این روزها گرفتن عکس با گوشیهای هوشمندِ همیشه همراه، حال چه برای به اشتراک گذاری در صفحات و شبکات مجازی مانند اینستاگرام باشد و چه برای هنر عکاسی، یک نیاز بسیار مهم برای کاربران به شمار میآید. در این بین رقابت شدیدی بین کمپانیهای بزرگ و حتی جزئیتر یعنی بین سریهای مختلف یک بِرَندِ مشخص وجود دارد. به طور مثال گوشی سامسونگ نوت 20 اولترا در نگاه نخست مشابه با همتای خود یعنی S20 ultra طراحی شده اما تنها در ریز جزئیات است که به تفاوتهای این دو برمیخوریم. مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا به هر کاربر-عکاس نشان میدهد تا با انتخاب بهتر و آشنایی با متغییرهای تعبیه شده در این دو دوربین، بهترین گزینه را برای عکاسی و رفع نیاز خود انتخاب کند. با ما با مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا همراه باشید.
معرفی مدلهای اولترای سامسونگ
سامسونگ در سال 2020 با معرفی گوشی سامسونگ مدل اولترا، مدلهای قبلی خود را پشت سر گذاشت. ترکیب مدلهای قبلی آن بهصورت مدل معمولی S، مدل بزرگتر پلاس+ و سپس مدل ضعیفتر E با قیمت مقرون بهصرفه بود. اما اینبار سامسونگ مدل S20 اولترا را بالاتر از پرچمداران اصلی خود یعنی S20 و S20+ معرفی نمود. این مدل خود به تنهایی یک دوربین عکسبرداری کامل با تنظیماتی فوقالعاده و تکنولوژی حسگر NonaCell است. سامسونگ اگرچه در دوربین گوشی نوت 20 اولترا از همان ماژول S20 ultra استفاده کرده ولی تغییراتی را نیز در آن ایجاد کرده است. مدلهای اولترا از یک سیستم عکسبرداری کاملاً اختصاصی استفاده میکنند که در هیچ یک از مدلهای سامسونگ از جمله مدلهای دیگر سری پرچمدار S نیز مشاهده نشده است. دوربین اصلی آنها از سنسور اختصاصی ساخت شرکت سامسونگ یعنی Iso cell Bright HM1 بهره بردهاند، که در ساخت آنها از تکنولوژی NonaCell استفاده شده است. "Nona" در لاتین به معنای عدد 9 است. این واژه نشان میدهد برای رسیدن به خروجی نهایی رنگ و تصویر با ترکیب 9 پیکسل کوچک مجاور هم یک پیکسل همگروه بزرگتر بهوجود میآید. تصویر نهایی از پردازش انباشت دادههای جمعآوری شده با هر 9 پیکسل براساس آرایه فیلترینگ رنگ Bayer بهوجود میآید. اندازه بزرگ سنسور دوربین اصلی آن قابلیت زیادی در جمعآوری و در عین حال عمق میدان کمی را پوشش میدهد که برای افکت بوکه مناسب است. این به بهای از دست دادن موقعیتی است که میخواهیم سوژههای نزدیک را با عمق میدان وضوح زیادی داشته باشیم. در مدلهای قبلی پرچمدار سامسونگ از دیافراگم متغیر محدودی برای دوربین اصلی استفاده میشد که این فنآوری در S20 Ultra وجود ندارد.
