با ورود گوشی های هوشمند به بازار و رواج باتری های لیتوم یونی که به سادگی قابل تعویض نیستند، یکی از دغدغه های اصلی کاربران نحوه شارژ کردن صحیح گوشی است. این مساله به اندازه ای مهم است که روی عملکرد گوشی نیز تاثیر می گذارد. طول عمر باتری و حفظ سلامت آن در گرو رفتار های به ظاهر ساده اما مهم ما است. ما در این مقاله به دنبال یافتن بهترین روش شارژ گوشی هستیم. همچنین به اهمیت مراقبت از باتری تلفن همراه اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید تا به سوالات متداول در خصوص شارژ گوشی پاسخ دهیم.
مشکلات شارژ گوشی
از مشکلات موجودی که کاربران مختلف با آن مواجه شدند، می شود به مشکلات باتری گوشی اشاره کرد. این مشکلات صرفا برای یک برند خاص نیست و ما آن را در تمامی برند ها مشاهده می کنیم. مثلا تعدادی از کاربران شرکت اپل مشکل شارژ نشدن آیفون را گزارش داده اند یا برخی از کاربران ازمشکل شارژ نشدن گوشی در حالت خاموشخبر داده اند. ممکن است در هنگام استفاده از تلفن همراه متوجه شوید که باتری آن رو به اتمام است و آن را به شارژ وصل کنید. اما گوشی تلفن همراه شما شارژ نشود! طبیعی است که هر کس در این موقعیت نگران می شود و سعی می کند مشکل را برطرف کند.
اینکه چرا گوشی شما شارژ نمی شود علت های مختلفی دارد. منشاء این مشکلات می تواند ایرادات سخت افزاری یا نرم افزاری باشد از جمله این علت ها موارد زیر را می توان نام برد.
- مشکل در باتری گوشی تلفن همراه
- مشکل در شارژر گوشی تلفن همراه
- مشکل در کابل شارژ
- مشکل در درگاه شارژ
- مشکل نرم افزاری و تنظیمات گوشی
چرا مراقبت از باتری گوشی مهم است؟!
باتری یکی از مهم ترین اجزای گوشی تلفن همراه است. همان طور که کارآیی و استفاده های تلفن همراه بیشتر می شود اهمیت باتری های گوشی نیز نمایان تر می شود. کاربران امروز ساعت های طولانی با تلفن همراه خود کار می کنند و بیشتر امور الکترونیکی زندگی خود را با گوشی انجام می دهند. گوشی های امروزی با قابلیت های خود، کار چندین دستگاه مختلف را انجام می دهند. طبیعی است که تمام شدن شارژ گوشی و خاموش شدن آن چقدر می تواند باعث آزار و اختلال در زندگی روزمره کاربران شود. مراقبت از باتری گوشی و یاد گرفتن نحوه صحیح شارژ گوشی باعث طول عمر باتری و عملکرد بهتر گوشی های موبایل می شود.
بهینه ترین حالت شارژ کردن گوشی
قبل از آنکه بخواهیم راجع به بهترین و کارآمد ترین روش شارژ گوشی صحبت کنیم. بیاید کمی درباره کلیت باتری های گوشی موبایل حرف بزنیم. جنس اکثر باتری های تلفن همراه در بازار، لیتیوم یونی است و به سادگی نمی توان آن ها را تعویض کرد. اگر شما هم جزء کاربرانی هستید که چند سال از یک گوشی استفاده می کنند، به احتمال زیاد اولین مشکلی که با آن مواجه می شوید عمر باتری و شارژ گوشی است. باتری های لیتیومی چگالی انرژی زیادی دارند یعنی در اندازه کوچک تر قادر هستند تا چند ساعت شارژ دهی کنند. همچنین این باتری ها سریع و خود به خودی شارژ خود را از دست نمی دهند و می شود به راحتی از آن استفاده کرد. در حال حاضر این نوع باتری ها آخرین مدل موجود در بازار هستند.
