب محافظ موبایل را بردارید. یکی از سریع ترین روش های خنک کردن گوشی که بسیار هم موثر است، برداشتن قاب محافظ موبایل است. اگر برای چندین ساعت قاب را از موبایل جدا کنید، گوشی خنک می‌شود یا بهتر است قبل از شروع کار با موبایل و احتمال داغ شدنش، قاب محافظ را جدا کنید و کارتان را شروع کنید.

چک کردن اتصالات

آیا قبل از استفاده از موبایل، اتصالات خود را چک کرده‌اید؟ گزینه‌هایی که ممکن است برای ما کاربردی در آن لحظه نداشته باشد اما فعال هستند. یکی از روش های خنک کردن گوشی چک کردن اتصالات موبایل است. حتماً وای‌فای، بلوتوث، موقعیت مکانی و وای‌فای هات‌اسپات را همیشه چک کنید. فعال بودن این گزینه‌ها ممکن است باعث داغ شدن موبایل و باتری شود.

روش آخر

اپلیکیشن‌ها مدام به روزرسانی می‌شوند تا تلفن همراه عملکرد بهتری داشته باشد. ممکن است کمی باعث تعجب باشد؛ اما باید این نکته را بگوییم که به‌روزرسانی این برنامه‌ها تاثیر زیادی بر داغ نشدن گوشی دارند؛ زیرا در نسخه‌های جدید این اپلیکیشن‌ها مشکلات قبلی برطرف شده است.

گیمرها چه طور از داغ شدن گوشی جلوگیری کنند؟

گیمرها چه طور از داغ شدن گوشی جلوگیری کنند؟

یکی از روش های خنک کردن گوشی استفاده از فن گیمینگ موبایل است. با فن گیمینگ موبایل هم به افزایش طول عمر باتری کمک کرده‌اید و هم اینکه از داغ شدن گوشی جلوگیری کرده‌اید. در بسیاری از موارد ممکن است پردازنده موبایل به خاطر استفاده زیاد و داغ شدن موبایل از بین برود و استفاده از این فن خنک کننده این مشکل را تا حدودی حل می‌کند.