مقایسه لنز اصلی در دوربین گوشی نوت 20 اولترا و گوشی اس 20 اولترا
با مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا دریافتیم دوربین اصلی گوشی Note 20 Ultra مستقیماً از S20 Ultra گرفته شده است. با همان سنسور NonaCell 108 مگاپیکسلی با اندازه پیکسل بزرگ 2.4 میکرومتری که از دستهبندی 9 پیکسل 0.8 میکرومتری در یک گروه به دست میآید. این سنسور به لنز 26 میلیمتری با ضریب دیافراگم f/1.8 متکی است. فوکوس خودکار PDAF در آن اگرچه همه جهته (دو فاز) نیست و یک فوکوس تشخیص فاز ساده است ولی تنها در دوربین گوشی نوت 20 اولترا است که در فواصل نزدیک از لیزر جهت کمک به فوکوس مطلوب استفاده میکند. البته نباید فراموش کرد که وجود سنسور تشخیص عمق دوربین S20 ultra با تکنولوژی TOF سه بُعدی در تمام حالات عکاسی، برتری S20 ultra را در پلانبندی تصاویر حفظ میکند.
مقایسه لنز تله در دو دوربین پرچمدار سامسونگ
مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا مشخص میکند سنسور بعدی در ماژول این دو دوربین، یک سنسور تله با لنز پیریسکوپ است. لنزهای پیریسکوپ پیش از این در هواوی P30 Pro و همچنین Oppo Rero 10x بهکار رفته بودند. در گوشیهای هوشمند، سنسور در یک صفحه عمود بر گوشی قرار میگیرد و نور ورودی بهوسیله یک منشور 90 درجه میشکند، بدین ترتیب فضای کافی برای حرکت لنز در حالت عمودی بهوجود میآید. این بزرگنمایی به معنای از دست رفتن نوردهی دیافراگم است. ضریب دیافراگم این لنز در گوشی گلکسی S20 Ultra f/3.5 است. لنز تله پیریسکوپ نوت 20 اولترا با ضریب دیافراگم f/3.0 ظاهراً کمی در نوردهی قویتر از لنز S20 اولترا با F/3.5 است. اما این لنز تله پیریسکوپ در این دو گوشی کاملاً متفاوت است. این لنز پیریسکوپ در اس 20 اولترا یک سنسور 48 مگاپیکسلی به بزرگی آنچه در دوربین اصلی پرچمداران مشاهده شده بهکار رفته است. این سنسور کمبود نوردهی لنز را جبران میکند. این لنز تله در دوربین گوشی نوت 20 اولترا در یک سنسور 12 مگاپیکسلی با اندازه پیکسل 1 میکرومتر است که اندازه پیکسل آن بزرگتر از سنسور 0.8 میکرومتری در S20 ultra است.
فاصله کانونی لنز تله پیریسکوپ گوشی موبایل سامسونگ مدل S20 ultra galaxy 103میلیمتر است که نهایت زوم 4 برابر را امکانپذیر کرده است. در مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا در سمت دیگر، فاصله کانونی 120 میلیمتری لنز تله پیریسکوپ در دوربین گوشی نوت 20 اولترا بزرگنمایی اپتیکال 5 برابر کامل را برآورده میکند. ماژول فوق عریض S20 اولترا اگرچه از یک سنسور بزرگ بهره برده ولی فاقد بخش حیاتی یک دوربین یعنی فوکوس خودکار است. در حالیکه لنز 13 میلیمتری آن با ضریب دیافراگم f/2.2 و یک سنسور با اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر بسیار خوب و سریع عمل میکند. دوربین تله با نام تجاری SpaceZoom 100x یا بزرگنمایی 100 برابر فضایی به بازار عرضه شد.
مقایسه دوربین سلفی در S20 ultra و Note 20 ultra
در مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا دوربین سلفی در هر گوشی متفاوت از گوشی دیگر است. سلفی 40 مگاپیکسلی S20 ultra بسیار برتر از سلفی 10 مگاپیکسلی در دیگر مدلهای پرچمداران سامسونگ از جمله نوت 20 اولترا است. این سنسور 40 مگاپیکسلی با پیکسلهای ریز 0.7 میکرومتر که در آرایههای چهارتایی Quad Bayer دستهبندی شده است.