اولین موردی که باعث آسیب زدن به باتری گوشی می شود، استفاده از شارژر های بی کیفیت است. پس بهینه ترین روش، استفاده از شارژر مخصوص خود گوشی است. در ادامه به ذکر روش های مناسب و شارژ کردن صحیح گوشی می پردازیم و چندین رفتار مخرب را نقد خواهیم کرد.
۳ رفتار مخرب در شارژ کردن گوشی
رفتارها و عادت های روزمره ما رابطه مستقیمی با طول عمر و سلامت باتری تلفن همراه ما دارند. در این قسمت، ۳ رفتار متداولی که در بیشتر کاربران شایع است را بررسی می کنیم و نحوه صحیح شارژ گوشی را خواهیم گفت. این رفتارها مربوط به زمان باتری های اسیدی است و امروزه با وجود باتری های لیتیوم یونی نه تنها کاربردی ندارد بلکه مخرب و ناصحیح است. توصیه ما این است که از این عادات پرهیز کنید و به دنبال بازنگری و اصلاح این عادت ها باشید.
شارژ صفر تا صد تلفن همراه
کاربرانی هستند که در هنگام استفاده از تلفن همراه خود شارژ گوشی را به صفر می رسانند و سپس آن را دوباره شارژ می کنند. این یکی از شایع ترین رفتار های مخرب شارژ گوشی است و باعث کاهش طول عمر باتری می شود. این کاربران فکر می کنند که اگر تلفن همراه خود را زود به زود شارژ کنند باعث خرابی باتری می شود در صورتی که کاملا اشتباه است. رفتار صحیح در چنین موردی این است که ما شارژ گوشی خود را در بازه ای بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه داریم. این کار باعث سلامت و طول عمر باتری می شود. باتری های لیتومی هیچگونه مشکلی با تعداد دفعات جزئی ندارند بلکه بسیار این روش را می پسندند.
۲۴ ساعت در شارژ!!
دومین رفتار مخربی که در بین کاربران دیده می شود این است که تلفن همراه خود را به مدت طولانی به شارژ متصل می کنند. این کاربران شب تلفن همراه خود را به شارژ متصل می کنند و صبح شارژر را از برق می کشند و نمی دانند با این کار چه بلایی بر سر باتری گوشی خود می آورند! بیشترین زمان لازم برای رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصدی ۳ ساعت است. وقتی تلفن همراه ما به شارژ ۱۰۰ درصدی رسید به طور خودکار شارژدهی قطع خواهد شد و چون تلفن همراه ما آماده به کار است از باتری استفاده خواهد کرد و یک درصد از شارژ باتری مصرف خواهد شد. با رسیدن به مقدار ۹۹ درصدی دوباره شارژ گوشی وصل خواهد شد تا آن را به ۱۰۰ برساند. این چرخه در طول شب ادامه دارد و شارژ گوشی در یک چرخه بسته قرار می گیرد که باعث کاهش طول عمر باتری و خرابی آن می شود.
قاب گوشی را در بیاور!
یکی از علت هایی که باعث آسیب رسیدن و کاهش طول عمر گوشی های تلفن همراه و همچنین اختلال درعملکرد گوشی تلفن همراه می شود حرارت است. این گرما چگونه تولید می شود؟ استفاده از باتری همیشه با تلفات گرمایی همراه است بنابراین هنگامی که ما استفاده مداوم و بیشینه از باتری داریم بیشترین تلفات گرمایی را نیز داریم. به اصطلاح گوشی ما داغ می کند. داغ کردن گوشی باعث اختلال در عملکرد گوشی می شود. بنابراین توصیه مهندسان این است که تلفن همراه خود را در دمای مناسب نگه دارید. بهترین رفتار در این مورد این است که در هنگام شارژ کردن گوشی قاب تلفن همراه خود را در آورید. قاب های ضخیم گوشی باعث می شوند هوا با بدنه گوشی تماس پیدا نکند و در نتیجه گوشی داغ کند.
فست شارژ، آری یا خیر؟
یکی از قابلیت هایی که در گوشی های جدید رواج پیدا کرده است Fast Chargingاست. شارژ سریع این امکان را می دهد که در مدت زمان کمتری تلفن همراه خود را شارژ کنید. اما شارژ کردن سریع همراه با اعمال بیشتر جریان ولتاژ و آمپر است. ورود جریان بیشتر باعث گرما و در نتیجه داغی و خرابی باتری می شود!
باید بگویم که نتیجه گیری فوق کاملا نادرست است. زیرا گوشی هایی که تکنولوژی فست شارژ دارند از چیپست، کابل و فناوری مخصوص بهره مند هستند و استفاده از فست شارژ هیچ گونه ضرری برای باتری گوشی ندارد. آسیب زمانی رخ می دهد که ما بخواهیم گوشی هایی که از فناوری فست شارژ پشتیبانی نمی کنند با شارژر های این تکنولوژی شارژ کنیم. طبیعتا این کار باعث اعمال جریان زیاد و در نتیجه داغ شدن باتری می شود. همچنین صحیح ترین رفتار در استفاده از فست شارژ این است که مدت زمان آن را به پونزده تا بیست دقیقه کاهش دهیم و برای زمان طولانی از فست شارژ استفاده نکنیم.
نکات طلایی در هنگام شارژ گوشی
برای اینکه از باتری گوشی تلفن همراه خود مراقبت کنیم بهترین کار این است که از شارژر های اورجینال مخصوص خود گوشی استفاده کنیم. استفاده از شارژر یک شرکت برای شرکت دیگر صحیح نیست چرا که این شارژر ها با توان ولتاژ و آمپر مخصوصی طراحی و ساخته شدند. برای شارژ گوشی اپل نمی توان از شارژر های دیگر برندها استفاده کرد و بالعکس. هنگام شارژ گوشی اپل و یا سامسونگ و یا هر برند دیگر بهتر است گوشی را در حالت پرواز قرار دهیم و تا وقتی که گوشی به شارژ متصل است از آن استفاده نکنیم.
هشدار: استفاده از گوشی تلفن همراه زمانی که به شارژ متصل است باعث داغ شدن بیشتر باتری و منفجر شدن آن می شود. انفجار باتری باعث نقص عضو در کاربر و صدمات جبران ناپذیر می شود. توصیه ما این است که برای حفظ سلامتی خود از این کار به شدت پرهیز کنید.
برای آنکه یک شارژ ایمن و صحیح داشته باشیم توصیه می شود در هنگام اتصال به شارژ، گوشی تلفن همراه را روی حالت پرواز قرار دهیم. حالت پرواز یا Airplone mode حالتی است که در آن تمامی شبکه های بی سیم قطع می شود. گذاشتن گوشی در هنگام اتصال به شارژ باعث می شود کمترین فشار بر روی باتری اعمال شود زیرا وقتی گوشی به دنبال دریافت و وصل شدن به سیگنال های مخابراتی است، میزان بیشتری از باتری را مصرف می کند تا هنگامی که این سیگنال ها قطع باشند.
کلام آخر
باتری یکی از مهم ترین قطعات گوشی است که به مرور زمان دچار فرسودگی می شود و کارآیی اولیه خود را از دست خواهد داد. مراقبت از باتری باعث طول عمر باتری و در نتیجه، طول عمر گوشی تلفن همراه می شود. مهندسان توصیه می کنند در هنگام شارژ گوشی از شارژر های اورجینال استفاده شود همچنین شارژ گوشی را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه داری کنیم و برای مراقب از سلامت خود و باتری گوشی خود در هنگام اتصال به شارژ از گوشی تلفن همراه استفاده نکنیم.
دیدگاه خود را بنویسید