مقایسه نرمافزار رابط کاربری دوربین
مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا نشان میدهد رابط نرمافزاری دوربین هر دو گوشی اصول اولیه معمولی را دارد. حرکت عمودی جهت جابهجایی بین دوربین سلفی عقب، حرکت افقی چپ و راست برای تغییر مُد عکاسی تعریف شده و امکان مرتب سازی تنظیمات در منظرهیاب نیز وجود دارد. اما برای استفاده از حالت زوم آیکونهای درختی معروف وجود دارد: سه درخت برای قرار گرفتن روی لنز فوق عریض، دو درخت برای لنز اصلی و تک درخت برای استفاده از حالت تلهفوتو. با این که امکان زوم اپتیکال لنز پیریسکوپ در دوربین گوشی S20 Ultra نهایتاً تا 4 برابر است، سامسونگ در اینجا رِندی به کار برده است! با انتخاب آیکون تک درخت مجموعهای اضافی از آیکونها در اختیار شما قرار گرفته که زوم 2، 4، 10، 30 و حتی تا 100 برابر را نشان میدهد. اما حالت پیشفرض آن زوم 5 برابر است که در واقع با مقدار جزئی زوم دیجیتال همراه شده است. در حالی که شما تصور میکنید تنها از قابلیت Optical دوربین گوشی استفاده کردهاید!
مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا نشان میدهد یک حالت Proدر هر دو گوشی وجود دارد، که نسخهای کاملاً حرفهای است. در این حالت میتوان ایزو را از 50 تا 3200، شاتر را از 30 تا 12000، وایت بالانس بر طبق دمای نور، تغییر حالت فوکوس اتوماتیک در Metring mode یا AF Area و همچنین فوکوس دستی با انتخاب محل و کنترلهای نورسنجی، کنتراست، اشباع رنگ و ... را برای عکسبرداری تنظیم نمود. تنها هیستوگرام لایو برای آن در نظر گرفته نشده است. البته در دوربین گوشی نوت 20 اولترا در حالت فیلمبرداری پرو یک هیستوگرام لایو هم در نظر گرفته شده که ظاهراً در این حالت زیاد کاربرد هم ندارد.
هنگام عکسبرداری سلفی بهطور پیشفرض شما در یک نمای کراپ شده با فاصله کانونی 32 میلیمتر قرار میگیرید. برای به دست آوردن پوشش کامل تصویری لنز دوربین بایستی با تغییر مُد از آن خارج شوید. جالب اینجا است که حتی با تغییر مُد، رابط نرمافزاری به همان حالت پیشفرض کراپ شده باز میگردد.
مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا (وبسایت آمازون) نشان میدهد از قابلیتهای جدید نرمافزاری در این دو دوربین، این است که اگر چهرههای بیشتری را در قاب دوربین تشخیص دهد، منوی عریض را بهصورت خودکار به کاربر پیشنهاد میدهد. بهوسیله ویژگی Single Take میتوان بهصورت پشت سر هم در بازههای زمانی 10 ثانیهای عکسبرداری کرد. البته در دوربین گوشی نوت 20 اولترا این بازه زمانی بین 1 تا 15 ثانیه قابل تغییر است. پس از آن به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی AI بهترین نمونهها انتخاب میشود که میتوان با اضافه کردن موسیقی به آن یک کلیپ ویدئویی استاپ موشن جذاب بهدست آورد.
بررسی بیشتر نشان میدهد شما از طریق تنظیمات، دکمه پاور را برای راهاندازی رابط کاربری دوربین و همچنین تعویض دوربین جلو و عقب و صدا را به عنوان شاتر عکسبرداری بهصورت مکانیکی میتوانید تعریف کنید. مقایسه دوربین نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا نشان میدهد در دوربین گوشی Note 20 ultra (وبسایت آمازون) علاوه بر این میتوان از S pen یا همان قلم هوشمند برای کنترل عملکردهای دوربین مانند بزرگنمایی بهره برد.
دیدگاه خود را بنویسید